|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 3:17 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Teď mi vyšla jedna zajímavá věc.
Nevím, jestli to chápu správně, ale v Paleu jsou nějaký bloky.
Jeden blok je rozdělenej na:
7g B
9g S
1,5 T
Když si to převedu na procenta, tak mi vyjde:
39% B
51% S
10% T
Běžně doporučovanej poměr je zhruba:
20% B
50% S
30% T
Takže pokud to chápu správně, tak Paleo vlastně navyšuje bílkoviny na úkor tuků. To je celkem sranda proti běžnýmu mínění, alespoň tady na fóru.
Kdo jí rozumně a nemá zdravotní problém, tak nikdy nemůže dopadnout jako pán na konci toho obrázku.
To, že do sebe někdo láduje tyčinky Mars, brambůrky, čokolády, cukroví a další chujoviny, obvzlášť, když není v kalorickým deficitu, nepovažuju za rozumný. |
Nevsiml jsem si toho, vesmes mas pravdu, jen bloky patri pod Zone a Zone je vlastne doporucovanou dietou v CF, nezakazuji treba testoviny, ryzi apod. Ale sami pisou, ze kombinace Zone+Paleo je mnohem ucinejsi nez ciste Zone. Zone vlastne hlida B/S/T na takovych hodnotach at prijmas vseho tolik at to podporuje vykon a ne tuk.
Jinak ty pomery muzou byt zavadejici, puvodne to je tak jak pises, ale az se vaha ustali a clovek klesne na urcitou hodnotu, priblizne 8-10% BF, tak se navysuji tuky na X nasobek, takze se ten pomer zase zmeni, ale B a S zustavaji.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 3:31 pm Předmět: |
|
|
Na jednu stranu jsem rád, že to tak je, na druhou stranu v tom mám teď ještě větší bordel.
Tak aspoň "Zone" si dávam do kategorie racionální stravy. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 3:35 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Na jednu stranu jsem rád, že to tak je, na druhou stranu v tom mám teď ještě větší bordel.
Tak aspoň "Zone" si dávam do kategorie racionální stravy. |
Strasne jednoduse reseno, Zone udava pomer makronturientu, zatimco Paleo udava jake potraviny muzes a nesmis :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 3:41 pm Předmět: |
|
|
Akorát mně nejde dohromady paleo a dostat se třeba na 350g sachrů?
Jak bych toho v paleu dosáhl, když odmítám, aby vetšina z toho byla fruktóza? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 3:47 pm Předmět: |
|
|
V Zone se nemas sanci dostat na 350g sachru a v Paleu nikde ani nebylo uvedeno, ze by to treba bylo hnat tak vysoko, jinak bych to videl treba na sweet potatoes a holt dost ovoce no. Dobre jdou sachry nabrat i z mrkve, rajcat a cibule, ale tez jen do urcite miry.
V Zone mas teoreticke max 25 bloku (225g sacharidu) a to je jeste doporucene pro lidi s fakt silenym vydajem a metabolismem. I Matt Chan (CF zavodnik jeden z top), rikal, ze normalne ji 19 bloku akorat, kdyz vi, ze ho ceka neco s vetsim vydajem, jako treba ten pul maraton co ted byl na vesle, tak zvysil myslim na 22 bloku. Ale i kdyz ma 19 bloku, tak urcite nema jen 1 nasobek tuku, ale spis 19 bloku sachru, 19 bilkovin a treba 4x19 bloku tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 4:15 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | V Zone se nemas sanci dostat na 350g sachru a v Paleu nikde ani nebylo uvedeno, ze by to treba bylo hnat tak vysoko, jinak bych to videl treba na sweet potatoes a holt dost ovoce no. Dobre jdou sachry nabrat i z mrkve, rajcat a cibule, ale tez jen do urcite miry.
V Zone mas teoreticke max 25 bloku (225g sacharidu) a to je jeste doporucene pro lidi s fakt silenym vydajem a metabolismem. I Matt Chan (CF zavodnik jeden z top), rikal, ze normalne ji 19 bloku akorat, kdyz vi, ze ho ceka neco s vetsim vydajem, jako treba ten pul maraton co ted byl na vesle, tak zvysil myslim na 22 bloku. Ale i kdyz ma 19 bloku, tak urcite nema jen 1 nasobek tuku, ale spis 19 bloku sachru, 19 bilkovin a treba 4x19 bloku tuku . |
To znamená, že jeden blok vypadá takhle?
7g B
9g S
6g T
tzn., že se poměr změní na cca:
32% B
40% S
28% T
což by bylo taky tak nějak normálně. Akorát těch 19 bloků mi teda na aktivního sportovce pořád přijde málo, protože to vychází na nějakých 2250kcal. Teda, jestli to správně chápu a mám to správně spočítaný. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 4:28 pm Předmět: |
|
|
Me to taky pripada strasne malo, ona cela ta zone diet je docela zvlastni, pokud se budes drzet treba tohoto http://www.mitymous.net/weights/zoneblox.htm , tak treba 1 blok bilkovin je 1 vejce, ale vejce ma take i 7g tuku, nebo losos 1 blok take obsahuje i urcitou porci tuku, takze tech kalorii je ve skutecnosti mnohem vice.
Tech 7g B, 9g S a 1.5g T je spis dano takhle proto, ze kdyz vybiras treba zdroj sacharidu pro 5 blokove jidlo, tak vyberes takovy, ktery ma 45g S, ale uz moc neresis T a B, kterych tam je mene (tohle se resi jen u mlecnych vyrobku, kde je B a S docela hodne). A se S se vlastne o moc vys nedostanes, protoze neexistuje moc zdroju B a T, ktere obsahuji take S.
Ja zkousel prvne 17 bloku (normalne s tuky 1X) a bylo toho na me moc, dle 7g B, 9g S a 1.5g T by tam bylo jen cca 1320kcal, ale real byl urcite pres cca 2200 kcal.
A napr. 25 blokova dieta ma jen cca 1940 kcal, ale pokud zapocitame i ty "skryte" B/S/T, tak bude real treba 3500kcal.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 4:36 pm Předmět: |
|
|
Mně teda připadá, že je tady nějaká snaha to zjednodušit pomocí těch "bloků", ale ve výsledku je to akorát dost nepřehledný a je v tom celkem bordel a začínám se v tom úplně ztrácet. Nebo spíš systém gramů B, S, T a měnění poměrů mi připadá mnohem přehlednější a líp sledovatelnější. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 4:43 pm Předmět: |
|
|
Me to prijde jednoduche pro nekoho, kdo nema vubec poneti o B/S/T, ze se proste drzi toho, ze si da treba 5 vajec a par hrnku toho a treba 15 mandli. Ale jak mas poneti o B/S/T a snazis se v tom najit smysl, tak to chvili trva  . Neboli 9g S 7g B a 1.5g T neni doopravdy v 1 bloku, ale je tam mnohem vice.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 4:48 pm Předmět: |
|
|
Takže je to tak, jak jsem psal výš. Je to vhodný pro někoho, kdo ve stravě vůbec nemá přehled, to snahou to zjednodušit.
Když už trochu přehled máš a jseš naučenej se na to dívat jinak, tak ti to připadá jako strašnej zmatek. :) _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: |
Já jsem prohlásil svoji vlastní zkušenost, kterou uděláš dřív nebo později taky, jestli se budeš cpát masem, vepřovým a hovězím, několik let v kuse.
Naštěstí nepochybuju o tom, že je to jenom debilní móda, která tě pustí, protože jsi mladej. |
Nejsem si jistý, zda 300g masa denně mě zdravotně v budoucnu nějak ohrozí .
Pro tebe debilní móda (Paleo žádná móda není), já to vidím jinak.
Ahoj _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 6:01 pm Předmět: |
|
|
Jo, a 6-10 celých vajec denně, se slaninou, přebytek omega 6 a nedostatek omega 3,
no jak myslíš...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 10:43 pm Předmět: |
|
|
To se Vám pěkně povedl zasrat celej topic o kettlebellech :) _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po srpen 12, 2013 9:13 pm Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: | | četl jsem i jiné tvé články, pletu se když napíšu, že v nich radíš jíst především maso, vejce a ořechy, a sacharidy omezovat prakticky jen na zeleninu a ořechy? |
Já bych to postavil naopak - radím vyhnout se cukru, lepku a laktóze.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Kettlebells (kov) | SedcoKovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg. 2176 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|