Zaslal: po srpen 19, 2013 9:30 am Předmět: Sumo MT a Dřep technika
Zdravím,
mám dva dotazy, ale nejprve krátce sepíši úvod.
Minulý rok jsem jel první přípravu na závody v silovém trojboji a výkonem 625kg svoji kategorii do 93kg vyhrál (vše abych se nezranil)...
Tím chci říci, že nějaký rok cvičím a mám ponětí co to Trojboj a cvičení je.
Mrtvý tah jedu stylem SUMO a bez dresu tréninkově zvednu 240Kg...
Otázka je, jestli bych neměl změnit styl na úzko, ptž každý rekord a mistr světa omelata zvedá na úzko, nikoliv sumo stylem, i když mě sumo styl jde..na to navazuje i má druhá otázka...
a to Dřep! Ten jedu cca na šířku ramen a zvednu tréninkově 195Kg jen s páskem...
Můj problém ale spočívá v tom, že při dřepu nedokážu držet rovná záda a ohýbám se , jsem schopný i s ohnutím jen silou zad vytlačit téměř jakoukoliv váhu, což mé trenéry fascinuje, ptž by to jiného složilo...je to dáno rozdílem mezi váhou MT 240kg a Dřepem 195kg - mám silná záda a ty to udržejí...
Takže otázka je jednoduchá...Co udělat, abych se neohýbal a dorovnal sílu v Dřepu na úroveň MT?
Změnit postoj MT? Aby to mělo vliv na Dřep?
Nebo rozšířit postoj při Dřepu, kde je o mnoho užší než jedu MT?
Nebo jiné vysvětlení, proč se ohýbám, když zvednu na MT o tolik více? (Většinou rozdíl není přes 40kg mezi těmito dvěma disciplíny).
V současné době zkouším trénink "core", abych zpevnil střed těla a též jsem se zaměřil na cviky na hamstringy, spodek zad a to těmito cviky - čelní dřepy, předklony, MT s nataženýma nohama, GHR, farmářská chůze, dragon flags, plane.
Za jakoukoliv radu, pomoc, názor, poznatek, budu vděčný...
Možná tě to překvapí, ale spíš na slabý střed těla bych hádal slabší kvadricepsy. Zkus poslat video tahu i dřepu, to by hodně napovědělo.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Zkrácené hamy a lýtka? Já třeba nemůžu jít pod paralel, jinak začnu kulatit bedra. Ačkoliv se to moc nedoporučuje, tak dokud se pořádne nerozstrečuju, tak se do toho dřepu prostě neposkládám tak, jak bych chtěl.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Zkrácené hamy a lýtka? Já třeba nemůžu jít pod paralel, jinak začnu kulatit bedra. Ačkoliv se to moc nedoporučuje, tak dokud se pořádne nerozstrečuju, tak se do toho dřepu prostě neposkládám tak, jak bych chtěl.
Na tohle je lepší foam roller
tady je to hezky vysvětleno. A mě to okamžitě pomohlo.
tady jsem to našel i s hamy. Jo a jestli nemáš foam roller, tak doporučuji něčím vyplnit tubus od mixit.cz. Funguje to skvěle
Btw. měl jsem strečink s trenérem BJJ a zjistil jsem, že jsem totálně zkrácený a svaly nohou (hamstringy) jsem cítil úplně jinak, než normálně.
Takže jak píšete i vy, je možné, že to je dáno tím zkrácením svalů, v úvahu beru i to, že lýtka necvičím a neprotahuji vůbec, neměl jsem potřebu je cvičit, síla šla nahoru i bez nich a bez plnohodnotného strečinku.
Zkusím se tedy zaměřit na hamstringy, lýtka + zkusím někde koupit "foam roller" + strečink po dřepech, ale bojím se protahovat před dřepy, aby nebyla reakce opačná a něco mi naopak neprasklo ...
Btw. jak jsem mám prosím Vás hodit video? Asi jsem totální ňouma nebo nevim ... Ale když kliknu na "vložit video", napíše mi to, že "Téma nebo příspěvek který požadujete nebyl nalezen" ?!?
nevidiet dobre cez cinku,ale zda sa mi uz zakladny postoj trochu zly.neviem kde mas umiestnenu cinku (zavadzia zavazie),ale dost mozno az prilis hore na krku. potom ti ide hlava dopredu a lokte dozadu. skus cinku posunut nizsie na trapezy,lokte stiahnut viac pod seba a hlavu narovnat (posunut viac dozadu a hore) aby si bol viac v prirodzenom postoji- chrbtica prirodzene zahnuta. vysunut hrudnik viac dopredu,stiahnut lopatky poriadne k sebe,cinku stlac v rukach co najviac. to by ti malo pomoct vytvorit klenbu co ti nebude dovolovat ohnut chrbat
Zaslal: ne srpen 25, 2013 12:20 pm Předmět: Re: Sumo MT a Dřep technika
beckham napsal:
Otázka je, jestli bych neměl změnit styl na úzko, ptž každý rekord a mistr světa omelata zvedá na úzko, nikoliv sumo stylem, i když mě sumo styl jde.
Mě by spíš zajímalo, jak jsi přišel na tohle? Viděls někdy nějaké mezinárodní závody? Byls někdy na MS, ME? Třeba na loňském MS IPF v Puerto Ricu šel ze všech mistrů světa ve svých kategoriích klasikou jen Coimbra ve 105. Vůbec pokud se podíváš na mezinárodní soutěže, moc závodníků tahat klasikou neuvidíš.
Když sám píšeš, že ti sumo styl sedí, nevidím jediný důvod proč bys ho měl měnit.
No pokud das 240kg tah sumem na krev, nerekl bych ze to bude s tou silou zad tak horke, nebo jako nevidel bych to tak ze mas slaby nohy a silny zada. Kolik das na klasiku?
Ja mam velmi vyrazny rozdil mezi mrtvolou klasickou a drepem (nejakych 80-85kg, takze tyo ho mas prakticky polovicni).
Pokud ti prijde ze potrebujes dorovnat nohy, jezdil bych ke dřepu legpress (sežerte mě
)
Tom.K: presne tak taky mi prijde ze sumo je prevazujici
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru