|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
AbbadonFensalir
|
Zaslal: út červen 18, 2013 11:56 am Předmět: Potrebuji radu: Behani a jizda na kole a jak se stravovat |
|
|
Zdravím vsechny, kteří sou ve svém oboru již trošku zběhlí a budu rád za každou radu co mě tu poskytnete.
Je mi 20 let (muž) a rozhodl sem se, že vyměnim sezení u PC a válení se doma za trošku více aktivity, protože se stydim za to jak sem si odrovnal tělo, ale řídim se tim, že je lepší začít teď než nikdy a poslední události v mém životě mne dávají velkou motivaci to vydržet a prát se s tím.
Jako první věc, bych chtěl zmínit to, že mam teď volno, /po maturitě a začínaj mne dlouhé prázdniny/. Takže čas muj problém nebude a nebudu se na to vymlouvat.
Mam zhruba 185 cm a važim 78-79kg
Nevim jestli to je fakt hodně nebo katastrofa, ale chci zdůraznit, že to co potřebuju je schodit hlavně zadek, pneumatiku a kozy :D. Ale co sem tak pátral, je mi jasné, že schodit přebytečnej tuk nemůžu schodit jen v jedné části těla ale musí jít pryč všechen. Navíc můj problem se týka snad asi celého těla :/
Chtěl bych požádat někoho zkušeného aby mne pomohl trošku s tím co čeho se teď pokusím docílit.
Běhání nebo kolo nebo obojí?
Co si myslíte, že pro mne bude lepší? Celkově bych se chtěl zbavit tuků a získat lepší fyzickou kondici. Bylo by lepší kolo nebo snad běh a nebo bych to měl správně kombinovat? A kdy se těmto aktivitám věnovat jestli ráno nebo večer a kolik času tomu denně věnovat a kolikrát denně?
Vím, že je to moc otázek, ale věřím, že se tu někdo ochotný najde, aby mě pomohl do těch začátků, které jsou asi nejhorší a navíc sem si řekl, proč něco dělat špatně a zbytečně když se můžu poradit s někým zkušeným :)
A druhá věc pro mne je, jídlo. Nemůžu říct, že bych jedl zrovna dobře a to se snažím také změnit.
Nejsem zrovna milovník masa, když vynechám kuřecí a ryby tak maso moc nejím /ale snesu ho /. Sem spíš zastáncem zeleniny a ovoce
Další důležitá věc, která se týká jídla je jak často a jaké porce bych si měl dávat a jestli bych měl jíst před nebo po tréninku apod.
Pokud se tu někdo opravdu pokusí vžít do mé situace a nějak lépe než jednou větou mne poradí budu nesmírně vděčný a případně sem ochoten poslat i finanční odměnu pokud uvidím, že to k nečemu vedlo :)
Také si nejsem jist jestli je kolo a běh vhodný přímo pro toto forum, které je zaměřeno spíše na posilovny - tedy pokud se nemílim, v tom případě se omlouvám :/
PS: nemám zrovna peníze na posilovnu a proto se snažím si postavit venku na zahradě svou vlastní - lepší něco než nic. Myslíte si, že je chyba se snažit hubnout na kole nebo během a zároveň to střídat s posilovaním třeba zvedáním činek (v tém připadě betovoejch desek xD) a dělání sedů lehů apod? Nebo se s jedním z toho mam rozloučit a soustředit se buď na hubnutí nebo posilovaní a růstu svalové hmoty.
Těm, kteří se mě pokusí poradit moc děkuji :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ntz
|
Zaslal: út červen 18, 2013 12:14 pm Předmět: |
|
|
rada celkem jednoducha: nezrat a cvicit !! (a pujde to ;))
ad.kardio) behani je samozrejme na redukci tuku progresivnejsi nez kolo
ad.odmena) financni odmenu prosim nikomu neposilej ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: út červen 18, 2013 12:30 pm Předmět: |
|
|
Zaprve - ve dvaceti nejsi zadny dedula (i kdyz si tak muzes pripadat) a zacinas jeste dost brzo :)
Zadruhe - neni lepsi rada nez - SKOC DO TOHO PO HLAVE! :) Ono se to "samo" casem podda, usadi, nadavkuje...behani nebo jezdeni na kole neni takova veda jak se muze zdat :) Znalosti a dovednosti prijdou casem. Proste kdyz ted obujes boty a ubehnes s vypetim vsech sil 10 kilometru (treba nejsi uplna troska :)) a dalsi 4 dny se z toho budes lecit, tak vis, ze "priste asi trosku mene" :)
Zatreti - co je lepsi? Beh nebo kolo? Nebo snad posilovna? Nebo bazen? Na to si musis prijit sam! :) S timhle Ti nepomuzou na zadnem foru. Svuj zivot si zijes predevsim jaksi Ty sam ;) Ja zacinal s behanim nekdy ve 25 letech kdyz rucicka na vaze ukazovala 125 kilo - a dodnes drzim pohromade (je mi 32), nic (az na vyjimky :D) neboli a hybu se stale.
Zactvrte - obuj boty a zacni behat :) Nebo jezdit na tom kole! Uvidis co sneses a co se do Tebe po te aktivite budes schopen snist, po cem Ti bude spatne, po cem ne, atd... Zkuseni vytrvalci by Ti urcite rekli, ze Tve telo si samo rekne co bude potrebovat. Jen ho musis umet poslouchat a i to se musis metodou pokus-omyl naucit. Zkus pred behanim snist knedlo-zelo-vepre a uvidis jak se Ti po tom bude behat ;) A priste uz Te mozna napadne si dat radsi 2 banany a to vetsi jidlo (a samozrejme ne knedlo-zelo-vepre! ;)) si dat pozdeji.
Zapate - cti! Vsude po tomhle foru (a nejen zde) jsou rozesety hromady velmi uzitecnych informaci o tom "kdy jist", "kolik jist" a "co jist" pri ruznych trenincich (hubnuti, nabirani, udrzovani, vytrvalostni sporty, ...). Jsou o tom napsany stohy knih a existuji desitky velmi dobre zpracovanych webu. Takze o nedostatek studijniho materialu se bat nemusis. Az po nejake dobe Ti to zacne davat cele mozna smysl a budes schopen si sam sestavit dobry trenink a dobry jidelnicek "sobe na miru" :)
Takze zaverem - udelej si z pohybu a sportu nejen doplnek sveho zivota, ale primo zivotni styl a snaz se jim vyplnit co mozna nejvice sveho volneho casu :) To je asi nejlepsi rada, kterou Ti muzu dat. Hlavne Poradne Makat! :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: út červen 18, 2013 12:32 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: út červen 18, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
Pokud můžeš, dělej co můžeš , nemusíš jen běhat , jednou mužeš vzít kolo, pak si jít zaplavat, prostě něco dělat, udělat si nějaky ten svůj plán, a toho se držet, no nebo doslova až žít, jako ja si z toho udělal životní styl , a podle toho žiju , nedokažu si představit že bych třeba dělal něco jinýho , to bych sám se s sebou asi nevydržel
|
|
| nahoru |
|
 |
AbbadonFensalir
|
Zaslal: st červen 19, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
Zdravim to sem zase ja :)
nejprve chci podekovat tem co se me venovali a poradili.
Mam za sebou tři dny tréninku resp nových koníčků v mém životě.
Začal sem hrát nohejball (cca 3h denně)
Běhat (2 - 3 km, většinou chvíli bežim a chvíli du - vždy když si večer dám jídlo, abych ho zase vypotil :D)
a denně ujedu na kole 10-20km.
Jídla mam 3-4 denně (svaca a vecere vetsinou chleba obed neco vetsiho, ale nekdy nemam moznost si dat k obedu neco vic a proto mam vetsi az veceri)
myslíte si, že je to zásadní chyba? nebo to záleží spíše na mě.
PS: Myslíte si, že když budu řekněme tak cca půl roku každej den vyjma jednoho dne, jako odpočinkovej, dělat tyto aktivity, že se dostaví nějaké výsledky?
(vim, že je na to brzo, ale spíš mne jde o to, že jestli je to málo a mam přidat tak mě to napiště a já si pokusim více dát do těla xD)
Zatim díky, čas
EDIT: Ještě jedna zásadní věc, co se týče jídla, snažim se ted nejíst co můžu ale jen tak abych neměl pocit hladu, ale často se mi stává že večer mam chut k jídlu protože mam pocit že za hodinku buud muset jíst (zatim se to snažim zaspat) ale nejsem si jistej jestli je to ta nejlepsi vec, myslite si ze to mam ignorovat nebo neco snist vzdy
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st červen 19, 2013 8:59 pm Předmět: |
|
|
Když zařadíš nějaký druh posilování (z počátku klidně s vlastním tělem), tak uděláš nejlíp, protože jenom kardio bez silovější aktivity zase není úplně košer.
Stravuj se pravidelně a vnes do jídelníčku nějakou tu lehkost a čerstvost. Miminum polotovarů, nekvalitních potravin apod. Detaily bych řešil až budeš nějakou dobu aktivní, každopádně jídlo nepodceňuj, tělo musí být živeno kvalitně, ať už ti bude tvrdit kdo chce co chce.
| ntz napsal: | rada celkem jednoducha: nezrat a cvicit !! (a pujde to ;))
ad.kardio) behani je samozrejme na redukci tuku progresivnejsi nez kolo
ad.odmena) financni odmenu prosim nikomu neposilej ;) |
Přesně ta první rada se často objevuje na rádoby kvalitních ženských fórech, kde se řeší tloušťka nějaké -náctky. Určitě si dokážeš představit, jak dotyčné, které si tuto radu vemou k srdci, dopadají. Občas se mi zdá, že tu musíš komentovat každý topic, jen abys prostě někomu napsal nějakou radu. Bohužel pro Tebe jsou některé "rady" totální blbosti. Více myslet, méně psát, prosím.
EDIT:
| AbbadonFensalir napsal: |
EDIT: Ještě jedna zásadní věc, co se týče jídla, snažim se ted nejíst co můžu ale jen tak abych neměl pocit hladu, ale často se mi stává že večer mam chut k jídlu protože mam pocit že za hodinku buud muset jíst (zatim se to snažim zaspat) ale nejsem si jistej jestli je to ta nejlepsi vec, myslite si ze to mam ignorovat nebo neco snist vzdy |
Vidíš to, ntz? Přesně tohle mám na mysli. Ach jo...
Abbadone, tělo musí dostávat dostatek živin i v případě, že chceš hubnout. Žádné hladovky, žádné extra omezování porcí. Když vyhážeš z jídelníčku smažené věci, fast foody, salámy apod. a zařadíš naopak více celozrnných výrobků, čerstvého ovoce a zeleniny, ryby, ořechy, rostlinné oleje, libová masa atd., tak se nemusíš ani nijak extra hlídat. Místo bílé rýže zvol natural (divokou apod.), místo bílých těstovin celozrnné (špaldové, semolinové...), brambory konzumuj nejlépe ve slupce (pokud nebudou naklíčené) atd. atd. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
AbbadonFensalir
|
Zaslal: st červen 19, 2013 9:19 pm Předmět: |
|
|
eSko dobře děkuju, vemu si z toho ponaučení, nepřejídat se ale jíst, a snažit se jíst hlavně zdravě :)
A určitě se pokusim tedy zahrnout i nějaké ty cviky né čístě kardio - jaký máš názor na boxovaní do pytle ? mam doma jeden 30kg tak by byla škoda toho případně nějak nevyužít :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st červen 19, 2013 9:21 pm Předmět: |
|
|
Na fyzičku dobrý, ale jestli jsi nikdy mox neboxoval, tak si spíš můžeš něco udělat. Vím o čem mluvím.  Jinak box není posilování, to jen tak na okraj. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
AbbadonFensalir
|
Zaslal: st červen 19, 2013 9:25 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Na fyzičku dobrý, ale jestli jsi nikdy mox neboxoval, tak si spíš můžeš něco udělat. Vím o čem mluvím. Jinak box není posilování, to jen tak na okraj. |
jasny no, už sem zkoušel pár tříčků , ala direkt a ruka 14 dni v klidovem rezimu :D :D Jde mi spíš o to, že nemam moc možnosti chodit do posilky, at uz financní tak co se týče dopravy, spíš bych potřeboval nějakej tip čemu se takhle doma věnovat a jak posilovat - je to douzalé ale napadlo mě zvedat cihly a dřevěný trámy :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: st červen 19, 2013 10:00 pm Předmět: |
|
|
Sice nevím, co znamená slovo "douzalé", ale tuším co jsi tím asi chtěl říct:) já osobně mám taky na zahradě podomácku vyrobenou benčovou lavičku kombinovanou se stojanem na dřepy (nebo něco tomu vzdáleně podobného, při mé tesařské zručnosti), kde jsem používal jako závaží provrtaný cihly (cca 4 kg) a tvárnice (cca 23kg). Ale vydržel jsem na tom cvičit jenom asi 2 měsíce. Jakmile se trochu začaly zvedat zvedané váhy, začalo to být o ničem a rád jsem využil komfortu skromné posilovny ve vedlejší obci. Samozřejmě jako nouzovka, když si chceš zacvičit v deset večer se podobná věc využít dá, a má to i některé výhody, jenže jsem sám zjistil, že pokud to budu myslet se cvičením vážně, musím mít použitelné vybavení. Takže bych řekl že na úplný začátek můžeš cvičit s improvizovanými závažími, ale sám asi uvidíš, že ti to dříve či později přestane vyhovovat..
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 12:33 pm Předmět: |
|
|
@eSko .. heled, nezrat a cvicit bylo vyrceno s nadsazkou ;)
ad.topics) nekomentuju kazdej topic .. naopak se vyhybam vsem topicum co smrdi kulturistikou a nebo strongmanem, neb s timhle fakt nemam co docineni ..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|