Shazovací serie

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Shazovací serie  Úvodní stránka -> Trénink -> Shazovací serie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BlackDragon

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 3:15 pm    Předmět: Shazovací serie Odpovědět s citátem

Zdravím,

Kolikrát byste doporučili shodit váhu u shazovací série aby ještě trénink byl na objem .. Např. na ramena tlaky s jednoručkama 24x8 16x8 10x10 nebo ještě přidat či ubrat jedno shození ?

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neexistuje žádná tabulka nebo vzorec, kdy styl tréninku ještě hraničí s objemem nebo už ne, to se týká hlavně stravy!

tohle si asi slyšet nechtěl
Novic

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas... já třeba přes 90% všech cviků jezdím každou sérii shazovanou :).... mám sice malý váhy, ale zas to tahám víc tím svalem, kterej procvičuju... pauzy mám 2-3 minuty.
Příklad: Bench = pět sérií takto: 7x80 + 7x70 + 9x60, poté jdu např. na jednoručky, kde pokračuji obdobně :)...
Z mýho pohledu tímto způsobem nabírám lépe, než když jsem tahal 5x100kg na benchi a rval všude velký váhy... stravu mám pořád stejnou.
Odporuje to všem principům cvičení, ale neumím si představit, že bych cvičil jinak :)...
BlackDragon

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stravu mám v pořádku neboj ... jen se u mě po půl roce tréninku kdy jsem tahal jen těžké váhy objevila stagnace růstu ramen ,tak je jen nějak potřebuju zas probudit k růstu
Novic

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BlackDragon napsal:
Stravu mám v pořádku neboj ... jen se u mě po půl roce tréninku kdy jsem tahal jen těžké váhy objevila stagnace růstu ramen ,tak je jen nějak potřebuju zas probudit k růstu

V tom případě můžeš bejt rád, že to je jen stagnace a ne něco horšího...
Marr

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shazuju 3x max 4 víc bych nedával. Taky moc nefandím v každé sérii tohle dělat, ale to věc každého. Dávám to nakonec pracovních sérií. Zkus uvidíš, každému sedí něco jiného.
Draper

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V kazde serii u hlavnich cviku urcite ne, maximalne tak u doplnkovych cviku, ale ne u hlavnich to opravdu jen v posledni serii, tam si klidne shazuj a jed do uplneho vycerpani. Pokud jsi tuto intenzifikacni metodu nikdy nedelal, tak to pro telo bude prijemny sok.
Novic

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
V kazde serii u hlavnich cviku urcite ne, maximalne tak u doplnkovych cviku, ale ne u hlavnich to opravdu jen v posledni serii, tam si klidne shazuj a jed do uplneho vycerpani. Pokud jsi tuto intenzifikacni metodu nikdy nedelal, tak to pro telo bude prijemny sok.

.... Tohle nikdy nepochopím...
Hansen

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

No pokud sem to pochopil, blackdragon a novic myslí schazovačku s přestávkama (něco jako obrácená pyramida) a ta je docela u benče vhodná ne ? například odjet 5 pracovních 8*85% a do toho dopumpovat následně x*60/50% například.

Ty používáš na dokončení cviku schazovací supersérii (bez přestávek) což je zase něco jinýho ne ?

Jde mi o to aby přesně řekl co tím schazováním myslí. Co sem slyšel a vím od ostatních, tak tyhle trisety (schazovací supersérie) jsou zrovna na ramena výborné, byť osobně to nepoužívám, protože zatím to u mě roste naprosto normálně.
Draper

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hansen napsal:

No pokud sem to pochopil, blackdragon a novic myslí schazovačku s přestávkama (něco jako obrácená pyramida) a ta je docela u benče vhodná ne ? například odjet 5 pracovních 8*85% a do toho dopumpovat následně x*60/50% například.

Ty používáš na dokončení cviku schazovací supersérii (bez přestávek) což je zase něco jinýho ne ?

Jde mi o to aby přesně řekl co tím schazováním myslí. Co sem slyšel a vím od ostatních, tak tyhle trisety (schazovací supersérie) jsou zrovna na ramena výborné, byť osobně to nepoužívám, protože zatím to u mě roste naprosto normálně.

Podle me ma namysli klasicke drop sety cili shasovaci serie (zadne shazovaci superserie, i kdyz to uz je jen slovickareni). Udela napriklad tlaky s JR 24x8 hned na to bez prestavky nebo jen s minimalni pauzou 16x8 a to same 10x10. Tohle praktikuji ja u mnoha cviku v posledni serii, i kdyz priznavam, ze par sekund pauzu tam mam vzdy, jinak by to se mnou svihlo a take i kdyz jsou to uz pak lehke vahy, tak ta technika jde do kopru, takze par sekund si tam vzdy dam.
Marr

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vycházel z toho co psal " 24x8 16x8 10x10 " tudíž 3 série ihned po sobě.
Udělat tohle s 2-3 min přestávkou je nemysl. To není efektivní ani trošku.
I to co psal Novic je divné, ale když mu to funguje proč ne, jenom jestli si nepleteš nabírání s napumpováním.
EDIT..

Rychle na stránku:

Přejdi na: