|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Foresten

|
Zaslal: ne květen 19, 2013 10:35 am Předmět: |
|
|
No pro vrsek je nabrani sily a svalu cviceni s vlastni vahou perfektni, jen to chce jiny pristup nez v posilovani s cinkama. Tech variant je strasne moc, daleko vice nez pri posilovani se zavazim. Pro zacatek shyby, bradla jsou zaklad a nejaky cas to chce nez je zvladnes a progres tam bude az se ti to bude zdat lehke, prejdi na tezsi varianty.
Horsi je to s nohama, tam je vhodna nejaka zatez navic. Ale tady si taky muzes vyhrat. Pro zacatek bohate staci bulharsky drep, vystupy na lavicku.
Google: Kalisthenika s metodou ''Limited reps/Unlimited sets'
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 8:35 am Předmět: |
|
|
Pavel Tsatsouline: Naked Warrior
Paul Wade: Convict Conditioning
Dva libový programy s jasnou progresí. Není potřeba znovu vynalézat kolo.
Jedinej problém je, že s vlastní váhou je takřka nemožný cvičit kyčelní ohyb (hip hinge) a jak se říká: "Kdo necvičí mrtvolu, necvičí vůbec". Cykloval bych blokově 4 tejdny vlastní váha a 4 tejdny nějakej deadliftovací program (už se budu trochu opakovat, ale Power to the People je přesně to, na co bych se kouknul).
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 9:56 am Předmět: |
|
|
| michal_n napsal: | Po ukončení série nebo kolečka si lehnout? To je pěkně hloupá rada.. Naopak, důležité je nepřestávat se hýbat, chodit, vyklepávat ruce, nohy nebo třeba stínově boxovat, ale určitě ne si lehnout.. |
Máš pochvalu, soudruhu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: pá červen 07, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
| michal_n napsal: | | kpt.TM napsal: | | Prestávky používaj čo najkratšie, najlepšie až po ukončení celého kolečka si chvílu na zemi polež , inak sa snaž ísť bez prestávky. |
Po ukončení série nebo kolečka si lehnout? To je pěkně hloupá rada.. Naopak, důležité je nepřestávat se hýbat, chodit, vyklepávat ruce, nohy nebo třeba stínově boxovat, ale určitě ne si lehnout.. |
A ja si lahnem keď sa mi chce... Náhodou boxeri po ukončení kola si tiež sadnú aby si oddýchli do ďalšieho kola... Mne sa celkom páči si lahnúť a sústrediť sa na dýchanie, počkať kým sa ukludní dych a spomalí tep, potom ísť do ďalšieho kola...
Ale uznávam, že sa to dá aj tak ako si to napísal, je to tiež možnosť, zostať na nohách a hýbať sa...
|
|
| nahoru |
|
 |
harucen
|
Zaslal: čt červen 20, 2013 8:38 pm Předmět: |
|
|
Dík všem za tolik odpovědí, nejvíce mě zaujala metoda Pavla Tsatsoulina, právě jsem četl jeho knížku the naked warrior.
Kniha mě nadchla, cítím, že je to to, co jsem hledal.
Bohužel jsem ale úplně nepochopil tu metodu tréninku GTG the naked warrior. Píše tam, že se v tréninku bude cvičit jenom pistol squat a one handed/legged push up. Jak na to mám jít já, který ani jednu z těchto dvou věcí nezvládá?
A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli existuje nějaká zásada, jak často za den cvičit? Jelikož jak popisuje příběh jeho otce, nebo strýčka, ti cvičili pokaždé, když sešli do garáže. Teď konkrétně: když udělám 10 normálních regulérních kliků oběma rukama, tak to zkrátím na pět a každou hodinu si jich pět udělám? Moje angličtina není zrovna nejlepší, tak předem díky za dovysvětlení.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 11:39 am Předmět: |
|
|
podle me sila pri cviceni s BW roste celkem utesene .. ja treba cvicim tedka tenhle kruhac:
x10 shyb
x12 klik
x7 pistole (na kazdou nohu - ruka na zdi)
to cele 10x se zhruba 2-3min prestavkama mezi superseriema ..
jako pripada mi, ze silovej narust je docela brutalni ..
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: so červen 22, 2013 12:22 pm Předmět: |
|
|
| harucen napsal: | Dík všem za tolik odpovědí, nejvíce mě zaujala metoda Pavla Tsatsoulina, právě jsem četl jeho knížku the naked warrior.
Kniha mě nadchla, cítím, že je to to, co jsem hledal.
Bohužel jsem ale úplně nepochopil tu metodu tréninku GTG the naked warrior. Píše tam, že se v tréninku bude cvičit jenom pistol squat a one handed/legged push up. Jak na to mám jít já, který ani jednu z těchto dvou věcí nezvládá?
A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli existuje nějaká zásada, jak často za den cvičit? Jelikož jak popisuje příběh jeho otce, nebo strýčka, ti cvičili pokaždé, když sešli do garáže. Teď konkrétně: když udělám 10 normálních regulérních kliků oběma rukama, tak to zkrátím na pět a každou hodinu si jich pět udělám? Moje angličtina není zrovna nejlepší, tak předem díky za dovysvětlení. |
GTG je metoda, která říká, že budeš cvičit x-krát denně. Začínáš třeba na jedné až dvou sériích za den a postupně přidáváš. Vždycky max tolik opakování, aby to bylo úplně na pohodu, no stress (o to tu právě jde).
Pokud neuděláš pistoli ani klik, koukni ke mně na web, tam je jak se dostat do pistole, brzo tam bude i něco o kliku.
Je to o progresích - máš varianty, který cvičíš, od nejjednodušších po nejsložitější. pokud neuděláš 1A klik, začni tím, že se opřeš o nějakou vyvýšenou plochu (v nejextrémnějším případě o zeď). U pistole zase zkrátíš ROM, takže si třeba sedáš na židli.
|
|
| nahoru |
|
 |
harucen
|
Zaslal: po červen 24, 2013 4:47 pm Předmět: |
|
|
Tak děkuju ti železná koule. Takže jsem to teď pochopil snad úplně správně.
Od zítra začínám GTG push ups s nohama vyvýšenýma na posteli, kterých dám max 10. Takže dám třeba 2x5, pozítří 3x5 až třeba do 6-7x5kliků.
Navštívil jsem tvou stránku a vrhnu se i na pistole, četl jsem články o klikování na tvé stránce, myslíš, že bych mohl využít spíš i ten plán? Líbí se mi, jak tam máš vše rozepsáno do podrobna :)
Ještě jednou díky moc všem za rady!
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: po červen 24, 2013 4:48 pm Předmět: |
|
|
| harucen napsal: | Tak děkuju ti železná koule. Takže jsem to teď pochopil snad úplně správně.
Od zítra začínám GTG push ups s nohama vyvýšenýma na posteli, kterých dám max 10. Takže dám třeba 2x5, pozítří 3x5 až třeba do 6-7x5kliků.
Navštívil jsem tvou stránku a vrhnu se i na pistole, četl jsem články o klikování na tvé stránce, myslíš, že bych mohl využít spíš i ten plán? Líbí se mi, jak tam máš vše rozepsáno do podrobna :)
Ještě jednou díky moc všem za rady! | Tie drepy na jednej nohe (pistole) som skúšal, nemám šancu... Nechápem ako toto niekto dokáže.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:09 pm Předmět: |
|
|
@harucen: Jestli máš max obouruč kliků víc než 10, pak se můžeš vrhnout do nácviku kliků jednoruč. Pokud ne, pak má smysl ten můj klikovací program.
Aby ses dostal do jednoruč kliku, musíš cvičit jednoruč klik - obouruč klik s nohama na posteli Tě tam nedostanou. Začni klidně opřenej rukou o zeď a postupně se propracuj až na zem.
kpt.TM: Přečti si moje články o dřepu a pistoli, postupuj podle předepsanýho programu a garantuju Ti, že se do pistole dostaneš ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
ego
|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
pistole nejsou tak hard, to vážně stačí natrénovat, pokud si nohy cvičil aspoň už pár měsíců. já osobně měl problém akorát s flexibilitou, na což stačilo protahování. dokud sem je nedával na zemi, tak sem pistole jezdil na švédský bedně, abych mohl nohu spustit níž.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:20 pm Předmět: |
|
|
Já mám nohy celkem silný, na dřep 155kg (což není nějak hodně, ale pro představu), sprinty do kopce se zátěží atd., ale pár měsíců zpět jsem nebyl schopný provést 1 pistol.
Nebylo to tím, že bych neměl v noze sílu, ale nezvládal jsem techniku a byl jsem i trochu pokrácený, o tom to je.
edit: akorát mi to potvrdil ŽK podemnou _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne po červen 24, 2013 6:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:21 pm Předmět: |
|
|
@ego: Pistole nejsou skoro vůbec o síle, jako spíš o mobilitě, takže souhlas. Pokud pistoli někdo neudělá (a zpravidla s tím mají větší problém pánové), je to otázka nestabilní klenby/nemobilního kotníku/nestabilního kolene/nemobilní kyčle nebo nestabilního jádra.
EDIT: Jo, tak strejda Frozz byl rychlejší :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: st červen 26, 2013 7:28 am Předmět: |
|
|
[quote="ZeleznaKoule"] @ego: Pistole nejsou skoro vůbec o síle, jako spíš o mobilitě, takže souhlas. Pokud pistoli někdo neudělá (a zpravidla s tím mají větší problém pánové), je to otázka nestabilní klenby/nemobilního kotníku/nestabilního kolene/nemobilní kyčle nebo nestabilního jádra.
Skúšal som včera pistole. Tak dole som išiel celkom kontrolovane, trochu som musel balancovať ťažisko, ale išlo to, akonáhle som sa dostal do najnižšieho bodu, padnem vždy na chrbát , nejako ma to hádže dozadu. Asi niekde robím chybu, ale ešte na tom popracujem. Možno by som sa mal chrbom opierať o stenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|