|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marky V.

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 9:22 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Johncreasy napsal: | Poman a Gohan: Pokud člověku intelekt v hlavě sám nevytvoří poptávku po dospělejších tématech, asi ví co dělá. Zbytečně bys pak byl zklamán tím, že ti kvalita připadne nudná. Znovu opakuji, nemyslel jsem nikoho osobně. To, že se v tom někdo našel, není můj problém.
Já chápu, že si člověk občas zajde do kina na nějakou vizuální nakládačku, ale pokud je celý život prost bezprostředního zájmu o vážnější témata, je to jednoduchý člověk. A nebo samozřejmě může tvrdit, že nemá čas. |
Klasika, Johne. Kdo neholduje vyšší kultuře jako ty, je blbec. Ach jo. Zamysli se nad tím, zda při svém škatulkování nejsi ještě omezenější než lidé kterými pohrdáš. |
Já myslím, že ty filmy je třeba pěkně namíchat. Klidně si pustím Bergmanna nebo Kubricka, ale stejně tak i obyčejnou komedii nebo akčňák se Stathamem. Jediný co zásadně nesleduju, jsou americký filmy s různými -many, ale to není nic proti někomu, komu se tyhle filmy líbí. Podle gusta každého soudruha _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 11:48 am Předmět: |
|
|
Tak urciteee.
Vacsinou pozeravam filmy ktore ma zaujmu a maju nieco do seba. Niekedy ked nic dobreho v dohlade nie je, pozeram starsie filmy, kore nesklamu. Dakedy to je zas o tom, ze aha Keanu Reeves si zrezivoval daky film, tak hybaj ho pozriet. Sice po par minutach viete aky bude koniec ale proste si to pozriete lebo tam hra oblubeny herec a su tam pekne bojove scenky a zaporak Reeves :). A niekedy mam zas chut na horrory tak si hladam nejake kvalitne - hlavne nie krvaky, pretoze tam sa clovek skorej narehoce nez vydesi. Teraz vysiel jeden z tych lepsich hororov, daka ducharina akurat mi vypadol nazov...
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 12:06 pm Předmět: |
|
|
Mablung: Klasika jako rozumbrada s nutkáním vyjádřit k čemukoliv. A jinak jsem se zamyslel a ne, nejsem omezenější, než lidi o kterých jsem psal. O pohrdání si mluvil ty, já jen nadhodil určitou spojitost mezi intelektem a "kulturní" krmí, kterou daný jedinec požívá.
Marky: Co jsi viděl od Bergmana?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 3:56 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | Já myslím, že ty filmy je třeba pěkně namíchat. Klidně si pustím Bergmanna nebo Kubricka, ale stejně tak i obyčejnou komedii nebo akčňák se Stathamem. Jediný co zásadně nesleduju, jsou americký filmy s různými -many, ale to není nic proti někomu, komu se tyhle filmy líbí. Podle gusta každého soudruha |
Já si myslím že je potřeba se koukat na to co tě baví, ne to co považují jiní za správné. Myslím že tohle právě Johny prostě nechápe.
Důvodů pro nesledování "kulturněvýchovných" filmů může být hodně. Člověk nemá čas či náladu, může mít jiné koníčky a na filmy se dívat vysloveně pro oddychovku. Člověk nemusí mít estetické cítění či může být laděn racionálně a v tom případě u Nebe nad Berlinem si omlátí čelo o lavici stejně krvavě jako já. Nemusí mít jako já rád rozvláčnost, a tím pádem se u Kubricka uzívá. A tak dále.
Mezi inteligencí a druhem filmů (či hudbou) které člověk sleduje je statistická korelace. Ale statistická korelace vypovídá něco o dané skupině, ne o jedinci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 3:59 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | Poman a Gohan: Pokud člověku intelekt v hlavě sám nevytvoří poptávku po dospělejších tématech, asi ví co dělá. Zbytečně bys pak byl zklamán tím, že ti kvalita připadne nudná. Znovu opakuji, nemyslel jsem nikoho osobně. To, že se v tom někdo našel, není můj problém.
Já chápu, že si člověk občas zajde do kina na nějakou vizuální nakládačku, ale pokud je celý život prost bezprostředního zájmu o vážnější témata, je to jednoduchý člověk. A nebo samozřejmě může tvrdit, že nemá čas. |
Tak to je tvůj názor samozřejmě že ti ho neberu.
Můj názor třeba zase je, že soudit intelekt člověka podle toho jaký má filmový vkus je nesmysl a výpovědní hodnota na tom bude podobně, jako když si vezmeš šroubek z auta a budeš hodnotit jeho výkon.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 6:36 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | Mablung: Klasika jako rozumbrada s nutkáním vyjádřit k čemukoliv. A jinak jsem se zamyslel a ne, nejsem omezenější, než lidi o kterých jsem psal. O pohrdání si mluvil ty, já jen nadhodil určitou spojitost mezi intelektem a "kulturní" krmí, kterou daný jedinec požívá.
Marky: Co jsi viděl od Bergmana? |
Klasiku: Sedmou pečeť a Pramen panny. Takovýhle filmy se můžou vidět jenom jednou za čas, podobně jako Vláčil.
Ale nějaký super umění, abych ani netušil o čem to je a co chce šílenej režisér sdělit, taky nemusím, nejsem žádnej pseudointelektuál. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 9:10 pm Předmět: |
|
|
Tak jistě Bergman a Vláčil jsou mistry vypodobnění středověku. U mě oba tebou jmenované filmy patří k tomu lepšímu od Bergmana. Co si na ně říkal? Osobně mám nejraději Lesní jahody, Šepoty a výkřiky a Hodinu vlků. Hlavně Lesní jahody jsou moje srdeční záležitost.
Od Vláčila je u mě kult Údolí včel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 10:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 10:17 pm Předmět: |
|
|
To je presne typ filmu , ktery absolutne nemusim, skoro nesnasim.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 10:55 pm Předmět: |
|
|
Obešlo by se to bez první poloviny filmu.. Kdyby tu druhou trochu víc rozebrali, mohlo se mi to i docela líbit.
Takhle tomu bylo třeba ve Sunshine, http://www.csfd.cz/film/222329-sunshine/ kdy člověk prostě koukal na tu nádheru a zároveň sledoval děj v pozadí, těžko se to vysvětluje, heh. Pak se ovšem objevil ten maník, co do filmu vůbec nezapadal, nedávalo to smysl, kazilo to dojem z celku a vlastně mi to přišlo jako kdyby se do té nádhery snažili narvat béčkový horor. Proto taky moje hodnocení nedopadlo nejlépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Obešlo by se to bez první poloviny filmu.. Kdyby tu druhou trochu víc rozebrali, mohlo se mi to i docela líbit.
Takhle tomu bylo třeba ve Sunshine, http://www.csfd.cz/film/222329-sunshine/ kdy člověk prostě koukal na tu nádheru a zároveň sledoval děj v pozadí, těžko se to vysvětluje, heh. Pak se ovšem objevil ten maník, co do filmu vůbec nezapadal, nedávalo to smysl, kazilo to dojem z celku a vlastně mi to přišlo jako kdyby se do té nádhery snažili narvat béčkový horor. Proto taky moje hodnocení nedopadlo nejlépe. |
Pokud tím maníkem myslíš toho trapnýho "pekelníka"...tak se naprosto shodneme. Přestože Sunshine je skoro čistá předělávka Horizontu události, tak to byla nejvyšší liga sci-fi pro mě, dokud to tam nezačalo plápolat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 11:22 pm Předmět: |
|
|
Ano, toho ztaženého králíka :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|