Jednou za rok, měsíc pauza

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jednou za rok, měsíc pauza  Úvodní stránka -> Trénink -> Jednou za rok, měsíc pauza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nikevery

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 4:15 pm    Předmět: Jednou za rok, měsíc pauza Odpovědět s citátem

jednou jsem někde četl, že je dobré, například o dietě, kdy je tělo unavené, dát mu třeba měsíc až dva pauzu. Pauzu od cvičení i od jídla, aby si odpočinuly klouby, šlachy ale i játra a ledviny kvůli celoročnímu nadměrnému příjmu bílkovin...
jaký je na to Váš názor? :)

a taky jsem jednou někde četl, že třeba Ronnie Coleman, po Olympii dával třeba i 3 měsíce pauzy, nevíte, co je na tom pravdy? :D

děkuju :)
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mně je měsíc bez tréninku příliš dlouho. Dva týdny maximálně, a spíš se mi zdá lepší dělat si kratší, týdenní přestávky a častěji než jednou za rok. Co se týče diety, je dobré si dát po delší dietě alespoň dva tři týdny přestávky, kdy budeš jíst nějakých 90% udržovacího kalorického příjmu před dietou, aby se ti srovnaly hormony.

P.S. Ty nejsi Ronnie Coleman. Nemáš jeho genetiku, jeho trénink, jeho stravu a ani jeho "suplementaci."

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nikevery

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nesrovnávám se s ronniem, chci jen vědět, jestli je pravda, že vážně dával 3 měsíce pauzu :)
ntz

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja davam pauzu cele leto .. tedy zhruba 2-3 mesice kazdej rok .. potom se naopak tesim na zari a po pauze jedu jako das ..
Spam

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty máš pořád otázky...
Po dietě je vhodný dát pauzu, záleží na každým jak ji pojme a na jak dlouho... Někdo stráví týden na dovolené, jídlo neřeší, jiný se věnuje doplňk. aktivitám, na které nemá v přípravě čas, někdo 14 dní, někdo měsíc. Akorát jsem teď mluvil o lidech (závodnících), co celý rok dřou a pak si ten měsíc obžerství a pohody dopřejou.
Pro nezávodníka nevidím v tomhle žádnej důvod. Pauzu zařazuj intuitivně několikrát do roka a neřeš to. V létě dovolená, v zimě celé svátky, a klidně další třeba týdenní pauzy od posilky ve znamení doplňkových aktivit během roku. Jídlo to stejné, občas pauzu od všeho, pak s rozumem.
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
ja davam pauzu cele leto .. tedy zhruba 2-3 mesice kazdej rok .. potom se naopak tesim na zari a po pauze jedu jako das ..

Já to taky letos tak udělal, sice né celé prázdniny, ale asi "jen" měsíc a půl. Chodím makat, abych měl peníze a mohl cvičit zbylých 10 měsíců. Takže necvičím a ani jídlo neřeším, jím si co chci a kdy chci. Navíc věřím, že tělo bude lépet reagovat, když si dám complet volno, než kdybych se to snažil nějak šudlat, ono by to stejně nešlo, vstávám před 5 hodinou ráno a domu se dostanu ve 15-16 hod. A už takhle jsem rozbitej a mám minimum volného času.

Takže za mě: Pokud seš třeba na brigádě a z toho důvodu bys musel cvičit, jen tak na udržovačku, tak bych si to volno dal, pokud ne, tak bych si dal tak 2-3 týdny a užil si život, činky nejsou všechno, ať máš na co vzpomínat. :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: