|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Honnzi
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 9:54 pm Předmět: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
Ahoj, vím že je tu plno témat na stejném principu a něco jsem taky přečetl ale i tak se chci zeptat jak přibrat na váze, když mám geneticky dáno být štíhlý a navíc do toho hraju fotbal (2-3 týdně trénink + zápas).
Vím že základ je příjem potravy a i v tomto se plno internetových serveru liší... mám 22 let, 178cm a 65kg, chtěl bych přibrat ideálně tak 10kg. Někde píší, že denní příjem např. bílkovin je 1,5g/kg, někde že 2g/kg a jiný server říká že i 3,5/kg to stejné se sacharidy a tuky.
A tak jsem se chtěl zeptat jak to vyřešit především ve spojení s fotbalem, což je hlavně běhání a běhání...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 10:12 pm Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Honnzi napsal: | Ahoj, vím že je tu plno témat na stejném principu a něco jsem taky přečetl ale i tak se chci zeptat jak přibrat na váze, když mám geneticky dáno být štíhlý a navíc do toho hraju fotbal (2-3 týdně trénink + zápas).
Vím že základ je příjem potravy a i v tomto se plno internetových serveru liší... mám 22 let, 178cm a 65kg, chtěl bych přibrat ideálně tak 10kg. Někde píší, že denní příjem např. bílkovin je 1,5g/kg, někde že 2g/kg a jiný server říká že i 3,5/kg to stejné se sacharidy a tuky.
A tak jsem se chtěl zeptat jak to vyřešit především ve spojení s fotbalem, což je hlavně běhání a běhání... |
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7753-ektomorf-jak-se-stravovat-i.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7892-ektomorf-jak-se-stravovat-ii.html
Žrát a neflákat se v posilovně. Nic jiného nevymyslíš a ani vymýšlet nemusíš. Krom obligátního trenéra, kterého by si každý začátečník měl na prvních deset lekcí najmout.
|
|
| nahoru |
|
 |
Honnzi
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 10:43 pm Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
Díky, můj prvotní plán je nabrat cca 10kg na váze, samozřejmě že nechci aby to byly jen tuky ale taky netrvám na čístých svalech, jen mě zajímá jak to skloubit s běhacím tréninkem, který bere dost energie a který bude mít taky dost vliv na to jestli přiberu nebo ne + případně domácím posilování.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 8:12 am Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Honnzi napsal: | | Díky, můj prvotní plán je nabrat cca 10kg na váze, samozřejmě že nechci aby to byly jen tuky ale taky netrvám na čístých svalech, jen mě zajímá jak to skloubit s běhacím tréninkem, který bere dost energie a který bude mít taky dost vliv na to jestli přiberu nebo ne + případně domácím posilování. |
Ono je to hodně jednoduché. U tebe plně platím že když chceš přibírat, musíš mít větší příjem energie než výdej. Jak tu psali různí ektomorfové, prostě začali žrát. Museli se rozežrat a pak už to šlo. Nejdříve si říkali že tenhle objem jídla nemohou zvládat, ale postupně si na něj zvykli.
Domácí posilování moc nedoporučuju. Jdi do posilky a jak jsem psal, najmi si na deset lekcí trenéra. To je to nej co můžeš pro nabírání udělat.
|
|
| nahoru |
|
 |
proktor

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 8:16 am Předmět: |
|
|
Pokud chceš nabírat, neběhej!
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 8:26 am Předmět: |
|
|
Je to celkem jednoduchý. Prostě pomalu celkově navyšuj příjem jídla, dokud nezačneš přibírat. Tabulky ber jen orientačně. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 8:40 am Předmět: |
|
|
| proktor napsal: | | Pokud chceš nabírat, neběhej! | Ale notak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:16 am Předmět: |
|
|
Já nevím co je na tom pořád tak složitý na všem...
Chci nějak vypadat ---> Jím kvalitní potraviny (kult. jídelníček)
Chci se udržovat ---> Jím tak abych vypadal jak chci +/-
Chci přibrat ---> Jím více
Chci hubnout ---> Jím méně
Hodně jednoduše řečeno, ale je to tak... Ve většině si stačí vždy jen pohrát s příjmem sacharidů a jíst kvalitní potraviny. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Honnzi
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:23 am Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Mablung napsal: | | Domácí posilování moc nedoporučuju. Jdi do posilky a jak jsem psal, najmi si na deset lekcí trenéra. To je to nej co můžeš pro nabírání udělat. |
Domácím posilováním jsme spíše myslel jen obyčejné cviky jako kliky nebo shyby, posilovnu bych zvážil až bych trošku přibral nejspíš.
| proktor napsal: | | Pokud chceš nabírat, neběhej! |
I doktor říkal že s běháním nebude jen tak přibírat, a nadhazoval ať se podívam na bežce jaké mají postavy ale když já fotbal hraju od mala, sice to není kdoví jaká uroveň ale pořád jen to dost energie která se musí doplnit.
| madball napsal: | | Je to celkem jednoduchý. Prostě pomalu celkově navyšuj příjem jídla, dokud nezačneš přibírat. Tabulky ber jen orientačně. |
doufám že mi to vydrží a zyvknu si na vyšší příjem jídla, jednou jsme to už zkoušel ale jakmile začal semestr tak to vše skončilo...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 10:23 am Předmět: |
|
|
Můžeš běhat denně třeba maraton a přitom nabrat.
Pokud přijmeš více energie než vydáš, zákonitě přibereš. Jde jen o to určit, kolik už je dost a kolik už nemá smysl v om, že nabíráš zbytečně moc tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 3:50 pm Předmět: |
|
|
hraju fotbal stejne jako ty 2-3x tydne tréninky + zapas navíc hraju zalohu kde se nabeha hodne a přes rok když chci nabirat nabiram když chci hubnout tak hubnu zadny problém zacinal jsem na 173cm a 58kg ted se pohybuju v objemu kolem 80+kg a prave diky fotbalu nejsem nikdy nejak moc tucny a neztracim nic na vytrvalosti ,rychlosti bez fotbalu bych urcite dokazal nabirat jednodušeji ale není to moje priorita .....
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 6:24 pm Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Honnzi napsal: | | Mablung napsal: | | Domácí posilování moc nedoporučuju. Jdi do posilky a jak jsem psal, najmi si na deset lekcí trenéra. To je to nej co můžeš pro nabírání udělat. |
Domácím posilováním jsme spíše myslel jen obyčejné cviky jako kliky nebo shyby, posilovnu bych zvážil až bych trošku přibral nejspíš.
|
Posilovnu nezvažuj, začni do ní chodit. Shybama a klikama moc nenabereš a ztratíš brzy motivaci. Nevím jaký máš důvod to odkládat. Jestli stud, tak není proč se stydět.
|
|
| nahoru |
|
 |
Honnzi
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 11:53 am Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
Díky všem za rady a mám tu ještě dotaz, snažím si počítat denní přijem a dnes jsem měl k obědu žemlovku s jablky a tvarohem (450g) dá se věřit tomu to zdroji kde jsou uvedeny nutriční hodnoty jídel? ( kaloricketabulky.cz/tvarohova-zemlovka-s-jablkami ) , přijde mi docela divné že jen žemlovkou bych přijal skoro polovinu denního přijmu bílkovin
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so červenec 06, 2013 11:58 am Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Honnzi napsal: | | Díky všem za rady a mám tu ještě dotaz, snažím si počítat denní přijem a dnes jsem měl k obědu žemlovku s jablky a tvarohem (450g) dá se věřit tomu to zdroji kde jsou uvedeny nutriční hodnoty jídel? ( kaloricketabulky.cz/tvarohova-zemlovka-s-jablkami ) , přijde mi docela divné že jen žemlovkou bych přijal skoro polovinu denního přijmu bílkovin |
Strejda co to psal do kal. tabulek udělá žemlovku jinak, babička ti ji udělá jinak a tvoje mamka taky...
Podle toho se vůbec neřiď... Tyhle jídla bych tam vůbec nehledal.
Hledej základní suroviny z kterých děláš hotové jídla. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Honnzi
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 12:03 pm Předmět: Re: Nabírání na váze ve spojení s fotbalem |
|
|
| Spam napsal: |
Strejda co to psal do kal. tabulek udělá žemlovku jinak, babička ti ji udělá jinak a tvoje mamka taky...
Podle toho se vůbec neřiď... Tyhle jídla bych tam vůbec nehledal.
Hledej základní suroviny z kterých děláš hotové jídla. |
no onu tu žemlovku dělala babička, mně šlo jen o orientační hodnoty protože dopočítavat si poměr surovin a jejich nut. hodnot v kažfém jídle není jen tak
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|