|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barthel

|
Zaslal: st červen 26, 2013 9:55 am Předmět: Vysokofrekvenční trening |
|
|
Ahoj, mam dotaz. Momentálně jsem začal s http://kulturistika.ronnie.cz/c-7461-vysokofrekvencni-trenink.html pro pokročilé. Po prvních dvou dnech mě bolej nohy jako nikdy dřív a dnes tj. Středa je zaměření v treningu na nohy ,ale v přechozích dnech tam bylo spostu dřepů.
Jaký je na tento trening váš názor ? 5 dní cvičení od PO-PÁ bez jediného dne odpočinku (až o víkendu).
Není pro mě problém jít do posilky a sedřít se tam ještě víc ,ale jde mi spíš o to aby to tak nebylo špatně. Sám nevim.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: st červen 26, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
Začni nějak rozumně, fullbody třikrát týdně, až si tělo zvykne, můžeš přidat čtvrtý trénink. Jsou sice lidi, kteří zvládají cvičit třeba dvojfázově každý den, ale k tomu se musíš postupně dopracovat, trvá to roky, a i pak musíš cyklovat intenzitu a mít dokonale pořešenou stravu a regeneraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: st červen 26, 2013 10:56 am Předmět: |
|
|
Tak je to trenink pro "pokrocile"...
Jestlize cvicis dost tvrde rekneme 3 roky, pak bys uz mohl sam vedet kam jeste muzes zajit a kam uz ne. Treba ja nekdy klidne jdu a cvicim "pres bolest" (no nekdy :D to nekdy je 3x tydne :D) - proste si reknu "to se rozhybe" a cvicim. Ale vim co delam a mam vyzkouseno co si muzu dovolit a co uz by slo za hranu. Taky zohlednuju co na sebe chystam v nasledujicich dnech.
Paklize ale cvicis rok nebo mene - to ja nevim, protoze jsi to nenapsal - a vrhnul ses "po hlave" do takoveho treninku, tak to je dobra konina. Ale na to si nejpozdeji do mesice prijdes sam... Do pretrenovani, kdy si rozeseres nadledvinky to asi nevydrzi Tvoje psychika, kdyz "panikaris" uz 3. den a pises na forum :) Tuto moznost povazuji za nejpravdepodobnejsi :) Zde viz. magumi o jeden post vyse...
A pokud jsi nekde mezi (rok az dva cvicis), tak si nasbiras alespon zkusenosti a budes propriste vedet co jeste uregenerujes a co uz ne :) Takove zkusenosti jsou nenahraditelne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:02 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Začni nějak rozumně, fullbody třikrát týdně, až si tělo zvykne, můžeš přidat čtvrtý trénink. Jsou sice lidi, kteří zvládají cvičit třeba dvojfázově každý den, ale k tomu se musíš postupně dopracovat, trvá to roky, a i pak musíš cyklovat intenzitu a mít dokonale pořešenou stravu a regeneraci. |
Jasný. Jsem zvyklej cvičit dost intezivně. Cvičím rok a z toho 7 měsíců jsem jel klasickej split 5-6x týdně. 20 serii Hrudník a pak 12 serií na biceps +cardio (Pondělí).Myslel jsem si ,že bych to nějakým způsobem mohl zvládnout.
Tělo přestalo reagovat tak jsem chtěl nasadit tendle trenink pro "pokročilé". Pač mi přišlo jako nesmysl abych z 5-6x týdně udělal 2-3x týdně. Sám ten pocit že jsem doma a necvičím nemám rád a 2-3x týdně by mi přišlo ,že necvičím na max. svých možností.
A strava by měla být v pohodě začatkem tohodle treningu jsem zvednul příjem sacharidů a bílkovin. Vše pečlivě počítám a doplňuju makra tak jak je potřeba.
Naposledy upravil Barthel dne st červen 26, 2013 11:10 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:06 am Předmět: |
|
|
| moby napsal: | Tak je to trenink pro "pokrocile"...
Jestlize cvicis dost tvrde rekneme 3 roky, pak bys uz mohl sam vedet kam jeste muzes zajit a kam uz ne. Treba ja nekdy klidne jdu a cvicim "pres bolest" (no nekdy :D to nekdy je 3x tydne :D) - proste si reknu "to se rozhybe" a cvicim. Ale vim co delam a mam vyzkouseno co si muzu dovolit a co uz by slo za hranu. Taky zohlednuju co na sebe chystam v nasledujicich dnech.
Paklize ale cvicis rok nebo mene - to ja nevim, protoze jsi to nenapsal - a vrhnul ses "po hlave" do takoveho treninku, tak to je dobra konina. Ale na to si nejpozdeji do mesice prijdes sam... Do pretrenovani, kdy si rozeseres nadledvinky to asi nevydrzi Tvoje psychika, kdyz "panikaris" uz 3. den a pises na forum :) Tuto moznost povazuji za nejpravdepodobnejsi :) Zde viz. magumi o jeden post vyse...
A pokud jsi nekde mezi (rok az dva cvicis), tak si nasbiras alespon zkusenosti a budes propriste vedet co jeste uregenerujes a co uz ne :) Takove zkusenosti jsou nenahraditelne. |
Nepanikařím jen nemam zkušenost s tímdle typem treningu hlavně jsem docela zanedbával nohy jinak zbytek těla je OK. Nejsem žádnej profík ,ale rozhodně nejsem amatér co do něčeho skáče po hlavě aniž by si zjistil dost informací,svoje hranice atp.. Jen chci říct že to není tak že chodím 3 tejdny do posilky následně si přečtu něco na ronnie a jdu do toho
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:27 am Předmět: |
|
|
to Barthel:
Pokud si dobře pamatuju tak si v jiném topicu psal o stagnaci a chuti změnit trenink. Cvičils split. Já a Draper jsme ti poradili zvýšit frekvenci.
Ten trenink co sis vybral bych osobně nechal být.
Předpokládám, že sis nastudoval co znamená zvýšit frekvenci. V tom původním topicu jsem měl pocit že sis pod tím představoval něco jako HIIT.
Pokud v tom ještě tápeš tak ve splitu si obvykle cvičil svalovou partii jedenkrát týdně. Pokud upravíš trénink tak ať cvičíš svalovou partii 3xtýdně tak si zvýšil frekvenci procvičení svalové partie a to je oč tu běží. To ti dá nový stimul. Ruku v ruce jde i to, že musíš upravit pracovní objem a intenzitu (rozuměj váhy na čince). Obvyklé schéma u splitu je něco jako 3-4 cviky na partii celkem nějakých 16 sérií (pominu Drapera ten je jinde) u FB 3x týdně ty série rozdělíš.
Jestli to takhle chápeš tak se omlouvám.
Být tebou tak bych volil tak jak píše magumi 3x týdně FB. Mrkni do článků je tam trénink TBT ten by mohl být celkem v pohodě.
I třeba trénink z topicu Trénink pro začátečníky (když ho lehce upravíš) tak je velice slušný. Odjeď to třeba 6týdnů a pokud ti vyhovuje split tak se k němu vrať.
Já to osobně mám opačně. Už nejsem ochotný chodit do fitka 6x týdně tak jedu 3xtýdně fullbody a jednou za čas si dám AB trénik 2+1+2+2. Já už jsem holt stařík
PS: a pokud si zanedbával nohy tak si nemyslím, že je úplně ideální je teď začít drtit 5xtýdně
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:29 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:35 am Předmět: |
|
|
Cizo honí tantiémy
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:38 am Předmět: |
|
|
| smik napsal: | to Barthel:
Pokud si dobře pamatuju tak si v jiném topicu psal o stagnaci a chuti změnit trenink. Cvičils split. Já a Draper jsme ti poradili zvýšit frekvenci.
Ten trenink co sis vybral bych osobně nechal být.
Předpokládám, že sis nastudoval co znamená zvýšit frekvenci. V tom původním topicu jsem měl pocit že sis pod tím představoval něco jako HIIT.
Pokud v tom ještě tápeš tak ve splitu si obvykle cvičil svalovou partii jedenkrát týdně. Pokud upravíš trénink tak ať cvičíš svalovou partii 3xtýdně tak si zvýšil frekvenci procvičení svalové partie a to je oč tu běží. To ti dá nový stimul. Ruku v ruce jde i to, že musíš upravit pracovní objem a intenzitu (rozuměj váhy na čince). Obvyklé schéma u splitu je něco jako 3-4 cviky na partii celkem nějakých 16 sérií (pominu Drapera ten je jinde) u FB 3x týdně ty série rozdělíš.
Jestli to takhle chápeš tak se omlouvám.
Být tebou tak bych volil tak jak píše magumi 3x týdně FB. Mrkni do článků je tam trénink TBT ten by mohl být celkem v pohodě.
I třeba trénink z topicu Trénink pro začátečníky (když ho lehce upravíš) tak je velice slušný. Odjeď to třeba 6týdnů a pokud ti vyhovuje split tak se k němu vrať.
Já to osobně mám opačně. Už nejsem ochotný chodit do fitka 6x týdně tak jedu 3xtýdně fullbody a jednou za čas si dám AB trénik 2+1+2+2. Já už jsem holt stařík
PS: a pokud si zanedbával nohy tak si nemyslím, že je úplně ideální je teď začít drtit 5xtýdně |
Ok díky za radu cením si toho. Vím že to nebylo asi chytrý ty nohy takhle začít drtit ,ale co je psáno to je dáno a snažil jsem se dodržovat rozpis treningu. Řekl jsem si ,že když na to léto nic vysekat nestihnu tak jsem chtěl jen zařadit nějakou pořádnou objemovku. Mrknu se na ty treningy. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:39 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: st červen 26, 2013 11:50 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|