V čem se liší tvoje HD série od obyčejné,když ani v tempu ne?
Mám za sebou více než 4 roky tréninku (celkem cca 6 let hd nebo možná více už nevím) s kadenci 4-2-4 případně 3-2-4 nebo dokonce superslow 10-10 nebo 30-30.Nějakou dobu jsem experimentoval s rychlosti opakování a nyní můžu říct s čistým svědomím,že se mi nejvíc osvědčila standartní rychlost (asi cca 1-2-1)
HD se odlišuje v objemu a frekvenci tréninku,já osobně používám cca 4-5 cviků jen 1 set ,tedy spíše konsolidovaný trénink (kliky na bradlech,mrtvoly,krčení ramen,atahovaní kladky s vrchu,přítahy v předklonu) žádné příme zatížení ramen,tricepsů a bicepsů.
Stačí mít trénink složeny jen z dřepů nebo mrtvých tahů+bradla nebo bench a uvidíš že porosteš.
Podívej se na videa ze 70.let s Boyer Coe pod vedením Mike a Ray Mentzerovými,mrkni jakou používají kadenci ani Mike a Ray nepoužívalí pomalé op.,to začal aplikovat až ne své klienty po ukončení kariéry.
Já nějak nerozumím tomu tréninku. To mi tady jako někdo tvrdí, že když vlezu na bench a udělám jednu jedinou sérii s nějakou specifickou vahou (když nepočítám nějaký to rozcvičení) tak že to stačí?
mentzer´s boy - nechci delat chytreho, ale pokud vim tak v Heavy Duty je prave zaklad co nejpomalejsi provedeni cviku
diamond - ta serie je ponekud jina nez bezna - zhazovana nebo superseri,uplne do mrtva a treba jeste drzeni na konci, tak aby sval sel uplne do vycerpani, ale pro nas smrtelniky asi stejne zbytecne:D
Myšlenka přenositelnosti jedné tréninkové metody mezi několika sporty, dokonce tvrzení, že je ultimátně nejlepší je naprosto zcestná. Člověk, zvyklý trénovat v rozsahu 6-10 opakování bude pro těžké singly muset podstoupit speciálně zaměřenou průpravu.
Myšlenka, že nejmíň je nejlíp odporuje naprosto veškerému lidskému snažení. Choď do práce na hodinu denně, makej naplno a vyděláš víc, než za osm hodin. Uč se hodinu denně a naučíš se víc, než za celé vyučování. Dává to nějaký smysl? Ti nejlepší trénují/pracují nejvíc, tak to vždycky bylo. Ve všech sportovních odvětvích se snaží všichni posunout renegeraci tak, aby mohli trénovat co nejvíc a nejčastěji. A pak přijde někdo s myšlenkou, že stačí trénovat patnáct minut jednou za týden? To zní jako zázračný produkt z teleshoppingu.
Tohle je kolem dokola, cvič HIIT, ten je za pár minut odbytý, cvič silovku izometricky v sekundách, bude z toho zaručeně velký benefit. A celé je to o tom, jak to odfláknout. Výsledek se nedostaví ale to nevadí, už je připravená teorie proč to nevyšlo. Hlavně se při cvičení nezpotit.
To je zas diskuze, proč mají lidi pořád tendence druhému dokazovat proč zrovna to jeho nefunguje a podobné nesmysly. Každý jsme jiný, každý si může zkusit co jemu padne, a když nepadne tak se sám pohne k něčemu jinému, nějaké omílání proč něco nemůže fungovat a nebude je tady stejně k ničemu
Přijde mi to, že někteří jedinci tady se nemůžou smířit s tím, že k cíli nevede vždycky jen jedna cesta
To je zas diskuze, proč mají lidi pořád tendence druhému dokazovat proč zrovna to jeho nefunguje a podobné nesmysly. Každý jsme jiný, každý si může zkusit co jemu padne, a když nepadne tak se sám pohne k něčemu jinému, nějaké omílání proč něco nemůže fungovat a nebude je tady stejně k ničemu
Přijde mi to, že někteří jedinci tady se nemůžou smířit s tím, že k cíli nevede vždycky jen jedna cesta
asi tak, nekdo si proste mysli, ze kazdy clovek je stejny, kazdy ma stejnou genetiku a na vsechny pusoby to stejne ...jako roboti z RUR, jen ciselko ma kazdy jine
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru