Posilování na P.věži

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování na P.věži  Úvodní stránka -> Trénink -> Posilování na P.věži
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Thadeas

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 8:02 pm    Předmět: Posilování na P.věži Odpovědět s citátem

Čau,jaký máte názor na posilovací věž?Je opradu skvělá a dá se na ní dobře nabrat prsní,břišní, zádový a atd.. svaly?.Máte s ní zkušenosti?Jaké jsou z nich nejkvalitnější?
Opravdu by mě to zajímalo,protože mám v plánu si jednu koupit.
Sice už mám jednoruční a dvojruční činky a k tomu posilovací lavici,ale chci mít víc možností jak nabírat co nejlépe svaly.......
Tak co vy na to?
ntz

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 9:46 pm    Předmět: Re: Posilování na P.věži Odpovědět s citátem

Thadeas napsal:
...
Sice už mám jednoruční a dvojruční činky a k tomu posilovací lavici,ale chci mít víc možností jak nabírat co nejlépe svaly.......
Tak co vy na to?

pokud chces nabirat svaly tak chod do fitka .. vez ti podle me moc nepomuze .. tvoje hlavni naradi necht je VC (velka cinka)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: pá srpen 02, 2013 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Velká činka, jednoručky, lavice, dřepovací stojan a hrazda = 95% nářadí potřebného pro budování svalové hmoty

A to není žádný minimalismus, tohle je opravdu vše co potřebuješ.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodně lidí, kteří si pořídí domů posilovací věž, na ní cvičí prvních pár dní, ve výjimečném případě týdnů, a dál už ne. Pro většinu z nich je pak taková investice vyhozením peněz. Možná to zvaž, aby se Ti nestalo totéž (i když píšeš, že nějaké věci doma máš, tak asi víš, jak právě Ty věž využiješ nebo nevyužiješ). Jinak stojan na dřepy, jak psal výše Moocha, je určitě dobrá volba. Kombinovaný posilovací stroj jako takový, aby za něco stál, začíná tak od 15 tis. Kč a výš, cokoliv levnějšího tomu v naprosté většině případů odpovídá co do kvality provedení i možností cvičení. A 15 tis. Kč, to už je permanentka do fitka na pořádně dlouhou dobu. Ale to jsem se zase vrátil na začátek svého odstavce:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Spam

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Velká činka, jednoručky, lavice, dřepovací stojan a hrazda = 95% nářadí potřebného pro budování svalové hmoty
Thadeas

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Hodně lidí, kteří si pořídí domů posilovací věž, na ní cvičí prvních pár dní, ve výjimečném případě týdnů, a dál už ne. Pro většinu z nich je pak taková investice vyhozením peněz. Možná to zvaž, aby se Ti nestalo totéž (i když píšeš, že nějaké věci doma máš, tak asi víš, jak právě Ty věž využiješ nebo nevyužiješ). Jinak stojan na dřepy, jak psal výše Moocha, je určitě dobrá volba. Kombinovaný posilovací stroj jako takový, aby za něco stál, začíná tak od 15 tis. Kč a výš, cokoliv levnějšího tomu v naprosté většině případů odpovídá co do kvality provedení i možností cvičení. A 15 tis. Kč, to už je permanentka do fitka na pořádně dlouhou dobu. Ale to jsem se zase vrátil na začátek svého odstavce:).

No,tak já mám momentálně nějakých 9 tisíc,další si přivydělám další měsíc,jinak mám dvoje jednoručky,a jednu tu velkou činku a tu lavici,na který mám i zakopávač na nohy,no posilujem s kámošem a doma to nemám,mám na to volnou místnost,mimo náš byt,já jen sem někde slyšel že ta věž je jen tak na ozdobu,že na ní se nedá nabírat svalstvo,právě proto se mi to motá hlavou,ale přoč by to zase potom vyráběli.
No a proč lidi potom na ní necvičí?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

"Nabírat svalstvo" - na to máš stejně nejlepší základní cviky s volnou činkou, proto je fajn ten základ, co jsme už psali výše, tzn. jednoručky, velká činka, klec nebo nějaký hezky udělaný stojan.

Když podíváš na jednoduché posilovací věže v ceně kolem 10 tis. Kč, co na sobě mají? Motýlek na prsní svaly (izolovaný cvik fajn na závěr celého tréninku, ale s nějakými tlaky na rovné/šikmé lavici pro nabírání hmoty neporovnatelné), předkopávání/zakopávání (zase fajn izolovaný cvik, ale hmotu nohou Ti udělají mnohem lépe dřepy, ne tohle), scottova lavice na biceps (opět hezký izolovaný cvik, ale zase v pořadí cviků na objem někde hodně hodně vzadu), horní kladka (ano, ta je určitě fajn; ale shyby na hrazdě jsou lepší) a asi bych mohl pokračovat dál a bylo by to podobné.

Ten stroj Ti dá (podle jeho typu) příjemné doplnění pro řadu izolovanějších cviků, ale na základní objemové stejně stačí to, co jsme už zmiňovali (volné činky, lavice, klec/stojan).

Pokud někdo myslí domácí cvičení vážně, má vůli i ve svých podmínkách makat pravidelně, tak mu může samozřejmě i takový stroj pomoci. Řada lidí si ho ale koupí stylem "dnes se rozhodnu, že začnu posilovat, zítra si ho koupím, pozítří mně to už nebaví".

Btw. levné stroje jsou v mnoha a mnoha případech fakt šunty, odcvičit se na nich nějak dá, ale mnohdy je tam mizerná životnost a komfort pohybu a cvičení jako takového velmi nízký. Tím Ti to nevymlouvám, jen tak nějak reálně (byť třeba trochu zjednodušeně) popisuju svůj pohled.

Chceš-li něco na dovybavení koupit, pak pokud tam nemáte něco na dobré dělání dřepů (právě ta klec/hezký stojan), zvol to, budeš s tím spokojenější a udělá to víc práce než za stejnou cenu koupený kombinovaný posilovací stroj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak píše mistr ronnie, ty levné jsou šunty a kámoš co má v tomto cenovém okruhu, tak má i malou zátěž. Píšeš, že máš 9k Kč a ještě šetříte. Radši bych koupil věci podle prostoru co máte. Stojan, na kterém jdou udělat dřepy a bench nebo koupit kettlebells, medicinbally, gymnastický míč a pokud nemáte ještě, tak i hrazdu a zamakaté takto lépé než na předraženém a nekvalitním stroji pro děti
ntz

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

btw, kolik stoji kvalitni VC (bez lavice a kotoucu) ? ta jen sama stoji kolem 7-9k ..
Spam

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Malé osy, velké osy, EZ, lavice, stojany to je všechno cenově v pohodě a mnohdy se to dá udělat i doma ( Stojany, lavice)
Ale za co se nechá nejvíc peněz je závaží. Pokud teda nemáš nějaké homemade kotouče atd...
Thadeas

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
"Nabírat svalstvo" - na to máš stejně nejlepší základní cviky s volnou činkou, proto je fajn ten základ, co jsme už psali výše, tzn. jednoručky, velká činka, klec nebo nějaký hezky udělaný stojan.

Když podíváš na jednoduché posilovací věže v ceně kolem 10 tis. Kč, co na sobě mají? Motýlek na prsní svaly (izolovaný cvik fajn na závěr celého tréninku, ale s nějakými tlaky na rovné/šikmé lavici pro nabírání hmoty neporovnatelné), předkopávání/zakopávání (zase fajn izolovaný cvik, ale hmotu nohou Ti udělají mnohem lépe dřepy, ne tohle), scottova lavice na biceps (opět hezký izolovaný cvik, ale zase v pořadí cviků na objem někde hodně hodně vzadu), horní kladka (ano, ta je určitě fajn; ale shyby na hrazdě jsou lepší) a asi bych mohl pokračovat dál a bylo by to podobné.

Ten stroj Ti dá (podle jeho typu) příjemné doplnění pro řadu izolovanějších cviků, ale na základní objemové stejně stačí to, co jsme už zmiňovali (volné činky, lavice, klec/stojan).

Pokud někdo myslí domácí cvičení vážně, má vůli i ve svých podmínkách makat pravidelně, tak mu může samozřejmě i takový stroj pomoci. Řada lidí si ho ale koupí stylem "dnes se rozhodnu, že začnu posilovat, zítra si ho koupím, pozítří mně to už nebaví".

Btw. levné stroje jsou v mnoha a mnoha případech fakt šunty, odcvičit se na nich nějak dá, ale mnohdy je tam mizerná životnost a komfort pohybu a cvičení jako takového velmi nízký. Tím Ti to nevymlouvám, jen tak nějak reálně (byť třeba trochu zjednodušeně) popisuju svůj pohled.

Chceš-li něco na dovybavení koupit, pak pokud tam nemáte něco na dobré dělání dřepů (právě ta klec/hezký stojan), zvol to, budeš s tím spokojenější a udělá to víc práce než za stejnou cenu koupený kombinovaný posilovací stroj.

A rozdíl mezi izolovaným cvikem a tím základním je jaký?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st srpen 07, 2013 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vole, já mít 9000 kč na útratu, tak si koupím permanentku do fitka na 2 roky....
Korny

PříspěvekZaslal: čt srpen 08, 2013 6:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to mám doma lavici po bráchovi, kterou si kdysi dělal nějakej borec sám. Je perfektně řešená, je tam možnost přidělat po stranách dvě tyče s držadlem pro činku, takže je z toho benčová lavice (samozřejmě možnosti naklonění a upravení na šikmej benč), když se ty tyče otočí, vzniknou tak madla pro kliky na bradlech (jen je potřeba dát na lavici nějakej ten kotouč, aby byla stabilnější) a když ji i s madly nakloním a trošku poupravím, je z ní stojan na dřepy. Navíc koupil ji brácha snad před 15 lety a pořád je naprosto perfektní, nikde žádný poškození, žádný rozviklání, dokonce potah drží perfektně. Dál je mezi držáky na madla umístěná podložka, kde se dá odcvičit Scott a břicho, lavice se dá naklonit i negativním způsobem, ještě k tomu prý byla i kladka, ale tu jsem nikdy nepoužil a brácha prý taky ne. Prostě ten člověk, kterej to dělal věděl moc dobře co a jak a já s touhle lavicí, párem nakldádacích jednoruček a velkou činkou odcvičím naprosto všechno. Navíc je to 1 lavice, takže to nezabírá místo, když nejsem doma, slouží jako stoleček pro kvítka a když jsem, tak si odcvičím i na verandě, která má tak 2x3m :) Kdyby se chtěl někdo inspirovat, můžu to nafotit až budu doma :)
Olympijská činka s kotouči (litina) | -
Kvalitní olympijské činky litinové (průměr 50 mm) o váze 125 kg!
9999 Kč

Rychle na stránku:

Přejdi na: