Objemový trénink - split

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objemový trénink - split  Úvodní stránka -> Trénink -> Objemový trénink - split
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smik

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 7:37 pm    Předmět: Objemový trénink - split Odpovědět s citátem

Prázdniny pomalu končí a já než umřu tak bych si rád zkusil takovou amatérskou roční kultíckou přípravu. Jestli to teda nevzdám nebo se nerozsypu. Začít bych chtěl splitem 2+1+2+2. Ten chci jet tak 4-6 týdnů a pak začít zvyšovat frekvence, nějaký těžko lehký split a Korte.
Tady mám takový nástřel jak by to mohlo vypadat. Připomínky sem a nějaké tipy na to břicho také.

Pondělí:
Prsa:
Bench press 5x8-12
Tlaky JČ hlavou nahoru 4x8-12
Kladka protisměrky 4x8-12
Triceps:
Kliky na bradlech 3x8-12
Francouzský tlak 3x8-12
Stahování kladky 3x8-12

Úterý:
Stehna:
Dřepy VČ za hlavou 5x8-12
LeggPress 4x8-12 Ten bych nejraději nečím nahradil. Co třeba výpady?
Předkopávání 4x8-12
GoodMorning 4x8-12
Zakopávání 3x8-12
Lýtka:
Výpony ve stoji 4x8-12
Výpony v sedě 4x8-12

Čtvrtek:
Záda:
Mrtvý Tah 5x8-12
Stahování kladky před hlavu (široký úchop) 4x8-12
Přítaky JČ v předklonu 4x8-12
Biceps:
Bicepsový zdvih EZ ve stoje 3x8-12
Bicepsový zdvih JČ v sedě 3x8-12
Bicepsový zdvih JČ o koleno 3x8-12

Pátek:
Ramena:
Upažování s JČ ve stoje 4x8-12
Upažování s JČ v předklonu 4x8-12
MilitaryPress ve stoje 4x8-12
Břicho:
Nějaké 3 cviky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.freimen.cz/clanky/trenink/trenink-v-objemove-fazi.html

Máš to akorát od září...
smik

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Spam:
Mrknul jsem na toho Freie. Nějak tak bych si to zhruba představoval. Jenom u toho splitu se mi moc to rozdělení partií nelíbí. Vždycky jsem to jezdíval tak nějak podobně jak to mám já. Nejspíš to ale bude jedno.
Spam

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
To Spam:
Mrknul jsem na toho Freie. Nějak tak bych si to zhruba představoval. Jenom u toho splitu se mi moc to rozdělení partií nelíbí. Vždycky jsem to jezdíval tak nějak podobně jak to mám já. Nejspíš to ale bude jedno.

Ne jedno to není. Ty tvoje je s prominutím na nic.
V tvojím splitu odjedeš partii jen jednou týdně, což je naprosto nedostačující (ano může se to tu zvrhnout ve velikou hádku že to stačí atd...), kdežto těžko-lehký split procvičíš partii 2x týdně.
smik

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já pořád vycházím z toho Freie.
Přes prázdniny jsem to jenom tak šmrdlal. 2x týdně lehčí fullbody. Ten můj split beru jako takovou rekondiční přípravu. Kdy schválně chci jet partii jen 1xtýdně a frekvenci nahradit objemem. Na ty 4 týdny si myslím, že po takovém skoro nicnedělání to bude pořád dostatečný impuls. Po těch 4 týdnech chci tu frekvenci začít zvyšovat. Takže pak bude buď nějaký lehko těžký split partie 2xtýdně, nebo nějaká silovka partie 3xtýdně. Uvidím jak budu schopný regenerovat, ale to snad bude v poho.
Omezení si dávám na trénink pouze 4xtýdně. Schémata jako 3+1 už nemám chuť absolvovat tak to chci nějak přizpůsobit.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
smik napsal:
To Spam:

V tvojím splitu odjedeš partii jen jednou týdně, což je naprosto nedostačující (ano může se to tu zvrhnout ve velikou hádku že to stačí atd...), kdežto těžko-lehký split procvičíš partii 2x týdně.

prijde mi uz trochu schizofreni, jak ti porad potvrzuju co pises
ano, rust svalu je 36-48 hodin po zatezi (...)
takze kdyz procvicis sval jednou za 7 dni, promr...has zbytecne 5 dni
Spam

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Spam napsal:
smik napsal:
To Spam:

To máš fuk Peter, aspoň pak lidi vidí že to není jen tak můj názor a že to tak je a třeba si z toho i něco vezmou.
smik

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale tak kluci. Přece si nemyslíte, že jsem až tak úplně nekompetentní. Já na tom nechci stavět celou objemovku, ale spíš připravit tělo na vysokofrekvenční trénink. Možná je to blbost, mě to přijde vcelku rozumné. Spíš mi šlo o sestavení toho tréninku.

Mimo jiné z článku co postoval Spam

kód:
Jak jsem již psal, jsem zastáncem toho nechat tělo pořádně odpočinout a zregenerovat, ale jakmile se rozhodnu nachystat na další rok, tak od prvního dne přípravy vše až fanaticky dodržovat a tělo co nejvíce šokovat. Avšak po dvouměsíční pauze bude tělo reagovat na cokoliv, i na trénink - z mého pohledu nejméně účinný – klasický kulturistický split. V této fázi ale najde skvělé uplatnění, tělo si zase začne zvykat na pravidelnou zátěž, naberete hned to, o co jste během odpočinkové fáze přišli, a připravíte tělo na nadcházející přetížení:).

Konkrétně by mohl vypadat takto :

Po : prsa, ramena
Út : záda, hamstringy
St : volno
Čt : biceps, triceps, břicho
Pá : stehna, lýtka
So : volno
Ne : volno
Tzn. frekvence tréninku – nízká, 1x týdně projedete každou partii; tréninkový objem – vysoký
Draper

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

To je sice krasna teorie, ale regenerovat muze mnohem dele, kdyz ho procvicis poradne tvrde. Nevim, proc to smrdlat jen proto, abys sval mohl za 2 dny cvicit znovu.
Spam

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Peter Ustinov napsal:

To je sice krasna teorie, ale regenerovat muze mnohem dele, kdyz ho procvicis poradne tvrde. Nevim, proc to smrdlat jen proto, abys sval mohl za 2 dny cvicit znovu.

Regenerovat může, ale sval dýl jak 48h růst nebude.
To že někdo zničí sval. partii jednou týdně a pak se z toho do dalšího týdně vzpomatovává nemá s růstem dýl jak 48h nic společného ( u naturála) - dle mě...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 5:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je sice krasna teorie, ale regenerovat muze mnohem dele, kdyz ho procvicis poradne tvrde. Nevim, proc to smrdlat jen proto, abys sval mohl za 2 dny cvicit znovu.[/quote]

jak psal dole Spam
jsem na cizim PC, takze to tu nemam ulozene, ale rust je jenom 2 dny (pokud budu verit studiim)
ale i jak jsi psal ty mas pravdu
bude vetsi poskozeni a vetsi zakyslene
ale s rustem to nema mit nic spolecneho
(ale zase je to jenom muj nazor a muj pristup k treningu, nikomu to nenutim, jenom doporucuju podle sveho nejlepsiho mineni)
Spam

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

citace:

jak psal dole Spam
jsem na cizim PC, takze to tu nemam ulozene, ale rust je jenom 2 dny (pokud budu verit studiim)
ale i jak jsi psal ty mas pravdu
bude vetsi poskozeni a vetsi zakyslene
ale s rustem to nema mit nic spolecneho
(ale zase je to jenom muj nazor a muj pristup k treningu, nikomu to nenutim, jenom doporucuju podle sveho nejlepsiho mineni)

Tady je to o tom pěkně napsáno:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14669-vysokofrekvencni-trenink-i-rovnovahou-ke-svalovemu-rustu.html
Korny

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem zastánce ani odpůrce, ale zajímavý je, že ti co se úpenlivě snaží procvičit sval 2-3x týdně, protože jinak to prej "neroste", v drtivé většině případů nedosahují výsledků těch, co si šmrdlají svoje nízkofrekvenční splity Já jsem si teď zvykl na split, na podzim dám na pár týdnů taky nějaký fullbody, ale nikdy bych netrvdil, že je některej z těch tréninků lepší nebo horší...každopádně nevěřím tomu, že svalu stačí dlouhodobě nějaký "odšmrdlání" 3x týdně, někdy je taky potřeba ho vymačkat nadoraz a pak ho nechat odpočinout
smik

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No cílem založení topicu nebylo rozpoutat flame jestli split nabo fullbody.
To co tady postujete jsem samozřejmě četl navíc nejsem 17-ti leté pako . Sám vesměs cvičím fullbody, protože chodím cvičit 3xtýdně a mám to rád.
Důvody proč split, jsem napsal výše.

Takže splitaři co ten trénink je to OK, nebo nějaké úpravy?
Korny

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:

Takže splitaři co ten trénink je to OK, nebo nějaké úpravy?

Ten trénink na začátku není špatnej, ale určitě bych nechal samotný spíš záda a biceps dal třeba k těm ramenům, protože ty jsou menší partie. Mě osobně se osvědčilo tady v tom systému prsa+biceps, nohy, ramena+triceps, záda...protože po několika tlakových cvicích na hrudník už stálo cvičení tricepsu za prd. Ale je to věc názoru, musíš zkusit. Každopádně nohy a záda bych nechal jako jeden samostatnej trénink, pokud to máš takhle rozdělený. Břicho bych dal kdykoliv, kamkoliv, nabízí se dát ho k těm nohám a zádům, ale je to jedno, klidně můžeš každej den pár sérií...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Objemový trénink - split Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: