|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BlackDragon
|
Zaslal: po červenec 22, 2013 11:23 pm Předmět: Boty na trenink nohou |
|
|
Zdravíčko,
poslední dobou se snažím zaměřit na nohy a dát jim co proto. Před rokem jsem si koupil na běhání a na tahání do posilky boty Reebok Zigtech (kdo nezná stačí zadat do googlu a najdete je) Jednoduše boty mají zvýšenou patu na tlumení nárazů při běhu. Nevím jestli to je ale dobře v posilce. Při dřepu to tak nevnímám ale např. u legpressu kde se má tlačit hlavně do pat to jde špatně ,když mám zvýšenou patu a všechna síla chce jít přes špičky. Vím že řeším nejspíš maličkost ,ale chci mít techniku na 100% zmáknutou a rád bych na trenink nohou měl správnou obuv při cvičení dřepu, legpressu atd. (Na netu jsou o tom články ale nikde se neřeší přímo Reebok Zigtech) Co myslíte ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: út červenec 23, 2013 6:53 am Předmět: |
|
|
Boty na běhání nejsou ideální na trénink nohou a už vůbec ne ty speciální, který maj tlumení nárazu...já je měl jednou půjčený u kamaráda a při cvičení dřepu se 130kg, ale už i se 100kg jsem si připadal, že stojím v hovně
Taky jsem cvičil jednu dobu v botech na běháních (ale obyč, bez měkké paty), ale teď volím nějaký boty s tenkou podrážkou - mám doma takový starší pumy, takže používám ty, ale myslím si, že úplně postačí i obyč vietnamský kecky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kubejk
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 7:57 am Předmět: |
|
|
jak rika korny, bud nejaky obych tenoucky kecky a nebo nejaky s tvrdym podpatkem aby se nehroutili, bezecky nejsou moc vhodný...nebo pak samozrejme koupit nejaky spešl na vzpirani, lift...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 8:18 am Předmět: |
|
|
Pak jsou jeste taci, kteri cvici tyhle tezke cviky proste boso (resp. v ponozkach jenom) a jsou s tim nadmiru spokojeni :) Ja tedy mezi ne nepatrim, ale urcite je mnohem lepsi cvicit bos nez v nejakych mekkych botach.
Ta zvednuta pata u vzperacskych bot je uz jen prijemny bonus pro zvyseni vykonnosti (resp. snizeni naroku na pohyblivost) a k tomu si muzes dopomoct treba tak, ze si das pod paty nejake male kotouce. Hlavni je ale urcite mit pevny podklad pro nohy, takze boty s pevnou nedeformujici se podrazkou - na tom se tu shodneme snad vsichni.
Kdyz uz budes chtit cvicit stabilizacni system tela, tak je to lepsi delat cilene (BOSU, TRX, ruzne gumove cocky, balonky a ja nevim co jsem vsechno uz videl pro tento ucel) a urcite ne s vahami blizkymi 1RPM ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červenec 23, 2013 8:28 am Předmět: |
|
|
Záleží na technice. Na vzpěračské a přední dřepy doporučuju tvrdou podrážkou se zvýšenou patou. Já si nechal ušít botky od pana Matochy, jelikož mám širokou nohu s vysokánským nártem a normální boty mi moc nesedí, ale překvapivě dobře poslouží i klasické společenské boty. U lifterského dřepu stačí konversky nebo bosoboty.
Holky mají trochu větší možnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 8:39 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Holky mají trochu větší možnosti. |
Ja jakoze vim, ze to moc k smichu neni, ale i presto...
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 8:43 am Předmět: |
|
|
Zigtech znam..rekl bych, ze jsou hlavne na setrenn kloubu kolen apod priibehu ci plyometrii. Ja mam Realflex a taky si na drepy beru takový jakoby cvicky z Tesca za asi 70 korun. Nemaj skoro zadnou podrazku..co se vysky tyce...a na noze sedej jak kdybych mel je ponozkyy coz je podle me dobre...
Ale všechno je individuální, kdo hledá najde
|
|
| nahoru |
|
 |
tvrdokozus
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 9:15 am Předmět: |
|
|
No já jsem kdysi dřepoval v normálních adidaskách do haly, byly super všechno OK, ale po nějakém tom půlroce jsem si všiml, že je podrážka úplně odepsaná, boty prošlápnuty ke straně a to už pak je jen o zdraví kloubů. Asi bych zkusil jet dřepy naboso, co to udělá, ale zase legpress naboso, to je hrůza, to se musí klouzat, takže další možnost ponožky s protiskluzem. Jinak pokud to myslíš alespoň trochu vážně, napiš panu Matochovi, ať ti udělá botky. Pokud nechceš speciální hledej tvrdou podrážku bez pružení apod. Jinak píšeš, že u legpressu se má tlačit hlavně do pat, achjo, chtěl bych tedy vidět tvůj dřep, tam tlačíš do pat taky a úplně stejně, prostě vším, co máš...
Hlavně si neber fotbalové boty prosím...
|
|
| nahoru |
|
 |
BlackDragon
|
|
| nahoru |
|
 |
19losos94
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 9:29 am Předmět: |
|
|
| BlackDragon napsal: | Oukej díky moc za rady ... na trenink beru teda starší adidasy co mají tenkou podrážku |
Nejlepsi su klasicke černo-bile plátenky od činanov :D
- V tých som drepoval aj na súťaži...
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: út červenec 23, 2013 9:34 am Předmět: |
|
|
Dřepy, MT a jiny silovy cviky cvicim jedine bos, na ostatní cviky pantofle a nebo ted uz vetsinou taky jen boty na běhání. Ted bysme se mohli ještě bavit, co je spravny na klenbu nohy :D.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|