|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st září 04, 2013 5:22 pm Předmět: |
|
|
Nevidím důvod, proč by Tě za tohle kdokoli banoval - máš právo na svůj názor a já jsem otevřen diskusi.
Debatu ohledně "agitačních hesel" rozvádět nehodlám, je to z toho všeho ta nejmíň podstatná věc, jen forma sdělení. Někomu to vyhovuje, někomu ne - někdo má rád holky, někdo vdolky. S tím jsem dávno smířen, takže neřeším.
Co se Easy strength programu týče, zřejmě sis ho nepřečetl dobře, doporučuju, abys to udělal. Jak jsem psal v článku, nejde o můj program, ale o program Pavla Tsatsoulina z jeho knihy Easy Strength. Program skutečně funguje. Zkus ho a uvidíš sám. Super výsledky s ním mají i borci, co bejčí už nějaký ten pátek, takže rozhodně nejde o kliku začátečníka.
Dál, nevidím důvod, proč by začátečník nemohl cvičit každý den, obzvlášť Easy Strength, kde je intenzita (tedy procentní sazba maxima, dle ruské školy) opravdu minimální. Po tréninku ES nejsi namožený, zničený, ani vlastně nemáš pocit, že bys nějak extra makal. Přecejen od všeho děláš deset opakování. Je to o celkovém tréninkovém objemu, který velmi lehce odzvedáš v rámci pěti tréninků v týdnu. Znovu říkám, zkus ten program a pak ho kritizuj (resp. poděkuj).
Za 40 dní zřejmě silný nebude (beru-li, že silný je při 2.5BW DL, BW Pressu atp.), nicméně bude o hodně, hodně silnější.
zkusil si stroje - Rada nad zlato, vážně...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hansen

|
Zaslal: st září 04, 2013 6:10 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: |
zkusil si stroje - Rada nad zlato, vážně... |
Omáčku okolo komentovat nebudu, vyjádřil jsem se ostřeji, tys mě odpověděl slušně, každý máme jiný názor, program zkoušet nebudu, mě to zatím jde tou starou nemoderní cestou.
Jinak "zkusit si stroje" je docela dobrá věc pro začátečníka a nevím teda jak ty, ale já to každopádně při prvních návštěvách udělal. Také fullbody jsem necvičil s volnýma váhama zezačátku.
Vyzkoušet si s jednou cihličkou, prázdným legpressem atd. jejich funkci ještě nikoho nezabilo a na volné váhy má ještě docela čas.
(a navíc stroj jako takový ti tu techniku alespoň úplně nezku*ví, viz deltdeck vs. kvalitní upažovaní co vidíš v fitkách.) _________________ BP: 70 | DL: 140 | SQ: 90
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st září 04, 2013 6:57 pm Předmět: |
|
|
Asi nejenom mně přijde, že si zeleznakoule udělal z fóra svojí PR stránku. Neříkám, že máš špatné rady, sám si teď kettlebell od ronnieho objednávám, ale číst takřka v každém tématu, které otevřu, Tvoje odkazy a že na všechno stačí KB swing a TGU, už mi taky trošku leze krkem :) _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 05, 2013 10:06 am Předmět: |
|
|
"Názorů je jako děr do zadku - každý má jednu" :)
Problematiku strojů a začátečníků vidím jinak. Určitě nemám snahu Tě přesvědčovat o své pravdě, na to už jsem velkej kluk. Spíš bych rád Tobě a ostatním ukázal, jak to vidím já.
Osobně nevidím, důvod, proč by začátečník nemohl jít na volné váhy - samozřejmě za předpokladu, že jejich použití předchází správný koučink a rozumná tréninková progrese. Zkoušet, kolik dám v trhu první den, co přijdu do tělovcičny zřejmě není ten nejleší nápad, uznávám.
