SÚŤAŽ TFA SLOVAKIA 2013 - 15. 6. 2013 Banská Bystrica
Takže, pre mňa najhlavnejšia súťaž roka je už za mnou. Atmosféra bola super, opäť som získal kopu nových skúsenosti a posun vpred. Taktiež som si splnil svoj cieľ byť lepší ako minulý rok.
Výsledný čas : 8 minút 51,270 sekúnd, 5. miesto v kategórii M18 a 18. miesto celkovo.
Oproti minulému roku zlepšenie o 2 minúty a 32 sekúnd (vtedy 23. miesto v M18)
Leto môže začať, najbližšia súťaž bude až niekedy v novembri. Keďže budem teraz 8 týždňov v zahraničí na brigáde tak tréningy budú len také rekreačné. Zaradím nejaké crossfit tréningy s vlastnou váhou a šprinty aby som si ako tak udržal kondičku. Po lete pokračujem s prípravou na súťaže. Taktiež by som chcel nabaliť trochu mäsa na seba, no uvidím čo vymyslím.
V skratke posledne tyzdne, kedze som v zahranici na brigade a nemam moznost navstevovat posilku tak som sa prisposobil. Od pondelka som nabehol na Warrior Diet a uz po 6 dnoch vidiet drobne vysledky. Warriora pojdem az do konca leta (a potom mozno este dalej, sa mi to pozdava :) )
Co sa tyka treningov tak trenujem:
3x do tyzdna:
Kliky na jednej ruke (o lavicku) 5x5
Drepy na 1 nohe 5x5
Hrazda 5x5
plus biceps triceps a GHR
Vsetko trenujem na malom ihrisku kde je super zelezna branka
zvysok je nacvik MuscleUpu, brucho, core, burpees atd.
Ústrižok z môjho dňa (tréning teraz rozdelený na A, B, teda vrch a spodok)
Kliky na 1 ruke - 5x3
"Bradlá" - 4x5 (neni sú to bradlá ale fotbalová bránka)
Hrazda "50 challenge"
HSPU 2-1-1-1-1
Biceps (hrazda na úzko) 4x6
Triceps (kliky na úzko s nohami hore) 4x8
Brucho+Core
Zdravím ronnie borcov. Po skoro 5 mesačnej odmlke som sa rozhodol opäť písať log. Keďže som úplne zmenil tréningy a sezóna 2013 mi už skončila. Doteraz som trénoval čisto iba na kondičku, vytrvalosť, techniku a pod. kvôli súťažiam. No teraz mám cca do júna "pauzu" tak som si povedal že sa idem obaliť nejakou tou hmotou (najlepšie svalovou). Som zvedavý ako to dopadne.
Tréning som si vybral z knihy od jediného a jedinečného Arnolda. Niekto ten rozpis zatracuje, ďalší chváli, tak najlepšie bude ho vyskúšať sám na sebe. Potom dám vedieť. Takže samotný rozpis (trošku som pozmenil cviky, nejdem striktne čo tam napísal):
PONDELOK a ŠTVRTOK - PRSIA/CHRBÁT/KRK -
Šikmý BP/ BP/ Pullover (ten asi vymením za cvik s tými jednoručkami od M. Mestera ktorý ukazoval v jeho logu , čiarka je sexi )
Hrazda (dokopy 50 opakovaní)/ Príťahy VČ v predklone nadhmatom/ (MT)
Cviky na krk neviem ako sa volajú ale mám kotúč na hlave, ležím na chrbte/bruchu/boku a dvíham hlavu (To aby sa mi hasičská prilba zdala ľahšia a ak by som sa ešte kedysi vrátil k bojovým športom )
UTOROK a PIATOK - RAMENÁ/BICEPS/TRICEPS/PREDLAKTIE
Nadhod a tlak/ Upažovanie v stoji/ Upažovanie v predklone/ (Príťahy VČ k brade)
Bic. VČ v stoji/ Jednoručky v sede
Úzky BP/ Fr. tlaky s VČ v stoji
Klopenie nadhmatom/ Klopenie podhmatom
STREDA a SOBOTA - NOHY/LÝTKA/BRUCHO
Drepy/ Výpady/ Zakopávanie alebo GHR
Výpony v stoji/ Výpony v sede
Hocijaký cvik na brucho čo ma napadne
-Na každý cvik 5 sérii po 8-12 opakovaní. Kurzívou sú silové cviky kedy pôjdem postupne napr. 5-4-3-2 opakovania čiže raz do týždňa si dám akože silový deň kde pôjdem vyššiu váhu a menej opakovaní.
- JEDÁLNIČEK hodím tiež:
1 - 4-5 vajec + pečivo + 1-2 PL olivového oleja (Alebo 100 g ovsených s 0,5 L mlieka + banán a granko)
2- 150 g cottage + pečivo (Alebo 250 g jemného tvarohu s piškótami, alebo piškóty s mliekom)
3- Proteín a banán (Keďže nemám zatiaľ proteín tak iba ten banán, alebo tento bod vynechám )
4- 200 g prílohy (cestoviny, ryža, zemiaky) + 150-200 g mäsa (kuracie, morčacie, hovädzie ) + zelenina (paradajka, uhorka a pod.)
5- 150 g cottage + pečivo (alebo ten jemný tvaroh s piškótami)
6- Pred - 5 g kreatín monohydrát + 30 g maltodextrín
TRÉNING
7- Po - Proteín + maltodextrín + kreatín (zatiaľ len maltu a kreatín monohydrát), momentálne si po tréningu dávam presnidávku (to jablkové pyré pre deti) s 3-4 vajciami a s jemným tvarohom (alebo mliekom, poprípade pyré nahradím banánom)
8- 150-200 g prílohy + 150 - 200 g mäsa + zelenina (to isté čo v 4 bode)
9- 250 g hrudkovitý tvaroh + hrsť orechov (mandle, lieskové ako kedy)
-Samozrejme nie vždy sa mi ho darí dodržiavať, niekedy tie potraviny nahradím inými ale takto nejako by som to chcel napakovať do seba. Niekedy dávam tréning v doobedných hodinách, záleží či som doma, na intráku a tiež podľa rozvrhu. Je to premenlivé ale snažím sa to dodržiavať.
-Začal som s týmto tréningom už minulý týždeň. Ale to som len skúšal váhy ktoré som si chcel určiť, podseknúť, aby som mohol každým ďalším týždňom pridávať, čiže až tento týždeň sa to rozbieha.
Tak či onak už minulý týždeň som mal poriadnu svalovicu, v PO som cvičil prsia/chrbát a vo ŠTV ma ešte pálili, prvé série boli des ale potom to zmizlo. Taktiež som v ten deň zaradil kreatín a odvtedy na druhý deň len slabunko cítim tie partie ktoré som precvičoval, taká mikro-svalovička . Posledné 2 roky som išiel skôr fullbody tréningy, kruháče, šprinty, kopce apod. Takže tento split by mohol čosi so mnou porobiť, sval bude precvičený 2x do týždňa, už len žrať.
Na záver ešte video z môjho pokusu v Ostrave, kde som skončil tretí, teším sa tam aj na budúci rok, súťaž je skvelá, ľudia a atmosféra tiež
Takže minulý týždeň som stihol potom už iba 2 tréningy, zvyšok času mi zabralo učenie na skúšky, potom nočná služba, tak som sa na to vyprdol a začínam až od tohto týždňa celý cyklus na novo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru