|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marki

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 11:16 am Předmět: Veslovací trenažér |
|
|
Zdravím, u nás ve fitku maj nově veslovací trenažér, zkoušela jsem to, na aerobku jsem ulítlá  ale teda měla jsem pocit, že vypustím duši, ani ne tak únava svalová, jako spíš celková, plíce po deseti minutách ležely někde pode mnou, fakt záhul...!
Zajímalo by mi, jestli s tím nemá někdo bližší zkušenosti, na co konkrétně je tento typ aerobky vhodný, popř. jak je to s náročností, kolik se u toho pálí KJ ve srovnání např. s během...? Díky za názory!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
moby
|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 11:36 am Předmět: |
|
|
Vezmu to "napreskacku" :)
Nebavili jsme se tu nekdy minuly tyden na toto tema v jinem topicu? Jakoze ted myslim tu intenzitu a delku toho ci onoho pohybu a jeji souvislost s mnozstvim spalenych kJ...
Kolik spalis energie je vazano na zatez, frekvenci a dobu, kterou pod tou zatezi stravis. Takze zase - to same jako minule - jaky si to udelas, takovy to mas :)
To, ze jsi byla vyplivnuta po prvnim veslovani je dano tim, ze Tve telo na tento druh pohybu neni zvykle. Nema tedy tento pohyb "optimalizovany" a tedy Ti tento pohyb prijde vice namahavy. Casem se to podda, telo se tento pohyb nauci (zeefektivni se) a Ty budes muset pridat zateze, zvysit tempo nebo tam byt delsi dobu, abys spalila stejne nebo vice energie nez pri Tvych "neefektivnich" zacatcich. Kupodivu tomudle se rika trenink a todle odlisuje olympijskeho veslare od zacatecniku :)
Ktere svaly se tam zapojuji? Vsechny. I kdyz samozrejme treba prsni svaly pracuji o poznani mene nez zadove (kdo by to byl rekl, kdyz se clovek podiva jak takove veslovani probiha :)), ale pracuji... Jinak samozrejme zalezi na technice toho veslovani. Nekdy vidam borce tahat predloktim (zalamovani zapesti v konecne fazi tempa) tak urputne, ze je mi z toho az ouzko...ale co uz, je to jejich predlokti, ne moje :)
Z toho plyne - nauc se spravnou techniku, neznicis si pak zada, predlokti, ramena a ja nevim co vsechno jeste jde na tom veslovacim trenazeru zhuntovat...
A na co je tento typ aerobky vhodny? Kupodivu je to aerobka :D A na co je vhodny zalezi na charakteru zateze. Kratke sprinty jsou vhodne na neco jineho nez dvouhodinova "vyjizdka"...zase, jaky si to udelas, takovy to mas ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 12:52 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: |
To, ze jsi byla vyplivnuta po prvnim veslovani je dano tim, ze Tve telo na tento druh pohybu neni zvykle. Nema tedy tento pohyb "optimalizovany" a tedy Ti tento pohyb prijde vice namahavy. Casem se to podda, telo se tento pohyb nauci (zeefektivni se) a Ty budes muset pridat zateze, zvysit tempo nebo tam byt delsi dobu, abys spalila stejne nebo vice energie nez pri Tvych "neefektivnich" zacatcich. Kupodivu tomudle se rika trenink a todle odlisuje olympijskeho veslare od zacatecniku :)
|
Ale ne, prostě si neumíš na vesle řídit intenzitu a utavíš se. Na veslo silně doporučuji sportester, protože tenhle trenažér obecně silně svádí přepalovat tempo. I začátečník může odveslovat v kuse klidně půl hodiny, dřív ho bude bolet prdel ze sezení ale musí si hlídat tepovku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 1:44 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | [Ale ne, prostě si neumíš na vesle řídit intenzitu a utavíš se. Na veslo silně doporučuji sportester, protože tenhle trenažér obecně silně svádí přepalovat tempo. I začátečník může odveslovat v kuse klidně půl hodiny, dřív ho bude bolet prdel ze sezení ale musí si hlídat tepovku. |
jo s tim zadkem, to je fakt! takovou křeč jsem ještě neměla, chudinky půlky moje ale tepovku jsem měla asi na 180! neměřila jsem se, ale pocitově...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|