|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: st září 04, 2013 3:33 pm Předmět: Trenér |
|
|
Ahoj,
rád bych se s váma jen poradil. Rozhodl jsem se, že si zaplatím pár lekcí s trenérem. Měl bych jen dva dotazy. První je, kolik je podle vás ideální počet hodin, já osobně mám představu tak 7-10, myslíte, že je to dostatečné? Jen bych chtěl říct, že v posilovně moc zkušeností nemám. No a druhý dotaz je cena. Díval jsem se tak letmo na internetu, ale ty ceny se hrozně liší. Na jednu stranu samozřejmě bych co nejradši co nejvíc ušetřil, ale zase mi je jasný, že za 50 korun seženu tak maximálně někoho, kdo absolvoval nějaký 2h pohovor a setkání s ním bude spíš kontraproduktivní. Stejně tak ale vím, že určitě neplatí, že nejdražší=nejlepší a někteří si jistě ceny nadsazují. Proto jsem se chtěl zeptat kolik je tak standardní cena za hodinu/"sezení". Jen ještě doplním, že jsem z Brna, takže by to bylo v některé z posiloven tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: čt září 05, 2013 3:48 pm Předmět: |
|
|
Taky nejsem odborník, s cenou ti neporadím, jen bych doporučil, napřed určitě nějakou ukázkovou hodinu a potom si objednat třeba 7 hodin a pak se uvidí. Počítej ale s tím, že je možná zbytečný absolvovat třeba 7 sezení během dvou týdnů. Lepší je třeba 2-3x, sestaví ti plán cvieční, jídelníček atd. a potom třeba se sejít jednou za měsíc a sledovat progres a podle toho měnit plán. Nemá smysl tohle dělat jednorázově.
A jinak souhlasím, kamarádka si objednala velmi kvalitního trenéra, a podle toho taky platila, ale vůbec to pak za nic nestálo. Nešlo o to, že by to nebyl profík, ale prostě na to kašlal a třeba jídelníček jí prostě hodil jakýsi obecný doporučení typu, jez celozrnný pečivo místo bílýho atd. ale to jsou věci, který si přečteš sám, čili u trenéra hlavně měj na paměti, že hlavním cílem je, aby sestavil plán pro TEBE - "na míru", obecný rady nejsou potřeba od trenéra.
Ale jak jsem psal, bude lepší když se vyjádří i někdo zkušenější.
|
|
| nahoru |
|
 |
neandrtalec

|
Zaslal: pá září 06, 2013 10:02 am Předmět: |
|
|
Ahoj! Trenér stojí obvykle 300 - 700 za lekci (málokdy je to pouhých 60 minut). Cena by se měla odvíjet od kvalifikace trenéra, takže pokud má jen jeden certifikát, měl by byt levnější. Pokud se trenér stále zdokonaluje na kurzech, jeho cena bude vyšší. Počet schůzek závisí na tom, jak jsi motoricky nadaný, jak přesně a rychle si zapamatuješ pohyby a naučís zapojit požadované svaly. Občas mi chodí cvičit holky tanečnice, těm stačí třeba 2-3 lekce a ony dokážou odkoukat a zopakovat naprosto přesně. Ale pak se přijde člověk, který si lehne na břicho, když řeknu na záda. Neví, kde má bedra a bérec. Nepamatuje si nic, tak je ta samozřejmě na déle.
Správný trenér by Ti měl udělat vstupní pohovor a vstupní test pohybového aparátu. Měl by se informovat o Tvém zdravotním stavu. Měl by sestavit plán a seznámit Tě s ním. Měl by Te motivovat, někdy krotit. Neměl by to být jen drahý podavač ručníků a počítač opakování. _________________ Neaktivně žít - pasivně umírat.
Do deadlift or die!
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondra.kr

|
Zaslal: pá září 06, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
Přečetl jsem si jen 2 věty co jsi psal..Podle mě neni trenér zapotřebí..Mě stačilo si číct na internetu jak jaký cviky provádět a jsem vystaranej
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondra.kr

|
Zaslal: pá září 06, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
A všeobecně si přečíst všechno kolo posilování..tjn-Strava,provedení cviku,regenerace,přetrénování atd...I když já si tu stravu fakt nehlídám :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá září 06, 2013 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Ondra.kr napsal: | | Přečetl jsem si jen 2 věty co jsi psal..Podle mě neni trenér zapotřebí..Mě stačilo si číct na internetu jak jaký cviky provádět a jsem vystaranej |
Až projdeš první operací, názor změníš
Co se tématu týče. Já platil 550 Kč za hodinu a půl. Trenér to byl s dobrou pověstí, za sebou asi deset let trénování. Dělal sám na sebe, bylo to nezdaněné, takže si myslím velice dobře spočítal, že pokud bude mít 4 klienty denně, bude mít velice příjemně nadprůměrný plat.
Pokud nemáš zkušenosti s posilováním, ideální je 10 - 15 lekcí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|