|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Teleclovek
|
Zaslal: ne červenec 28, 2013 6:51 pm Předmět: jidelnicek - zkritizovat prosim |
|
|
Ahoj, neustale se snazim pribirat a posledni dobou to moc nejde, tak jsem se zacal stravovat podle meho jidelnicku. Potreboval bych probrat jestli mi tam neco zasadniho chybi nebo je neceho malo protoze po mesici dodrzovani je moje vaha skoro stejna.
!vsechna gramaz je odhadovana!
Snidane
- ovesne vlocky (100g) s mlekem a do toho pro ochuceni nutella
- banan ci pomeranc
Svacina
- 3 vejce + 2 housky
potom je vetsinou trenink a po nem hned sacharidak ( 2 odmerky - 60g)
Obed
- kureci maso (300g) + pytlik ryze
Svacina
- piskoty (pul pytliku)
Vecere
- hovezi nebo veprovy (250g) + testoviny nebo brambory
Pred spanim
- polotucny tvaroh s mlekem a kakaem
- nekdy dam jeste odmerku proteinu kdyz se citim hladovy (30g)
Doplnky stravy:
sacharidak po treninku, nekdy protein vecer, mesic jsem ted bral monohydrat (rano dve vrchovaty lzicky), vitamin C, multimineral, BCAA (po treninku), nitrix (asi ho davam malo - jen 2 tablety pred treninkem), ted mesic beru i HNB (2 tablety pred treninkem)
Pro predstavu jak priblizne vypada muj trenink:
Po -trup, premisteni, "tezky" nohy
Ut -kratky sprinty do 100m
St -odrazy pripadne beh s odporem
Ct -dynamicky posilka - hlavne trh drep+vyskok, trup, nakonec bench a neco na ramena
Pa -vybehavani (pro zjednoduseni cca 10x300m)
So -posilka na vrsek
Ne -volno
Je mi 22 let. Jsem vysoky 185 cm. Mam ted kolem 94 kg, rad bych mel do rijna neco pod 100 bez ztraty rychlosti a dynamiky. O vysekany bricho mi nejde ale vylozene v tucich to pribrat nechci.
Takze prosim o rady co treba prida t do jidelnicku aby me to melo ucinek a financne me to nezrujnovalo (jsem student) :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 2:32 am Předmět: |
|
|
no, přijde mi že bys po tom mohl přibírat, ale evidentně jsi ektomorf a tohle některým stačit nemusí, zkus ještě přidat třeba na snídani víc těch vloček, k houskám si vem třeba ar. máslo, oběd můžeš doplnit polívkou
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 10:45 am Předmět: |
|
|
Ty housky bych vyměnil za RACIO chlebíčky, nebo 100% celozrnné chleby a ty piškoty bych nejedl samotný, vždycky se snaž dodat bílkoviny v každym dennim jídle...
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 11:48 am Předmět: |
|
|
| MaRweN napsal: | | Ty housky bych vyměnil za RACIO chlebíčky, nebo 100% celozrnné chleby a ty piškoty bych nejedl samotný, vždycky se snaž dodat bílkoviny v každym dennim jídle... |
jj, co nejvíc bílkovin, drž mu pak místo v nemocnici...
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 3:24 pm Předmět: |
|
|
| MaRweN napsal: | | Ty housky bych vyměnil za RACIO chlebíčky, nebo 100% celozrnné chleby a ty piškoty bych nejedl samotný, vždycky se snaž dodat bílkoviny v každym dennim jídle... |
nevim proč by měl ještě ektomorf za každou cenu furt cpát bílkovny a racio nevim o co jsou lepší v dané situaci než piškoty.
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: po červenec 29, 2013 4:39 pm Předmět: |
|
|
Jáchym: Jde o to zachovat ideální přísun živin v každém jídle, ideálně ve vhodném poměru...Bílkoviny může někde ubrat a k piškotům přidat...a to si snad děláš srandu, že nevíš v čem jsou RACIO lepší, že? Navíc jsem psal místo housek, ne místo piškot, čti... Jo btw. RACIO 100% celozrnné, já kupuju pšeničné, jsou snad nejlepší komplexní sacharid po vločkách...piškoty mají hodně cukru. Výhoda RACIO chlebíčků oproti běžnému pečivu z pece je dále v takřka nulovém obsahu sodíku, přičemž v klasickém pečivu, jako jsou housky je sodíku až až...Dále obsahují plno vlákniny, mají nízký glykemický index (narozdíl od piškot, které mají vysoký GI)...no a na 100g mají 3g cukru. A ještě k tomu jsou dobré...ještě něco, nebo ti to stačí?
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 2:36 am Předmět: |
|
|
o sodíku jsem tu nedávno zrovna psal, je pravda že většina ho jí v mnohem větším množství než by bylo záhodné ale... za prvé, většina zdejších nemá problémy s vysokým tlakem a za druhé a to hlavně, i když má pečivo určitě víc sodíku než Racio, pořád je to zanedbatelný v porovnání s jinýma potravinama - např. ve 100g šunky máš 3g, což je polovina denní doporučené max. dávky a sůl je uplně ve všem, dneska jí cpou i do ovocných jogurtů aby měly výraznější chuť... takže když už bych jí chtěl omezit, tak bych se vyhybal jiným jídlům
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 9:28 am Předmět: |
|
|
V šunce je jen těžko 3g sodíku...když v toustovém sýru napěchovaným sodíkem je 1,4g na 100g...A to ještě podotýkám, že doporučená denní dávka sodíku je 2,5-3g...žádných 6g jak zmiňuješ...taktéž sodík škodí tím, že zadržuje vodu v těle a celkově je zkrátka pečivo špatné...když už pečivo tak 100% žitný chléb a občas Toustovej cereální chleba...a s RACIEM to nemůžeš vůbec srovnávat prostě kvalitou je o 100 levlů výš než klasické pečivo, ještě k tomu bílé, které tu napsal (housky) v jiném případě to jsou karamelem obarvené a semínky posypané ty samé hnusy...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 2:39 am Předmět: |
|
|
ty jsi fakt asi pobral všechnu moudrost viď...
s tim sodíkem se omlouvám, jen sem to blbě napsal, měl sem na mysli 3g a 6g soli, né sodíku, ale to je fuk. A že sůl není zas tak hrozný zlo to je pravda, jiná věc je u obézního člověka trpícího hypertenzí apod. ale většina tady vůbec nemusí sůl řešit.
A co se pečiva týče, si prosím přečti třeba to co sem psal nedávno:
| citace: |
PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 3:55 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek
Rád bych se k tomuto vyjádřil trochu obecněji.
Totiž štve mě jak média prezentují některá jídla a jaká pak panuje ve společnosti představa.
Celé to totiž spočívá na nepochopení toho, že opakem "zdravé" potraviny může být jak "nezdravá", tak "ne zdravá" a je mezi tím hodně podstatný rozdíl.
Naše tělo potřebuje energii a dále vitamíny, minerály apod.
Veškeré potraviny bych rozdělil do několika kategorií:
I. - zdravá, bez energie - těch není moc, jsou to v podstatě doplňky stravy, možná některé druhy zeleniny.
II. - zdravé, energetické - tohle je asi "ideál" - potraviny co dodávají energii a zároveň mají "přidanou hodnotu" v podobě obsahu pozitivních látek jako jsou vitamíny, minerály, antioxidanty atd. - sem patří třeba ta rýže natural, celozrnné pečivo, ovoce atd atd.
III. - energetické potraviny - a jsme u toho. Toto jsou ty potraviny "bez přidané hodnoty", které "pouze" dodávají energii a jsou "ne zdravé". Nikoliv však "nezdravé"!!! A to je pořeba rozlišovat. Sem patří např. bílé pečivo, houskový knedlík atd. - jídla která jinak lidi často považujou za nevhodná, ale je to hloupost.
IV. - no a sem patří ty opravdu nevhodné potraviny, které obsahují něco, co našemu tělu škodí - ztužené rostlinné tuky apod.
Jak jsem již psal, řada jídel, která patří do kategorie III, jsou brána jakoby byly ve IV. Problém může být u někoho kdo třeba má přísnou dietu, protože pokud pokryje velkou energetickou část stravy III, pak těžko bude zbytek dohánět. Pokud ale nedržim dietu, nebo dokonce naopak, mám hodně velkou rezervu a můžu pokrýt všechny potřebné látky v menším E příjmu než kolik potřebuju celkově a v takovém případě jsou pro mě III víceméně i "zdravé", ptž brání deficitu energie, který taky neni v takovém případě žádoucí. Bílé pečivo prostě nikomu nic neudělá, stejně jako bílá rýže, ale dodá energii, což může a nemusí být žádoucí, ale to je zcela individuální.
A tohle by si měl uvědomit každý, hlavně ti co píšou ty bludy ohledně toho jak se z bílého pečiva přibírá apod. - uplně stejně jako z celozrnného - vlastně možná i míŃ :D Ty semínka mají často vyšší E hodnotu takže z celozrnného spíš přiberete... A neřikám že není lepší jíst rýži natural, to vůbec ne, naopak, ale stejně tak tvrdím, že řada potravin v kategorii III je v případě celkově vyvážené diety naprosto vhodných, pokud je tam vhodně rozpočítáme. |
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 7:48 am Předmět: |
|
|
Jachym: No já se sodíku vyhýbám hodně a vždy mám denní dávku někde mezi 1-2g podle toho jestli v ten den jim sýr, šunku a chleba,,,A nevím proč na mě vyjíždíš narážkou typu 'pobral moudrost'...nevím jestli tu bude hodně zastánců bílého pečiva, ale já mu jen poradil, jak by to mohl vylepšit + důvod. Pak jsi přišel ty a zeptal ses, v čem je rozdíl RACIO x piškoty (popř. bílé pečivo) a já odpověděl v rámci laických možností, jak to tak nějak je a ty ses upnul jen na ten sodík, přitom to neni zdaleka jediný důvod, proč pečivo vynechávat. Osobně si myslím, že hlavním důvodem jsou pomalé cukry, namísto rychlých - nízký GI, namísto vysokého GI - zdravá celozrnná mouka napěchovaná vitamíny a minerály, namísto nezdravé holé bílé mouky, což se dá označit jako prázdné kalorie - velké množství vlákniny, namísto malého množství vlákniny.....jo a pak někde je až ten sodík a to nepopírám, že držet se na zdravé hranici, co se sodíku týče je taktéž velmi důležité, alespoň je to můj osobní názor. Třeba ti to s tim pečivem vysvětlí nějaký větší odborník, který tu působí 10 a více let, já se to pokusil napsat laickým rozumem, ale myslím, že jsem si názor o vyhození bílého pečiva značně obhájil...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 10:54 am Předmět: |
|
|
Nezdravá holá bílá mouka....
Tak to radši nekomentuji...
Btw. Přesně tohle jsem v tom postu popisoval... To že nemá vitamíny apod. vůbec neznamená že je nezdravá jen není zdravá a pro ektomorfa který třeba potřebuje doplnit energii a dá si obyčejný rohlik s něčím třeba hodnotnějším je to naprosto v pořádku. Jestli pečivo nejis tak ho nejez ale nepis tady bludy že je nezdravy.
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 11:01 am Předmět: |
|
|
jachym: Jak jsem psal, třeba ti to vysvětlí někdo zkušenější...třeba to jakou roli hraje vysoké GI, vláknina apod...
edit: mým cílem bylo napsat v čem jsou celozrnné výrobky lepší a horší nejsou v ničem, tudíž nevidím důvod, proč nenahradit bílé pečivo za celozrnné. Ale jinak ať si jí co chce, prosil o kritiku, napsal jsem co by bylo vhodné, čím to nahradit apod. Podotýkám, že zpráva byla určená autorovi topicu, ne tobě, takže jsi na ni nemusel vůbec odvovídat...ale když už jsi chtěl napsat v čem je lepší, tak jsem ti to napsal...ale ať si každý jí co chce, to je každého věc
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 11:11 am Předmět: |
|
|
Spam: To že bloudim v potréninkových heslech neznamená, že nevím co jíst v průběhu dne...
edit >> navíc na většinu jachymových reakcí jsem odpovídal ještě před tim, než jsem napsal, že bloudim v potréninkových heslech, jestli narážíš na tohle...
Naposledy upravil MaRweN dne st červenec 31, 2013 11:13 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|