|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
moby
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 2:47 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | ale dobry trener napred udela komplexni vysetreni a zjisti, kde ho tlaci bota |
Jo, muze, a o to to pak bude mit jeho sverenec tezsi :) Protoze on prece prisel budovat svaly "na rukou a brise" a ne resit slabe ramena nebo snizenou pohyblivost kycelnich kloubu, vzdyt ho to prece neboli a neomezuje...a jeste za to ma platit "takovej balik"...
A jsme zase u toho zpropadeneho ega, predstav, nerealnych cilu a u jejich konfrontace s realitou, tentokrat v podobe kvalitniho trenera, ktery udelal vstupni vysetreni :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 2:57 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | | Peter Ustinov napsal: | ale dobry trener napred udela komplexni vysetreni a zjisti, kde ho tlaci bota |
Jo, muze, a o to to pak bude mit jeho sverenec tezsi :) Protoze on prece prisel budovat svaly "na rukou a brise" a ne resit slabe ramena nebo snizenou pohyblivost kycelnich kloubu, vzdyt ho to prece neboli a neomezuje...a jeste za to ma platit "takovej balik"...
A jsme zase u toho zpropadeneho ega, predstav, nerealnych cilu a u jejich konfrontace s realitou, tentokrat v podobe kvalitniho trenera, ktery udelal vstupni vysetreni :) |
jednu kvalitni trenerku mam doma
furt by vsem doporucovala kompenzacni cviceni a drepy na balonu :-D
souhlasim s tebou, jde o samotneho cvicence, jestli vydrzi, ze se z nej zacne stavat monstrum o 3 mesice pozdeji, ale bez problemu, ktere se treba ukazou za rok _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
@moby - diky !! (seriously)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 3:54 pm Předmět: |
|
|
to co píše moby je samosřejmě pravda, tomuhle boji s egem se člověk nevyhne..
nicméně proč to píšu - chystám se taky na trenérskou školu (od ronnie samosřejmě  ) a v rámci nedočkavosti jsem si vypůjčil na to od kamaráda co tam byl studijní materiály a když se teď rozhlížím po posilovně tak nějak novým úhlem pohledu, tak vidím samé chodící zkřížené syndromy a dysbalance (ano, vlezlo mi to na mozek  ), ale mimo jiné se tam taky píše něco v tom smyslu, že trenér by se měl věnovat jak odstraňování těchhle problémů, tak cílům cvičence, aby udržel jeho motivaci a zájem o trénink.. takhle kdyby se tím všichni řídili, to by bylo! _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pete_GSG
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 9:02 am Předmět: Trenér |
|
|
Já teda nemám přehled, kolik ze současných cvičenců "vyrůstalo na trenérovi", ale řekl bych, že to bylo rozhodně menší procento než těch, kteří se učili a vzdělávali sami.
S cvičením začíná většina lidí v pubertě s vidinou skvělých svalů a většina kluků tohoto věku prostě nemá finance na to, aby si platili posilovnu, stravu, trenéra, další koníčky a zájmy. To je spíš tak pro pracující lidi, kteří chtějí začít cvičit a už ty finance mají a mohou si dovolit s trenérem pracovat nějakou delší dobu.
Navíc v dnešní době, kdo je trochu zběhlý v počítačích a angličtině si může stáhnout kupu tréninkových DVD od lidí, kerým rukama prošly stovky cvičenců a očividně ví, o čem mluví.
(což se nedá říct o všech těch různých hejscích, teří si udělají nějaký kurz a hned se vydávají za fitness trenéra)
Jako student bych to přirovnal k doučování - prostě někdo si zaplatí doučování a pokud je ten učitel dobrý, tak mu látku vysvětlí, poradí, předá osobní zkušenosti, jak na to a žák tu zkoušku udělá, ale nikdy v tom nebudez daleka tak dobrý jako učitel, kterého k těm znalostem vedla daleko delší a složitější cesta, která kolikrát vedla špatně.
No, to přirovnání celkem pokulhává, jen jsem chtěl říct, že si nemyslím, že by si každý normální kluk, který chce začít cvičit musel platit trenéra, pokud bude mít trochu pokory, respektu a bude se tomu věnovat a vzdělávat se.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 9:08 am Předmět: |
|
|
Pod to bych se i podepsal :))
edit: samozrejme je spatny, kdyz typek co nema ani potuchy o cviceni prijde do posilky a jde tahat mrtvoly, drepy a posklada si trenink, kterej nema ani hlavu, ani patu :)) ..... s rozumnym pristupem dle myho nazoru trener neni treba a za ty prachy je lepsi nakpupit radsi kvalitni jido (opet se bavim o studentech, ktery pocitaj kazdou korunu :) )
edit 2: abych nemluvil jen tak do vetru....uvedu sebe jako priklad
v 18ti jsem vazil 98kg a byl jsem tlustoprd...delalo mi problem ubehnout 1km ....
v 19ti jsem vazil 69 a byl jsem dost vyzablej, ale fyzicka sla nahoru....
ted mi je 23, svaly mam lehce nad prumerem ( vychazim i inbody) .... beham 3200m za 12 minut....nekdypred rokem jsem si strihnul pulmaraton...posiluju 4 roky....
nikdy jsem nevyuzil sluzby zadnyho dietologa...trenera behu...trenera v posilce.... a presto jsem dokazal zhubnout skoro 30 kilo, natrenovat na pulmaraton.... zvladam posilku..... chce to jrn vlastni pili a chut umet se ucit a zjistovat si dostatek potrebnych informaci ..... kdo na to nema cas, zaplati si trenera ;) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
arnostek
|
Zaslal: so červenec 06, 2013 9:37 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
mám celkem podobný dotaz, tak nechci zakládat nový topic a vložím to sem. Chtěl bych poprosit o radu všechny zdejší dobré duše.
Mým cílem je nějak účinně zkombinovat běhání a posilování, což je patrné z názvu tohoto témata.
Běh: Za měsíc začínám dělat fotbalového rozhodčího, tudíž jsem začal běhat, abych se dostal trochu do kondice. Pro začátek nemusím být žádný maratonec, stejně půjdu nejdřív na kluky, na lajnu a potom třeba až za nějaký měsíc na chlapy - ale stejně to bude jen okres. Běhám asi dva měsíce, ale dost nepravidelně, takže zatím jsem se dostal jen k tomu, že uběhnu zhruba 4 km za nějakých 25 minut.
Chtěl bych běhávat pravidelněji, získat lepší kondici, ale zároveň nepotřebuji získat pouze vytrvalost, ale musím se zlepšit i ve sprintech.
Posilování: S posilováním mám také jen velmi málo zkušeností. Zhruba před rokem jsem trochu cvičíval, asi čtyři měsíce, především s vlastní váhou a s jednoručními činkami, zhruba dvakrát týdně. Výsledkem bylo, že mě konečně po mnoha letech přestala bolet záda a cítil jsem se lépe, což byl v podstatě můj cíl. Od té doby co jsem přestal, začala záda zase občas bolet. Primárně tedy je mým cílem tak nějak celkově zpevnit a zesílit tělo, časem nabrat trochu svaly, ale nedělám si žádné iluze, že za pár měsíců ze mě bude "korba". Vybaven jsem dvěmi jednoručními činkami a plánuju si ještě pořídit v nejbližší době hrazdu, švihadlo. Do posilovny se mi nechce, preferoval bych cvičení s tímto nářadím a svojí vlastní váhou, možná bych uvážil nějakou další malou investici.
Něco o mně: Mám takovou tu vysokou a hubenou postavu, i když už ne tolik, jako dřív. Je mi 22 let, měřím 186 cm a vážim 73 kg, takže se nebráním ani tomu nabrat pár kilo. Časově to mám tak, že chodím ob týden do práce na ranní a odpolední, víkendy mám volné (dokud nezačnu pískat). Když jdu na ranní, mám čas odpoledne a k večeru, když na odpolední, tak mám čas ráno a poté zhruba v 10 večer (čehož teď v létě využívám k běhání, protože už není takové teplo). Ještě mám pro zpestření tréninku doma k dispozici kolo a kousek od baráku plavecký bazén, obě tyto aktivity jsem ochoten občas provozovat, ale např. s plaváním (vytrvalostním) nemám moc zkušeností a nevím, co bych měl vlastně v bazénu dělat a jak dlouho (a asi ani techniku nebudu mít nejlepší), kolo mi zase přijde celkem na dlouho jeden trénink, když vezmu, že odběháno mám za půl hodiny (to víte, mám doma i přítelkyni, které je třeba se věnovat a mám i jiné záliby...).
Shrnutí: Takže v podstatě vás prosím o radu, jak nějak komplexně zvýšit moji běžeckou vytrvalost, ale i "výbušnost" (sprinty) a zároveň si zpevnil svaly posilováním a časem nabral pár kilo (např. do 5 kg) a trochu se "vyrýsovat". Jaký bych měl zvolit tréninkový plán, jak zhruba jíst (čeho se vyvarovat) - jestli to např. musím nějak ukrutně řešit, nebo ne (chuť k jídlu mám normální, zdravou-žravou, ale vidět to na mě není) a nějaké všeobecné rady.
Díky za cokoliv a za to, pokud to někdo dokáže celé přečíst.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: po červenec 08, 2013 1:31 pm Předmět: |
|
|
| arnostek napsal: |
Shrnutí: Takže v podstatě vás prosím o radu, jak nějak komplexně zvýšit moji běžeckou vytrvalost, ale i "výbušnost" (sprinty) a zároveň si zpevnil svaly posilováním a časem nabral pár kilo (např. do 5 kg) a trochu se "vyrýsovat". Jaký bych měl zvolit tréninkový plán, jak zhruba jíst (čeho se vyvarovat) - jestli to např. musím nějak ukrutně řešit, nebo ne (chuť k jídlu mám normální, zdravou-žravou, ale vidět to na mě není) a nějaké všeobecné rady.
|
ad.beh) abys lepe, rychleji a vybusneji behal, tak musis (prekvapive) behat :D .. najdi si nejakej atletickej behace/nozni trening ;)
ad.vyrysovani) aby ses vyrysoval, tak musis mit co rysovat .. a abys mel co rysovat, tak musis (prekvapive) cvicit .. doporucuji nejake FB tady ve spojeni s vyse uvedenym - pohoda !!!!
^^ jinak to co a jak pises je pekny .. tve cile mi pripadaji primerene .. jinak ptas se ceho se mas vyvarovat:
- vyvaruj se jedine veci a sice nejake zasadni zmeny konstrukce tvyho zivota a zradla .. to je asi nejhorsi chyba zacit delat vsechno jinak .. pridej cviceni, hlidej si trosku to jidlo asi vic nec predtim a to staci
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: po červenec 08, 2013 1:59 pm Předmět: |
|
|
| arnostek napsal: | Ahoj,
mám celkem podobný dotaz, tak nechci zakládat nový topic a vložím to sem. Chtěl bych poprosit o radu všechny zdejší dobré duše.
Mým cílem je nějak účinně zkombinovat běhání a posilování, což je patrné z názvu tohoto témata.
Běh: Za měsíc začínám dělat fotbalového rozhodčího, tudíž jsem začal běhat, abych se dostal trochu do kondice. Pro začátek nemusím být žádný maratonec, stejně půjdu nejdřív na kluky, na lajnu a potom třeba až za nějaký měsíc na chlapy - ale stejně to bude jen okres. Běhám asi dva měsíce, ale dost nepravidelně, takže zatím jsem se dostal jen k tomu, že uběhnu zhruba 4 km za nějakých 25 minut.
Chtěl bych běhávat pravidelněji, získat lepší kondici, ale zároveň nepotřebuji získat pouze vytrvalost, ale musím se zlepšit i ve sprintech.. |
Pokud chceš v pohodě a klidu zvládnout odběhat celý zápas, bude velmi dobré, když budeš běhat delší dobu. Minimálné běhej hodinu 5-6krát týdně a vydrž to minimálně měsíc, ideálně aspoň měsíce dva. Pokud běháš sám, velmi dobře se běhá podle sporttesteru. Nastavíš tepovku a běžích. Takto získáš základ, z kterého budeš těžit v dalším období. Potom přejdi na intervalový trénink a budeš mít fyzičku na první ligu.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: po červenec 08, 2013 11:46 pm Předmět: |
|
|
pokud je to v jinych okresních soutěžích podobne jako u nas tak bych se zameril hlavne na delší sprinty a mozna nejake to bojove umeni :D ...vazne to te opravdu laka jit piskat ? ja nikdy nechapal jak to někdo muze chtit delat i kdybys piskal sebelíp nikdy se nezavděčíšchlapi se během zapasu zmeni v bandu hovad cim nižší soutěž tim vetsi hovada zvlast u nas na ostravsku
|
|
| nahoru |
|
 |
arnostek
|
Zaslal: so červenec 13, 2013 9:07 pm Předmět: |
|
|
Dík za radu hoši, ale opravdu to myslím vážně. Jako hráč už se tam asi nedostanu a chci si to minimálně vyzkoušet. Jinak nějaký komplexnější tréninkový plán, až toho budu mít naběháno trochu víc vás nenapadá?
|
|
| nahoru |
|
 |
arnostek
|
Zaslal: so červenec 13, 2013 9:09 pm Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: |
Pokud chceš v pohodě a klidu zvládnout odběhat celý zápas, bude velmi dobré, když budeš běhat delší dobu. Minimálné běhej hodinu 5-6krát týdně a vydrž to minimálně měsíc, ideálně aspoň měsíce dva. Pokud běháš sám, velmi dobře se běhá podle sporttesteru. Nastavíš tepovku a běžích. Takto získáš základ, z kterého budeš těžit v dalším období. Potom přejdi na intervalový trénink a budeš mít fyzičku na první ligu. |
Hoďku bych třeba i vydržel, ale k čemu to je hodinu se ploužit v pomalém tempu? To bych skoro i řekl, že ta půl hodina v (pro mě) svižnějším tempu je lepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|