|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jarekk
|
Zaslal: so srpen 24, 2013 11:20 am Předmět: posilovací trénink k florbalu. |
|
|
Zdravím všechny sportovce a aktivní lidi.
Mám na vás prosbu a byl bych rád kdyby jste mi poradili.
Do této chvíle jsem skoro rok posiloval, ale spíše na objem svalů, ale vše se mění neboť mě chce extraligový klub a já bych potřeboval poradit s tréninkem pro florbalisty, zaměřený na posilovaní.
Prosím vás moc. :) takže kdybyste byli někteří, tak ochotní a pomohli mi a klidně i něco podotkli cokoliv budu jen rád.
a ještě malá prosba, neboť mi jak se to dá řící? no prostě křupe v kloubech nebo "vrže" potřeboval bych poradit s nějakou kvalitní, ale né moc drahou kloubní výživou. :)
Díky s pozdravem Jarekk. _________________ BodyBuilderJarda
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
coder

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 12:03 pm Předmět: |
|
|
muzes klidn pokracovat v objemovem treninku nijak ti to neublizi všichni sportovci na vysoke urovni chodi do posilovny a není to tak ze by každý konkretni sport mel svůj vlastní posilovaci plan
Naposledy upravil coder dne so srpen 24, 2013 12:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mano_1990

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 12:09 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | muzes klidn pokracovat v objemovem treninku nijak ti to neublizi všichni sportovci na vysoke urovni chodi do posilovny a není to tak ze by každý konkretni sport mel svůj vlastní trenikovy plan |
To si tedy nemyslím. Každý jedinec potřebuje zlepšit jinou vlastnost, je to dost individuální, ale pochybuji, že na florbal bude objemové cvičení to pravé ořechové. Je to fyzicky náročný sport, tudíž bych dělal cviky na vytrvalost, výbušnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 12:13 pm Předmět: |
|
|
| Mano_1990 napsal: | | coder napsal: | | muzes klidn pokracovat v objemovem treninku nijak ti to neublizi všichni sportovci na vysoke urovni chodi do posilovny a není to tak ze by každý konkretni sport mel svůj vlastní trenikovy plan |
To si tedy nemyslím. Každý jedinec potřebuje zlepšit jinou vlastnost, je to dost individuální, ale pochybuji, že na florbal bude objemové cvičení to pravé ořechové. Je to fyzicky náročný sport, tudíž bych dělal cviky na vytrvalost, výbušnost. | svaly jsou vždycky k prospechu pokud bude posilovat zaroven hrat florbal tak mu to jenom prospeje
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 3:47 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | Mano_1990 napsal: | | coder napsal: | | muzes klidn pokracovat v objemovem treninku nijak ti to neublizi všichni sportovci na vysoke urovni chodi do posilovny a není to tak ze by každý konkretni sport mel svůj vlastní trenikovy plan |
To si tedy nemyslím. Každý jedinec potřebuje zlepšit jinou vlastnost, je to dost individuální, ale pochybuji, že na florbal bude objemové cvičení to pravé ořechové. Je to fyzicky náročný sport, tudíž bych dělal cviky na vytrvalost, výbušnost. | svaly jsou vždycky k prospechu pokud bude posilovat zaroven hrat florbal tak mu to jenom prospeje |
Myslim že jeho budou zajímat uplně jiné atributy než objem svalů . Kulturistické rutiny bych rozhodně nevolil _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 5:17 pm Předmět: |
|
|
Taky nevidím důvod, proč na sebe zbytečně nabalovat další maso. U většiny nekontaktních sportů je to spíš na obtíž, protože je přece jenom potřeba i nějaká ta výdrž.
Navíc by v sezóně neměla posilovna negativně ovlivňovat výkony na tréninku nebo zápase, kvůli nedostatečné regeneraci. Obvzlášť, pokud jde o nejvyšší soutěž a člověk to chce brát aspoň trochu vážně. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarekk
|
Zaslal: so srpen 24, 2013 5:51 pm Předmět: život se mění.. |
|
|
přesně, tak do teď jsem hrál za výborný klub, ale přece jenom to není extraliga a když se dostanete na takovou úroveň a dostane šanci je škoda s tím špatně vynaložit :)
a já jako člověk zabraný do florbalu, to jak už jste řekli chci brát už trochu jinak vážně. ;)
Proto se ptám na nějaký trénink vhodný k tomuto sportu :)
Jinak myslím, že pánové kteří tu píšou, že svaly už ho tak nebudou zajímat mají pravdu, vážně mě v tuto chvíli svaly nezajímají, jelikož suchar nejsem a být nějakým kulturistou ve florbale se nedá :) _________________ BodyBuilderJarda
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 6:10 pm Předmět: Re: život se mění.. |
|
|
| Jarekk napsal: | přesně, tak do teď jsem hrál za výborný klub, ale přece jenom to není extraliga a když se dostanete na takovou úroveň a dostane šanci je škoda s tím špatně vynaložit :)
a já jako člověk zabraný do florbalu, to jak už jste řekli chci brát už trochu jinak vážně. ;)
Proto se ptám na nějaký trénink vhodný k tomuto sportu :)
Jinak myslím, že pánové kteří tu píšou, že svaly už ho tak nebudou zajímat mají pravdu, vážně mě v tuto chvíli svaly nezajímají, jelikož suchar nejsem a být nějakým kulturistou ve florbale se nedá :) |
Volil bych určitě nějaký full body trénink maximálně 2-3x týdně . Myslim že dvakrát by stačilo jelikož toho budeš mít z tréniku florbalu asi taky plné zuby. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 6:23 pm Předmět: |
|
|
Tady je třeba celkem pěkná periodiazace tréninku:
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/pendulum_training_for_athletes
Ale takhle bych to jel mimo sezónu, v sézoně bych se asi zaměřil spíš na nižší počty opakování se slušnou rychlostí provedení, s důrazem na techniku, měl tam slušnou rezervu a končil bych celkem daleko od selhání, hlavně třeba u cvičení noh, aby to negativně neovlivňovalo výkony na tréninku. U ostaních cviků bych šel malinko víc. A asi bych se zaměřil na cviky, přes který bych se snažil napravovat nějaký "nerovnováhy v síle", čímž bych se snažil předcházet zraněním. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarekk
|
Zaslal: so srpen 24, 2013 8:34 pm Předmět: |
|
|
tak určitě se chci florbalu věnovat naplno a nějaké posilování pro mě bude až nějaké další věc. :)
zkusím to ze začátku 2x týdně fullko.
Chci se zeptat myslíte, že rotoped my pomůže k větší výdrži nohou ? zkoušel jsem to teďka a po nějaké té minutě mě začali hrozně pálit stehna nohy a když to budu čím dál víc zvyšovat než už to nebudu moc vydržet ? co myslíte _________________ BodyBuilderJarda
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 8:44 pm Předmět: |
|
|
| Jarekk napsal: | tak určitě se chci florbalu věnovat naplno a nějaké posilování pro mě bude až nějaké další věc. :)
zkusím to ze začátku 2x týdně fullko.
Chci se zeptat myslíte, že rotoped my pomůže k větší výdrži nohou ? zkoušel jsem to teďka a po nějaké té minutě mě začali hrozně pálit stehna nohy a když to budu čím dál víc zvyšovat než už to nebudu moc vydržet ? co myslíte |
Když jsem ještě hrával závodně hokej tak mi hrozně pomáhal intervalovej běžeckej trénink v rámci letní přípravy. Člověk získal slušnou fyzičku a díky intervalům i dost zásadní výbušnost ,ruku v ruce s tím šla samozřejmě i vytrvalost. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 24, 2013 9:49 pm Předmět: |
|
|
Je to jinej pohyb. V sezóně bych se na nějak rotoped vykašlal, tam bych nechal jako základ běhání na tréninku + nějakou tu posilku. Mimo sezónu jako změnu klidně, ale osobně bych radši vyjel někam ven na kolo.
Všechno zas záleží na tréninkách, zápasech, posilce a regeneraci, ale předpokládám, že nohy budou dostávat zabrat i tak dost. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarekk
|
Zaslal: ne srpen 25, 2013 9:30 am Předmět: |
|
|
Dobře, díky moc za rady neboť se to od vás jak pěkně čte, tak mě to i víc nabudí :D
Počkám jestli mi někdo napíše sem ještě nějakou tu dobrou a né drahou kloubní výživu a bude to. :)
Pánové díky. ! _________________ BodyBuilderJarda
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 25, 2013 10:20 am Předmět: |
|
|
To byl samozřejmě jenom takovej nástřel. Ten můj návrh byl spíš silověji zaměřenej.
Pokud rychlost a výbušnost není problém, ale je spíš problém kondička, tak by byla lepší varianta nějakej kruhovej trénink. Nebo se může jet 2 měsíce silověji a další 2 měsíce víc na kondičku. Prostě se zaměřovat víc na slabiny. Taky není špatný používat unilaterální cviky a neměl by být nějak extrémně velkej rozdíl mezi výkonama uni a bilaterálních cviků. Pokud není problém udělat dřep se 150kg, ale je problém udržet rovnováhu u bulharskýho dřepu, tak je jasný, na co se zaměřit.
Samozřejmě taky nezapomínat na flexibilitu.
Já mám kloubní výživu pro koně, takže v tom radit nebudu.  Ale ještě k tomu budu asi muset přidat nějakej kolagen. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarekk
|
Zaslal: ne srpen 25, 2013 12:17 pm Předmět: |
|
|
dobře ještě jednou děkuju.
já se zaměřím více na kondičku no. :)
výbušnost taky občas potrénuji, ale rychlost mi nedělá problém jen to vydržet :D _________________ BodyBuilderJarda
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|