|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Fore
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 10:33 pm Předmět: Split 3x tydně |
|
|
Ahoj, jmenuji se Martin, je mi dvacet let, bydlím v menším městečku nedaleko Brna.
Už jsem semka jednou psal ohledně korte, které jsem jel 5 týdnů, teď jsem měl týden pauzu, protože poslední týden korte byl docela dost hardcore a byl jsem už totálně vyšťavený. :D
Říkal jsem si, že bych hodil split 3x týdně, na rovnoměrné budování svalů, kde bych si dopřál aj trochu pumpy na závěr.
Rozpis by mohl vypadat asi takto:
Den 1 (po): Hrudník, ramena, tricepsy, břicho.
Den 2 (st): Záda, trapézy, bicepsy, předloktí.
Den 3 (pa): Kvadricepsy, hamstringy, lýtka.
Zdá se mi to hezky udělané.
Jel bych 3-4 cviky na prsa + 1 tvarovací. (3x8)
Záda tak 4-5, abych tu plochu pokryl celou :D počítaly by se do toho i ty trapezy. (3x8)
Nohy bych jel klasicky, dřep, leg-press a další jeden, nebo dva na prokrvení. (3x8)
Na menší svalové partie tak 2-3 cviky. (3x10-12)
Tak a teď nemilosrdně do mě :D za každou kritiku budu rád, aspoň budu vědět, co vylepšit, v čem ubrat, kde přidat a co jinak. :)
Předem díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
coder

|
Zaslal: st červen 12, 2013 6:06 am Předmět: |
|
|
pokud cvicis 3x tydne tak podle me je ten split k nicemu mezi treninkem jednotlivych partii budes mit tyden mezeru, pokud cvicit 3x tydne tak bych jel fullbody pokud si jel korte tak bych jen zvysil pocet opakovani ,vymenil cviky ,zaradil superserie a podobne moznosti je spousta ale na split 3x tydne bych se asi vyprd
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st červen 12, 2013 7:56 am Předmět: |
|
|
tak tak, pokud to nejde častějc, tak dej prostě jiný fullbody, pokud můžeš 4x tak si to rozděl na 2 části, a jinak 3+1 ale to tam budeš skoro každej den _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červen 12, 2013 3:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: st červen 12, 2013 3:34 pm Předmět: |
|
|
Mi se to zdá celkem v fajn,jen v pátek bych dal ještě jednou břicho a na nohy a prsa stačí 3 cviky celkem v pohodě. Ono spíš záleží jak se budeš zlepšovat hlavně podle toho se pozná zda je toto pro tebe fajn.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st červen 12, 2013 3:44 pm Předmět: |
|
|
Já teda splity nějak už taky nemusím (mluvím o klasice, partie 1x týdně, 4 cviky, 4 série, pyramida atd.), ale třeba teď už dlouho dobu jedu split partie 2x týdně s konstatní váhou a dneska jsem najel na FST-7 nečekám od toho obří nárůst svalů, ale spíš totální změnu oproti cvičení partie 2x týdně - silovějšího rázu (podseknout a postupně každý týden přidávat váhu).
Můj dotaz z ní, není lepší jednou za čas, tam šoupnout ten split třeba jenom na 5-6 týdnů, když celou dobu jedete, jak jsem psal nahoře? Přeci jen to bude "šok" pro svaly, nebo ne? _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: st červen 12, 2013 3:49 pm Předmět: |
|
|
Ono každý jsme jiný jednomu sedí to jinému tamto. Můj názor je co se mi líbí vyzkoušet vzít si z toho to dobré a zužitkovat do budoucna.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr.S.
|
Zaslal: ne červen 16, 2013 11:31 pm Předmět: |
|
|
nešel mi vložit příspěvek a pak se tu objevil třikrát.Omlouvám se.
Naposledy upravil Petr.S. dne ne červen 16, 2013 11:55 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr.S.
|
Zaslal: ne červen 16, 2013 11:46 pm Předmět: , |
|
|
Naposledy upravil Petr.S. dne ne červen 16, 2013 11:56 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr.S.
|
Zaslal: ne červen 16, 2013 11:52 pm Předmět: , |
|
|
Třikrát týdně cvičí moje ženská, takže jsem taky řešil jak to sestavit. Třikrát týdně fullbody celý rok je ztráta času.
Začíná každý rok tréninkem celého těla asi 5 až šest týdnů. Dalších 5 až 6 týdnů jede partie rozdělené do dvou dnů. Pak následuje stejné období, kdy procvičí celé tělo během tří tréninků, tedy jednou za týden. Pak pokračuje podle momentální potřeby tréninky zaměřené na sílu kondici nebo shazování. Do konce roku už se k tréninku celého těla v jednom tréninku nevrací. Období se střídají. Procvičí celé tělo za dva dny nebo 2x ve třech trénincích nebo jednou týdně. V jednotlivých obdobích používá tréninky s menším počtem opakování, delšími přestávkami a menším počtem cviků, dále tréninky s větším objemem práce a větší intenzitou a tréninky se středním počtem opakování v kterých nejede na tvrdo. Před změnou tréninku následuje pár dní až týden volna. V červenci a srpnu má velkou pauzu cca 6 až 7 týdnů, po které začíná od začátku tréninkem celého těla 3x týdně
|
|
| nahoru |
|
 |
johny.26
|
Zaslal: po červen 17, 2013 9:13 pm Předmět: |
|
|
Ten trénink neni úplně špatnej, ale já bych v něm udělal asi pár změn. Po tréninku hrudníku a ramen máš tlakový svaly unavený a už neodcvičíš pořádně triceps. Proto bych ten triceps přihodil ve středu k zádům - dej si na něj jeden základní cvik s větší vahou, třeba uzkej benč 3-4 serie*8 opakovani a jeden až dva izolovaný (kladky, francouzsky tlaky..). A ten biceps bych nechal spíš až na pátek, nebude unavenej po tréninku zad a můžeš ho odjet intenzivnejc.
Jinak k tem komentarum jeslti split nebo fullbody. Dobry vysledky dosahnes s obema druhama treninku, takze jed to co ti vyhovuje. Jestli te bavi split a dosahujes s nim dobrych vysledku tak nevidim duvod proc cvicit fullbody...
|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 7:47 pm Předmět: Re: , |
|
|
| Petr.S. napsal: | | ... Třikrát týdně fullbody celý rok je ztráta času... |
Proc?
kluci co jezdi CF maji vlastne jenom treningy celeho tela
jasne brutalni objemy nenaberou, ale to co maji maji 100% funkcni, a co vzperaci a strongmani??? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr.S.
|
Zaslal: čt červen 27, 2013 3:00 am Předmět: |
|
|
Co je CF nevím, ale býval jsem celkem slušný vzpěrač. Vzpěračský trénink rozhodně nemá nic společného s tím, čemu se tady říká fullbody trénink. Zásadní problém tréninku celého těla v jedné tréninkové jednotce pomocí základních vícekloubových cviků je adaptace. Aby trénink fungoval musí směřovat k růstu výkonnosti. To znamená, že je nutné navyšovat objem práce. Velmi brzo dojde k tomu, že objem práce překročí regenerační možnosti organismu. A nastane samozřejmě stagnace. Jediným možným řešením je snížit objem tréninku použitím cviků které nezatěžují maximální možný počet svalových skupin, ale změřují se na jednu. Tím se docílí vyčerpání svalové skupiny bez vyčerpání celého organismu. Což pochopitelně značně urychluje regeneraci. Takový trénink ale nelze vtěsnat do jedné tréninkové jednotky. Mluvím tu samozřejmě o kulturistickém tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 27, 2013 12:13 pm Předmět: |
|
|
| Petr.S. napsal: | | Co je CF nevím, ale býval jsem celkem slušný vzpěrač. Vzpěračský trénink rozhodně nemá nic společného s tím, čemu se tady říká fullbody trénink. Zásadní problém tréninku celého těla v jedné tréninkové jednotce pomocí základních vícekloubových cviků je adaptace. Aby trénink fungoval musí směřovat k růstu výkonnosti. To znamená, že je nutné navyšovat objem práce. Velmi brzo dojde k tomu, že objem práce překročí regenerační možnosti organismu. A nastane samozřejmě stagnace. Jediným možným řešením je snížit objem tréninku použitím cviků které nezatěžují maximální možný počet svalových skupin, ale změřují se na jednu. Tím se docílí vyčerpání svalové skupiny bez vyčerpání celého organismu. Což pochopitelně značně urychluje regeneraci. Takový trénink ale nelze vtěsnat do jedné tréninkové jednotky. Mluvím tu samozřejmě o kulturistickém tréninku. |
ano, souhlasim s timto pojetim, co se tyce kulturistiky
ale mel jse na mysli, ze pokud budu cvicit v treningu "jenom" premisteni a vyrazovy tlak, tak jsme odjel cele telo ( byt kazdy sval nedostal stejne)
dalsi dny muzu zvolit treba mrtve tahy a kliky na bradlech atd. _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|