IMHO je pro začátečníka ideální kombinace vlastní váhy a železa - nějaký tlak, tah, kyčelní ohyb a břicho. Přeloženo do začátečnického tréninkového programu: klik, horizontální přítah (třeba na kruzích), lehký MT (ideálně s kettlebellem, tisickrát snadnější na naučení než s tyčí) a přednos. Tohle se naprosto v pohodě dá cvičit třeba podle Easy Strength formátu, ale sestavení konkrétního plánu už je job spíš pro silového kouče. Předpokládá se pilování techniky k dokonalosti v těchto základních cvicích, správné silové dýchání, práce s jádrem, tenzí, zapakováním ramen, správnou mechanikou těla, zarovnáním atp. Jasně, zřejmě to nezpůsobí, že bude člověk za měsíc dvakrát takovej, nicméně vybuduje široké základy, na kterých pak bude moci stavět a zvolit třeba náročnější varianty cviků (tlak nad hlavu, shyb na hrazdě, těžší mrtvola a přednos v plném rozsahu pohybu - nohama k hrazdě).
Stroje nutí člověka provádět cviky v předem daném rozsahu pohybu, vypínají nutnost stabilizovat závaží nebo tělo, tudíž přínos pro rozvoj stabilizátorů nula - a žádný přirozený pohyb neprobíhá bez stabilizace kloubů, trupu nebo závaží. Nehledě na to, že díky tomu umožňují stroje cvičit s nereálnou zátěží. A taky je tu izolace vs. integrace...
@Peet: "Samotný swing je lepší než 99% ostatních silových a kondičních programů" - Steve Maxwell. Nic Ti nebrání v tom, abys publikoval vlastní materiál. Snažím se pomoct, poradit, ukázat jiné (a dost často lepší) možnosti a přístupy. Když Ti to leze krkem, nečti to ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kojetinek

|
Zaslal: čt září 05, 2013 11:39 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | "Názorů je jako děr do zadku - každý má jednu" :)
Problematiku strojů a začátečníků vidím jinak. Určitě nemám snahu Tě přesvědčovat o své pravdě, na to už jsem velkej kluk. Spíš bych rád Tobě a ostatním ukázal, jak to vidím já.
Osobně nevidím, důvod, proč by začátečník nemohl jít na volné váhy - samozřejmě za předpokladu, že jejich použití předchází správný koučink a rozumná tréninková progrese. Zkoušet, kolik dám v trhu první den, co přijdu do tělovcičny zřejmě není ten nejleší nápad, uznávám.
IMHO je pro začátečníka ideální kombinace vlastní váhy a železa - nějaký tlak, tah, kyčelní ohyb a břicho. Přeloženo do začátečnického tréninkového programu: klik, horizontální přítah (třeba na kruzích), lehký MT (ideálně s kettlebellem, tisickrát snadnější na naučení než s tyčí) a přednos. Tohle se naprosto v pohodě dá cvičit třeba podle Easy Strength formátu, ale sestavení konkrétního plánu už je job spíš pro silového kouče. Předpokládá se pilování techniky k dokonalosti v těchto základních cvicích, správné silové dýchání, práce s jádrem, tenzí, zapakováním ramen, správnou mechanikou těla, zarovnáním atp. Jasně, zřejmě to nezpůsobí, že bude člověk za měsíc dvakrát takovej, nicméně vybuduje široké základy, na kterých pak bude moci stavět a zvolit třeba náročnější varianty cviků (tlak nad hlavu, shyb na hrazdě, těžší mrtvola a přednos v plném rozsahu pohybu - nohama k hrazdě).
Stroje nutí člověka provádět cviky v předem daném rozsahu pohybu, vypínají nutnost stabilizovat závaží nebo tělo, tudíž přínos pro rozvoj stabilizátorů nula - a žádný přirozený pohyb neprobíhá bez stabilizace kloubů, trupu nebo závaží. Nehledě na to, že díky tomu umožňují stroje cvičit s nereálnou zátěží. A taky je tu izolace vs. integrace...
@Peet: "Samotný swing je lepší než 99% ostatních silových a kondičních programů" - Steve Maxwell. Nic Ti nebrání v tom, abys publikoval vlastní materiál. Snažím se pomoct, poradit, ukázat jiné (a dost často lepší) možnosti a přístupy. Když Ti to leze krkem, nečti to ;) |
Musím s účinností činek na rozvoj stabilizátorů s tebou nesouhlasit. Jseš si jistej že víš jakej je rozdíl mezi benchpresem s velkou činkou na lavici a jednoručkami ? ....
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 05, 2013 11:57 am Předmět: |
|
|
Nemluvim o cinkach, ale o strojich.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|