|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SIA
|
Zaslal: st září 11, 2013 10:54 am Předmět: (Ne)bolest svalů po tréninku. |
|
|
Je bolest svalů po tréninku a případně i následující den známka toho, že trénink má smysl?
Mě v podstatě nikdy svaly nebolí ani po tréninku, jen jsou takové unavené. Když už bolí, tak je to první trénink po tom, co delší dobu netrénuji vlivem nějaké nemoci či nečeho. Znamená to, že dělám něco špatně ? Že trénuji málo? Rozhodně nemám pocit, že bych se flákal a přidávání vah skoro nepřipadá v úvahu, protože bych cvik vůbec neprovedl správně, případně bych to vůbec nedal. Např. u tlaků na ramena končím na 20kg cca 6-10x a když si přidám kilovku na každou stranu, tak ty ruce už nedostanu nahoru. Počet opakování je 8-12x, výjimečně 6x u poslední série, kdy už to moc nedávám. Posledni dobou u sebe nepozoruji skoro žádný progress, tak mě tak napadá, jestli to nemůže být tím, že s třeba dávám málo, i když nemám pocit, že bych se flákal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
michal_n

|
Zaslal: st září 11, 2013 11:04 am Předmět: |
|
|
V každém tréninku cvičíš s maximálními váhami pro dané počty opakování (8-12 jak jsi psal)?
Jde ti primárně o svaly nebo o sílu?
Jak často trénuješ a jak tvůj trénink vypadá (zkus rozepsat jako příklad jeden týden..)?
Jinak bolest/nebolení svalů neznamená, že trénink má/nemá smysl.. _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st září 11, 2013 11:12 am Předmět: |
|
|
Porad ty stejny otazky dokola, uz se to tu resilo 150x.. to je tak tezky minutu hledat? _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
SIA
|
Zaslal: st září 11, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
| michal_n napsal: | V každém tréninku cvičíš s maximálními váhami pro dané počty opakování (8-12 jak jsi psal)?
Jde ti primárně o svaly nebo o sílu?
Jak často trénuješ a jak tvůj trénink vypadá (zkus rozepsat jako příklad jeden týden..)?
Jinak bolest/nebolení svalů neznamená, že trénink má/nemá smysl.. |
Každý cvik končím s maximální vahou, kterou jsem schopen nějak slušně provést alespoň pro 5-6 opakování. Většinou cvičím 4 série 12-10-8-6.
Jakoby primárně mi jde o svaly, nějakou extra sílu typu 150kg na bench nebudu mít, vzhledem k proporcím postavy, asi nikdy v životě, neumím si to ani představit.
Stačila by mi forma např. jako 3/4 freimana. U freimana jsem si taky všiml, že nezvedá nějak extra velký váhy, ale forma dobrá.
Trénuji 2+1.
Nohy+triceps
Prsa + biceps
volno
Záda + trapézy
Ramena
a přidávám nějaké cviky na předloktí třeba každý druhý trénink.
Musím teď někam letět, takže cviky doplním později, ale je to vždycky 2-4 cviky na partii, 4 série.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st září 11, 2013 11:33 am Předmět: |
|
|
Cvičíš špatně a málo.
2-4 cviky na partii, 4 série a 1x týdně...
Taky nechápu samostatný trénink ramen. Kdyby si měl samostatně nohy nebo záda, dobře no. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
SIA
|
Zaslal: st září 11, 2013 12:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: st září 11, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 11, 2013 3:17 pm Předmět: |
|
|
dovolim si dve citace:
Přestaňte používat pyramidová schémata jako 10,8,6,4,2
Namísto toho váš čas bude lépe využit děláním nudného, ale efektivního tréninku jako 5x5 nebo 4x8-10 s použitím STEJNYCH VAH pro každou sérii. Ty udělají daleko lepší výsledky než nějaká pyramida… Mimochodem nechte ego u dveří, než vstoupíte do posilovny….
Svalovka neznamená, že jste odjeli efektivní trénink a porostete.
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st září 11, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Přestaňte používat pyramidová schémata jako 10,8,6,4,2
Namísto toho váš čas bude lépe využit děláním nudného, ale efektivního tréninku jako 5x5 nebo 4x8-10 s použitím STEJNYCH VAH pro každou sérii. Ty udělají daleko lepší výsledky než nějaká pyramida… Mimochodem nechte ego u dveří, než vstoupíte do posilovny…. |
Sice nevim, z jakeho je to clanku, ale vysvetli mi prosimte, proc by 5x5 s konstatni vahou melo udelat DALEKO EFEKTIVNEJSI vysledky nez pyramida. Opravdu by me to zajimalo _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 11, 2013 5:29 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | citace: | Přestaňte používat pyramidová schémata jako 10,8,6,4,2
Namísto toho váš čas bude lépe využit děláním nudného, ale efektivního tréninku jako 5x5 nebo 4x8-10 s použitím STEJNYCH VAH pro každou sérii. Ty udělají daleko lepší výsledky než nějaká pyramida… Mimochodem nechte ego u dveří, než vstoupíte do posilovny…. |
Sice nevim, z jakeho je to clanku, ale vysvetli mi prosimte, proc by 5x5 s konstatni vahou melo udelat DALEKO EFEKTIVNEJSI vysledky nez pyramida. Opravdu by me to zajimalo |
nekde to pocital cizopasnik
odvolaval se na to, ze sval reaguje na zatizeni (placku od pasu) od 80% maxima, coz je cca vaha pro nejakych 6 opakovani (muze se samozdrejme u kazdeho lisit)
takze jestli nekdo udela pyramidu kde konci 6, 4, 2, tak ma jenom 12 opakovani nad touto hranici, kdezto u schematu 5x5 je jich dvojnasobek _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: st září 11, 2013 5:34 pm Předmět: |
|
|
chces tedy rict ze např. 4x10 ti nedá nic? Tomu sám nemůžeš věřit
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 11, 2013 5:46 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | chces tedy rict ze např. 4x10 ti nedá nic? Tomu sám nemůžeš věřit |
kdyz si prectes moji citaci jeste jednou, je tam psano 5x5 NEBO 4x8-10 opakovani
myslim, ze slo hlavne o zatizeni, protze malokdo ( a podle me by to byla i blbost) jede pyramidu 12, 10, 8, 6, 4, 2 tak, ze uz serie o 12 opakovanich je sakra tezka (aby to odpovidalo vaze pro cca 70%maxima)
jde o to, jde se nachazi (jaka je intenzita) vetsiny opakovani v serii _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st září 11, 2013 5:53 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Draper napsal: | | citace: | Přestaňte používat pyramidová schémata jako 10,8,6,4,2
Sice nevim, z jakeho je to clanku, ale vysvetli mi prosimte, proc by 5x5 s konstatni vahou melo udelat DALEKO EFEKTIVNEJSI vysledky nez pyramida. Opravdu by me to zajimalo |
nekde to pocital cizopasnik
odvolaval se na to, ze sval reaguje na zatizeni (placku od pasu) od 80% maxima, coz je cca vaha pro nejakych 6 opakovani (muze se samozdrejme u kazdeho lisit)
takze jestli nekdo udela pyramidu kde konci 6, 4, 2, tak ma jenom 12 opakovani nad touto hranici, kdezto u schematu 5x5 je jich dvojnasobek |
Tohle jsou podle mě normálně zaujatý kraviny...říkat někomu, že nemá používat takovej nebo makovej trénink, že tohle je k ničemu a tohle je úžasný. Podle mě je důležitý tréninky střídat, protože chápu, že si tělo zvykne a dál nereaguje, ale na tyhle rádoby teorie jsem fakt alergickej. A jestli je to z nějaké studie, tak určitě existuje i nějaká, která "dokazuje" pravej opak.
Mimochodem jsem v posilce snad ještě nepotkal borce co by vypadal fakt dobře a zároveň využíval nějaký 5x5 nebo něco podobnýho, většinou jsou to splitaři 8-15 op. v sérii.
Tím systém 5x5 nebo podobný neodsuzuju (sám ho používám), ale nemám rád, když někdo odsuzuje ty ostatní...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st září 11, 2013 6:07 pm Předmět: |
|
|
Hele podle mě je to úplně jedno. Peter má pravdu, ale i ta pyramida, pokud se jede dobře tak je dobrá. Jde jen o to aby ty pracovní serie nezačínaly jak píše Peter někde pro poslední 3 serie a první půlka pyramidy je vlastně rozvičovací když se to tak vezme.
Klidně pyramidu, ale pracovní serie začít u 70-80% maxima, což je i se 70% pro 12opak. docela nářez. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 11, 2013 6:21 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: |
Mimochodem jsem v posilce snad ještě nepotkal borce co by vypadal fakt dobře a zároveň využíval nějaký 5x5 nebo něco podobnýho, většinou jsou to splitaři 8-15 op. v sérii.
|
treba Draper _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|