Posilování s citlivým zápěstím

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování s citlivým zápěstím  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Posilování s citlivým zápěstím
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
omc

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 10:03 am    Předmět: Posilování s citlivým zápěstím Odpovědět s citátem

Zdravím, rád bych si nechal poradit s jedním specifickým problémem.
Chtěl bych něco udělat pro své tělo a začít s posilováním. Nikoliv za účelem nějakého extra objemu, pouze procvičit a zpevnit svaly. Jídelníček razantně upravovat také nehodlám.
Již nějakým rokem se věnuji stolnímu tenisu, což má za následek jistou citlivost zápěstí, která je k tomuto sportu nezbytná. Minulý rok jsem zkoušel posilovat s činkami a vůbec mi to neprospělo. Zápěstí bylo ze svírání činek hodně "tuhé", tudíž jsem toho nechal. Proto bych si rád nechal poradit, jaké cviky by byly vhodné na procvičení obzvláště horní poloviny těla (nohy jsou na tom díky genetice a sportu dobře) a to tak, abych se vyhnul používání činek (je-li to vůbec možné). Předem děkuji za reakce

Honza

Výška: 173cm
Váha: 68kg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a neznas nahodou zpusob, jak se zlepsit v behu, bez toho abych idealne nemusel behat a chodit?
CIZO

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Plavání - různé styly v různé intenzitě. Nemyslím si ale, že lehký trénink s činkama doplněný o odpovídající strečink a kompenzaci by způsobil takové zatuhnutí zápěstí, aby to nějak výraně ovlivnilo tvoji výkonnost ve stolním tenisu. Možná krátkodobě, než se tělo adaptuje, ale spousta sportovců si udržuje jemnou motoriku i perfekní flexibilitu a mají třeba dvojnásobek svalové hmoty než ty, takže to bude jen o tom dělat to správně.

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gonycz

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporučuji pružiny nebo kolečko na zapěstí z důvodu zpevnění a rozhodně začít s nízkými váhami není to žádná ostuda. Začni s hodně malými váhami a stupňuj to. Já jsem měl podobný problém z hokeje měl jsem úraz a kolečko na rehabilitaci a zesilnění zápěstí je efektivní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

Rychle na stránku:

Přejdi na: