Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nikita

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 4:14 pm    Předmět: Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek Odpovědět s citátem

Dobrý den,
je mi 30let, vážím 70 Kg a měřím cca 165cm. Od dubna se mi podařilo zhubnout už cca 8kg tuku ,ale v posledním cca měsíci se to zastavilo a tak zkouším vše možné a chtěla bych vás poprosit o zhodnocení a radu.
Snažím se cvičit alespoň 3x týdně, ale pracovně jsme dost vytížená, takže ne vždy se zadaří :-/
Posiluji vždy celé tělo + kardio ( 5min kardio+ cca 40 min ruce, nohy, břicho - 3x po 15, na roznožování a snožování 3x 30) + 20-30min kardio. Na ruce a břicho zátež kolem 25kg, na nohy cca 35-40kg. Před cviční jím spalovč : thermogenic-fair-power, občas i když nejdu cvičit - hodně záleží na tom v kolik hodin do fitka jdu.
Znám zásady kdy sacharidy a kdy bílkoviny, ale zkusila jsme ted na doporučení tuhle "dietu" :
první 3dny - snídaně : 3bílky+1žloutek, svačina: 80% proteinový nápoj, Oběd: 10dkg masa, svačina: 80% protein, večeře : 10dkg masa
Další dny se vajíčka vymění za jogurt s müslli, k proteiňákum ovoce, nebo pufované chlebíčky a k masu se přidává 1/2 sáčku rýže.
Dost mi schází zelenina, ale zkusila jsme to .. bohužel zatím nevidím nějký pokrok.

Chtěla bych zhubnout ještě alespoň 5kg a hlavně tělo více zpevnit- bohužel se dočítám protichůdné informace, kdy jeden radí to adruhý pravý opak.
Prosím tedy o radu a zhodnocení.
Děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olafekk

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Těžko hodnotit, mohl se ti zpomalit metabolismus, možná málo jíš (to je i muj tip) a osobně když chci redukovat tuk tak jedu kardio 2x denně po 40ti minutách (nebo hiit + třeba půl hodiny cardia)

Určitě bych vyzkoušel sacharidové vlny, tam chybu rozhodně neuděláš, tohle co si popsala je taková divná experimentace se sacharidy a zajímalo by mě co by se muselo stát abych uplně vyškrtal zeleninu, to je přece základ
Nikita

PříspěvekZaslal: út srpen 27, 2013 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
Těžko hodnotit, mohl se ti zpomalit metabolismus, možná málo jíš (to je i muj tip) a osobně když chci redukovat tuk tak jedu kardio 2x denně po 40ti minutách (nebo hiit + třeba půl hodiny cardia)

Určitě bych vyzkoušel sacharidové vlny, tam chybu rozhodně neuděláš, tohle co si popsala je taková divná experimentace se sacharidy a zajímalo by mě co by se muselo stát abych uplně vyškrtal zeleninu, to je přece základ

Díky :-)
Tak jak mi byl tento jídelníček popsán, tak tam jde o "sacharidové vlny" , ale jsem z toho nějak na rozpacích ... vím z testů u výživového poradce a mám i vyzkoušeno, že mé tělo spálí mnohem efektivněji tuky, než sacharidy, ale jíst pořád dokola jedno a to samé a bez zeleniny mi přijde právě to divné :-) ... vrátím se zpět k zelenině a sacharidům jen dopoledne a snad se to zase trochu rozhýbe ... Holt musím být trpělivá - takových let jsem si to břicho plácala, tak nemůžu čekat, že ho za půl roku ztratím úplně že :-/ :D
2x denně cvičení bohužel časově nedám - snažím se vždy ráno alespoň trochu rozhýbat a odpo fitko, ale ne vždy to jde ... Když cvičím později odpo/navečer, tak mám problém se spaním.
Každopádě děkuju
MAST3R

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
já bych řekl, že dělat 2x denně kardio po 40 minutách je zbytečné a sach. vlny také. Zkusil bych se spíš držet nějakého rozumného jídelníčku (vhodné potraviny, pestrost,..), když už vlny tak ne určitě jen na kuřecím a rýži.

Pokud trváš na vlnách tak tady něčo (předem říkám, že jsem to nečetl)
http://kulturistika.ronnie.cz/c-86-sach.-vlny-pro-holky.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-87-sach.-vlny-pro-holky-ii..html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-102-sach.-vlny-pro-holky-iii..html

Ale jak jsem psal nahoře, byl bych raději pro nějaké "normální" rozumné stravování, které dá se držet dlouhodobě a kde si člověk dá jednou k snídani třeba ovesnou kaši s mlékem, další den celozrné pečivo s kvalitním sýrem a šunkou a třetí den třeba vajíčka s toustem. Na svačinu třeba celozrn. pečivo s cottage/ťuňákem, v poledně - jednou rýže s kuřecím mase, jindy třeba těstovinový salát s tuňákem a potřetí čočku s vejci,.... snad mi rozumíš. :) Jo a zelenině se nevyhýbej, dával bych jí 2-3x denně.

Trénink bych upravil - nějak rozumně celé tělo - začít větší partie -> nohy, záda a prsa -> ukončit to menšíma - ramena, biceps a triceps. Žádný snožování a roznožování 3x30, musí to být prostě makačka. Neříkám, že žena má cvičit jako chlap, ale taky to chce trochu přitvrdit a ne vzít nejlehčí činky a mávat tam s tím jen tak. Doporučoval bych trenéra, alespoň teď ze začátku, je to investice do sebe. Kardio bych tak nějak střídal, jednou třeba lehčí běh/chůze do kopce a jindy zase H.I.T. (20s na plno a 40s zhlehka, celkem 8-15 minut), já to třeba praktikoval na epilecicalu.

Ten H.I.T by šel dělat i po ránu - chce si to přivstat a stačí vyběhnout ven a za 15 minut je člověk doma. :) Popřípadě pokud máte blízko posilovnu, tak doporučuji koupit měsíční pernamentku a dělat kardio ráno tam.

Přeji hodně štěstí, sám jsem si tím prošel.
Nikita

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 6:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Ahoj,
já bych řekl, že dělat 2x denně kardio po 40 minutách je zbytečné a sach. vlny také. Zkusil bych se spíš držet nějakého rozumného jídelníčku (vhodné potraviny, pestrost,..), když už vlny tak ne určitě jen na kuřecím a rýži.

Ale jak jsem psal nahoře, byl bych raději pro nějaké "normální" rozumné stravování, které dá se držet dlouhodobě a kde si člověk dá jednou k snídani třeba ovesnou kaši s mlékem, další den celozrné pečivo s kvalitním sýrem a šunkou a třetí den třeba vajíčka s toustem. Na svačinu třeba celozrn. pečivo s cottage/ťuňákem, v poledně - jednou rýže s kuřecím mase, jindy třeba těstovinový salát s tuňákem a potřetí čočku s vejci,.... snad mi rozumíš. :) Jo a zelenině se nevyhýbej, dával bych jí 2-3x denně.

Trénink bych upravil - nějak rozumně celé tělo - začít větší partie -> nohy, záda a prsa -> ukončit to menšíma - ramena, biceps a triceps. Žádný snožování a roznožování 3x30, musí to být prostě makačka. Neříkám, že žena má cvičit jako chlap, ale taky to chce trochu přitvrdit a ne vzít nejlehčí činky a mávat tam s tím jen tak. Doporučoval bych trenéra, alespoň teď ze začátku, je to investice do sebe. Kardio bych tak nějak střídal, jednou třeba lehčí běh/chůze do kopce a jindy zase H.I.T. (20s na plno a 40s zhlehka, celkem 8-15 minut), já to třeba praktikoval na epilecicalu.

Ten H.I.T by šel dělat i po ránu - chce si to přivstat a stačí vyběhnout ven a za 15 minut je člověk doma. :) Popřípadě pokud máte blízko posilovnu, tak doporučuji koupit měsíční pernamentku a dělat kardio ráno tam.

Přeji hodně štěstí, sám jsem si tím prošel.

Super, tohle jsme praktikovala na začáktu a fungovalo to, jen když se to zastavilo, tak jsem zkusila něco jiného a jde to hodně těžce ...
Trenéra jsem měla - nechtěla jsem chodit do fitka zbytečně, nebo si tam ubližovat, když jsem nevědala jak na to ... on mi teda nakládal :-) , ale pak jsem se někde dočetla, že když chci hubnout, tak to musím propálit - méně záteže a více opakování ...
Permanentku mám půlroční a fitko cca 5min od domu :D .... ale otevírají až v 8h, takže ráno můžu jen někdy ( jezdím denně cca 70km do práce )

Moc děkuji, vrátím se k původnímu "normálnímu" jídelníčku, který mi chutnal a nejdla jsem pořád to samé a zkusim HIIT + větší záteže :-)
Bomberguy

PříspěvekZaslal: so srpen 31, 2013 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodnotit jídelníček když člověk nevidí množství bílkovin, sacharidů, tuků a celkové energie jednotlivých jídel je jako spočítat rovnici o šesti neznámých, což neumí ani Chuck Norris.
Nerad vidím, když lidi dělaj svému tělu takovýhle věci.
Cvičením postavu zpevníš, ale ani při sebevětším úsilí tuky nespálíš. Tuků se zbavuješ jídlem a aerobkou ( ne kardiem ). resp tím, že si z těla nebudeš dělat prdel, dáš mu vždy to co potřebuje a nic mu nebude chybět, pak se těch tvých tukových zásob začne zbavovat samo a pokud mu pomůžeš aktivitou na ně zaměřený, bude to ještě rychlejší. Zas to ale nesmíš přehánět aby jsi neměla o moc větší výdej energie než příjem..
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 31, 2013 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy: jakej je, prosím tě, rozdíl mezi kardiem a aerobkou. Nějak v tom tápu. Dík.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
TTeDy

PříspěvekZaslal: so srpen 31, 2013 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Hodnotit jídelníček když člověk nevidí množství bílkovin, sacharidů, tuků a celkové energie jednotlivých jídel je jako spočítat rovnici o šesti neznámých, což neumí ani Chuck Norris...

Rovnice (např. lineární) o šesti neznámých mívá nekonečně mnoho řešení, z nichž aspoň jedno se občas dá velmi jednoduše zjistit bez mechanického výpočtu (jen z hlavy) .

Naposledy upravil TTeDy dne so srpen 31, 2013 12:40 pm, celkově upraveno 2 krát
Spashett

PříspěvekZaslal: so srpen 31, 2013 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Bomberguy: jakej je, prosím tě, rozdíl mezi kardiem a aerobkou. Nějak v tom tápu. Dík.

souhlas.. je to jedno a to same :)
JENDA10

PříspěvekZaslal: so srpen 31, 2013 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spashett napsal:
madball napsal:

souhlas.. je to jedno a to same :)

Nesouhlas, teda pokud mě selskej rozum neklame. :)

Aerobka znamená, že se člověk při daný činnosti pohybuje v aerobním pásmu a její vykonávání je energeticky krytý převážně (ideálně pouze) z tukových zásob, kdežto kardio značí pouze a jenom činnost, při který se zvedá tepová frekvence. Takže kardio může být totéž co aerobka, ale nemusí (např. při kratších bězích, intervalových trénincích apod., kdy tělo využívá naopak především cukry). Už se to tady na fóru řešilo mnohokrát, ale možná jsem to špatně pochopil/překroutil, tak mě kdyžtak opravte. ;)
Bomberguy

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kardio = srdce, srdeční
aerobní x anaerobní činnost (za přístupu a bez přístupu kyslíku)
při aerobním můžeš zhubnout, při anaerobním v podstatě ne.
Při aerobce nejdou energetický zdroje pouze z tuku, jde to ze všeho, ale tuk se na tom podílí taky. Při anaerobní tam tuk není, všechno jde z nějakých forem cukru.

Co si tu vyměnili za příspěvek s masterem, je evidentní že šlo o vyšší tepovou frekvenci + u lehčí činnosti o nedostatečnou délku, takže by se ty tuky ani nerozehřály.

Kardio je většinou bráno jako cvičení na posílení fyzičky a srdce, což je anaerobní činnost, při které se tuky nepálí.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 2:38 pm    Předmět: Re: Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek Odpovědět s citátem

Nikita napsal:
Dobrý den,
je mi 30let, vážím 70 Kg a měřím cca 165cm. Od dubna se mi podařilo zhubnout už cca 8kg tuku ,ale v posledním cca měsíci se to zastavilo a tak zkouším vše možné a chtěla bych vás poprosit o zhodnocení a radu.
Snažím se cvičit alespoň 3x týdně, ale pracovně jsme dost vytížená, takže ne vždy se zadaří :-/
Posiluji vždy celé tělo + kardio ( 5min kardio+ cca 40 min ruce, nohy, břicho - 3x po 15, na roznožování a snožování 3x 30) + 20-30min kardio. Na ruce a břicho zátež kolem 25kg, na nohy cca 35-40kg. Před cviční jím spalovč : thermogenic-fair-power, občas i když nejdu cvičit - hodně záleží na tom v kolik hodin do fitka jdu.
Znám zásady kdy sacharidy a kdy bílkoviny, ale zkusila jsme ted na doporučení tuhle "dietu" :
první 3dny - snídaně : 3bílky+1žloutek, svačina: 80% proteinový nápoj, Oběd: 10dkg masa, svačina: 80% protein, večeře : 10dkg masa
Další dny se vajíčka vymění za jogurt s müslli, k proteiňákum ovoce, nebo pufované chlebíčky a k masu se přidává 1/2 sáčku rýže.
Dost mi schází zelenina, ale zkusila jsme to .. bohužel zatím nevidím nějký pokrok.

Chtěla bych zhubnout ještě alespoň 5kg a hlavně tělo více zpevnit- bohužel se dočítám protichůdné informace, kdy jeden radí to adruhý pravý opak.
Prosím tedy o radu a zhodnocení.
Děkuji.

Osobně nevidím důvod k tomu, abys nejedla zeleninu... Vykašlal bych se na spalovače a další chujoviny, jedl přirozené potraviny (maso, zelenina, vejce, ořechy), hlídal si dostatečný příjem tuků (rybí, kokosový, olivový olej, ořechy, avokáda, tučné maso) a spánek (aspoň 7.5 hod, jít spát brzo) a cvičil bych 2-3 komplexní silové cviky (mrtvola, nějaký tlak, shyb na hrazdě) a aspoň 3 litry vody.
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy: Jedna věc je pálení tuků a druhá spotřeba kalorií.
Samozřejmě, že anaerobně jde zhubnout, tvrdit, že pokud budeš třikrát týdně chodit sprintovat nebo skákat do výšky a nezhubneš, je blbost, stejně jako to, že cvičením nelze zhubnout, ale jen zpevnit tělo - jen taky člověk musí cvičit něco jiného, než předkopávání na stroji...
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikita: Moje rada zní je vykašlat se na sledování ručičky váhy, ale spíše se zaměřit na výkon a motivovat se dosažením určitých cílů a ztrátu tuků a nabrání svalové hmoty brát jako příjemný bonus, který jde ruku v ruce.

Nějaké vyřazování zeleniny, žloutků, pití spalovačů a držení se v nějaké "optimální frekvenci" protože když běžím moc rychle už to není na hubnutí je podle mě zbytečné (pro tebe) a jen ti to vhání do hlavy chaos, kdy nevíš, jestli si tu papriku můžeš nebo nemůžeš dát a jestli neběžíš moc rychle, když ten druhý říká, že se má běhat spíš pomalu apod.

Jez pravidelně, pestře, zdravě. Na nějaké přehnané počítání kalorií apod. bych se vykašlal.Žloutek obsahuje živiny pro vývoj plodu a látky, které tělo potřebuje, vyhazovat ho mi připadá zbytečné plýtvání.

Prostě se pokus ze svého těla udělat efektivní stroj a dopřej mu kvalitní palivo.

Když jsem kdysi chodil na "40 min kardia" tak po určité době se váha prostě zasekla. Přidej švihadlo, běh do schodů, sprinty, sprinty do kopce, skákání žabáků, skákání do výšky na překážku (bedna,palisáda,betonový blok...) cviky s vlatsním tělem - shyby, angličáky, kliky, dřepy, dřepy s výskokem, běh na místě se zvedáním kolen apod.

Pokud máš někde poblíž park nebo kopec, tak si vezmi třeba 6 cviků, stanov nějaké opakování a udělej si kruhový trénink - třeba 10 kliků, 20 dřepů, 30s mountain climbers, 30s planck a sprint do kopce nebo skákání žabáků.

Ze startu nebudeš popadat dech, kliky budou mizerné a sprint bude spíš výklus s touhou umřít - postupem času zkrátíš pauzy, zlepšíš techniku, uděláš více sérií, přidáš opakování...
Tělo se pak toho tuku zbaví samo.

Prostě bych zkusil nastavit tvé cíle na nějaký "výkon". Ty tuky už pak půjdou dolů samy i bez počítání kalorií a ikdyž budeš žrát papriku a žloutky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení cvičení a jídelníčku pro úbytek
Rychle na stránku:

Přejdi na: