Zpevnění těla - pls zhodnotit

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zpevnění těla - pls zhodnotit  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Zpevnění těla - pls zhodnotit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 5:32 pm    Předmět: Zpevnění těla - pls zhodnotit Odpovědět s citátem

Zdravim chtěl bych trochu změnit pohybový stereotyp a zařadit do svého tréninkového plánu posilovnu.Do této doby jsem posiloval pouze v rámci kickboxu s váhou vlastního těla.
Jako cíl bych asi viděl celkové zpevnění těla a hlavně korzetu (mám malou skoliózu páteře) .Chtěl bych to taky jako přípravný trénink na pozdější cvičení v posilovně.
Trénink bych viděl asi 2x týdně FB a intenzita taková abych zvládal i odpolední trénink kickboxu (těch bejvá v průměru 5 za týden).
Zdravotní omezení měl sem teď natažený vazy v koleni + ty záda
Po měsíčním nic nedělání sem přibral na 76kg při výšce 175cm.

A teď bych od vás potřeboval zhodnotit trénink :

Rozcvička a strečink
Záda : Stahování kladky k hrudníku
Nohy: Legpress
Prsa: Tlaky s jednoručkama
Nohy:výpony na lýtka
Ramena:rozpažky v leže na prsou
Ruce:kladivový zdvih
Ruce:Stahování kladky na triceps
Břicho:Zkracovačky
Doprotažení (strečink)

všechny bych jel 3 série po 8-12 opak

Předem díky za názory a připomínky

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ntz

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

:D takhle asi ne .. mozna se to nekomu libit bude ..

1) stahovani kladky vymen za shyb
2) legpress vymen za drep
3) stahovani kladky na triceps vymen za tricepsovy kliky/bradla se zavazim
4) tlaky s jednoruckama ?? to vubec netusim za co bych vymenil :D
5) ...

pokud se chces zpevnit, tak navrhuju jednoduchej trening kdy budes stridat zacinani vrchem a spodem (pokazdy si vic odprasis to cim zacinas) .. v popisu zacinam spodem, neb ja potrebuju zlepsit hlavne spodek

- rozcviceni hlavne spodek (lejtka delas mezi serkama)
- drep (predni, zadni ..)
- mrtvola
- (volitelne podle dalsiho planu treba premisteni, zakop/predkop, whatever .. to premisteni je zpevnovaci na zada, neni nutne si nakladat moc, dobre delat 8-12opak ..)
- rozcviceni 2 hlavne vrsek
- bench
- shyby
- (dalsi volitelne cviky navrch dle casu a libosti)
- bricho (N superserek nohy z visu a z lehu)

shrnuti - zaklad je drep, mrtvola, bench, shyby a bricho

pokud Ti jde hlavne o to zpevneni a nebudes to chtit (zvladat) takhle cely, tak se zpevnuj mrtvolou a shybama urcite .. a treba prednima drepama .. a premistenim .. takove ty izolovane cviky s jednoruckama a dalsi nesmysly Ti asi moc nepomuzou
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No hrozně rád bych cvičil vzpěračské cviky a zakladni vicekloubové jako je bench press ,mrtvola a dřep . Nemám ale tak dobré držení těla abych si to mohl viz moje skolioza dovolit .
Dřepy mám hodně rád ,můj neoblíbenější cvik .Bohužel teď si ho netroufnu díky vazům v koleni ani z vlastní váhou.
To samé platí i pro mrtvolu.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
:D takhle asi ne .. mozna se to nekomu libit bude ..

1) stahovani kladky vymen za shyb
2) legpress vymen za drep
3) stahovani kladky na triceps vymen za tricepsovy kliky/bradla se zavazim
4) tlaky s jednoruckama ?? to vubec netusim za co bych vymenil :D
5) ...

pokud se chces zpevnit, tak navrhuju jednoduchej trening kdy budes stridat zacinani vrchem a spodem (pokazdy si vic odprasis to cim zacinas) .. v popisu zacinam spodem, neb ja potrebuju zlepsit hlavne spodek

- rozcviceni hlavne spodek (lejtka delas mezi serkama)
- drep (predni, zadni ..)
- mrtvola
- (volitelne podle dalsiho planu treba premisteni, zakop/predkop, whatever .. to premisteni je zpevnovaci na zada, neni nutne si nakladat moc, dobre delat 8-12opak ..)
- rozcviceni 2 hlavne vrsek
- bench
- shyby
- (dalsi volitelne cviky navrch dle casu a libosti)
- bricho (N superserek nohy z visu a z lehu)

shrnuti - zaklad je drep, mrtvola, bench, shyby a bricho

pokud Ti jde hlavne o to zpevneni a nebudes to chtit (zvladat) takhle cely, tak se zpevnuj mrtvolou a shybama urcite .. a treba prednima drepama .. a premistenim .. takove ty izolovane cviky s jednoruckama a dalsi nesmysly Ti asi moc nepomuzou

Hm, chlapec nikdy necvičil a ty mu nacpeš dřep, mrtvolu a přemístění. Co ti udělal že ho chceš zmrzačit?

Abych tu jen nebuzeroval abz.
Nevím jak si na tom finančně, ale vezmi si na prvních pár lekcí trenéra. Pokud se budeš pokoušet cvičit sám podle toho co uvidíš u jiných či si najdeš na netu jako video, nebude to mít většinou správnou techniku. Tím pádem menší efektivitu, větší riziko zranění či chronických potíží.
Sportuješ, takže bys mohl být zpevněný. Tudíž S TRENÉREM bys dřepy dělat mohl. Na mrtvolu se vykašli a raději jeď na záda shyby. Na hruď bych se nebál benchpressu. Na lýtka bych se s klidným svědomím vykašlal. Na triceps jsou mnohem účinější francouzské tlaky. Trénink se cykluje, takže za dva měsíce změna.
Edit: Co se vazů týče, pokud s nimi máš problémy, asi jen doktor či fyzioterpeut ti řekne co můžeš a co ne.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No svoje tělo mám rád takže bych trenéra klidně zaplatil ,ale v dnešním návalu pseudotrénérů je těžké vybrat

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
ntz

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no nemyslel jsem zmrzacit samo ..

delej to s nejakejma pro tebe *zacatecnima vahama samozrejme .. pokud jsi (napriklad tu) mrtvolu nikdy nedelal, tak ono ti da strasne moc v ramci toho zpevneni kdyz ji budes delat treba jen se 40kg ale x10-12

na ty vazy v tom koleni jsem zapomel, nicmene rychlej brifing na to zpevneni:

- mrtvola (proste holt lehka)
- shyby
- bricho z visu (toes to bar)
- zvedani trupu (nohou) na francouzske bedne
- dobre provedene sedy lehy s kotoucem
- predklony (!! lehke s ohledem na skoliozu)
- rolling klik (genialni cvik .. delas klik z pozice A - zadek vysooko - a v rukach ma VC s kotoucema a **jedes dopredu a potom se vracis do pozice A)

**edit ^^ delas za pomoci VC obracenou sklapovacku (jenom blb hledi na zadek, kdyz ten smeruje k nebi :D)
Foresten

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar, jsem podobny pripad, ma sklioza neni tak hrozna, ale ani nejak zanedbatelna. Moje reseni:
Kalisthenika, cviceni s vlastnim telem, TRX, kruhy. Pokud tam chces pridat nejakou zatez, ci posilovat s cinkama tak v leze, v sede, s oporou hrudniku. Mrtvoly a klasicke drepy bych nedelal. Pokud ti to zada dovoli, tak: pritahy JR s oporou, mrtvy tah na jedne noze, drep na jedne noze, split drep s JR, leg press je taky dobry, drep se zavazim na opasku.
Jestli chces opravdovy "core" tak zacni dragon fly progresem. Plank taky neni spatny, ale jsou lepsi varianty napr. klek na kolenou, loktech a jedna ruka natazena atd..
Mam taky volnejsi vazy. Dobre je zarazovat rotoped, chuzi, cviceni na balancnich podlozkach, postavit se na jednu nohu, drzet balanc. U drepu si najit idealni hloubku, pokud to je mozne. Pokud ti delaji problemy ATG drepy nebo na jedne noze, jed je na paralel nebo "skater squat.
Cast z mych poznatku :)
Je vhodne najit sikovneho fyzioterapeuta nebo trenera, to udela hodne. Hodne stesti ,).
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
No svoje tělo mám rád takže bych trenéra klidně zaplatil ,ale v dnešním návalu pseudotrénérů je těžké vybrat

Kde bydlíš? Ono není od věci se tady na foru zeptat. Máš slušnou šanci že ti někdo doporučí nějakého se kterým byl spokojený.

Co se skoliozy týče, nejsem fyzioterapeut, takže mě tak ber. Nicméně, když jsem si srovnal snímky své páteře před tím než jsem začal pravidelně posilovat a potom, bylo tam vidět docela slušné narovnání. Myslím že by to mohlo slušně zlepšit i tvou skoliozu.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne červen 23, 2013 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ona ta skolióza není tak hrozná ,jen se mi jí nechce nesprávným cvičením zvětšovat ...
Jinak bydlim na kousek u Prahy ...mám to do ní cca.15 minut ,chodim tam i do školy a na kick takže bych rád trenéra z Prahy

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Foresten

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 5:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud budes mit tak pevne bricho a zada, ktere ti zvladnou back/front lever, dragon fly tak nepotrebujes cvicit MT ani drepy, akorat nebudes mit vzprimovace jako dve stangle. Tam se pater pohybuje v prostoru a nese jen svou vahu. Jinac co se "narovnavani" nebo spis relaxace patere tyce, tak cvic hodne ve visu - shyby, bradla.
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednoduchej program pro zpevneni tela - kettlebell TGU a swing, navic je tam I perfektni "prenos" do BS..
Foresten

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim, me tyhle svihy a TGU pri potizemi s pateri neprijdou zrovna vhodne. Ted jde o to, ze jeho skolioza "neni tak hrozna" co to znamena :).
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to, ze tobe nepridou moc vhodne, nema zadnou hodnotu
Foresten

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To at rozhodne Pitkin, vo cem to je

Rychle na stránku:

Přejdi na: