|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hegin
|
Zaslal: so září 07, 2013 7:37 pm Předmět: Hubnutí tuků + nabrání svalů |
|
|
Dobrý den, dost jsem teď četl. Hlavně jak správně jíst a také jak správně cvičit. Ale tyto dvě otázky, které tu mám jsem nějak nezjistil a tak se ptám právě vás.
První otázka se týká toho jestli mám dávat něco ráno před kardiem. BCAA nemám ale mám hydrolyzovaný protein, tak jestli tenhle, nebo radši úplně nalačno a po kardiu dát právě hydro.
A další otázka je , když budu dávat kardio po tréninku, tak mám dát ihned po ukončení kardia (30 - 45min) hydrolyzovaný protein + maltu, nebo jen to hydro?
Kardio bych dával tak 2x do týdne ráno a to nalačno a pak tedy 3x do týdne po FB tréninku.
Trénink mám momentálně FB 3x týdně +/-60min.
Ve tréninku se hlavně specializuji na dřepy, mrtvé tahy, tlaky na lavici, tlaky na ramena. Prostě vícekloubové cviky => Něco na styl korteho.
Jde mi o spálení tuků a taky o to, abych neztrácel svalovou hmotu, ale pokud možno i nějakou nabral.
Stravu mám "studentskou" ale ten příjem se snažím držet:
1,8 ÷ 2,2g/Kg - Bílkoviny
5 ÷ 6g/Kg - Sacharidy
+/- 1g/Kg - Tuky Ty hlavně ve formě ořechů a semen
Hlavní příjem živin je ve formě vloček, racio chlebíčků, tvarohů, šunky, mléka, rýže... Na výběr toho moc není. Oběd si můžu zvolit ze dvou jídel, volím to co vyjde lépe :-) a večeře je také daná (Jsem na domově mládeže/intru) Asi se ptáte proč tu nemám třeba nějaké maso, jo šunka tu si koupím. Ale nic jiného si na sváču dát nemůžu, protože jak jsem na domově, tak tu máme rozbitou troubu, takže nic nemůžu uvařit ani ohřát :- (
Jednoduchým cukrům už se nějakou dobu vyhýbám. To znamená nic nesladím, nejím nic sladkého, moc soleného, masného etc.
Předem děkuji za odpovědi.
Věk 18let aktuální hmotnost +/- 85Kg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mick994

|
Zaslal: so září 07, 2013 8:01 pm Předmět: |
|
|
Co se týče tohohle problému.
Před běháním bych asi protein nedával, můžeš ale záleží jak intenzivní ten běh je.
Po Silovém cvičení určitě.
Ale jen tak mimo, už nabíraní a pálení v jednom je podnícené genetikou a přesnou stravou. Nevím, ale ale v tomhle ohledu nevím jestli strava studenta je k tomuto vhodná.
Pokud si začátečník tak by možná i šlo dosáhnout pálení i malého nabrání, ale moc bych tomu nefandil, je to sen každého cvičence. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hegin
|
Zaslal: so září 07, 2013 8:08 pm Předmět: |
|
|
Tak běhám dle TF to je kolem 125 ÷ 140 tepů za minutu. To znamená že po FB tréninku když budu dávat ještě třeba ten běh na 30 minut tak hned po běhu mám dát hydro + maltu nebo pouze to hydro? Nebo se mám vykašlat na nějaké kardio po tréninku a dávat ho raději ve dny volna?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so září 07, 2013 9:45 pm Předmět: Re: Hubnutí tuků + nabrání svalů |
|
|
| Hegin napsal: | Dobrý den, dost jsem teď četl. Hlavně jak správně jíst a také jak správně cvičit. Ale tyto dvě otázky, které tu mám jsem nějak nezjistil a tak se ptám právě vás.
První otázka se týká toho jestli mám dávat něco ráno před kardiem. BCAA nemám ale mám hydrolyzovaný protein, tak jestli tenhle, nebo radši úplně nalačno a po kardiu dát právě hydro.
A další otázka je , když budu dávat kardio po tréninku, tak mám dát ihned po ukončení kardia (30 - 45min) hydrolyzovaný protein + maltu, nebo jen to hydro?
Kardio bych dával tak 2x do týdne ráno a to nalačno a pak tedy 3x do týdne po FB tréninku.
Trénink mám momentálně FB 3x týdně +/-60min.
Ve tréninku se hlavně specializuji na dřepy, mrtvé tahy, tlaky na lavici, tlaky na ramena. Prostě vícekloubové cviky => Něco na styl korteho.
Jde mi o spálení tuků a taky o to, abych neztrácel svalovou hmotu, ale pokud možno i nějakou nabral.
