dřepy na špičkách

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - dřepy na špičkách  Úvodní stránka -> Trénink -> dřepy na špičkách
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 11:12 am    Předmět: dřepy na špičkách Odpovědět s citátem

Dneska jsem zkoušela na závěr, po těžkých dřepech , zařadit dřepy na Hackenu na široký postoj, špičky od sebe, ale stála jsem jen na špičkách...
Jako zabíralo to jako blázen, pořádně až pod paralel, měla jsem co dělat i s malou zátěží, tak jsem se chtěla zeptat, zda si tím nemůžu třeba nějak ublížit, nebo zničit kolena, jestli dřep na špičkách můžu do tréninku zařadit...příště bych zkusila s volnou osou třebas..nemá někdo zkušenosti?
Díky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hansen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 11:45 am    Předmět: Re: dřepy na špičkách Odpovědět s citátem

Marki napsal:
Dneska jsem zkoušela na závěr, po těžkých dřepech , zařadit dřepy na Hackenu na široký postoj, špičky od sebe, ale stála jsem jen na špičkách...
Jako zabíralo to jako blázen, pořádně až pod paralel, měla jsem co dělat i s malou zátěží, tak jsem se chtěla zeptat, zda si tím nemůžu třeba nějak ublížit, nebo zničit kolena, jestli dřep na špičkách můžu do tréninku zařadit...příště bych zkusila s volnou osou třebas..nemá někdo zkušenosti?
Díky!

Uff no pokud vím, při klasickém dřepování pokud tě to táhne na špičky (zvedáš paty), máš zkrácené lýtkové svaly.

Tudíž bych si myslel, pokud tak budeš dřepovat, disbalanci ještě prohloubíš. Prosím fungované o vysvětlení, pár lidí jsem to taky tak viděl cvičit, ale nepátral jsem po tom (jen sem si pomyslel, že se asi chtějí dok*rvit ještě víc, než jsou).
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 1:29 pm    Předmět: Re: dřepy na špičkách Odpovědět s citátem

Hansen napsal:
Marki napsal:
Díky!

Uff no pokud vím, při klasickém dřepování pokud tě to táhne na špičky (zvedáš paty), máš zkrácené lýtkové svaly.

Tudíž bych si myslel, pokud tak budeš dřepovat, disbalanci ještě prohloubíš. Prosím fungované o vysvětlení, pár lidí jsem to taky tak viděl cvičit, ale nepátral jsem po tom (jen sem si pomyslel, že se asi chtějí dok*rvit ještě víc, než jsou).

Já bych si tipl že samotné stání na špičkách nevadí. Myslím že se to považuje za problém díky tomu, že automaticky musíš vystrčit kolena dopředu a ani ta stabilita tam není. Což není problém hackenu. Ale jak píšeš, ať se k tomu vyjádří někdo kdo má lepší znalosti.
owar

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na hackenu bych to nezkousel, ale na spickach se klasicky provadi sissy drepy..

Bajkonur

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

velký Tom Platz si to docela oblíbil, viz 1:58
Marki

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:

velký Tom Platz si to docela oblíbil, viz 1:58

uáá, tak ten je fakt velkej...!

Rychle na stránku:

Přejdi na: