Studentske dotazy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Studentske dotazy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Studentske dotazy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lesley

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 2:36 pm    Předmět: Studentske dotazy Odpovědět s citátem

Ahoj, mám dva takové dotazy.
Od září začínám studovat na VŠ. Doteď jsem bydlel doma a znáte to... kromě nějaké svačiny cestou domu jsem se o jídlo v podstatě nestaral. Navíc s body buildingem jsem taky začal vlastně teprve nedávno. Každopádně teď budu muset stravu a nakupování vůbec řešit mnohem víc. Budu dělat medinu a od bratrance vím, že času bude dost málo a tim pádem nějaká brigáda asi moc nepřipadá v úvahu. I když bych tedy chtěl být co nejvíc soběstačný, zatim budu spolíhat na peníze od rodíčů. No a proto se chci zeptat, jaký bych tak zhruba měl počítat náklady na jídlo na den/měsíc? Budu se snažit co nejvíc se uskromnit, ale zas ne za cenu jezení salámů za 5 korun... na obědy budu chodit do menzy, ale jinak to bude na mně. Našim se ale moc nezamlouvá že chci jíst dostatek masa, zeleniny, prostě samozřejmě že se daji jíst rohlíky s máslem že... přijde vám třeba reálných 60/70 korun na den? Kolik tak zhruba mam počítat? Co se doplnku týče, četl jsem o tom docela dost tady a asi ze začátku to nechci přehánět a snažit se jíst hlavně normální jídlo. Možná si koupím nějaký gainer, spíš chci nabírat a pokud by zbyly finance tak whey protein.

No a druhý dotaz, všiml jsem si že je vás tu dost z Brna, kde právě ted budu.Proto bych se chtěl zeptat jestli byste mi doporučili nějakou posilovnu. Mám akorát následující požadavky: musí to být v dostupnosti MHD, chci aby byla k dispozici permanentka časová (tzn. ne na počet vstupů, ale časová, ideálně s možností slevy pro studenty). No a preferoval bych něco spíš v centru, s dobrým poměrem počet strojů/návštěvnost, jo a aby měla otevřeno minimálně do 21 h, protože budu bohužel bývat dlouho ve škole. Za každé tipy ohledně stravy i poslky předem děkuju. Já jsem tady našel nějaké články o jídle pro studenty, ale 150Kč/den... ten kdo to psal asi nikdy na vš nechodil, doma mi určitě tolik nikdy nedaji a brigády mam dost omezené kvůli studiu a navíc se podílim i na platbě nájmu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli chceš mít výsledky, tak počítej min. tak se 100 Kč na den. Pořád se potraviny zdražujou, i ten blbej rohlík s máslem už není tak zalevno. Tohle tvoji rodiče musí brát také v potaz. Vem si, že oběd v menze stojí kolem 30-35 Kč, když vybíráš něco, co má v sobě aspoň nějakou kvalitní bílkovinu. Co zbytek dne? Myslíš, že se vejdeš do 40 Kč? Už to bohužel není jako dřív, i ten Freimenův studenstký jídelníček dnes bude stát o dost více. A to teď nejde jen o "bodybuilding" jídeláky, ale všeobecně o jídlo.
ego

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele taky studuju medicínu v Praze a kvalitní strava něco stoji. Tvoji rodiče s tim budou muset počítat, budou mít v rodině doktora, tak by se měli taky trochu uskromnit :D! Ne vazne...záleží kolik toho snis, ja přes zimu v objemu nakupoval na týden za 700-900 Kč, nebyly vyjimecne dvě teple večeře a dva obědy, nemocniční jídelna cca 75 Kč za oběd uz po slevě. Ted v diete na tom jsem lip, za me počítej tak 150 Kč denne a to ještě kdyz se omezis.

Edit:
Btw to s tou brigadou neni pravda, zas tak strasny to neni, znám dost studentu, který chodej na brigádu a ti nejlepší např. doucuji zahraniční studenty anču, za to jsou slusny peníze
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud si myslíš, že nebudeš stačit s penězma, tak se vykašli na doplňky a raději dokup maso. Jinak řeším stejný problém každý den. Takový hrnec čočky je za hodně dobrý peníz a s vajíčkem tam máš i kvalitní bílkovinu. Jinak kvalitní jídelák je tak za 100-150 na den. Podle akcí :-)
TTeDy

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau. Na tvým místě bych udělal to, že bych si v podzimním i jarním semestru zapsal předmět posilovny v rámci povinné TV. Sice jsou jen jednou týdně, ale na školní posilovnu se mi to zdálo slušně vybavené (jsem v tomhle hodně skromný, takže někdo jiný by možná frflal...), chyběl mi jen stojan na dřepy (navíc do těch posilek chodí často nádherné studentky kolem 20 let ) . Tím si zadarmo odbudeš jeden trénink týdně (a dostaneš za to kredit ).

Co se posilek v Brně týče, je tu založené téma přímo o tomhle, tak to zkus pročíst (Posilovny v Brně). Jsem v tomhle hroznej parchant a nedoporučuju nikomu posilku, kterou mám rád, protože už tak se tam občas sejde strašnej nával lidí .

S tím jídlem ti asi neporadím, protože jsem sám ve fázi, kdy s jídelníčkem upraveným podle cílů v posilovně teprve začínám, tak nemám odhad ani kompetence ti radit, jak to provádět.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 4:24 pm    Předmět: Re: Studentske dotazy Odpovědět s citátem

lesley napsal:
jo a aby měla otevřeno minimálně do 21 h, protože budu bohužel bývat dlouho ve škole.

Doufám, že neplánuješ být denně do zavíračky v knihovně, rád tam mám soukromí.

Jinak těch 60kč/den je vážně nereálný, myslím si, že minimálně počítej těch 100-120kč, jak píšou ostatní, přičemž na doplnky bych se určitě vykašlal.

A co se týče fitka, tak já chodím do Incore fitness a jsem plně spokojen, ale to tvým podmínkám moc nevyhovuje.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
proky.bc

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě doporučuji fitko Velký Průvan ( nová část) ,velké fitko a cenově celkem přijatelný :)
mladej beda

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2013 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ta suma co jsi napsal je hodne nerealna...ja na vysoke vystacil s 5kilem na tyden vcetne vstupu do fitka placeni jidla v menze mhd maso kazdy den nekdy i 3krat. jenze jsem na zacatku mesice nakoupil v supermarketu hromady testovin vlocek ryze apod. navic jsem mel zadarmo kazdy tyden 40vajicek..ve vysledku jsem utratil za jidlo sileny prachy, ale zkus to udelat jako ja...na zacatku mesice pokud pojedou vasi na nakupy tak jim nenapadne pripis co ti maji nakoupit...s nakoupenejma vlockama piskoty ryzi by ses do tech 70kc mohl vlizt...kdyz nakoupis tunaky v plechu nebo kureci maso.
lesley

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, no je to tak jak jsem si bohužel myslel. On totiž hlavní problém je, že naši se stravují tak, že se (bohužel) vejdou možná ještě níž než 60 korun a sice netrvají na tom a chápou, že nechci jíst jen bílý rohlíky s máslem a šunkosalámem za 5/100g, ale přijde jim naprosto šílená už i ta blbá stovka..
brigády budu dělat co to pujde samozřejmě ale to budu tak i tak a něco padne na nájem, takže to bude trochu problém. S doplnkama to vim, to jsem i psal, ty až pokud zbyde po nákupu jídla.
A jinak na posilku ve škole se asi vykašlu právě proto, že se to taky platí a hlavně... je to jednou týdně, což je o ničem ,takže bych si stejně koupil permici do nějaké posilky a pak už je zbytečný chodit ve škole, nic neušetřim a ta posilovna co tam je za moc nestojí....
každopádně díky za tipy.... a ten jídelák od freie.. dneska už by vyšel tak na 200 a jeho konec "Pochopitelně i 140Kč by se někomu mohlo zdát hodně peněz"... to radši no comment, jako ano 60/den je extrém, ale 140/den, to už je celkem hodně, a říct o tom, že je to studentský jídelníček... to teda nechci domýšlet kolik pak se počítá za "normální jídelníček", aspoň v mém okolí určitě nikdo skoro 5 litrů za měsíc za jídlo nedá.
Ty ceny jsou dneska šílený, pečivo, jogurty, maso..... ale i ta blbá rýže, zelenina, ovoce.... a o vločkách a čočce taky být nemůžu...
Smile04

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 12:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

holt tohle není levný sport a peníze za žrádlo jsou něco sčím musíš počítat...

uplně vpohodě prožeru 10tku měsíčně a sem si jistej že to ještě není žadnej extrém...

samozřejmě to je bez doplnků vyživy a dalších nákladů...

nedej bože kdybys chtěl kupovat drahy maso a třeba biopotraviny :D to by bylo tak třikrat tolik...

a abych teda jenom nepičoval

tak doporučuju si pořidit kartu do MAKRA...a velkej mrazák...pokud to mysliš s posilovanim do budoucna vážně je to cesta jak ušetřit BÁÁÁÁÁLIK penez :)

nevim jestli se v tom píše v úžasné freimenově knize ale pokud si naděláš zásoby masa z makra jako to dělam já hodně ušetříš...a i když by sis chtěl bužírovat tak tam seženeš například super krevety mražený a lososa :) 170kč kg...

kuřecí řízky z polska koupíš 5kg balik za 525Kč --- doma nasáčkuješ po dvou třech a vrazíš do mrazáku...k tomu mraženou zeleninu pytliky...a není co řešit...ryže nestoji skoro nic...kupuju to po dvou dycky a je to bomba...hlavně ti odpadne každodenní starost s běhanim po obchodech ;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
lesley

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 12:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A zrovna jsem chtěl dopsat, že jako student samo v podnájmu mam i omezený možnosti prostorový a kdybych do našeho 150l mrazáku pro 5 lidí co nás je na bytě narval něco podobnýho (pokud by se to tam vůbec vešlo) asi by ze mě zrovna radost neměli... teda možná měli, pochutnali by si :D

Ale teda 10k měsíčně, to mi přijde opravdu neřikám moc, ale nadprůměr. Bio samozřejmě nekupuju (ale to bych nedělal ani kdybych na to měl, protože si o tom myslím svoje....). Možná by bylo zajímavý udělat na to anketu...
Kadd

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 6:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když to freimen před 6ti-7mi rokama psal byly trochu jiné ceny.

Ale všeobecně platí, že čím míň peněz do toho dáš tím víc se musíš naučit, že to není o chuti ale o nutričních hodnotách.

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Seva98

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 7:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jist levne, bez chuti a bez prinosu pro zdravi, ale furt lepe nez ji pravdepodobne tvoji rodice?

1.5x 7.90kč (11.85kč) Těstoviny (550g Sacharidu) http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001018206727
1x 16.90kč Tvaroh (30g Bilkovin) http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001018740849
5x 2.16kč (10.80kč) Vejce (35g Bilkovin/35g Tuku) http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001005818148
150g Kuřecího (pod 20kč) (30g Bilkovin)
----------
celkem 59.55kč
550g Sacharidu | 95g Bilkovin | 35g Tuku => 2895kcal

Nemit moc penez, chtit jet objem, tak jedu uplne stejne. Za 60kč se dostanes na 3000 kcal bez problemu to podpori tvoje cviceni. Neni to nic extra, protoze rozpocet mas jen 60kč, ale neverim, ze to jde udelat o moc lepe za ty prachy.

https://www.zonetraininglog.com
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 7:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc nechápu, jak rodiče nemůžou pochopit, že je zcela normální jíst kolem 100 Kč/den a chtěli by ti ten rozpočet ještě nejradši snížit. Vždyť to dělá na měsíc 3000,- a to je, dle mého názoru, zcela adekvátní částka pro to, aby člověk jedl doopravdy jako člověk, trochu si i pochutnal (nezhnusilo se mu jídlo) a dával organismu to, co potřebuje. Jak jsem psal na začátku, tady nejde o to, že cvičíš, ale o jídlo celkově - všechno se prostě zdražuje, stále a pomalu a troufám si říct, že ani před 5 lety bys s 60 Kč na den nevystačil, pokud bys teda nechtěl jíst jak psal Seva (což považuji dlouhodobě za nevhodné). Kdo u vás doma nakupuje? A jak se vaše rodina celkově stravuje? Kolikrát denně jí rodiče a co nejčastěji?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Studentske dotazy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: