|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:23 pm Předmět: Nokia lumia 920 |
|
|
Chtěl bych vás požádat o radu.
mám malou dcerku, která roste jako z vody a tak rád fotím a točím videa. Bohužel - většinou u sebe člověk celý den netahá foťák nebo kameru.
Proto jsem si říkal, že nastal čas na zachycení momentek některým z kvalitních mobilů.
moje 640x480 video s 2MPX foto je prakticky nepoužitelná záležitost.
tj. uvažuji o Nokii lumia 920.
V ceně cca 9500 Kč je to pro mě akceptovatelná volba.
Máte nějaká pro nebo proti pro tuto volbu?
Jsem konzerva, takže i win jsou pro mě drobné plus.
To jsem ale odbočil - který telefon byste volili na natáčení videa a focení místo foťáku a kamery. Je mi jasné, že jako zrcadlovka to fotit nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:28 pm Předmět: |
|
|
Já mám Samsung Galaxy S III a fotky i video z toho jsou z mého pohledu velmi (velmi) dobré. Super je přesně to, co popisuješ, že člověk nemusí mít s sebou pořádný fotoaparát a stejně ví, že udělá (i za relativně blbých světelných podmínek) dobré fotky i video. Z focení zrcadlovkami jsem relativně dost zhýčkaný, ale i tak mě hodněkrát kvalita fotek z tohodle telefonu mile překvapila.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:33 pm Předmět: |
|
|
No právě...nemám facebook, twitter...nic.
Z mobilu volám, píšu a používám organizér. Tj. netrávím s telefonem dlouhé hodiny - prakticky hledám slušný fotomobil:o)
Teď načítám recenze z kterých vychází slušně samsung galaxy 4, iphone 5 a právě lumia 920.
Cena...cca 9500 Kč mi přijde slušná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:39 pm Předmět: |
|
|
Možná ještě doplním, jak říkáš, volám, píšu, používám organizér...
Na telefonování je pro mě Galaxy S III nepoužitelný. Špatně se mi v něm jak hledají kontakty, tak potom i telefonuje. To stejné jsem měl ale prakticky s jakýmkoliv jiným dotykovým telefonem, zvlášť samozřejmě ještě třeba navíc v autě. Používám ho tedy jen jako soukromý telefon, na které mají číslo všeho všudy asi tři lidé (a tím pádem z něho fakt téměř nevolám). Je dokonalý na internet, na e-maily, na organizér času, na fotky, na videa - prostě na všechno krom telefonování. Na to mám Nokii E52 a neměnil bych za nic na světě:).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 9:54 pm Předmět: |
|
|
No, já mám dualsim nokii na dvě česká čísla a nějaké blackberry na slovenské číslo. Nerad bych navyšoval počet telefonů. Zůstane slovenské číslo a jedno české...holt ta nokie bude muset být i na telefonování:o)
Taky nemám rád dotykové mobily...nějak jsem si nezvykl.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 10:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 12:17 am Předmět: |
|
|
Přesně na tento článek jsem teď chtěl dát odkaz, každýmu se líbí něco jinýho... jsou to kompromisy v jednom nebo druhym. Jako zrcadlovka to fotit nikdy nebude, ptž ten snímač je prostě malej... ale pak je otázka, někdo radši "barvičky", někdo "světla"... atd.
Jen bych ale podotknul, že u telefonů typu iPhone, Samsung galaxy S 4 atd. se nebavíme o 10 tisících, ale spíš 15
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: so červenec 06, 2013 12:49 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 12:59 am Předmět: |
|
|
fotit to asi bude líp, ale stejně... takový to hraní si na počet MPx je směšný.... zrcadlovka s 8Mpx se absolutně nemůže rovnat fotákům co maji třeba i 16... prostě tam je to hlavně o velikosti čipu, objektivu atd. Objektiv právě u toho S Zoom bude asi lepší než u S normální, ale stejně, dovnitř telefonu prostě čip větší nedáš :)
Každopádně pokud by šlo primátně o focení, pak bych uvažoval o Nokii s Pureview (i když já bych měl problém s Windowsama, jsem stoupenec Androida) a pak to S Zoom na focení asi určitě lepší bude, je to míň výkonný než klasický S IV, ale popravdě, ty parametry jsou pořád dost slušný a pokud nehraju nějaký hry apod. tak naprosto dostačující. I ten displej 4.3 stačí, 5 je už zbytečně velká.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 7:04 am Předmět: |
|
|
Má to jeden háček-není to překvapivě telefon. Připojíš se na síť a volat můžeš přes skype, ale to je vše...bohužel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 7:07 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | Přesně na tento článek jsem teď chtěl dát odkaz, každýmu se líbí něco jinýho... jsou to kompromisy v jednom nebo druhym. Jako zrcadlovka to fotit nikdy nebude, ptž ten snímač je prostě malej... ale pak je otázka, někdo radši "barvičky", někdo "světla"... atd.
Jen bych ale podotknul, že u telefonů typu iPhone, Samsung galaxy S 4 atd. se nebavíme o 10 tisících, ale spíš 15 |
jachyme...právě-ta nokie 920 je za 9-9,5 tis. kč. Iphone a samsung za 15 a víc.
To už je pro můj účel zbytečně moc, když výstup fotek a videa je totožný, resp. asi mírně horší.
|
|
| nahoru |
|
 |
lipak

|
Zaslal: so červenec 06, 2013 7:34 am Předmět: |
|
|
Být tebou, tak vůbec neváhám. Fotí to špičkově (v porovnání s ostatními v cenové kategorii) - hlavně ta stabilizace je třeba při natáčení videa suprová. Cena je také fajn a pokud nemáš problém, že tam budou windowsy a ne android, tak není co řešit.
Navíc je to krásnej telefon :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: so červenec 06, 2013 9:25 am Předmět: |
|
|
Pokud ti jde o to, co si napsal, tak jasná volba ta Lumia. Brácha si ji cca před týdnem pořídil a je velmi opravdu velmi spokojenej  Já mám iPhone 5 a momentálně ho mám v reklamačce  Do samsungu bych nešel nikdy.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 12:34 am Předmět: |
|
|
Možná off topic, ale já mam od samsungu mobil, MP3, televizi, netbook a monitor a musim zaklepat, některý z těch věcí už několik let a nikdy ani s jednou jedinej problém. Ono je to stejně o štěstí, dneska je to komický, když ty věci "otevřete" je to všechno made in China, z naprosto stejných součástek (včetně slavného Applu) a v podstatě jen záleží jaký kryt tomu výrobce nasadí... kamarád dělá v servisu notebooků a když tam někdo přijde, značka ho vůbec nezajimá, ptž jak jsem psal, je to uvnitř to samý...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|