|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nikevery

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 4:15 pm Předmět: Jednou za rok, měsíc pauza |
|
|
jednou jsem někde četl, že je dobré, například o dietě, kdy je tělo unavené, dát mu třeba měsíc až dva pauzu. Pauzu od cvičení i od jídla, aby si odpočinuly klouby, šlachy ale i játra a ledviny kvůli celoročnímu nadměrnému příjmu bílkovin...
jaký je na to Váš názor? :)
a taky jsem jednou někde četl, že třeba Ronnie Coleman, po Olympii dával třeba i 3 měsíce pauzy, nevíte, co je na tom pravdy? :D
děkuju :) _________________ Velké muže dělají velké činy, ale ty největší může dělají velké činky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 4:38 pm Předmět: |
|
|
Podle mně je měsíc bez tréninku příliš dlouho. Dva týdny maximálně, a spíš se mi zdá lepší dělat si kratší, týdenní přestávky a častěji než jednou za rok. Co se týče diety, je dobré si dát po delší dietě alespoň dva tři týdny přestávky, kdy budeš jíst nějakých 90% udržovacího kalorického příjmu před dietou, aby se ti srovnaly hormony.
P.S. Ty nejsi Ronnie Coleman. Nemáš jeho genetiku, jeho trénink, jeho stravu a ani jeho "suplementaci."
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikevery

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 4:45 pm Předmět: |
|
|
nesrovnávám se s ronniem, chci jen vědět, jestli je pravda, že vážně dával 3 měsíce pauzu :) _________________ Velké muže dělají velké činy, ale ty největší může dělají velké činky.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 5:39 pm Předmět: |
|
|
ja davam pauzu cele leto .. tedy zhruba 2-3 mesice kazdej rok .. potom se naopak tesim na zari a po pauze jedu jako das ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
Ty máš pořád otázky...
Po dietě je vhodný dát pauzu, záleží na každým jak ji pojme a na jak dlouho... Někdo stráví týden na dovolené, jídlo neřeší, jiný se věnuje doplňk. aktivitám, na které nemá v přípravě čas, někdo 14 dní, někdo měsíc. Akorát jsem teď mluvil o lidech (závodnících), co celý rok dřou a pak si ten měsíc obžerství a pohody dopřejou.
Pro nezávodníka nevidím v tomhle žádnej důvod. Pauzu zařazuj intuitivně několikrát do roka a neřeš to. V létě dovolená, v zimě celé svátky, a klidně další třeba týdenní pauzy od posilky ve znamení doplňkových aktivit během roku. Jídlo to stejné, občas pauzu od všeho, pak s rozumem. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá srpen 02, 2013 6:12 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | ja davam pauzu cele leto .. tedy zhruba 2-3 mesice kazdej rok .. potom se naopak tesim na zari a po pauze jedu jako das .. |
Já to taky letos tak udělal, sice né celé prázdniny, ale asi "jen" měsíc a půl. Chodím makat, abych měl peníze a mohl cvičit zbylých 10 měsíců. Takže necvičím a ani jídlo neřeším, jím si co chci a kdy chci. Navíc věřím, že tělo bude lépet reagovat, když si dám complet volno, než kdybych se to snažil nějak šudlat, ono by to stejně nešlo, vstávám před 5 hodinou ráno a domu se dostanu ve 15-16 hod. A už takhle jsem rozbitej a mám minimum volného času.
Takže za mě: Pokud seš třeba na brigádě a z toho důvodu bys musel cvičit, jen tak na udržovačku, tak bych si to volno dal, pokud ne, tak bych si dal tak 2-3 týdny a užil si život, činky nejsou všechno, ať máš na co vzpomínat. :) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|