|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
x22
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:23 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
vidím že se tu kolem toho rozpoutala docela čilá diskuze...
no je to paradox,ale opravdu mám přesně opačný problém, když to totiž shrnu....
mám celkem rád maso, vajíčka atd. nikdy jsem to ale nijak nepřeháněl, nicméně, byl jsem zvyklý jíst cca 1.5g/kg, což tedy znamenalo něco kolem 120g denně, což není málo, ale ani to neni nic co by se "nedalo".
Nyní jsem paradoxně v situaci kdy mám váhu o hodně desítek procent nižší, navíc necvičím, takže by bylo radno snížit to na cca 1g/kg. A k tomu ale v podstatě zachovat energetický příjem z tehdejší doby...
Problém v udržení těch bílkovin kolem toho 1g je ten, že to v podstatě znamená jedno kuřecí prso na oběd, maximálně tak malý jogurt na svačinu a šmitec... což zas je trochu problém, mam rád cottage, jogurty atd. A zas jíst furt jen sacharidy... navíc, když bych to takhle spočítal jak jste mi radili, pokud dám bílkoviny na 1g/kg, k tomu připočtu cca 25% energie z tuků a zbytek sacharidy, vychází mi poměr S:B v podstatě 10:1 !!!
Proto mě právě zajímalo, jestli třeba v dané situaci, kdy dřív jsem vážil mnohem víc a teď navíc nějakou "hmotu" nabrat musím, by třeba nebylo lepší normálně jíst těch bílkovin i 2g jako kdybych cvičil. Uznávám že můj případ je hodně nestandardní situace.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Marki

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
| x22 napsal: | Problém v udržení těch bílkovin kolem toho 1g je ten, že to v podstatě znamená jedno kuřecí prso na oběd, maximálně tak malý jogurt na svačinu a šmitec... což zas je trochu problém, mam rád cottage, jogurty atd. A zas jíst furt jen sacharidy... navíc, když bych to takhle spočítal jak jste mi radili, pokud dám bílkoviny na 1g/kg, k tomu připočtu cca 25% energie z tuků a zbytek sacharidy, vychází mi poměr S:B v podstatě 10:1 !!!
Proto mě právě zajímalo, jestli třeba v dané situaci, kdy dřív jsem vážil mnohem víc a teď navíc nějakou "hmotu" nabrat musím, by třeba nebylo lepší normálně jíst těch bílkovin i 2g jako kdybych cvičil. Uznávám že můj případ je hodně nestandardní situace. |
jojo, o tom tady celou dobu mluvím, udržet ty bílkoviny tak nízko je celkem problém...to si říkam, i když si leju mlíko do kafe ale zas asi nemá moc smysl ti tím komplikovat život...to by člověk pak nemyslel na nic jinýho než na počítání hodnot...myslim, že spousta lidí, co jí normálně a neřeší to, by se asi i divili, kolik čeho sní..a jsou v pohodě...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:33 pm Předmět: |
|
|
Nehrot to tolik zase :) Jez poradne, obcas zarad treba bezmasy den, ale o to vic si v nem davej tech sacharidu a tuku. Snaz se jist kvalitni stravu.
Ale hlavne a to predevsim - bud hodne nad svym vydejem! Pak budes pribirat chte nechte.
Tim pomerem se tolik nerid! Ony to jsou jakesi "obecne doporucovane" pomery, ktere ale u Tebe proste neplati, protoze ted rozhodne nezapadas (s BMI 14) do "bezne" populace z nutricniho hlediska.
Ja chapu, ze ted jsi tak lehky, ze i 150g baleni jogurtu obsahuje v pomeru k Tve vaze hodne bilkovin a "bojis" se toho. Ale ja myslim, ze to Tve telo docasne bez problemu vydrzi, kdyz budes treba na tech 2g/kg/den.
A pokud sis prosel tim cim sis prosel, tak prece nejaky doktor Ti musi pomoct...a alespon treba jednou za ctvrt roku si zajdi nechat projistotu udelat krevni testy :) Snad to zdravotni pojisteni porad k necemu mame...
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:33 pm Předmět: |
|
|
| x22 napsal: | | Problém v udržení těch bílkovin kolem toho 1g je ten, že to v podstatě znamená jedno kuřecí prso na oběd, maximálně tak malý jogurt na svačinu a šmitec... |
Kolik tak máš těch bílkovin v cca 150g kuřecím prsu?
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:44 pm Předmět: |
|
|
| RaptorMira napsal: | | x22 napsal: | | Problém v udržení těch bílkovin kolem toho 1g je ten, že to v podstatě znamená jedno kuřecí prso na oběd, maximálně tak malý jogurt na svačinu a šmitec... |
Kolik tak máš těch bílkovin v cca 150g kuřecím prsu? |
Odpovim Ti s dovolenim za nej... cca 34g :)
A jeste neco pridam - on vazi tak malo, ze to uz je prakticky 0.8g/kg/den v jeho pripade. A ne 0.3 jako v mem... Takze kdyz k tomu sni ten jogurt tak je na 1g/kg/den...brutal trosku, ale je to proste tak. A kdyz zapocita jeste bilkoviny co jsou v pecivu, bramorach a tak, tak je hnedle na 2g/kg/den...
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:45 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: |
A pokud sis prosel tim cim sis prosel, tak prece nejaky doktor Ti musi pomoct...a alespon treba jednou za ctvrt roku si zajdi nechat projistotu udelat krevni testy :) Snad to zdravotni pojisteni porad k necemu mame... |
jo to je taky téma...když jdu k doktorovi, že se mi nezdá, že v noci nemůžu spát kvůli bolesti kyčle, řekne mi, tak spěte na druhym boku a neběhejte...nakonec mi fyzioterapeut zjistí ústřel a dá rehebku...oni ti doktoři jsou taky pěkný mrchy..i co se krevních rozborů týče! co do mně doktor napíchal injekcí s hormonama, kolikrát jsem prosila o krevní obraz s tím, že mi doktor akorát seřval, že je to moc drahý...nakonec mi pak druhej doktor řelk stačí nabrat tuk, jinak nemá léčba smysl...takže taky pozor...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:49 pm Předmět: |
|
|
Doktory tu rozebirat nebudu. Je mi to jasne, ze to jsou lidi jako vseci ostatni, takze tam bude i zhruba stejny pomer debilu ku normalnim... Ja mam ale zatim v zivote na doktory asi svinske stesti a nemuzu na ne rict krive slovo. Takze treba ma normalniho doktora a ne hajzla, ze...tak jako mam normalni doktorku ja ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 1:54 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | | RaptorMira napsal: | | x22 napsal: | | Problém v udržení těch bílkovin kolem toho 1g je ten, že to v podstatě znamená jedno kuřecí prso na oběd, maximálně tak malý jogurt na svačinu a šmitec... |
Kolik tak máš těch bílkovin v cca 150g kuřecím prsu? |
Odpovim Ti s dovolenim za nej... cca 34g :)
A jeste neco pridam - on vazi tak malo, ze to uz je prakticky 0.8g/kg/den v jeho pripade. A ne 0.3 jako v mem... Takze kdyz k tomu sni ten jogurt tak je na 1g/kg/den...brutal trosku, ale je to proste tak. A kdyz zapocita jeste bilkoviny co jsou v pecivu, bramorach a tak, tak je hnedle na 2g/kg/den... |
No zachovejme klid, třeba je v 1. třídě ZŠ, nebo zdrhnul z koncentráku...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:00 pm Předmět: |
|
|
@Raptor
Tak on je pry po nejake dost tezke nemoci kdy lezel strasne dlouho ve spitale (viz. prvni stranka tohodle topicu, kupodivu :P :D)
A vsak uz mu pisu, konecne bez velkych okecavacek kolem, ktere ja mam ve zvyku plodit furt a vsude, ze ma zacit mene pocitat a zacit proste dost jist :) A pokud je z toho tak strasne vydeseny, tak ma proste jit za doktorem, ktery ho zkontroluje / da dokupy (a pokud takoveho nema, tak at si ho najde :))
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:10 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | @Raptor
Tak on je pry po nejake dost tezke nemoci kdy lezel strasne dlouho ve spitale (viz. prvni stranka tohodle topicu, kupodivu :P :D)
A vsak uz mu pisu, konecne bez velkych okecavacek kolem, ktere ja mam ve zvyku plodit furt a vsude, ze ma zacit mene pocitat a zacit proste dost jist :) A pokud je z toho tak strasne vydeseny, tak ma proste jit za doktorem, ktery ho zkontroluje / da dokupy (a pokud takoveho nema, tak at si ho najde :)) |
Tak to jo. To je ale pak fakt zbytečnost řešit nějaké poměry a počítat kolik co má...
|
|
| nahoru |
|
 |
x22
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:18 pm Předmět: |
|
|
Jo s těma 34g v tom prsu a 0.8g/kg to bohužel bylo celkem výstižný...
RaptorMira: Hele nepřál bych nikomu aby se dostal do podobné situace jako já, ale jen bych tě prosil když už zde reaguješ, přečíst si trochu kontext. Možná bys mluvil jinak kdyby sis prošel tím co já, nechci se tady litovat,ale kecy typu že jsem z 1. třídy ZŠ jsou fakt trochu mimo mísu
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:36 pm Předmět: |
|
|
| x22 napsal: | Jo s těma 34g v tom prsu a 0.8g/kg to bohužel bylo celkem výstižný...
RaptorMira: Hele nepřál bych nikomu aby se dostal do podobné situace jako já, ale jen bych tě prosil když už zde reaguješ, přečíst si trochu kontext. Možná bys mluvil jinak kdyby sis prošel tím co já, nechci se tady litovat,ale kecy typu že jsem z 1. třídy ZŠ jsou fakt trochu mimo mísu |
OK. Nečetl jsem to a proto mi nevycházel poměr pro normálního člověka. A neboj nejsi sám kdo utekl hrobníkovi z lopaty... a nikomu to nepřeju
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:42 pm Předmět: |
|
|
ser na nějaké počítání a žer podle libosti, aby ses dostal alespoň z podváhy. Představ si, že taková situace přistihne člověka, který nemá o jídle páru. Jak by to asi řešil on? _________________ Fuaaark
|
|
| nahoru |
|
 |
x22
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:45 pm Předmět: |
|
|
Jasně v pohodě.
No mě prostě jen zajímalo, ty poměry, prostě když vemu 0.8/kg tak to je nic... to je fakt jedno kuřecí prso na oběd a k tomu za den už vůbec nic.. jenže tyhle průměry jsou počítaný pro "normální lidi", kde se nepočítá, že někdo s mojí výškou (186) bude mít váhu jakou má... čili jsem si říkal, že teoreticky, třeba ledviny apod. mám uplně jiné velikosti než jiní lidi s touto váhou a proto bych třeba teoreticky klidně mohl jíst těch bílkovin víc, dřív jsem jedl 120 denně a bylo to v poho...
Snažim se taky moc nepočítat, ale zas uplně tomu nechat "volný průběh" nemůžu... chci si držet kalorický příjem takový abych přibíral a je mi jasný, že většina bude ze sachrů, ale poměr bílkovin a sachrů 1:10 už mi přijde hodně extrém...
|
|
| nahoru |
|
 |
x22
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 2:50 pm Předmět: |
|
|
| Insano41 napsal: | ser na nějaké počítání a žer podle libosti, aby ses dostal alespoň z podváhy. Představ si, že taková situace přistihne člověka, který nemá o jídle páru. Jak by to asi řešil on? |
jasně, to jsem si taky řikal, zas to tolik nehrotit, ale pak si zase vem, když čtu příspěvky tady v tom vlákně... vem si já kdybych si udělal ráno omeletu ze 4 vajec, sváču klidně jen sachry, na oběd si dal normální porce maso+příloha, odpoledne třeba zas jen sachry, večer třeba konzervu tunáka s něčim nebo pečivo se šunkou a před spanim jogurt... sem na nějakých 5g bílkovin na den....
ale jo, zatim uvidim, důležitý je hlavně E příjem a uvidim časem jak se to vyvíjí...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|