Stravu mám "studentskou" ale ten příjem se snažím držet:
1,8 ÷ 2,2g/Kg - Bílkoviny
5 ÷ 6g/Kg - Sacharidy
+/- 1g/Kg - Tuky Ty hlavně ve formě ořechů a semen
Hlavní příjem živin je ve formě vloček, racio chlebíčků, tvarohů, šunky, mléka, rýže... Na výběr toho moc není. Oběd si můžu zvolit ze dvou jídel, volím to co vyjde lépe :-) a večeře je také daná (Jsem na domově mládeže/intru) Asi se ptáte proč tu nemám třeba nějaké maso, jo šunka tu si koupím. Ale nic jiného si na sváču dát nemůžu, protože jak jsem na domově, tak tu máme rozbitou troubu, takže nic nemůžu uvařit ani ohřát :- (
Jednoduchým cukrům už se nějakou dobu vyhýbám. To znamená nic nesladím, nejím nic sladkého, moc soleného, masného etc.
Předem děkuji za odpovědi.
Věk 18let aktuální hmotnost +/- 85Kg |
Dočetl jsi se zcela správně, strava je obrovsky důležitá. Jak jsi si určitě všiml, oba mluvíme o stravě, ne o doplňcích. Protože zatímco strava je strašně důležitá, doplňky nejsou. Pokud jsi si něco přečetl, měls na to přijít sám.
Peníze, které by jsi za doplňky zcela zbytečně utratil, investuj do trenéra a nebo do normální stravy. Neříkám že doplňky jsou na pytel. Ale jsou to jen doplňky, které přidávají na výkonnosti pár procent, zatímco strava či trenér ti dají řádově více.
A k tvojí otázce. Před kardiem si nedávej nic a po něm se normálně najez.
Kardia máš málo na to abys jím něco shodil. Jak tuky, tak svaly. Až budeš mít 5+ hodin kardia týdně, budeš shazovat tuky a pokud přidáš ještě pár hodin, budeš moct řešit jestli nepálíš svaly. Do té doby bych tyhle otázky nechal na pokoji
p.s. Doufám že si alespoň občas zajdeš na pivo. Jak tak líčíš svůj jídelníček, vypadá to že hodláš žít v klášteře.
|
|
| nahoru |
|
 |
neis
|
Zaslal: ne září 08, 2013 6:07 am Předmět: |
|
|
Pánové zkoušel někdo jist stylem tyden objem - tyden dieta.. nebo trenink ut,ct,so,ne pricemz pres tyden dietneji a vikend objem + po treninku poradne kvalitní jidlo?Logicky by pak mela byt efektivita hubnuti vyšší, diky nakoplemu metabolismu. Taky na psychiku i regeneraci by to melo hodne pomoct.Zatim zkousim metodu s vikendem a slape skvele, ale u me pusobi trosku i svalova pamet, takze to neni az tak prukazne, ale urcite u toho zatim zustanu...
|
|
| nahoru |
|
 |
fothee
|
Zaslal: st září 18, 2013 11:37 am Předmět: |
|
|
| neis napsal: | | Pánové zkoušel někdo jist stylem tyden objem - tyden dieta.. nebo trenink ut,ct,so,ne pricemz pres tyden dietneji a vikend objem + po treninku poradne kvalitní jidlo?Logicky by pak mela byt efektivita hubnuti vyšší, diky nakoplemu metabolismu. Taky na psychiku i regeneraci by to melo hodne pomoct.Zatim zkousim metodu s vikendem a slape skvele, ale u me pusobi trosku i svalova pamet, takze to neni az tak prukazne, ale urcite u toho zatim zustanu... |
Nekdy se to jezdi tak, ze o vikendu jsi v ketoze, ale proc si komplikovat zivot. Vhodnejsi mas, kdyz si reknes vazim 65 kg, merim 185cm, evidentni bych jako cvicenec mel mit cca mezi 90-105kg v zavislosti na kvalite. Na mire podkozniho tuku bych bud pribral12 kg, pak dal dietu a pak zacal nabirat a nebo jen nabiral na svou metu. Pokud je clovek ektomorf tak se z pocatku nedostane do faze ze by mel velkou miru podkozniho tuku a muze celou dobu klidne jen nabirat. Ale je to individualni a dano pocitove. Ale zkratka, pokud chces mit nejaky vysledky slusny, vic bych se zameril treba na 6-8 tydeni cykly. Pak dat tyden nejakou mensi dietku a dve - 3 kilca shodit a pak pokracovat.
Nezdrahal bych se prez zimu jezdit hardcore objem, jelikoz je nizsi teplota, cloveku vetsi zima a ma tendenci jist i vic potravy, snaz se nabira a nekdy v pulce kvetna to vysekat k nejakym 5-8 procentum telesneho tuku. Ale celkove tento pristup zalezi na somatotypu cloveka a jeho ocekavanich.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|