Změna tréninku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Změna tréninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Změna tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marr

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli uděláš po 3 letech treninku 12 opakování s 50 kg tak to máš fakt problém. Tohle jsem udělal v prvních měsících v posilce s BW: 60 kily a BL: 172 cm
Spíš bych viděl problém v technice. Předpokládám že jsi netahal na MT víc jak 100 v sériiích, takže spíš špatná technika ti ty záda odrovnalo. Špatná technika = žádný posun. Záleží taky na životním stylu. Jestli se chodíš každý víkend někde ožrat = žádný posun. Sprav si záda, začni z lehka MT i dřepy. Po každém tréninku strečink, rehab cvičení.
Jestli 3 roky jedeš splity, tak zkus fullbody
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bajkonur

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

axwell napsal:
Bajkonur napsal:
Nemůžeš cvičit ani dřepy na multipressu? A přítahy v předklonu? Princip je pořád stejný, cvičit ty nejtěžší cviky s nejtěžšími zátěžemi. Čím lehčí cviky, tím menší odezva, hormonální a tudíž i růstová.

Nemůžu přetěžovat spodní záda protože jsem si je zranil při mrtvém tahu, jinak před pár měsíci jsem dělal hacken dřepy na multipressu, dal jsem chodidla asi metr před sebe a klesal jsem dolů až do té pozice kdy jsem měl pod koleny pravý úhel a pak zas nahoru, záda byla celou dobu rovná, s tím jsem žádné problémy neměl takže ty bych zařadit mohl, co se týče přítahy činky v předklonu tak myslím že to jde nahradit strojem kde záda vůbec nezatěžuju.

youtube.com/watch?v=LfEhHboTcow

co to je za blbost? máš nějakou vrozenou vadu? něco s plotýnkama, nevratného? protože
jestli sis pohnul při mrtvém tahu ze zádama, tak to už se podařilo snad úplně každému a ještě nikdo kvůli tomu mrtvý tah cvičit nepřestal.
to je jako kdybys napsal, že ses jednou při procházce venku nachladil a od té doby už ven nechodíš...
Olafekk

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
axwell napsal:
Bajkonur napsal:
Nemůžeš cvičit ani dřepy na multipressu? A přítahy v předklonu? Princip je pořád stejný, cvičit ty nejtěžší cviky s nejtěžšími zátěžemi. Čím lehčí cviky, tím menší odezva, hormonální a tudíž i růstová.

Nemůžu přetěžovat spodní záda protože jsem si je zranil při mrtvém tahu, jinak před pár měsíci jsem dělal hacken dřepy na multipressu, dal jsem chodidla asi metr před sebe a klesal jsem dolů až do té pozice kdy jsem měl pod koleny pravý úhel a pak zas nahoru, záda byla celou dobu rovná, s tím jsem žádné problémy neměl takže ty bych zařadit mohl, co se týče přítahy činky v předklonu tak myslím že to jde nahradit strojem kde záda vůbec nezatěžuju.

co to je za blbost? máš nějakou vrozenou vadu? něco s plotýnkama, nevratného? protože
jestli sis pohnul při mrtvém tahu ze zádama, tak to už se podařilo snad úplně každému a ještě nikdo kvůli tomu mrtvý tah cvičit nepřestal.
to je jako kdybys napsal, že ses jednou při procházce venku nachladil a od té doby už ven nechodíš...

souhlas, vyřeš nejdřív tenhle svuj "problém" a pak až začni cvičit, bez MT a dřepu budeš dělat objemy těžko..
Draper

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:

souhlas, vyřeš nejdřív tenhle svuj "problém" a pak až začni cvičit, bez MT a dřepu budeš dělat objemy těžko. .

Chapu dobre umysly, ale tohle snad nemyslis vazne
Olafekk

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře tak MT se vypustit dá, ale dřep? z čeho chceš dělat objem nohou když nedřepuješ?
Bajkonur

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
Bajkonur napsal:
axwell napsal:
Bajkonur napsal:

souhlas, vyřeš nejdřív tenhle svuj "problém" a pak až začni cvičit, bez MT a dřepu budeš dělat objemy těžko..

je potřeba mít pro každou partii nějaký základní cvik a nemusí to být nutně mrtvý tah a dřep. ale nějaký těžší základní cvik je potřeba. bez mrtvého tahu se dá v kulturistice nějak obejít, i když bych se za něj přimlouval pro každý trénink, pro každý účel.
MAST3R

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
Dobře tak MT se vypustit dá, ale dřep? z čeho chceš dělat objem nohou když nedřepuješ?

Ten Hacken stroj? Jezdil na něm Dorian, u nás je debilní, protože ta opěrka končí přesně tam kde bych jí nejvíc potřeboval, ve fitku je to nějakej hackenolegpress, ale kasickej hacken jí má až k zadku.
axwell

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:

můj hlavní cvik na nohy je leg press
Olafekk

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Olafekk napsal:

Ten Hacken stroj? Jezdil na něm Dorian, u nás je debilní, protože ta opěrka končí přesně tam kde bych jí nejvíc potřeboval, ve fitku je to nějakej hackenolegpress, ale kasickej hacken jí má až k zadku.

Hacken je přece taky dřep

Takový ty hackenopressy maj málokde, to sou obyčejný legpressy spíš a to už neni taková paráda
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drep je nahraditelny, ale nie legpressom. Celny drep je asi naj alternativa.
Olafekk

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celni dřep neni dřep teda?

Edit: nechci zbytečně rejpat, je mi jasný, že hacken dřep, přední dřep, sumo dřep, bulhar, pistole, sou všechno supr varianty dřepu, ale ten on, jak psal, cvičit nemůže
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono keď sa povie drep, tak si 99 % cvičencov hneď vybaví zadný, že.
Ale máš pravdu, neprečítal som si to poriadne, má niečo s chrbtom. Ono by to bolo skôr na poradu s nejakým fyzioterapeutom či dobrým osobným trénerom než na debaty po nete. To budú vždy len dohady. Osobne by som to však asi postavil na izolovaných cvikoch (predkop, zákop...) a s legpressom by som to pri problémoch s chrbtom veľmi nepreháňal.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

axwell napsal:
Olafekk napsal:

můj hlavní cvik na nohy je leg press

ten ti zrovna záda moc neušetří. ještě jednou: máš nějaké nevratné poškození páteře?
Foresten

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Leg press je v pohode, pokud ho clovek jede tak jak ma, nezveda zadek a nekulati zada. Muzes cvicit dale drep se zavazim na opasku, bulharske drepy, extenze, glute ham raise, slapani na tezky prevod na rotopedu ti taky prida hmotu, isometrii. Muzes zaradit i drepy na jedne noze, ty jsou trochu diskutabilni co se tyce zatizeni kolen. Neni problem :).
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Leg press je v pohode, pokud ho clovek jede tak jak ma, nezveda zadek a nekulati zada. Muzes cvicit dale drep se zavazim na opasku, bulharske drepy, extenze, glute ham raise, slapani na tezky prevod na rotopedu ti taky prida hmotu, isometrii. Muzes zaradit i drepy na jedne noze, ty jsou trochu diskutabilni co se tyce zatizeni kolen. Neni problem :).

Kdo chce, hleda zpusoby, kdo ne, hleda duvody...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Změna tréninku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: