crossfit - nemůžu udělat snatch

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - crossfit - nemůžu udělat snatch  Úvodní stránka -> Trénink -> crossfit - nemůžu udělat snatch
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NTZ:
To bylo k té tvojí hlášce o přečtení si nějaké literatury k tréninku. Pokud ti tahle jména nic neříkají, je to tvoje chyba. Nebylo to mířený na strečink.

Nikdo tady netvrdí, že je strečink špatnej. Máš asi poněkud problém s pochopením psanýho textu. Jenom jsem ti dal jméno pána (Kieran O'Sullivan), kterej prováděl studii, z níž mu vyplynulo, že statickej strečink před tréninkem může zvýšit pravděpodobost zranění.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ntz

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@madball .. tedka uprimne: co delaji ostatni je mi uplne jedno, nicmene Tebe tady nejakou dobu sleduji a fandim Ti .. pokud prosim nestrecujes (strecing != rozcviceni/zahrati) v ramci treningu (pred), tak te zadam, abys svuj nazor skusil po konzultaci se stranou opacneho nazoru prehodnotit (samozrejme spolu s prislusnou faktografii)

@reegis .. cist umim a snatch mi problemy fakt nedela a bandaze nikdy nenosim pac strecuju a vim, ze se jen tak nezranim .. celej zivot sportuju s tema nejlepsima trenerama ve svym oboru a videl jsem toho fakt dost .. jsou fitka, kde to **vsichni proste delaj spatne protoze vrana k vrane seda .. prolustroval jsem Tve prispevky a podle toho co pises soudim, ze jsi ukrutne zkracenej a ten strecing Ti chybi .. mysli si o tom co chces, za me doporuceni - strecuj v ramci treningu !! pokud si s tim chces vytrit zadek tak to klidne udelej a nos si bandaze a delej si co chces .. hlavne at Te to bavi ..

howgh
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě a asi těch 23-25let, co tak nějak sportuju a dalo by se považovat za sport se mi nejvíc osvědčilo tohle:

http://www.gameclothing.com.au/game-sports/stretching---should-we-be-doing-it

S tím článkem se opravdu maximálně ztotožňuju. Statickej strečink před trénikem jsem dělal, ale opravdu si myslím, že to trochu snižuje výkonost. Lepší rozhejbání na basket je podle mě lehce švihadlo, nějaký výpady nebo bulhaři, pár výskoků na bednu, pár běhů. Všechno lehce a postupně navyšovat intenzitu, ale tak, abych se před tréninkem neunavil.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
reegis

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
@reegis .. cist umim a snatch mi problemy fakt nedela a bandaze nikdy nenosim pac strecuju a vim, ze se jen tak nezranim .. celej zivot sportuju s tema nejlepsima trenerama ve svym oboru a videl jsem toho fakt dost .. jsou fitka, kde to **vsichni proste delaj spatne protoze vrana k vrane seda .. prolustroval jsem Tve prispevky a podle toho co pises soudim, ze jsi ukrutne zkracenej a ten strecing Ti chybi .. mysli si o tom co chces, za me doporuceni - strecuj v ramci treningu !! pokud si s tim chces vytrit zadek tak to klidne udelej a nos si bandaze a delej si co chces .. hlavne at Te to bavi ..

To já vím, že jsem šíleně zkrácený a pracuju na tom. Za radu ohledně bandáží jsem rád a nenosím je. Já reagoval na to tvoje odsouzení mého rozehřívání těma kolama cviků. Jen jsem ti psal, že to není celá moje rozcvička před tréninkém, ale že před každým cvikem provádím zahřívací série daného cviku (né že odjedu 5 kol kliků, dřepu a burpees a hned si naložím 100kg na dřep)
Jen si prostě myslím že důkladný strečink přímo před tréninkem není třeba (po tréninku už ano)
reegis

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Máš asi poněkud problém s pochopením psanýho textu.

Jak to tak sleduju, tak má a hodně velký..
ntz

PříspěvekZaslal: so srpen 03, 2013 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OMG .. ja nerikal ze zahrivani s nizsi vahou je spatny .. o tom snad ani nemusime mluvit ze to je normalni a implicitni .. o tom snad ani nemusime psat a bavit se !! to je snad jasny ze to kazdej pricetnej cvicenec dela ..
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Další celkem pěknej článek:

http://sportsmedicine.about.com/cs/flexibility/a/aa022102a.htm
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A další článek ze stejné stránky, hlavně část Athletes and Flexibility :

http://sportsmedicine.about.com//od/flexibilityandstretching/a/stretching-flexibility.htm
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě poslední 2 články z té stránky a končím se spamováním v tomto tématu.

Stretches and Warm-ups for Weight Training
http://weighttraining.about.com/od/physicaltherapy/a/stretching.htm

What to Know About Flexibility
http://pilates.about.com/od/pilatesexercises/a/All-About-Flexibility.htm
ntz

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

klidne spamuj, ja to ctu .. :) (a diky za pocteni)

mam ale jednu faktickou poznamku: treba vychodni sporty take strecuji *pred zapocetim aktivit .. stravil jsem v jednom svem ujetejsim obdobi asi 2 mesice v thajsku primo v jedne lokalni skole na muay a tam se strecovalo pred zacatkem treningu treba 40 minut a uplne za hranici bolesti .. docela by me zajimalo, proc to tam takhkle delaji (asi uz cela staleti) .. to stejne aikido, kde se take strecuje pred treningem ..
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U bojových sportů a gymnastiky by to mohlo být tím, že tam je potřeba až extrémní flexibilita, takže je potřeba extrémně strečovat. Ale to opravdu jen tipuju, protože tomu jsem se nikdy pořádně nevěnoval, pokud nebudu brát v potaz nějakou tu průpravu gymnastiky na ZŠ ve všestranným sokole, kdy jsem stejně ještě jako děcko nějaký problémy s flexibilitou neměl.
reegis

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
klidne spamuj, ja to ctu .. :) (a diky za pocteni)

mam ale jednu faktickou poznamku: treba vychodni sporty take strecuji *pred zapocetim aktivit .. stravil jsem v jednom svem ujetejsim obdobi asi 2 mesice v thajsku primo v jedne lokalni skole na muay a tam se strecovalo pred zacatkem treningu treba 40 minut a uplne za hranici bolesti .. docela by me zajimalo, proc to tam takhkle delaji (asi uz cela staleti) .. to stejne aikido, kde se take strecuje pred treningem ..

S tímhle s tebou souhlasím. V případě bojových sportů je to uplně o něčem jiném. Dělal jsem 2 roky kickbox v Irsku a tam jsem taky min. půl hodiny strečovali před každým tréninkem, ale jak říkal madball. Je to dáno tím, že u bojových sportů tu flexibilitu potřebuješ uplně na jiné úrovni než při klasickém posilování, případně crossfitu a dalších.

Každý sport vyžaduje něco uplně jiného a začátek debaty byl o strečinku před posilovacím tréninkem.
ntz

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

reegis napsal:
...

Každý sport vyžaduje něco uplně jiného a začátek debaty byl o strečinku před posilovacím tréninkem.

hmm .. a tohle ja si vubec nemyslim .. staci si jen prelozit slovo "crossfit" .. pokud je tvoje motivace vypadat hezky na leto a zvedat si sebevedomi pred ostatnimi chlapci, tak strecovat fakt nepotrebujes .. nac strecovat, kdyz dulezite je nahnat kozobiceps (za nezanedbatelne pomoci preparatu a chemie u mnoha jedincu)

sam se ptas na rady, vyhrozujes bandazema a nedari se ti udelat snatch a kdovi co jeste .. jako wtf ?

http://www.kdekdyjak.cz/html/12-Rozcviceni napsal:
Úkolem rozcvičení je připravit organismus na nadcházející zátěž. Stará zkušenost praví, že je lepší ošidit trochu trénink, než podcenit rozcvičení.

ve vyse uvedenem se rozcviceni prekryva se strecingem .. kdyz jdu posilovat, dam strecing a pak zahrati (treba zminovana 4 kolecka kolem stadionu) == rozcviceni .. najdi si nekde nejakou sokolskou prirucku .. uz sokolove pred 100 lety delali strecing pred posilovanim .. bezecka abeceda zacina strecingem pred vykonem, jakakoliv atleticka snaha (tedy maximalni intenzita) zacina o5 strecingem .. atd

jakekoliv clanky a vyzkumy a studie o tom, ze strecing pred silovym treningem je spatnej povazuju za nechutne a irelevantni a pro me to jsou dukazy o tom, ze z beznejch fitek se puvodni myslenka sportu fakt ztratila (resp. redukovala na to co kdy zrat, jakej gainer nebo proteinak je nejlepsi na rust bicepsu, etc)

ty jsi chytrej jak radio, na tebe uz fakt nereaguju a ostatni, kdo se timhle bahnem probiraji a alespon jako madball nazvou strecing pred treningem *diskutabilnim (diskuse je furt o 100% lepsi nez demagogie) tak prosim, aby pred tim, nez zacnou diskutovat zodpovedne zkusili opacnej pristup a poslouchali svoje telo radsi nez nejake clanky, co se stejne objevily realne v poslednim ctvrtstoleti z per a ust predstavitelu zapadniho posilka smeru ..

sportu zdar, ntz
reegis

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
hmm .. a tohle ja si vubec nemyslim .. staci si jen prelozit slovo "crossfit" .. pokud je tvoje motivace vypadat hezky na leto a zvedat si sebevedomi pred ostatnimi chlapci, tak strecovat fakt nepotrebujes .. nac strecovat, kdyz dulezite je nahnat kozobiceps (za nezanedbatelne pomoci preparatu a chemie u mnoha jedincu)

sam se ptas na rady, vyhrozujes bandazema a nedari se ti udelat snatch a kdovi co jeste .. jako wtf ?

ty vole tohle fakt nemá cenu..nikde jsem nepsal že nedělám strečink..debata nebyla o tom jestli ho dělat, ale kdy. A nevím kde jsem vyhrožoval nebo co jsi to psal bandážema. Jenom jsem se informoval jestli je dobré je mít z preventivních důvodů nebo ne, nic víc.

Ne moje motivace není vypadat hezky na léto a kozobiceps určitě nehoním. Crossfit mě zaujal jako celkově a né proto, že je to dneska moderní. Všechny cviky co se týče olympijských zdvihů mi problém nedělají (samozřejmě zatím velmi nízké váhy a hlavně technika), ale jenom ten snatch mi prostě vůbec nešel a bylo to tím, že jsem zkrácený, tak strečinku budu věnovat o mnoho víc času než doposud.

Ty opravdu nechápeš vůbec text co tu kdo píše a překroutíš si to podle toho, jak to chápeš ty..
ntz

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty si radsi budes delat velky plany na mocnej strecing mimo trening misto abys zastrecoval pred jako soucast, dal rozehrati a sel cvicit .. celou dobu se ti snazim rict jen jediny: prestan citovat nejake uchylarny co napsal nejakej svalovec (s mandatem fantasticky velkeho kozobicepsu) a **zkus** (ano zkus) zacit strecovat pred zahratim v ramci treningu ..

je jasny, ze strecovat si muzes mimo trening treba 10x denne a bude to jen dobre .. otazka je, jestli to budes delat a jestli na to mas cas a prostredky .. ja treba nemam naladu a cas mimo trening stravit 30 minut denne (nebo alespon v treningovy dny) strecingem v nejakou *prihodnejsi hodinu .. kdyz mam 30 minut navic, tak si jdu zabehat nebo zaplavat nebo zalizt nebo zablnout na stadion s naradim ..

ty to nechapes: me se nejedna o to, kdy budes strecovat, me se jedna o to, ze doblba opakujes nejakou tezi a pritom jsi to nikdy nevyzkousel .. je mi uplne jedno kdy a jestli budes strecovat .. me pouze vadi, ze odmitas neco o cemz vis kulovy a co jsi nikdy nedelal a jeste si to obhajis nejakym teoretickym nesmyslem .. ja v tom vidim pouze a jen alibismus, lenost a nekompetenci ..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - crossfit - nemůžu udělat snatch Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: