Freimen - příprava

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Freimen - příprava  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Freimen - příprava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Freimen

PříspěvekZaslal: so srpen 24, 2013 8:26 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Dnes perfektní výlet na kolech s Lubošem Koumalem v opravdu sportovním tempu 50 km v horském terénu v lesích okolo brněnské přehrady, zpevněné cesty, šotolina, kameny, hodně jsme přenášeli, pěkně si zablbli a pravidelně doplňovali pitný režim :) Nemusím asi říkat, jak lidé reagovali na Luboše, je sranda s ním jet, více udivených pohledů než kdyby se mnou snad jela Agáta, bylo to jak ta scéna s Markusem v Made in Germany v supermarketu Na konci cesty jsme si pak dali půl kila žeber, že tomu Lubošovi opravdu chutná ? Nohy napumpované perfektně :)

Freimen

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 8:20 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Dnes jsem si dal moc povedený trénink, hezky jsem nikam nespěchal, mezi sériemi si dal minutku, činky bohemia a ligo, takže paráda. Rameno naštěstí drželo, ale v noci mě bolí, obávám se, že to budu muset řešit. Po včerejší cyklistice jsem se záměrně soustředil na vršek. Byl jsem dnes cvičit (protože je zima) v termoprádlu pod trenkami, přišel jsem si jak cizo

Trénink:

mrtvý tah
1x12x50 kg
1x8x70 kg
1x6x80 kg
1x4x90 kg
1x2x100 kg
3x5x80 kg

dřep dynamický (kontrolovaně dolů, dynamicky nahoru)
1x12x50 kg
4x6x70 kg

benchpress
1x15x50 kg
1x8x70 kg
4x5x80 kg
1x15x50 kg

biceps s velkou činkou ve stoje
3x8x40 kg
1x12x30 kg

francouzský tlak s velkou činkou
3x8x40 kg
1x12x30 kg

pak jsem si dal 1x20x55 kg cable kneeling crunches a 1x8x16 kg upažování a naznal jsem, že je lepší už skončil a na toto se soustředit zase až příště, už bych měl doplňky hlavních cviků oddělit do dvou tréninků...
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2013 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohemia a Ligo je ta stejná značka. Ty to máš napsaný, jak kdyby to byly dvě jiný. Trochu mě to mate...

Jinak ta cesta kolem přehrady je super a myslím, že je hodně oblíbená. Dřív jsem ji jezdil celkem často.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Freimen

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Bohemia a Ligo je ta stejná značka. Ty to máš napsaný, jak kdyby to byly dvě jiný. Trochu mě to mate...

Jinak ta cesta kolem přehrady je super a myslím, že je hodně oblíbená. Dřív jsem ji jezdil celkem často.

to se stane tak, když děláš zápis logu při vaření večeře a už se vidíš, až budeš jíst...tak pak píšeš v rychlosti mechanicky a vidíš z proběhlého tréninku obrazy ligo a bohemia na kotoučích a osách a napíšeš to bez rozmyslu takto

Dnes jsem cvičit nebyl, chtěl jsem jít běhat a dělat angličáky, ale tady v Brně hrozně pršelo a udělala se opravdu zima, tak jsem si řekl, že budu raději odpočívat a šel si po práci koupit další cyklistické vybavení :) Zítra jedu do Prahy a pak na soustředění.

Jinak musím říci, že toto mi dnes udělalo ohromnou radost:

MOOG napsal:

Protože jsem poslední 4 roky soutěžil ve fitness, vynechával jsem objemovou část přípravy, neboť limity z hlediska váhy a výšky jsou v této kategorii dle mého názoru nesmyslně nízko položené. Také jsem necvičil těžké dřepy a mrtvé tahy, protože pro gymnastickou část přípravy bych pak v tělocvičně byl jako dřevák...
Po 4 letech jsem tedy hrábl pořádně do objemové přípravy, ovšem ne s cílem nabrat 50 kg loje, jak někteří "skoroprofíci", ale opravdu kvalitní hmotu, při zachování zřetelného sixpacku a vaskularity. Dále znovu zařadit základní cviky pro nárůst aktivní hmoty a alespoň přiblížit se svým dávným historickým maximům v měřitelných disciplínách silového trojboje. Jak si mnozí všimli, tréninkové principy vychází z publikace Lukáše Roubíka https://obchod.ronnie.cz/s-4706-priprava-na-soutez-v-kulturistice-od-a-do-z-lukas-roubik.html za předpokladu kvalitní stravy, doplňků a regenerace. Zprvu trochu nezvyk, "lehčí dny" se mi zdály náročnější, než ty tréninky, kdy šel počet opakování hodně dolů. Také technika provedení šla slušně nahoru a díky vhodně zvolené zátěži jsem se silově zlepšoval. Výsledkem je nové maximum mrtvého tahu a téměř vyrovnání i ostatních historických čísel. Takže tento trénink můžu jen doporučit, je to velmi dobře připraveno jak z hlediska procvičení partií, tak z hlediska regenerace, v pohodě jsem zvládal i jiné sporty
Zahraju si na Halinu a moje rada zní , obzvláště pro mladé cvičence, toužící po každém deku svalové hmoty, hledajíce jakýsi svatý grál:
Vykašlete se na tréninky Cutlera a Colemana, zařaďte těžkolehký split od Lukáše Roubíka!

Teď jsme už s Lubošem dobří přátelé, ale pamatuji si doby někdy v roce 2005, kdy jsem přišel do Brna na studia, bylo mi 19 a tehdy si vzpomínám na to, jak jsem seděl s bývalkou v autě, když mi přišla sms od Luboše Koumala, abych za nimi přišel na pivo. Já tehdy začal nahlas radostí výskat a nevěřící přítelkyni jsem vysvětloval, že mi napsal sám Luboš Koumal Chci tím říci, že mám nesmírnou radost, že lidé jako je Luboš a řada dalších zkušených závodníků, ke kterým jsem dříve jako mladý závodník vzhlížel a dal bych vše za fotku s nimi, jsou dnes ochotní mé postupy, rady, metody atd. vyzkoušet a s dobrým výsledkem zařadit do přípravy.

To vedle v logu k prodejnosti knihy musí být myšleno, věřím, jen jako legrace - knížka není žádná výdělečná činnost, viz. cenová politika, je to prakticky za náklady a tento zmíněný trénink je k dispozici volně na internetu
555SIMI555

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejemě, že to byl jen blbý žert. Knihu sem si hned jak vyšla koupil, cena mě příjemně překvapila, takhle nízkou jsem ani nečekal, když jsem pár článků na internetu, než vyšla, takže je mi jasné, že z toho nic nedoluješ... Jinak kniha je super, bavila mě moc číst, jsou tam pro mě jako absolutního amatéra parádní informace, velice jednoduše napsané a bez zbytečných informací okolo a myslím si, že i profík tam najde výborné rady. Schrnu to, hodnocení knihy 10/10 :-D a omlouvám se za vtip ;-)
Freimen

PříspěvekZaslal: út září 03, 2013 9:10 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Ahoj chlapi (a dámy :-) , uf, tak jsem zpět u logu. Byl to velmi náročný týden, myslel jsem, že před soustředěním zvládnu ještě trénink, ale nepřipadala to s prací v úvahu, cestoval jsem do Prahy, pak na soustředění, kde nemohla být o seriózním tréninku řeč. 4 dny na starosti 20 lidí, přednášky, dvoufázové tréninky, pózing, byl jsem hodně, hodně unavený. Celé to byl měsíc příprav, telefonování, organizování, psaní, 4 intenzivní dny, 500 km jízdy, výběr dovolené, narušilo mi to přípravu na spartan, ALE...už jsem nalezl odpověď na otázku, proč to celé "jen tak" dělám, kterou mi položil loni v září po loňském soustředění Vojta Korytenský. Pro tenhle pocit, bylo to perfektní být na 4 dny naprosto izolovaný ve světě, který miluji, a mezi mladými a nadšenými sportovci, se kterými mi bylo krásně. Moc jsem si to užil a načerpal spoustu energie, i když po příjezdu a zpracování 1089 fotek mám stále strašné spánkové manko. Moc jsem si to užil.

Chtěl jsem dělat nějaké cviky vždy po trénincích s lidmi, ale nakonec jsem dělal jen nějaké nadhozy až na 4x4x80 kg, 2 km běhu na páse a pak shyby 4x8 v supersetu s hlubokými kliky na bradlech 4x8, ale o seriózním tréninku nemohla být ani řeč.

Dnes jsem šel na první normální trénink, ale přesně jsem čekal, že mi bude ještě šíleně, nestihl jsem to stále dospat, srdce mi buší, cítím to. Byl jsem dnes běhat a tepovka z toho neklesla po celý běh pod 175/min, ale zvládl jsem to.

Trénink: 5 km běh a 50 angličáků
Freimen

PříspěvekZaslal: st září 04, 2013 8:29 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Dnes jsem byl opět v Bobycentru, už jsem se trochu vyspal, tak jsem šel na trénink a bylo to v pohodě, ale vyděsil jsem se, když jsem si uvědomil, že jsem na posledním seriózním tréninku byl před 9 dny, ale nedá se nic dělat. Jinak situace je taková v Bobycentru, že prý ty věci jako elektrika a voda a plyn jsou už zaplacené a k 15. by se to mělo rozjet, budu se snažit Milošovi maximálně pomoct s propagací, udělal za ten půl rok obrovské množství práce a pak jim celé boby odpojí.

Trénink:

mrtvý tah
1x12x50 kg
1x5x80 kg
1x5x85 kg
3x5x90 kg
1x10x80 kg

hluboký dřep s dynamickým provedením a bržděnou neg. fází
1x12x50 kg
4x6x70 kg

benchpress
1x15x50 kg
2x5x80 kg
1x5x75 kg
1x5x70 kg
1x12x60 kg

přítahy velké činky k bradě v supersetu
1x12x30 kg
1x10x40 kg
3x8x45 kg
cable kneeling crunches
1x20x45 kg
3x15x55 kg

zdvihy velké činky ve stoje v supersetu
1x12x30 kg
2x8x40 kg
1x8x35 kg
francouzský tlak s velkou činkou
1x12x30 kg
2x8x40 kg
1x8x35 kg
Freimen

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 7:51 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Doháním evidentně to, co jsem pracovním vytížením a soustředěním zameškal. Přes bolavé tělo po tréninku jsem se už za tmy vyhecoval a šel na osvětlený okruh za Sokolovnu na Kounicově, tedy, nenapadlo by mě, že tam bude tolik lidí v 8 večer potmě v 18 stupních do půl těla Příjemný byl tartan, ale to je v přípravě na Spartan race spíš špatně.

Trénink:

běh střední intenzitou necelé 4 km
2x100 m sprint na krev (to mě extrémně bavilo, ale nešel jsem další 2, protože jsem to dělal po 4 letech a nechtěl se rozbolavělý po včerejším silovém tréninku zranit)

(v to úterý jsem v rámci toho běhu dělal ty angličáky, proto ten čas :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak jsi tam zapracoval ty anglicaky?
Reiben

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty sprinty, proč na krev? Není lepší dát třeba na 80-90% ?
Freimen

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 10:22 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

chtěl jsem s to zkusit :-)

ty angličáky v druhé polovině tréninku po 15 a pak po 10, jak jsem psal, měl jsem několik dní brutální spánkový deficit, tak jsem jich nezvládl udělat třeba 90 - 120, kolik by bylo dobré...

S Lubošem nám chutná aneb jak je příprava na každý jiný sport oproti soutěžní kulturistice lehčí

Freimen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 7:03 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Dnes jsem proti svému přesvědčení šel po x letech do Big1 v Brně a to na Mendlák, kde jsem byl vůbec poprvé. Nikdy bych tam jinak nešel, mám rád fitka jako Olympia fitness v Praze či Sport studio Prima v KV sport-čistota-komerce, ne komerce-komerce-komerce, ale musím říci, že nakonec fajn. Šel jsem tam na pozvání mistryně ČR v bikiny a účastnice soustředění mládeže Petry Šenkeříkové, která mě požádala o tréninkové rady a odcvičil jsem s ní ramena a následně jsem měl volný vstup na vlastní trénink Ale uznávám, že fitko se mi moc líbilo, protože je tam spousta prostotu i pro činky a příznivce CF, za celý trénink jsem samozřejmě na stroj nesáhnul. A protože přítel Petry, juniorský reprezentant (a samozřejmě kamarád a účastník mého soustředění 2010) Roman Jurák, který tam působí jako trenér, neustále očumoval, jestli se jí při tréninku moc nedotýkám, tak jsem ho potom alespoň svléknul

Já mám teď 82 kg, z toho běhání ty svaly vypadají tak nějak jinak, Roman má 100 kg.

a jak u toho zápisu místo gaineru (žádné suplementy mimo BCAA a kreatechu zatím nepoužívám a obvykle při zápisu čekám, než se mi udělá v troubě kuřecí) jím koláčky zapékané z listového těsta plněné šunkou a sýrem, úplně jsem zapomněl na zápis

Trénink:

dřepy s činkou ve vzpažení
1x8x40 kg
4x5x50 kg

přední dřepy s výrazy velké činky nad hlavu (ten cf cvik, jak se jmenuje?)
5x5x50 kg

shyby naširoko nadhmatem
8x6

kliky na bradlech
8x6

zdvihy kolen ve visu s kontrakcí nahoře
3x15
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 7:42 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Thruster .
Freimen

PříspěvekZaslal: so září 07, 2013 7:29 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Thruster .

super, díky

akorát vyrážíme s Lubošem Koumalem na Pálavu na kola, potkáme se tam s někým ?
Poman

PříspěvekZaslal: so září 07, 2013 3:05 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Big1 je fajn,od tý doby co jsme tam začal chodit už v Brně jinam nepáchnu,ale teda ke Grandu, na Hybešku chodí mraky lidí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Freimen - příprava Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: