Volba tréninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Volba tréninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Volba tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mano_1990

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 11:32 am    Předmět: Volba tréninku Odpovědět s citátem

Přeposílám dotaz mého kamaráda, který tu nemá účet a potřeboval by pomoct. Já do boxu nevidím, tudíž jen přeposílám

"Dobrý den,

byl bych rád, kdyby mi někdo pomohl sestavit trénink, který bude doplňkový k boxu, který momentálně kvůli prázdninám trénuji 2x týdně.
Trénink trvá 2 hodiny a je převážně zaměřený na techniku a sparringy, ale najde se čas i na fyzičku. Proto chodím jednou týdně běhat (snažím se střídat sprinty, běh do schodů delší tratě).
Když si to tedy sečtu tak momentálně i s běhěm jsou to tři tréninky týdně a to se mi zdá málo, chtěl bych alespoň 2x týdně zařadit posilování. Bydlím na vesnici, kde bohužel posilovna není, ale mám naštěstí kamaráda, který má doma pár činek (JČ,VČ), hrazdu, lavici apod, takže bych měl možnost si zacvičit. Na internetu jsem viděl styl Crossfit, ale vůbec nevím o co jde, koukal jsem se i sem an forum, ale všude je tolik anglických výrazů, že nevím o jaké cviky se jedná, ale na iternetu jsem viděl nějaké to video a vypadalo to dobře, ale nevím zda by to byl vhodný doplněk k boxu. Každopádně nevím jestli je dobré zvolit klasické posilování nebo jestli například nezvolit kruhové tréninky a obměňovat je. Nebo jestli 1x v týdnu zařadit trénink na více stanovištích na fyzičku a vytrvalost 1x v týdně například trénink s těžšíma váhama a málo opakováníma na sílu? V posilovně jsem nikdy předtím nebyl a nemám vůbec žádné zkušenosti, proto prosím o radu."

Díky,

Tomáš J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kpt.TM

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 1:27 pm    Předmět: Re: Volba tréninku Odpovědět s citátem

Povedz mu, nech sa spýta svojho trénera boxu aké má slabiny, na čom by mal popracovať, a podľa toho nech si zostaví tréningový plán.
moby

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem teda jakoze boxer, ale o treninku pro bojova umeni neco malo vim. Tady by se toho dalo napsat tolik, ze Ti dam jen par zakladnich rad:

1. Chce to trenera, resp. nekoho kdo Ti ten trenink nejen sestavi na miru, ale taky Te nauci spravnou techniku. Je to doslova zivotne dulezite. Lidi se umi dokonale dorasovat cvicenim s vlastnim telem...co teprve cvicenim "se zelezem"...

2. Pokud si pod pojmem "klasicke posilovani" predstavujes to co ja, tedy trenink ala kulturisti zamereny na maximalni rust svalove hmoty, tak Ti hned muzu s klidnym srdcem rict - zapomen na to! :) To neni ta cesta, kterou chces jako boxer jit. Cviky s vlastni vahou, kruhove treninky, treninky zamerene na maximalni silu, obratnost, rychlost a vybusnost jsou to, co potrebujes. Problem je, ze nejde cvicit vsechno najednou a chce to ty treninky spravne skladat a periodizovat...a to uz neni tak jednoduche...

3. Crossfit je dost technicky slozita zalezitost. Ono to mozna na tom videu muze vypadat jednoduse, ale neni. Spravnou techniku se asi sam naucit nezvladnes. Navic se CF treninkem muzes docela slusne "odvarit" a pak ty ostatni treninky budou stat za starou belu. Zase - chtelo by to trenera, resp. nekoho kdo Te zna a vi, co umis a sneses.

4. Na zaver Ti dam asi docela zjevnou radu - ptej se sveho trenera boxu! :) Ten by o silovem treninku vhodnem pro box mel neco vedet. A pokud nevi, tak by to bylo hodne zvlastni.

5. Pokud nemas moznost jit do nejakeho CF gymu k profikum, nebo nemas ve svem dosahu zadneho dobreho siloveho trenera, ktery ma zkusenosti s treninkem atletu-nekulturistu (nejlepe teda boxeru :)), tak Ti nezbyde nic jineho nez vyrazit nejtezsi moznou cestou - vsechno se ucit sam, cist, hledat, premyslet, zkouset a pokladat dotazy konkretneji, az budes mit nejake zkusenosti. Touto metodou pokusu a omylu (nekdy dlazdenou zranenimi, ale tem se stejne asi nevyhes) dosahnes casem mozna dokonalosti :)

No...alespon jsem se pokusil Ti trosku pomoct, ale moc nevim jestli se mi to povedlo.
Mano_1990

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za něj, vyřídím. Také jsem říkal, že tvořit budovat svalovou hmotu klasickým posilováním bude blbost. Já dělám Thajský box a doteď jsem jel kruhové tréninky a mohu říct, že to byl pro mě přínos.

Jinak doporučil jsem mu toto :

http://profiboxing.pedrorozenkraft.cz/trenink/boxerska-skola-l-konecneho/boxerska-skola-lukase-konecneho-kruhovy-trenink-15/

Já to dělám a super, ale teda menší pauzy mezi sériema.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 9:14 pm    Předmět: Re: Volba tréninku Odpovědět s citátem

Mano_1990 napsal:
Přeposílám dotaz mého kamaráda, který tu nemá účet a potřeboval by pomoct. Já do boxu nevidím, tudíž jen přeposílám

"Dobrý den,

byl bych rád, kdyby mi někdo pomohl sestavit trénink, který bude doplňkový k boxu, který momentálně kvůli prázdninám trénuji 2x týdně.
Trénink trvá 2 hodiny a je převážně zaměřený na techniku a sparringy, ale najde se čas i na fyzičku. Proto chodím jednou týdně běhat (snažím se střídat sprinty, běh do schodů delší tratě).
Když si to tedy sečtu tak momentálně i s běhěm jsou to tři tréninky týdně a to se mi zdá málo, chtěl bych alespoň 2x týdně zařadit posilování. Bydlím na vesnici, kde bohužel posilovna není, ale mám naštěstí kamaráda, který má doma pár činek (JČ,VČ), hrazdu, lavici apod, takže bych měl možnost si zacvičit. Na internetu jsem viděl styl Crossfit, ale vůbec nevím o co jde, koukal jsem se i sem an forum, ale všude je tolik anglických výrazů, že nevím o jaké cviky se jedná, ale na iternetu jsem viděl nějaké to video a vypadalo to dobře, ale nevím zda by to byl vhodný doplněk k boxu. Každopádně nevím jestli je dobré zvolit klasické posilování nebo jestli například nezvolit kruhové tréninky a obměňovat je. Nebo jestli 1x v týdnu zařadit trénink na více stanovištích na fyzičku a vytrvalost 1x v týdně například trénink s těžšíma váhama a málo opakováníma na sílu? V posilovně jsem nikdy předtím nebyl a nemám vůbec žádné zkušenosti, proto prosím o radu."

Díky,

Tomáš J.

Easy Strength. Deadlift, přítah na hrazdě, floor/bench press, swing a TGU.
Mano_1990

PříspěvekZaslal: út srpen 13, 2013 6:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To Železnákoule: to by zajímalo i mě docela jak takový trénink vypadá, tím máš na mysli silový trénink 5x5 s těmi cviky co jsi vypsal. Já jsem mu poradil následujicí harmonogram :

Pondělí: Box (90 minut)
Úterý : Kruhový posilovací trénink (60-75 minut)
Středa : Box (90 minut)
Čtvrtek : Běhání
Pátek : volno
Sobota : silový trénink
Neděle : volno

V boxu se nevyznám tudíž nevím jak moc vypadá jejich trénink, ale pro člověka co si chodí zaboxovat jentak pro srandu by to mohl být dostačujicí trénink, ne?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út srpen 13, 2013 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viz http://www.zeleznakoule.cz/silnym-snadno-za-40-dni/

Pro box (ostatně jakýkoli fullkontaktní sport) bych vybral mrtvolu, přítah na hrazdě, bench, swing a TGU. MT, přítah a bench 2×5, 50 swingů (24 - 32 kg kettlebell) a 5× TGU (16 - 32 kg kettlebell).
Mano_1990

PříspěvekZaslal: út srpen 13, 2013 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci zakládat nový topic. Dost mě zaujal tenhle trénink na 40 dní. Chtěl bych se zeptat na pár věcí:
1. Je možné při tomto tréninku ( 4x týdně , 2x týdně mám thajský box) za 40 dní nabrat svalovou hmotu ( samozřejmě při správném jídelníčku) ??
2. Vybral jsem si cviky : MT, BP, Bicepsový zdvih VČ, kettlebell swing a AB Wheel
3. Je možná nějaká varianta s JČ pro kettlebell swing? Nemám kettlebell doma
4. Je možné ještě k těmto 5-ti základním cvikům ještě přidat Dřep (2x5), nebude to na škodu?

Předem díky za odpověď.

Rychle na stránku:

Přejdi na: