|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Michalllll
|
Zaslal: út červen 25, 2013 5:18 pm Předmět: Cvičení každý den? |
|
|
Četl jsem na internetu, že když jsem ektomorf, nebo jak se to jmenuje, měl bych cvičit max 45min 3x v týdnu. Ale když se podívám na nějaká motivační videa na YT nebo tak, tak tam všichni říkají, jak cvičili od pondělí do neděle každý den. Otázka zní takto:
Když budu cvičit každý den, porostou svaly rychleji, než kdybych cvičil jen 3x týdně?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mick994

|
Zaslal: út červen 25, 2013 5:27 pm Předmět: |
|
|
Bude záležet jak pojedeš , pokud se odstřelíš v prvních dvou dnech, tak to tělo nestihne zregenerovat a nic neporoste.
Každodenní cvičení je podle mě až moc přehnané, tak 6x to bych jako ještě viděl jakž takž , ale pro začínající bych nedoporučoval překračovat 3x v jednom tejdnu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út červen 25, 2013 5:40 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: út červen 25, 2013 5:55 pm Předmět: |
|
|
Jojo, já to četl. :) Já jen, že v motivačních videiích atd.. Třeba těch borců, co ukazují před a po nějakém čase, tak píšou, že cvičili každý den. Já jen abych se neflákal. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út červen 25, 2013 6:05 pm Předmět: |
|
|
| Michalllll napsal: | | Jojo, já to četl. :) Já jen, že v motivačních videiích atd.. Třeba těch borců, co ukazují před a po nějakém čase, tak píšou, že cvičili každý den. Já jen abych se neflákal. :) |
nevim jake video mas na mysli,a le je cvicit a cvicit
muzes to mit treba: posilka, behani, posilka, plavani, tennis, atd
kazdy den je nejaka aktivita, ale ne kazdy do zniceni
to je kontraproduktivni _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: út červen 25, 2013 6:05 pm Předmět: |
|
|
| Michalllll napsal: | | Jojo, já to četl. :) Já jen, že v motivačních videiích atd.. Třeba těch borců, co ukazují před a po nějakém čase, tak píšou, že cvičili každý den. Já jen abych se neflákal. :) | Dá sa aj každý deň cvičiť, ak si ektomorf a chceš zhodiť tuky. Len by si si to musel vedieť rozumne zostaviť, niektoré dni venovať len kardiu, strečingu, plávaniu a podobne. Určite nie cvičiť so železom každý deň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
Zaslal: út červen 25, 2013 6:06 pm Předmět: |
|
|
V tomto ohledu neplatí žádné univerzální pravidlo a nejlepší je, poslouchat své tělo. Když budeš cvičit pořádně, uvidíš, že bez odpočinku výkon klesá a cičení tě pomalu začne s*át. Zase je blbost ale nejít cvičit, když jsi plný energie a nemůžeš se dočkat dalšího dne, kdy máš cvičení naplánované. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: út červen 25, 2013 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Michalllll napsal: | | Jojo, já to četl. :) Já jen, že v motivačních videiích atd.. Třeba těch borců, co ukazují před a po nějakém čase, tak píšou, že cvičili každý den. Já jen abych se neflákal. :) |
nevim jake video mas na mysli,a le je cvicit a cvicit
muzes to mit treba: posilka, behani, posilka, plavani, tennis, atd
kazdy den je nejaka aktivita, ale ne kazdy do zniceni
to je kontraproduktivni |
predbehol si ma. Veľké mozgy rozmýšľajú podobne...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út červen 25, 2013 7:35 pm Předmět: Re: Cvičení každý den? |
|
|
| Michalllll napsal: | Četl jsem na internetu, že když jsem ektomorf, nebo jak se to jmenuje, měl bych cvičit max 45min 3x v týdnu. Ale když se podívám na nějaká motivační videa na YT nebo tak, tak tam všichni říkají, jak cvičili od pondělí do neděle každý den. Otázka zní takto:
Když budu cvičit každý den, porostou svaly rychleji, než kdybych cvičil jen 3x týdně? |
NE
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: út červen 25, 2013 9:27 pm Předmět: |
|
|
