Zdravím chlapi
Můj problém je ten že nedokážu udělat snatch ani s prázdnou osou. Nedokážu jít až dolů do dřepu a mít činku nad hlavou, protože mi to spodní záda prostě nedovolí. Když si ve stoje vezmu osu dám jí nad hlavu a jdu do dřepu tak skončím někde v půlce a čím jdu níž tím mé ruce s osou jdou dopředu před hlavu.
Myslíte že čím to budu víc trénovat, tak spodní záda povolí a půjde to. U nikoho jsem neslyšel že by měl takový problém, ale já to prostě nedám.
Zdravím chlapi
Můj problém je ten že nedokážu udělat snatch ani s prázdnou osou. Nedokážu jít až dolů do dřepu a mít činku nad hlavou, protože mi to spodní záda prostě nedovolí. Když si ve stoje vezmu osu dám jí nad hlavu a jdu do dřepu tak skončím někde v půlce a čím jdu níž tím mé ruce s osou jdou dopředu před hlavu.
Myslíte že čím to budu víc trénovat, tak spodní záda povolí a půjde to. U nikoho jsem neslyšel že by měl takový problém, ale já to prostě nedám.
Díky za odpovědi
na snatche se vykasli a trenuj drepy s cinkou nad hlavou
musis mit protahle jak zada, tak hlavne ramena a prsa
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
A nejen to, jde i o rozsah pohybu boků a protažení nohou. Overhead squat vytrestá snad všechny tyto nedostatky.
Já bych doporučoval si najít na youtube nějaká videa na OHS mobility + jak říká kolega, OHS cvičit, jak to zatím jde a časem ti tam ty snatche začnou padat lépe.
_________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
Díky chlapi
Taky jsem si říkal, že bude asi lepší ty snatche uplně vynechat když mi nejde udělat ani dřep s činkou nad hlavou. Zkouším ty dřepy i doma pouze s rukama nad hlavou jako bych držel imaginární osu, ale je to peklo. Ty spodní záda to nepouštějí. Chce to asi čas a trénovat a trénovat.
Dělám to uplně stejně jak tady chlápek na videu. Prostě se níž nedostanu, ruce mi jdou strašně dopředu a spodní záda řvou ať toho nechám..
+ protahuj hodně prsa, máš je zkrácený (proto ti jdou ruce při pohybu dolu dopředu).
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Na snatch se vykašli. Minimálně se na něj vykašli, než uděláš OHS a na ten se vykašli než uděláš pěknej dřep s vlastní váhou (kterej bude pravděpodobně stát pěkně za pendrek...).
Na snatch se vykašli. Minimálně se na něj vykašli, než uděláš OHS a na ten se vykašli než uděláš pěknej dřep s vlastní váhou (kterej bude pravděpodobně stát pěkně za pendrek...).
Promiň, ale řekl bych, že OHS a normální dřep jsou celkem odlišné věci. S vlastní vahou zvládnu vpohodě i pistol squat a se zátěží přední dřep 80kg a klasický 110kg (maximálky jsem nikdy nezkoušel) a podle mě s velmi dobrou technikou. Vždycky mi šlo spíš o techniku než o váhu kolik uzvednu. U OHS je technika dřepu uplně jiná, tak nevím proč píšeš, že můj dřep s vlastní vahou bude stát za pendrek.
Snažím se pořádně protahovat prsní svaly a můžu říct, že už to jde líp a dostávám se do toho. Máš pravdu v tom, že na snatche kašlu než pořádně zvládnu OHS a to bude nějakou dobu trvat. Pořád mi dělájí problém ty ruce, které jdou dopředu jakmile začnu dřep, ale to bude těmi zkrácenými prsními svaly jak psal frozz, takže na tom pracuju.
Kdyžtak tu potom hodím video aby jste mi to mohli pěkně zkritizovat
Viděl bych problém spíš v mobilitě hrudní páteře, proto si myslím, že i BW dřep bude nic moc. Ale je to samozřejmě střelba od boku na základě stručného popisu. Zkoušel jsi OHS s lehkou tyčí (třeba násada od smetáku)? Jak to šlo?
Viděl bych problém spíš v mobilitě hrudní páteře, proto si myslím, že i BW dřep bude nic moc. Ale je to samozřejmě střelba od boku na základě stručného popisu. Zkoušel jsi OHS s lehkou tyčí (třeba násada od smetáku)? Jak to šlo?
Zkoušel jsem to i s násadou od smetáku, ale problém je v tom, že ta když provádím dřep s násadou, tak ikdyž mi ty ruce jdou dopředu, tak mě to bez problému pustí, protože násada je lehká.
Zatímco když cvik provádím s prázdnou osou (cca 20kg), tak mě to tak jednoduše ty ruce dopředu nepustí a dostanu se max. tak do poloviny dřepu.
Zkusím se před každým cvičením OHS pořádně protáhnout (prsa, nohy, záda) a uvidím jaký bude progres za pár týdnů.
Zkoušel jsem to i s násadou od smetáku, ale problém je v tom, že ta když provádím dřep s násadou, tak ikdyž mi ty ruce jdou dopředu, tak mě to bez problému pustí, protože násada je lehká.
V tom případě nemáš dobrou techniku a dostatečnou mobilitu/flexibilitu. Měl bys být schopen provést OHS s násadou tak, aby nešla dopředu - dokud to nezvládneš, na závaží ani nemysli.
reegis napsal:
Zatímco když cvik provádím s prázdnou osou (cca 20kg), tak mě to tak jednoduše ty ruce dopředu nepustí a dostanu se max. tak do poloviny dřepu.
Zkusím se před každým cvičením OHS pořádně protáhnout (prsa, nohy, záda) a uvidím jaký bude progres za pár týdnů.
Goblet dřep hodně pomůže - uvolní Tvoje kyčle, kotníky a hrudní páteř. Stejně tak pomůžou drily pro mobilitu hrudní páteře, koukni třeba na MobilityWOD. Případně všechny tyhle věci učím na Enter the Kettlebell semináři.
Případně všechny tyhle věci učím na Enter the Kettlebell semináři.
Nad kettlebellem už delší dobu přemýšlím. Plánuju koupi nějakého 16kg a třeba 24kg, ale s tím seminářem nevím (ikdyž bych rád), protože jsem až z Rožnova p. R. a do Prahy to je trošku z ruky
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru