|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 9:05 am Předmět: Tréning po prázdninách |
|
|
Je mi 14 let a mám za sebou skoro 2 měsíční full body tréning. Napíšu jak to vypadalo:
Záda:
shyby, někdy přítahy v předklonu ( jel jsem i kladku, ale tu jsem vyřadil protože jsem z toho záda vubec necítil)
Prsa:
bench press / rozpažky/ kliky na bradlech ( z bench- pressu jsme hodně cítíl přední delty)
Ramena: tlaky jednoruček
Nohy : supersérie předkop x dřep / farmářská chuze
Biceps: biceps. zdvihy podhmat / kladivo s vytáčením
Triceps: kladka
Břicho: cokoliv
Blíží se školní rok tak nevím, zda na 3x týdně posilovnu budu mít čas, ale doufám že ano. Mám zvolit nějaký odlišný full body nebo split? Četl jsem si tady hodne topicu o tréningu, ale většina tréningových plánu je založena na mrtvých tazích, dřepech apod. Které zatím nemužu dělat protože chodím na rehabilitace kvuli zadum a kolenum
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
honzaj95

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 9:43 am Předmět: |
|
|
Na Starting strenght od Marka Rippetoe jsem slyšel dobrý ohlasy, zkus se po tom podívat.
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 9:50 am Předmět: |
|
|
Tak to bude trošku problém, angličtina není moje silná stránka ale zkusím se na to podívat.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 9:55 am Předmět: |
|
|
Byt tebou tak se zamerim na trenink s vlastnim telem, je toho plno na netu a udela ti to dobre zaklady pro pozdejsi fitko a nemusi jit jen o svalovou vytrvalost, jsou cviky co ti daji i slusne do sily a tyhle treninky budes urcite vice stihat nez fitko...
najdi si nejake videa od Revolty, ten se venuje mladym klukum co s timhle zacinaji
takove dva roky na tom makej a pak zacni s fitkem a budes mit super zaklad a rozjedes hned zakladni cviky (samo od malych vah)
ze zacatku kliky,drepy,lehsedy,shyby ..pozdeji az zesilis kliky na jeden ruce, drepy na jedne noze, muscle up atd atd - je toho plno
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:09 am Předmět: S |
|
|
Díky za rozsáhlou odpověd. Doma jsem cvičil s VV něco přes rok. Nějaký základ jsem si udělal, ale také za pomoci špatné techniky jsem se tak s prominutím dojebal. Určitě budu kombinovat posilovnu s tréningem s BW . Jen prostě po tom roku cvičení s VV už mě to tolik nebaví jak na začátku a posilovna je něco trošku jiného. Uvidím, jak to vše bude i podle rozvrhu hodin ale v pátek by jsem se potencionálně mel dostat do posilovny. Pondělí a středa bude asi to cvičení s VV. A právě například u kliku cítím delty, u sed lehu záda a u dřepu na jedné noze to budou kolena. Ano jsem jak 80 letá babička  . Zatímco v posilovně cítím až na nějaké výjimky vše OK
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:17 am Předmět: |
|
|
dobre, tak to klidne i takhle kombinuj
kdyz uz mas rok cviceni s vl.vahou za sebou, tak pocitam ze i stred tela bude trochu spevneny, takze i presto ze ti je teprve 14 - zarad do treninku klidne i ty mrtve tahy, drepy apod, ale vse s lehkou vahou a az to nejsou proste tezke trojky petky apod. (az budou zada ok) . Zamer se na techniku , vice opakovani (10-12) a porad do zblbnuti
kdyz si ze zacatku zafixujes spatnou techniku, tak se pak strasne blbe odnaucuje ...sam to znam, jelikoz se nemuzu odnaucit spatnou techniku pri drepech, vzdy jak to spravim, tak me to za nejaky cas hodi do polohy, kterou sem si zafixoval pri zacatcich ...neboj se oslovit ve fitku kluky co maji par let odcvicene a jde videt ze tomu rozumi, racci se 100x blbe zeptat nez jednou dojebat
ze strava je 90% uspechu uz vis?
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:31 am Předmět: |
|
|
Ano vím. Sice poslední dobou si moc nevládám počítat bílkoviny a sacharidy. Ale pro příklad mužu uvést jídelníček ze včera.
Snídaně: 50g vloček
300ml mléka
po tréningu: protein
oběd: tunak
brambor
svačina: vepřové
těstoviny
večeře: 4ks vejce vařené
před spaním: 200g tvaroh
500ml mléka
Jinak poslední dobou nějak blbě trávím vločky tak si z toho někdy udělám kaši a někdy i Emco instant
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:46 am Předmět: |
|
|
strasne malo sachru, ale zaroven to nemusi byt zle, protoze nejde jeste ani urcit v tvem veku jak budes nabirat (jaky mas metabolizmus apod), co na tebe zabira a tak dale, si na samotnem zacatku a je pred Tebou dlouha cesta v ktere musis prijit na to jak tve telo funguje
kolik vazis?
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:53 am Předmět: |
|
|
Váha mi kolísá kolem 48kg. Je to opravdu málo ale snažím se. Jinak mám špatné držení těla a proto to vypadá jakobych měl tak 15% tuku ale přitom mám tak kolem 10%
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:57 am Předmět: |
|
|
| cored napsal: | Ano vím. Sice poslední dobou si moc nevládám počítat bílkoviny a sacharidy. Ale pro příklad mužu uvést jídelníček ze včera.
Snídaně: 50g vloček
300ml mléka
po tréningu: protein
oběd: tunak
brambor
svačina: vepřové
těstoviny
večeře: 4ks vejce vařené
před spaním: 200g tvaroh
500ml mléka
Jinak poslední dobou nějak blbě trávím vločky tak si z toho někdy udělám kaši a někdy i Emco instant |
vlocky pridej i na 120g klidne, po treninku rychle cukry (gainer,banan,sladkost..), ty vejce vypust, pridej kureci aspon 150g a pytel ryze nebo 130g ryze odvaz, 200g tvaroh s pul litrem mleka bude mozna ten problem proc rano spatne travis, ja bych z toho mel tyden krece, dej tam jen ten tvaroh
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 11:12 am Předmět: s |
|
|
S tím mlékem budeš mít asi pravdu. Musím si to odzkoušet ono jít do školy se strachem co udělají vločky nebude přijemné. Po tréningu budu dávat ten gainer jen si ho ted šetřím, protože o školním roku mi asi nezbudou na gainer peníze. Koupil jsem ho ve fajn akci od extrifitu.  . Ty vločky opravdu 120g nevím dělá mi problém do sebe narvat i 100g.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 11:21 am Předmět: Re: s |
|
|
| cored napsal: | S tím mlékem budeš mít asi pravdu. Musím si to odzkoušet ono jít do školy se strachem co udělají vločky nebude přijemné. Po tréningu budu dávat ten gainer jen si ho ted šetřím, protože o školním roku mi asi nezbudou na gainer peníze. Koupil jsem ho ve fajn akci od extrifitu. . Ty vločky opravdu 120g nevím dělá mi problém do sebe narvat i 100g. |
tak vlocky nech na 50, ale pridej sachry odpoledne (ryze,testoviny), gainery proteiny proc? proc na 50kg? Na take vaze neni zaden problem prijmout potrebne ziviny v potrave ..rikam vem banan nebo nejakou sladkost (po treninku)
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 11:33 am Předmět: s |
|
|
Protein si někdy dávám ve fitku. Jinak po tréningu dávám racio nebo hroznový cukr.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 12:42 pm Předmět: Re: s |
|
|
| cored napsal: | | Protein si někdy dávám ve fitku. Jinak po tréningu dávám racio nebo hroznový cukr. |
hroznovy cukr super, ten protein klidne tez dej, hlavne tam musi byt ty rychle cukry no
se zadama se mel podobny problem, musis se stale soustredit na dobre drzeni tela jak pri chuzi, tak v sede a pravidelne cvicit (strecink a dalsi cviky na zada) a hlavne to neojebavat
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 12:56 pm Předmět: |
|
|
Jak píše Raw, nebál bych se dřepů, tahů a podobně; důležité je začít s lehkými váhami a soustředit se na techniku. Proto bych taky spíš doporučoval menší počet opakování, řekněme série po 5 s váhou, u které budeš mít aspoň 3-4 opakování rezervu, a víc sérií, pořádně se před tréninkem rozehřát, pravidelně se protahovat, sestavit trénink tak, abys odstranil svalové disbalance nebo nerozvíjel nové :-), myslet na držení těla i mimo posilovnu. A nech se pravidelně dvakrát třikrát za rok zkontrolovat fyzioterapeutem, i když se budeš cítit dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|