na motivačních videích cvičej 2x denně 7 dní v týdnu, ale mají dokonalej jídelníček a všechny prostředky k tomu aby tak cvičili a navíc je to většinou jenom před závodama, určitě je lepší najít si hezkej tréning 3x týdně full body než každý den..cokoliv, ale aktivní regenerace je určitě žádaná, když si pudeš v netréningový dny třeba zaplavat, nebo projet na kole a necháš si jeden nebo dva dny volný tak to je podle mého ideál
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: st červen 26, 2013 10:26 am Předmět: Re: Cvičení každý den? |
|
|
| Deadlift napsal: | | Michalllll napsal: | Četl jsem na internetu, že když jsem ektomorf, nebo jak se to jmenuje, měl bych cvičit max 45min 3x v týdnu. Ale když se podívám na nějaká motivační videa na YT nebo tak, tak tam všichni říkají, jak cvičili od pondělí do neděle každý den. Otázka zní takto:
Když budu cvičit každý den, porostou svaly rychleji, než kdybych cvičil jen 3x týdně? |
NE |
Díky, toto jsem tu čekal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
Cvičím 6x týdně, z toho občas dvoufázově. Mám problém spíš v tom, donutit se mít alespoň jeden den v týdnu volno  Většinou mám ale slabou vůli a jdu cvičit
Přestože (podle mě - a nemyslím to nijak zle) cvičím tvrději, než velká část pumpařů, které v posilovnách vídám (alespoň mám ten pocit, když se občas rozhlédnu), tak nikdy ale necvičím do selhání, tréninky cykluji, znám svoje regenerační limity a dodržuji plán, který jsem si nastavil. Když jdu z posilovny, resp. jsem po tréninku, mám pocit, že mám víc energie, než když jsem šel na trénink.
Abych to shrnul - vykašlal bych se na motivační videa na youtube i na to co se kde píše na internetu (oboje dnes publikuje kdejakej jouda). Pořádně bych si všechno nastudoval a naučil se hlavně poznat reakce svého těla na konkrétní kombinaci tréninku, odpočinku a stravy . Je důležité vědět CO dělat, JAK to dělat a taky PROČ to dělat a filtrovat informace a vybírat jen kvalitní zdroje informací. Stojí to ale čas, který tomu člověk musí věnovat........
Edit: cvičení denně má i svoje negativa a to v mém případě nehojící se mozoly na obou rukách a odřené holeně od velké osy z mrtvoly (asi začnu nosit nějaké sexy podkolenky)  jiná negativa zatím nepozoruji _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červen 26, 2013 5:04 pm Předmět: |
|
|
jeste mi rekni, jak dlouho to praktikujes a jak jsi se za tu dobu zlepsi: bud silove nebo kolik kg svalu jsi pribral
dekuji _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
Zaslal: st červen 26, 2013 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: |
jeste mi rekni, jak dlouho to praktikujes a jak jsi se za tu dobu zlepsi: bud silove nebo kolik kg svalu jsi pribral
dekuji |
Proč tak jízlivě? Praktikuji to cca půl roku. Za ten půlrok jsem se zlepšil víc silově, podílem svalů i podílem tuku víc, než za posledních 4-5 let pomocí splitů, fullbody, cvičení do selhání atd. Při neustálém poklesu těl tuku jdu nahoru silově a přibývají mi svaly (ty svaly jako vedlejší efekt - můj cíl je max síla při minimálním podílu tuku zjednodušeně). Na jednu stranu není půl roku zásadně vypovídají, na druhou stranu mi to osobně výsledky i pocitově dokazuje, že je to (pro mě) správná cesta.
Na tom, co jsem psal výš (že je potřeba vědět CO, PROČ a JAK dělat a hlavně že je zásadní naučit se poznat reakce svého těla na konkrétní trénink, stravu a regeneraci) trvám ;)
Nikomu trénink 13 z každých 14ti dnů nenutím a myslím, že je to jako vše ohledně cvičení dost individuální. Kdyby tě zajímalo něco dál, tak PM, nebo si můžeme jít zacvičit když se sejdeme časově :) Diskuze na netu nevyhledávám a težko hodnotit trénink, který ten druhý neviděl.. _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: st červen 26, 2013 8:52 pm Předmět: |
|
|
ty as te musi vyjit sakra draho...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|