Light cola v diete

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Light cola v diete  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Light cola v diete
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fexory

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 10:12 am    Předmět: Light cola v diete Odpovědět s citátem

Zajímalo by mě co si myslíte o tomto článku? http://blog.nutrex.com/blogs/2011/could-diet-soda-be-slowing-your-weight-loss/ , protože sám sem v diete colu light hojně pil a rád bych vtom nadále pokračoval
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tentonon

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne rozhodně není dobré pít. Je to z důvodů umělých sladidel jako je Acesulfan E954 nebo hlavně Aspartam E950. Jsou to látky asi 200x sladší než sacharoza.Z toho plyne,že toho Aspartamu dáš do koly mnohem méně než li sacharozy. Tím dostaneš sladký produkt s nízkou energickou hodnotou.
Ale vůbec si tím nepomůžeš tělo totiž reaguje na sladkou chuť a proto tělo vyplaví inzulín. V krvi je tak nadbytek inzulinu a nízká hladina cukru vzniká hypoglikémie a dostaneš intenzivní chuť na sladké...Takže ve výsledku možná přijmeš více cůkrů než kdyby si pil normální kolu.
Navíc se v těle rozhládají na i škodlívé látky .
Grimley

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tentonon napsal:
Ne rozhodně není dobré pít. Je to z důvodů umělých sladidel jako je Acesulfan E954 nebo hlavně Aspartam E950. Jsou to látky asi 200x sladší než sacharoza.Z toho plyne,že toho Aspartamu dáš do koly mnohem méně než li sacharozy. Tím dostaneš sladký produkt s nízkou energickou hodnotou.
Ale vůbec si tím nepomůžeš tělo totiž reaguje na sladkou chuť a proto tělo vyplaví inzulín. V krvi je tak nadbytek inzulinu a nízká hladina cukru vzniká hypoglikémie a dostaneš intenzivní chuť na sladké...Takže ve výsledku možná přijmeš více cůkrů než kdyby si pil normální kolu.

Nez zacnes psat bludy na diskuznim foru, propleskni se a pak te to treba prejde :)
Moocha

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley, nějakou konstruktivnější kritiku by jsi za kloboukem nenašel?
Grimley

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky lightce, ktera mi prave POMAHALA PROTI CHUTI NA SLADKY, jsem shodil pres 25 kg .... o skodlivosti umelejch sladidel se tu nebudeme asi ani bavit.... nerikam ze jsou zdravy, ale nerad bych tu resil skodlivost vseho co clovek ji...tudiz bych skodlivost aspartamu nebo acesulfamu zanedbal .... to, ze zvysuje inzulin se mi taky moc nezda a pokud se bavime o vhodnosti lightky do diety, tak naopak je velice vhodna, pokud clovek neni zvyklej pit jen vodu :)
Moocha

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Inzulín zvyšuje. A aspartam je hodně diskutovaná látka. Stejně ti ale musím dár za pravdu, že je light super pomocník v dietě :)

http://www.spice-of-life.com/columns/aspartam.html
citace:
And let's not forget about the Desert Storm troops that were supplied with large quantities of sodas and beverages sweetened with aspartame, which unfortunately, had been heated to over 86 degrees Fahrenheit while out in the Saudi Arabian sun. It's a pretty sad story, many of our soldiers returning home with numerous disorders similar to what has been seen in persons who have been chemically poisoned by formaldehyde. Now that I think about it, we should have just shipped our aspartame-sweetened products to Saddam Hussein and won the war sooner!
Grimley

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ajo tak to se omlouvam, dal jsem si to nejak dokupy s cukrovkou a nevedel jsem :) .... ono kdyby se clovek v dnesni dobe vyhejbal vsem diskutovanejm latkam, tak je zavrenej v horach v kulne 2x2 metry a ze zivota nic nema :))
Tentonon

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsi mě teda dostal... Hubnutí díky kole light. Kolik jsi ji vypil ?
Grimley

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tentonon napsal:
To jsi mě teda dostal... Hubnutí díky kole light. Kolik jsi ji vypil ?

I 2L denne po dobu asi 4 mesicu :)) opravdu me prosim nepresvedcuj ze se po lightce tloustne....dekuju

Edit: piju ji i ted ...lightku...zero nebo pepsi max ...a kupodivu nepribiram....ale jestli tu chces lidi presvedcovat o opaku, za hlupaka tu budes ty :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tentonon napsal:
Blbost.
1. Inzulín není vyplavován v závislosti na chuti nápoje nebo potraviny, ale na množství / koncentraci glukosy v krvi.
2.hypoglykémie - ne hypoglikémie.
3. sladidlo může být látka třeba bílkovinné povahy - čím je škodlivá?

Pardon - ale tohle byl výstřel do tmy, prostě špatně.

Colu light bych nezařadil na závěr diety. U některých jedinců mohou sladidla zadržovat vodu v podkoží.

Pokud bych hledal někde problém, tak spíš v kyselině fosforečné.

Naposledy upravil Deadlift dne so červenec 13, 2013 9:52 pm, celkově upraveno 1 krát
Moocha

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Blbost.

Co konkrétně? Tyhle strohé rozsudky mě vážně ubíjí, tady se člověk nic nového nedozví

EDIT: Aha, tak jsi byl rychlejší.
Tentonon

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

u kyseliny fosforecne bych videl problem taky a to v naleptavani zubni skloviny. Jinak nebavime se tu o vsech umelych sladidlech ,ale jen o tech co obsahuje kola light...Souhlasim ze jsou i prospesna.K tomu inzulinu,telo reagule na sladkou chut toho napoje!!A za mou dramatickou chybu se taky omlouvam...Jinak ten aspartan se v tele rozklada formaldehyd,ktery napomaha k ukladani tuku....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sundal jsem za pomocí 3-4 litrů light coly (zero ) denně 38 kg
RavenStalker

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 11:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám pocit že když si dám k většímu jídlu trochu coly light tak mi to zvýší kyselost žaludku a napiju se a tráví se mi lépe nebo v pohodě než kdybych to zapil jen obyč vodou. Možná to je jen můj zvrácený dojem...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Light cola v diete Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: