Protein, BCAA, Kreatin

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Protein, BCAA, Kreatin  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Protein, BCAA, Kreatin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
StevEe

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 1:54 pm    Předmět: Protein, BCAA, Kreatin Odpovědět s citátem

Zdravím..
Je mi 20let, mám 187cm a vážim 83kg. Nikdy jsem necvičil pravidelně, ale základ mám (momentálně maximálka na bench 70kg) Před týdnem jsem si koupil doplňky (protein, BCAA, Kreatin, hroznový cukr, výživa na klouby), ale nejsem si jistý jestli jsem si naplánoval správné dávkování a chtěl bych trochu poradit.. Dělám těžkou manuální práci a do posilovny se dostanu 2x týdně.
6:00 - čajová lžička kreatin, 2x čajová hroznový cukr, 1g BCAA
6:30 - snídaně (2 housky nebo 2 chleby se salámem), Polívková vrchovatá proteiňáku
10:00 - svačina (banán,jablko atp..)
11:00 - 1g BCAA
13:00 - oběd (Cottage nebo lučina, plátkový sýr nebo kuřecí šunka a knockebrot nebo ty sacharidové suchary... dále musím něco vymyslet.. pro obědy si chodím do supermarketu)
16:00 - svačina (banán, jablko atp..)
18:00 - čajová lžička kreatin, 2x čajová hroznový cukr, 1g BCAA
18:30 - večeře (normální jídlo jako třeba čína, rizoto, omáčky atd..)
22:00 - 2 tablety té výživy na klouby před spaním

Prosím o nějakou kritiku.. co dělám správně a co špatně..
Předem díky a svalům zdar ! :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
patrikdundych

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dávkování bcaaa o 1g je o ničem příště se na ně vykašli aspoň ušetříš...ten kreatin ber kdy chceš nejlíp po tréninku společně s tim hroz. cukrem a v netréninkový den ráno...nebo kdykoliv během dne na lačno. Protein před snídání,jako svačinu,po treninku,před spaním.....je na tobě kolik toho chceš obětovat ... osobně protein beru jen před spaním,před snídaní a po treninku,ono stačí mít vyřešený jídelák a vícekrát za den ho tam dávat nemusíš. Ale jak tak koukám na ten tvůůj jídelák tak nechápu k čemu kreatin a protein...vyhozený prachy radši to dej do stravy ...protože třeba u toho kreatinu ubec nevyužiješ jeho potenciál pokud nemáš vyřešený jídlo!
StevEe

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co je na tom jídeláku špatně ? jinak když řikáš ze 1g BCAA je o ničem tak co doporučíš ? nebo spíš kdy je mám brát a jaký množství.. a ten kreatin mám brát jak dlouho před jídlem ? stačí hodina nebo déle ?
patrikdundych

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

StevEe napsal:
a co je na tom jídeláku špatně ? jinak když řikáš ze 1g BCAA je o ničem tak co doporučíš ? nebo spíš kdy je mám brát a jaký množství.. a ten kreatin mám brát jak dlouho před jídlem ? stačí hodina nebo déle ?

A co třeba nebejt línej a něco si pročíst. Tady na MW toho máš víc než dost.
Kuchis

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi 16 roků cvičím teprv 5 měsíců a vážím 66 kilo ale tenhle jídelníček je podle mě bída.
Nevím proč tam těch suplementů máš tolik když zatím vůbec nejsou potřeba ale to je tvá věc.
Protein a kloubní výživa fajn , to beru.Protein místo nějakého jídla a kloubní výživa nikdy není na škodu.Ale proč tam cpeš ty BCAA a a creatin to nepochopím.
Zkus zařadit do jídelníčku kvalitní potraviny.Z masa tam máš akorát nějakou čínu dole (šunku nepočítám a nějaký pseudooběd z obchodu taky ne) a to je podle mě málo.
Co nějaké vejce,ryba...Místo creatinu jsi mohl koupit olivový olej nebo mandle/ořechy a místo BCAA tuňáka,pstrucha,lososa.
StevEe

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty jídla jsou jen příklad jak asi vypadá můj den.. jasně že si k snídani uvařim třeba 2 vejce a dám si k tomu nějakou zeleninu.. snažím se to hodně střídat a kombinovat aby ta strava byla pestrá.. a ty doplňky jsem asi trochu přestřelil ale jsem nedočkavej no.. :D
patrikdundych

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

StevEe napsal:
ty jídla jsou jen příklad jak asi vypadá můj den.. jasně že si k snídani uvařim třeba 2 vejce a dám si k tomu nějakou zeleninu.. snažím se to hodně střídat a kombinovat aby ta strava byla pestrá.. a ty doplňky jsem asi trochu přestřelil ale jsem nedočkavej no.. :D

A myslíš že když si dáš při tvý váze k snídani třeba 2 vejce že to bud emít nějakej výsledek? Musíš se taky naučit počítat nutriční hodnoty,kde je kolik bílkoviny sach. apod a podle toho sestavit jídelák...koukám že se budeš muset ještě hodně učit,fakt si něco přečti.
StevEe

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

však zítra už mám domluvenou schůzku s jednim odborníkem tak si sedneme a pořádně to probereme :D
Olafekk

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jíš hrozně málo, doplnky stravy v tvym případě naprostá zbytečnost (jedinej zdroj bílkovin z jídla je cottage a zřejmě večeře když se poštěstí) jestli je tvuj cíl nabrat tak je prostě všechno špatně... a 2x týdně fitko mi přijde prostě málo...
Kuchis

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk: A pokud se nepletu tak i ten cottage má bílkoviny na způsob bílkovin v tvarohu.Obsahuje casein takže opět se nejedná o vhodný typ bílkovin.Nejkvalitnější jsou samozřejmě v mase pak vajíčka.

Rychle na stránku:

Přejdi na: