|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
x22
|
Zaslal: po červen 17, 2013 5:53 pm Předmět: Strava při podváze |
|
|
Ahoj,
tohle forum už nějakou tu dobu pročítám a chodíval jsem sem i dříve a měl ho rád. Sice jsem nikdy nebyl nějaký extrémně nadšená bodybuilder, nicméně do posilky jsem občas chodil, aktivně sportoval a byl sem v relativně dobré kondici. Bohužel říkám "byl". Zcela neočekávaně mě zasáhla zpráva o vážném onemocnění a následovala velmi dlouhá hospitalizace, kdy doktor doslova řekl, že jsem unikl hrobníkovi z lopaty a dneska jsem rád, že vůbec ještě jsem.... S mou léčbou byla spojená dlouhodobý pobyt zcela odkázaný na lůžku, v podstatě téměř rok. Je jasné, že jsem hodně zhubl, zcela atrofovaly svaly. Aby toho nebylo málo v důsledku dalších komplikací během léčby jsem ztratil ještě víc váhy a dostal se na opravdu kritickou hodnotu. Dnes je situace taková, že jsem konečně doma. Mám ale pořád kriticky nízké BMI (nebudu říkat kolik měřím a vážím, je mi z toho do breku, ale když napíšu, že mám BMI nižší než 12 asi není potřeba nic dodávat). Na jednu stranu si při pohledu do zrcadla říkám tohle je konec, ale zas to prostě beru tak, že "aspoň že tak".
No a teď konečně proč píšu... jak jsem již psal, v podstatě celá moje kondice, svaly atd. šly do háje. Biceps si dneska obejmu mezi palec a ukazováček a na nohách to samý.... chvála bohu můj stav je ale stabilizovaný i v tom smyslu, že už můžu konečně i normálně jíst a je samozřejmě žádoucí abych přibral na váze - a bavíme se o desítkách kil. Problém ale je, že samozřejmě v tomto stavu absolutně nepřichází v úvahu žádná fyzická aktivita kvůli srdci, navíc jsem opravdu tak unavený a slabý, že mi úplně stačí běžné "fungování" (cesta do práce, školy atd.). Nedávno jsem nesl kastl 6 dvoulitrovek a vyjít schody do druhého patra bylo utrpení...
Upřímně doufám, že to překonám, říkám si, když jsem vydržel to co jsem vydržel, tak to musím dokázat. Mám motivaci a elán, ale vím že to je běh na dlouhou trať, na hodně dlouhou trať.
Na tomto foru mám i jiný nick, ale schválně jsem si nyní založil jiný, sice se to všechno stalo aniž bych na to měl nějaký vliv, ale prostě se za to pořád tak nějak "stydím" a zatím radši budu psát anonymně. Každopádně, pro začátek bych si potřeboval ujasnit pár věcí.
Můj momentální plán je přibrat nějakou váhu a pak začít velmi pozvolna cvičit, napřed asi spíš ve smyslu rehabilitace apod. pak i do fitka. Moc bych si přál získat zpátky svou formu, ale nejsem expert a proto píšu sem... mám totiž i několik dotazů. Předně by mě zajímalo, jak se tedy mám momentálně stravovat - o cvičení jak jsem psal zatím nemůže být řeč, čili vývoj mého fyzického stavu se momentálně bude odrážet zcela podle stravy. V nemocnici mi nabídli i konzultaci s nutriční, ale mezi náma... měl jsem pocit, že tomu rozumí míň než já natož většina z vás tady. Doporučení typu "nemusíte jíst 20 koblih denně, ale jezte třeba tatranky, a smažit taky nemusíte, ale jezte rozmanitě a vitamíny z ovoce"... prostě ta jejich písnička kterou říkají každému. Výhodou je, že se mi hodně zpomalil metabolizmus, čili mi stačí jíst relativně málo a váha by měla jít nahoru. Teď je ale otázka. Když tu někdo napíše, že chce nabrat svaly bez pohybu, vždy se mu vysmějete - a logicky.... protože to tak je... ale v mém případě to asi bude trochu jinak. Dá se předpokládat, že přiberu a nabydu i nějaké ty svaly? Jasně, pak časem zařadím i pohyb jak to půjde podle okolností, ale momentálně nemůžu a zajímá mě, zda to znamená, že teď budu nabírat v podstatě čistě tuky a pak se budu v budoucnu snažit je odbourat na úkor svalů. Samozřejmě vím že tuky budu nabírat taky a je to i žádoucí, ale spíš mě zajímá v jakém asi tak budu stavu třeba po těch 10 kilech nahoře,kdy bych mohl začít pomalu se nějak aktivněji hýbat a cvičit.
Další věc je jak s dietou. Dostával jsem nutridrinky, ty jsou ale finančně hodně náročný a teď doma si je už dovolit nemůžu, na druhou stranu pokud jím normálně není ani potřeba dodávat tělu plnohodnotnou stravu touto formou, proto jsem si říkal, že bych zkusil spíš nějaký gainer. A další věc, doporučovali byste třeba i nějaký protein?
Omlouvám se za tak sáhodlouhý popis, na jednu stranu jsem šťasný jak blecha, na druhou je mi do breku když se dívám na fotky z minulosti apod. Ale prostě věřím že to zas nějak půjde a v tomto směru mi tohle forum hodně pomáhá a motivuje mě a uvítám jakékoliv rady, tipy co dělat a jak postupovat. Fotky sem radši žádné dávat nebudu, pokud se mi v budoucnu podaří se z toho dostat... tak je sem dám aby sloužily jako motivace pro kohokoliv kdo se do podobné těžké životní situace dostane, ale zatím radši ne... pokud by chtěl někdo vidět jak teď vypadám ať si na netu najde fotky lidí z koncentračního táboru.
P.S. Uvažuju že bych si založil i nějaký log, ale asi by byl dost divný, protože by v něm (doufám dočasně) nebyly vůbec žádné tréninky apod.... ale zas by mě to mohlo motivovat a byl by to prostor pro kohokoliv kdo by byl tak hodný a třeba mi chtěl nějak pomoct/poradit.
Bohužel dnes už se na internet nedostanu ale na případné rekace velmi rád odpovím a přečtu si je zítra.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Insano41

|
Zaslal: po červen 17, 2013 6:24 pm Předmět: |
|
|
ahoj, docela hard příběh, no hlavně, že žiješ.
V tvé situaci bych asi začal normálně jíst, pomalinku přidával na jídle, ať se nemusíš trápit přežíráním hned od začátku a být tím jenom zhnusenej. Asi bych vůbec neřešil, jestli přiberu tuky, hlavně bych chtěl být alespoň na nějaké váze, při které se dá normálně fungovat a pak začal zlehounka cvičit. Píšu to ale z pohledu člověka, který s takovou situací nemá žádné zkušenosti. Snad se tu najde někdo kdo by ti poradil líp.
Log si určitě založ, určitě tu bude spousta lidí, který tě budou psychicky podporovat a sledovat tvoje pokroky - pro tebe určitě dobrá motivace.
Držím palce, chlape! _________________ Fuaaark
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: po červen 17, 2013 7:26 pm Předmět: |
|
|
Nebal bych si, ze bys v tyhle situaci pribral pouze tuk. Pises, ze normalni chuze je zahul a nyst vody do patra utrpeni - v tomhle stavu, pokud budes pribirat, budes pribirat krom tuku (kterej ale potrebujes taky) i svaly, protoze telo se bude muset adaptovat v prvni rade na "normalni" zivot a fungovani.
Cvicit zlehka az potom, co se das aspon nejak do normalu. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomasko
|
Zaslal: po červen 17, 2013 7:41 pm Předmět: |
|
|
S mýma znalostma o výživě ti raději dávat rady nebudu, ale určitě ti budu držet palce a rád budu sledovat i tvůj log s rostoucí váhou. Tvůj styl psaní na mě působí odhodlaně a věřím, že se ti podaří dosáhnout svého cíle.
GL chlape
|
|
| nahoru |
|
 |
Unknown9547
|
Zaslal: po červen 17, 2013 8:25 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
viem ako sa cítiš. V auguste/septembri 2011 som vážil cca 46kg pri 179cm (14 BMI) a mal som problémy so zápalom žalúdka. Toto všetko bolo navyše po veľmi tragickej udalosti v rodine a ja som bol rovnako aj psychycky na dne. Žalúdok sa mi postupne vďaka liekom dal do poriadku a ja som pomaly začať zväčšovať objemy jedla, ktoré som bol schopný prijať.
Koncom septembra som sa presťahoval do Prahy, kde som nastúpil na VŠ. Vďaka zdravému jedálničku a dobrej životospráve som už v novembri vážil 51kg (16bmi). To som považoval za dostatočné a začal som pomaly cvičiť. Návrat do posilovne po dlhej dobe bol zlý ale ja som do toho dal všetko a výsledky začali pomaly prichádzať.
V marci 2012 som si tu na fóre založil tréningový log. Váha bola vtedy na 59kg.
Takto nejak vyzeral moj benchpress:
1x10x47kg, 1x8x52kg, 1x5x57kg, 2x6x52kg
2 Mesiace na to už som vážil 63kg a benchpress sa mi vcelku zlepšil. Za pol roka som teda nabral 12kg.
1x6x48kg, 3x6x68kg, 1x6x65,5kg
Odvtedy som tvrdo makal a aj napriek niekoľkým menším prestávkám napredoval. Váha sa síce tu zastavila, no ja i napriek tomu naberám na sile a kvalita svalstva sa zlepšuje.
Posledný tréning na benchpresse vyzeral takto
1x5x85kg, 1x5x85kg, 1x10x90kg
A čo tým všetkým chcem povedať? Neopováž sa ľutovať. Po svete behá len minimun ľudí s perfektným životom a nás zvyšných čakajú útrapy a problémy. Nič z toho ťa však nemôže zastaviť a pokiaľ si pôjdeš za svojím cieľom, jedného dňa sa tam dostaneš. Nebude o to mesiac, ani o rok. ale keď tam prídeš budeš môcť byť na seba hrdý a nepochybujem o tom, že budeš rád, že si to spravil.
Ja sám mám pred sebou stále ešte dlhú cestu, no niečo málo z nej už mám vyšlapané. Kľudne mi napíš PM alebo si prezi môj tréningový log. Rád ti pomôžem ak to bude v mojich silách.
|
|
| nahoru |
|
 |
nemuke

|
|
| nahoru |
|
 |
x22
|
Zaslal: út červen 18, 2013 2:30 pm Předmět: |
|
|
Fakt díky moc za podporu... měl jsem strach sem napsat, často když sem někdo něco podobného napíše, jako že cvičit ne-e a jen chce radit jak nepřibrat tuk apod...
Je mi jasné že tuk přibrat musím... a ani nevíte jak chci... když jsem byl v březnu na propustce doma tak jsem myslel že cestou ze špitálu doslova umrznu... tělesná teplota 33.5... nepřeju nikomu. Vůbec je to teď hrozný pocit, člověk má radost když se blíží nízkopodlažní tramvaj do které se snadněji nastupuje, pod 23 stupnů bez mikiny neexistuje....
No snad to fakt nějak dám. Dřív jsem fakt měl relativně dobrou kondici a o to víc to mrzí, ale zas si říkám, že třeba ty svaly maji trochu "paměť" a během já počítám asi spíš let, se třeba zase dostanu do normálního stavu... Jen trochu nevýhoda, tehdy jsem byl v ideálním věku, dneska už mám 26 tak to asi nebude tak snadný.
Už teď sice mám hrůzu z toho jak bych poprvé šel do posilky.. ani ne tak z toho cvičení spíš jak na mě budou asi koukat... podobně vypadající holka a ostatní si prostě řeknou "anorektička", ale tohle... a těžko budu každýmu vysvětlovat čim jsem si prošel... To teď zatím neřeším. Dneska jsem byl ještě dopoledne na echu srdce, takže opravdu min. 10 kilo a pak pomalu napřed cviky s vahou vlastního těla, spíš rehabka a pak pomalu i jiný cvičení a kardio na konec - to budu muset taky, nechci samo hubnuot, ale pro nějakou vytrvalost apod. Jo a taky mi dělali InBody... docela zajímavý výsledky... mám paradoxně 2x víc svaloviny než je normální! Myšleno samozřejmě poměrem - bohužel právě proto, že tuk v pdstatě pod hladinou měřitelnosti (měří to tušim od 3%...) a nějaký ty naprosto minimální svaly pro chůzi apod. pořád mám...
Log si založím, ale zezačátku se budu asi spíš ptát a případně psát pokroky, něco konkrétnějšího asi až časem až uvidím nějaké aspoň trochu výsledky. Jídelníček konkrétně taky asi smysl dávat nemá, ale naštěstí zatim mi stačí málo díky velmi zpomalenému metabolizmu. Ale budu ho chtít zrychlit, teď mi stačí nějakých necelých 2000kcal a váha by měla jít nahoru - a to mám 185 cm.
Proteiny budu držet na cca 2g/kg abych mohl nabírat, ono to ani neni problém při mé váze tohle sníst... tuky samozřejmě taky a sacharidy.
Ještě jednou díky za podporu, bude to těžký, ale jak jste psali, nic nevzdávám ani se nijak nelituju. Jinak na net mám zatím přístup vždy jen takhle odpoledne, ale určitě si rád přečtu jakoukoliv radu nebo komentář či otázku. I si to tady rád pročítám, člověku to dodává motivaci když vidí pokroky ostatních.
|
|
| nahoru |
|
 |
x22
|
Zaslal: čt červen 20, 2013 1:32 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, takže mám první dotaz ohledně stravy. Tak nějak plusminus si to teď plánuju a narazil jsem na jednu nejasnost. Konkrétně množství proteinů a rozložení živin v dietě.
Jde o to, že normálně se doporučuje, aby bílkoviny představovaly cca kolem 20% energetického příjmu, tuky to samý a zbytek sachry. Jenže zároveň tohle platí pro nějakou obecnou průměrnou váhu, kde to zároveň pak vychází i někde v tom rozmezí 0,8-2g/kg.
Bohužel u mě je to samozřejmě naprosto nestandardní situace. No a sice jsem si řikal tohle teď moc neřešit, ale když jsem si to zkusil právě aspon trochu rozplánovat, narazil jsem na tento "problém" a ptám se, protože rozdíl je opravdu výrazný. Takže co konkrétně mám na mysli. Jde o to, že pokud vemu v potaz energetický příjem, který bych rád teď měl abych přibral, pak pokud budu brát proteiny cca 2g/kg váhy (což už tak je spíš ta horní mez) a budu počítat cca 17kJ/g, pak nebudou tvořit ani 15% toho co bych chtěl sníst... Stejně vlastně tohle moc nechápu, proč se potřeba bílkovin počítá od váhy... je jasné že někdo kdo má na stejnou výšku 50 a 80 kilo má jiné potřeby, ale ledviny by měli mít zhruba stejně velké a jejich kapacita je stejná, tzn. říkám si, že dřív jsem měl váhu v podstatě o 50% vyšší a mohl jíst mnohem víc a ledviny se mi nijak "nezcvrkly", není to sval ani nerostu, čili proč bych teoreticky nemohl teď jíst stejné množství s tím, že možná stejně budu těch bílkovin potřebovat jako sůl, když buduju od nuly...
Můj dotaz tedy zní, mám se spíš řídit 2g/kg nebo cca 25% energ.příjmu? Jak jsem psal, v mém případě je v tom hodně velký rozdíl. Případně jak byste doporučovali rozvrhnout poměr B:T:S (berte v potaz výše uvedená fakt - kritická podváha, nulový pohyb, nutnost nabrat, ale zas to nechci moc uspěchat samozřejmě)
A ještě jednou díky za podporu.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt červen 20, 2013 2:12 pm Předmět: |
|
|
Ahoj.
To mnozstvi bilkovin na kilogram telesne hmotnosi se takhle uvadi / pocita presne z toho duvodu co jsi tam napsal. A chapes to dobre - vetsi clovek => vetsi telo => vetsi potreba bilkovin (nemeni se pomer b:s:t, ale vetsi mnozstvi bilkovin ve strave je zapotrebi proste jen kvuli vetsi TH toho cloveka). Co se tyce ledvin, tak mas samozrejme pravdu - zbytecne se pretezuji (a nejen ledviny teda), pokud mas zbytecne vysoky prijem bilkovin na kg TH. A zde prichazime asi k jadru Tveho problemu - tech 0.8g/den/kgTH je davka bilkovin potrebnych pro "bezneho cloveka", ktery se nehybe. Tato potreba ale roste s vyssim sportovnim zatizenim. Kdyz tedy budes jist, jakozto nesportovec, 2g/den/kgTH tak ty ledviny huntujes. Kdyz ale budes behat nebo posilovat jako nejaky profik, tak to je akorat (pokryvas potreby organismu na regeneraci proste) a uz nehuntujes nic :) Takze proste navic plati - vetsi telesna zatez => vetsi "niceni" tela => vetsi potreba bilkovin (zde se meni i pomer b:s:t + celkove mnozstvi vydane energie je treba pokryt celkove zvysenym prijmem potravy).
Ja bych to osobne nijak zvlast s tema bilkovinama neprehanel, dokud se nezacnes hybat. Neco kolem 1.2g/den/kgTH bude dle meho nazoru stacit. Stejne nebudes davat svalum zadny vetsi impuls k rustu, takze "do svalu" se Ti tyto bilkoviny ukladat moc nebudou (i kdyz "svalova pamet" dela divy a telo se - snad - bude po nejake prechodne dobe chtit vratit na Tvou "starou velikost"). Dalsi veci je, ze pokud budes mit pravidelny a trvaly prisun dostatecneho mnozstvi sacharidu, tak tyto sacharidy "chrani" bilkoviny pred premenou na cukr a jejich spalenim (toto se deje extremnim vytrvalcum pri zatezi delsi nez 5 hodin cca nebo extreme dlouho hladovejicim lidem). Bilkoviny si totiz nase tela snazi docela dost chranit - je to az uplne posledni energeticky zdroj.
Takze tu energii na pokryti Tveho denniho prijmu ber hlavne ze sacharidu a tuku. Ja bych se na nejake presne pomery zatim vykaslal a resil hlavne celkovy prijem jako takovy + dal tam tech 1.2g/den/kgTH bilkovin. Proste kdyz mas basal treba 4000kJ a celkovy denni vydej 6500kJ (treba, ted jsem to fakt nastrilel odboku ;)), tak mir s celkovym prijmem na 8500kJ. Stejne se Ti to nikdy nepodari "ujist" na kilojoul presne a jestli jeden den budes mit pomer 5:2 ve prospech sacharidu a druhy den 4:2 je uz jen detail.
Taky se pokus jist kvalitne - dost ovoce, zeleniny, orechy, susene ovoce a tak. Hodne pij. A hodne spi! Ve spanku rostes :)
Drzim palce covece! :)
EDIT: Potreba bilkovin neroste samozrejme pouze s vetsi sportovni zatezi. Samozrejme roste i s tezsi fyzickou praci, pri nemoci, po urazech nebo v tehotenstvi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: čt červen 20, 2013 2:22 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | Ahoj.
Taky se pokus jist kvalitne - dost ovoce, zeleniny, orechy, susene ovoce a tak. Hodne pij. |
pořád mi tvrdí, že po ovoci nepřiberu svaly...že to chce spíš rejži, těstoviny, brambory..jak to teda je?
osobně si dám radši po tréninku ( posilovna nebo spiner) jablko s kefírem než racia se šunkou ( pro příklad...hlavně mi to víc zasytí...je to zásadní rozdíl nebo to neřešit?
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt červen 20, 2013 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | pořád mi tvrdí, že po ovoci nepřiberu svaly...že to chce spíš rejži, těstoviny, brambory..jak to teda je?
osobně si dám radši po tréninku ( posilovna nebo spiner) jablko s kefírem než racia se šunkou ( pro příklad...hlavně mi to víc zasytí...je to zásadní rozdíl nebo to neřešit? |
Ovoce nema s pribiranim svalu moc co delat. Teda krome toho, ze obsahuje dost cukru (zalezi na druhu ovoce jakeho cukru), vlakniny, vitaminu, prospesnych aromatickych latek, barviv (jo, i to cervene co dela jabko cervenym je pro nas dobre :)) nebo dokonce i tuky.
Lidske telo NEJSOU jen svaly. Jsou to taky vsechy ostatni vnitrni organy - streva, mozek, jatra, ledviny, slezina, zlucnik,... Ty maji take svoje potreby! A nemeli bychom je opomijet.
Samozrejme - obiloviny (ryze, psenice,...), hlizy (brambory, bataty, petrzel,...) a produkty z nich obsahuji hodne sacharidu. Diky slechteni a zpracovani vice nez ovoce, a tim padem jsou vyhodnejsi z pohledu mnozstvi sacharidu na jednotku hmotnosti. Tedy staci jich snist objemove mene a clovek prijme vice sacharidu (proste to diky nim "uzere" :))
Ale z hlediska celkoveho zdravi cloveka nestaci postavit stravu treba jen a pouze na ryzi a kuratech a vsechno ostatni (zeleninu, ovoce) smahem zavrhnout. Takze proto jsem to tam napsal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: čt červen 20, 2013 2:51 pm Předmět: |
|
|
okej, to je jasný co píšeš...já že jsem totiž dlouhou dobu, několik let, žila převážně z jablek, zeleniny a brambor, žádný pečivo, obiloviny, max oves.vločky k snídani, jinak nic..teda až na litry kefírů a kila masa a sýrů..mno byla jsem jak nudle, co budu povíat..poslední dobou jím víc rýži, bulgur atd. a hned mi ty kosti obrostly hmotou:-) ale to ovoce mi prostě víc chutná
vidím, že se trochu orientuješ, taky zápasím s množstvím bílkovin..na holku s váhou 53 kg a deno denním cvičením ( častou dvoufáz- ráno aerobka na spinneru na hodinu a odpol činky taky na hodinu, dost tvrdě:-) zbaštim i 150 g bílkovin ( 300g masa, 0,5 litru kefíru, jogurt, odměrka proteinu a tvaroh před spaním a je to tam hned  je pravda, že lítam na záchod každou hodinu, i v noci, tak si říkám, co ty moje ledviny teda asi trpí...může to být moc škodlivý??? díky za info...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt červen 20, 2013 3:05 pm Předmět: |
|
|
Prehled, mozna, trosku mam, ale v zadnem pripade si nehraju na lekare! To hned na okraj.
Me zivot naucil zatim toto:
1. Kde je vydej, musi byt prijem
2. Lidske telo je prilis slozite na to, abych byl schopen vsem dejum v nem porozumet a resit "kazdy zvlast"
3. Lidske telo je NEUVERITELNE prizpusobiva "masina"
A z vyse uvedeneho mi plyne odpoved na Tebou polozenou otazku:
1. Davej telu co si zada - tedy - kdyz se hybes hodne, musis jist hodne
2. Kdyz jis hodne, budes "behat" hodne
3. Kdyz jis hodne a hybes se hodne a Tve telo je vystaveno docela slusnym davkam produkce a prijmu toxickych latek (proto junkfood a ecka NE! proste staci uz to co se do tela dostane, nebo v nem vznikne, pri te "ciste" a kvalitni strave a pohybu), tak je treba taky pit hodne, protoze ledviny jsou "filtr" a musi jet naplno - takze clovek "beha" jeste casteji :)
4. Kvalitni strava, plna kvalitni prirodnich zivin (nejsem zadny biofanatik, ale proste cim kvalitnejsi jidlo, tim lepe, na tom se snad vsichni shodnem) poskytne organum vse co potrebuji, aby zvladly tuto zvysenou zatez. Proto jsem zastancem vyvazene stravy, ve ktere je vsechno krome chemie, prepalenych tuku a prilis prumyslove zpracovaneho jidla.
5. Proti profesionalnim sportovcum (napr. cyklistum) jsme porad "zabari"...a kdyz to snesou jejich tela (teda ano, obcas za pomoci dopingu, ale i bez nej snasi NESKUTECNOU zatez), tak ty nase musi snest 1/10 toho co oni :)
6. Problemy se kdyz tak dostavuji postupne a telo bude, si myslim, dost dlouho vysilat varovne signaly, ze se "neco polamalo". Takze je treba se znat, ubirat kdyz je to nutne a v nejhorsim vyhledat lekare.
Staci to takhle? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: čt červen 20, 2013 3:17 pm Předmět: |
|
|
hej, díky za výstižnou odpověď:-) si taky říkam, že žeru jak tank, ale díky tomu zvládam tuhle zátěž fakt denně a nepocituju únavu..pravda, každej mi říká, dej si čokoládu, ddej si dortík, ty to vyběháš..to sice jo, ale bude mi akorát tak blbě, takže si radši dam racia s kefírem a jabko, pochutnam si taky a jsem vysmátá:-)
i když s tou chemií...vyhýbam se cukru, těch deset kousků sukralozy denně do sebe taky pošlu..ale furt lepší než aspartam, to zas ne...  jenže v deset večer do tvarohu pustit tři lžíce cukru, to bych moc nedávala, to radši surkalozu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt červen 20, 2013 3:26 pm Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | okej, to je jasný co píšeš...já že jsem totiž dlouhou dobu, několik let, žila převážně z jablek, zeleniny a brambor, žádný pečivo, obiloviny, max oves.vločky k snídani, jinak nic..teda až na litry kefírů a kila masa a sýrů..mno byla jsem jak nudle, co budu povíat..poslední dobou jím víc rýži, bulgur atd. a hned mi ty kosti obrostly hmotou:-) ale to ovoce mi prostě víc chutná
vidím, že se trochu orientuješ, taky zápasím s množstvím bílkovin..na holku s váhou 53 kg a deno denním cvičením ( častou dvoufáz- ráno aerobka na spinneru na hodinu a odpol činky taky na hodinu, dost tvrdě:-) zbaštim i 150 g bílkovin ( 300g masa, 0,5 litru kefíru, jogurt, odměrka proteinu a tvaroh před spaním a je to tam hned je pravda, že lítam na záchod každou hodinu, i v noci, tak si říkám, co ty moje ledviny teda asi trpí...může to být moc škodlivý??? díky za info... |
Možná proto je tělo totálně přesyceno kyselinou močovou,která při rozkladu bílkovin vzniká a ledviny brečí jak o život.měla bys ten jídelníček trochu změnit a nedržet se křečovitě zaběhlých cest,které nikam nevedou.Nevím jak jsi na tom teď,ale když jsem tě vídal,tak jsi zdravě nevypadala,ale bylo mi řečeno,že máš svou hlavu a nenecháš si radit
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|