|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 6:38 pm Předmět: |
|
|
Moja reakcia bola na to, že chce chudnúť a dá si len čistú ryžu ... čo z nej má ? Len prázdne kalórie, rozkolíše sa tým inzulín a ešte z nej nemá ani žiadne vitamíny ani nič. Stále mi ide o inzulín a o to, aby bol v čo najstálejšej hladine. Kombinácia tuky a bielkoviny ju tak nezodvihne a kedže mal sacharidy predtým, má v sebe dosť glykogénu na svalový tréning. Tuky k bielkovinám ešte predĺžia ich trávenie a vstrebávanie a zabezpečia tak dlhšie vyššiu aminokyselinovu hladinu. Po ďalšie je známe že prudký výkyv inzulínu človeka unaví. Nemám nič proti ryži, ved práve som ju dojedol ale je treba vedieť manipulovať so zdrojmi živín a vedieť čo si kedy môžem dovoliť.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 6:49 pm Předmět: |
|
|
Ale on tam nemá napsáno samotnou rýži, ale kuřecí s rýží. V tom já nevidím žádnej problém, co se týká inzulínu. Navíc ty za monitorem asi těžkou posoudíš, jak mu to zvedne inzulín, když nevíš, jaký jsou to gramáže, kolik ten člověk váží a ani, kdybys to věděl, tak bys asi těžko řekl, kolik gramů se uloží jako tuk. Nebo snad ano? Já teda určitě ne.
To, že do sebe někdo láduje suchou rýži s kuřecím a neudělá si k tomu nějakou šťávu a salát (a ideálně i jiný maso  ) je už věc další. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 9:13 pm Předmět: |
|
|
Potom sa ospravedlňujem. Ja som hovoril len o čistej ryži v diéte. Samozrejme že by som nevedel presné množstvo, preto by som volil kombináciu tuk a bielkovina :). Ale to je už o osobných preferenciách, kedže momentálne idem leangains.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 10:31 pm Předmět: |
|
|
Pokud bych chtěl rejpat, tak bych napsal, že pokud sní stejný množství gramů tuků jako sacharidů, tak by to přibírání mělo být snadnější. Ale jako bych tohle nenapsal.
Jo, tuky dají víc zabrat trávení, takže člověk nebude mít rychle hlad, ale když k těm polysacharidům přidáš něco s dostatkem vlákniny, tak to taky nějakou chvíli vydrží. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 10:42 pm Předmět: |
|
|
Kalorické hodnoty živín sú mi jasné. Pod pojmom tuky si u mňa prestav MCT olej, či cca 20 g kokosového oleja alebo cca 30 g arašidového masla alebo orechov. Pocit hladu je u mňa irelevantná skutočnosť. Momentálne idem viac ako 16 hodinové fastingy a nerobí mi to najmenší problém :).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 10:56 pm Předmět: |
|
|
Když už jsme mimo topik, kolik g tuků, bílkovin a sacharidů máš na den? A kolik je BW? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 11:10 pm Předmět: |
|
|
Tréningový deň :
B 200 - 220 g
S 180 - 300 g (podľa tréningu a celodennej aktivity )
T 50 - 80 g (podľa celkového denného kalorického príjmu )
Deň voľna :
B 200 - 220 g
T 100 - 120 g
BW momentálne 83 kg pri výške 174 cm a obvode pása 78 cm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 7:23 am Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | forma dobra chlape, dekuj bohu ze vis velkou pi*u a vypadas jak vypadas |
+1
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 7:33 am Předmět: |
|
|
Vypadá dobře a přehled má taky velice slušný...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 8:06 am Předmět: |
|
|
S obojím souhlasím. Vypadá dobře + se snaží vzdělávat a zajímá se o výživu.
Ale ta množství, co napsal nahoře jsou podle mě dieta a podle mě je celkem jedno jestli by to jedl jako leangains nebo třeba 3x denně. Určitě by na tom hubl taky.
Nevím, jak dlouho to jede, ale podle mě to není dlouhodobě udržitelný bez ztráty výkonů.
Navíc si s takovým jídelníčkem nedokážu představit nějakou vyšší fyzickou námahu, takže předpokládám, že práce bude něco na způsob sezení za počítačem a další sporty asi moc nehrozí. Taky předpokládám, že se bude část energie hradit z bílkovin.
Ale taky se můžu mílit. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
Som momentalne v diete ;-). Nemam sedave zamestnanie. Za pocitacom sedim v robote len ked nejakemu chuliganovi rozbijem pysky a potom k tomu pisem uradne zaznamy. Robim MMA, no nie uz tak casto ako pred par rokmi. Silu ani svalstvo nestracam. Viem sa hrat so svojim energetickym prijmom a pridat sacharidy ked citim ze to moje telo potrebuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 10:44 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Já jsem třeba ani nepochopil ten inzulínovej index. Ten se zavedl, pokud se nemýlím, tak kvůli tomu, že i potraviny, který neobsahujou sacharidy, ho dokážou zvednout.
Na tom, že se sacharidy začnou ukládat, taky nevidím nic špatnýho, aspoň se doplní glykogen. Fungovat jen na tucích je podle mě nesmysl, obvzlášť pro lidi, co chtějí podávat nějakej výkon. Mozek používá jako zdroj energie pouze glukózu. To je reakce na ty bílkoviny a zdravý tuky. Tak proč ji složitě získavat z tuků, který jsou ještě navíc drahý vůči sacharidům?
GI bylo primárně zavedený kvůli diabetikům, což jsou nemocní lidé. Aby kvůli tomu bláznili zdraví lidé mi přijde trochu mimo.
Vůči diskuzi nic nemám, ale "módní" nahrazovaní sachrů tukama se mi prostě nelíbí.
Navíc zhubnout 5kg za 2 měsíce je super výsledek a řekl bych, že i ideál. |
+1 _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
miroslav.kavcak

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 10:58 am Předmět: |
|
|
Skúšal si to už vôbec niekedy ? Vymeniť časť sacharidov za tuky v rovnakej kalorickej hodnote ? A nikdy som sa nevyjadril že sacharidy treba v den tréningu vylúčiť úplne, ale snažím sa ich dať cielene len po tréningu. Klesá mi telesná hmotnosť , ale neklesajú mi silové výkony. Lepšie sa mi trénuje, lebo sacharidy ma dokážu pekne unaviť.
Áno, vzdelávam sa vo výžive, ale nie tým smerom, že študujem storočné " osvedčené " princípy ale pozerám sa po nových výskumoch , po ničom čo nefinancujú firmy vyrábajúce doplnky výživy , ktoré samozrejme dopadnú v ich prospech.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 11:10 am Předmět: |
|
|
Ano a vždycky mě to odrovnalo. U mě se rozhodně nedá na low carb tvrdě trénovat. Nějaká udržovačka ano, ale pokud si chci zlepšit výkony, tak mi to přes tuky nejde a rozhodně se k tomu už nikdy nebudu vracet.
Sacharidy tě unaví jednak kvůli trávení. Navíc, pokud jich dáš zbytečně moc, tak se zbytečně zvedne glykémie, což vede k hypoglykémii. Všeho s rozumem. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|