Spalujou tlustější lidé více?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Spalujou tlustější lidé více?  Úvodní stránka -> Trénink -> Spalujou tlustější lidé více?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wass

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 2:19 pm    Předmět: Spalujou tlustější lidé více? Odpovědět s citátem

Četl jsem, že když člověk běhá s tepovkou v aerobním pásmu (70-80% max tepovky), tak se spaluje 10 kcal/min. Včera jsem takhle běžel 35 minut, ale sporttester mi ukázal spálených 550 kcal a 70g tuku (skoro 16 kcal/ming). Což je o dost více, než jsem čekal. Pak jsem zjistil info, že když jsem velkej a těžkej, tak spaluju více, než normální lidi. Je to pravda?

Je mi 19, měřim 189 cm a vážim 90 kg, takže už mám trochu nadváhu.

Zajímá mě to kvůli počítání kalorii v dietě, díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Korny

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nerozumím tomu nějak moc, ale když se logicky zamyslíš - vykonáš víc práce když hýbeš se 70kg nebo s 90kg? Další věc je přesnost sporttesteru a způsob měření spálených kcal...jinak podle mě ty čísla nejsou nereálný.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Těžší jedinec spálí za jednotku času více KJ než lehčí jedinec...v průměru.
Wass

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ok díky, dneska jsem běhal 48 minut v aerobním pásmu a sporttester ukázal 800 kcal a 100 g spáleného tuku sporttester mam tenhle odkaz, takže celkem obyč, odchylku při měření nikde nepíšou
Runner

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sportester je hezká věc, ale je potřeba ty hodnoty umět číst. To co ukazuje, jsou odhadované údaje, ne reálné. Na ty údaje ohledně spáleného tuku bych nespoléhal, navíc prvních 40 minut aktivity se do spalování tuku běžně nepočítá, to se ten metabolismus teprve začíná startovat. Za 48 minut se 100 g tuku spálí těžko, reálných je tak 10 g. Sporttester počítá vydanou energii ale ta není celá kryta tukem, navíc sportester není schopen zohlednit kondici. Jaks zjistil tu maximální tepovku, nějakým terénním testem?

Rychle na stránku:

Přejdi na: