(Ne)bolest svalů po tréninku.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - (Ne)bolest svalů po tréninku.  Úvodní stránka -> Trénink -> (Ne)bolest svalů po tréninku.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Korny

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Korny napsal:

Mimochodem jsem v posilce snad ještě nepotkal borce co by vypadal fakt dobře a zároveň využíval nějaký 5x5 nebo něco podobnýho, většinou jsou to splitaři 8-15 op. v sérii.

treba Draper

1) Drapera jsem ještě nepotkal
2) Draper cvičí hodně variací opakování (viz. dnešní jeho trénink)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja ho potkal a stacilo mi to

variaci ano, ale vidis tam klasickou pyramidu????

Draper napsal:

kick back
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
-vyborny doplnek na triceps

krceni ramen s JR
50kg + 50kg x 20
50kg + 50kg x 20
50kg + 50kg x 20
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15

-ramena ma absolutne nejoblibenejsi partie, neskutecne me jejich treninky bavi.
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kašli na to, nejde len o to ako cvičí Draper. Korny má pravdu s tým že väčšina tých najvačších borcov cvičí split pyramídami. Určite je blbosť že 5x5 urobí ovela lepšie výsledky ako pyramída. Netvrdím že 5x5 je zlé, ale pyramída určite nieje zlý prístup ktorý ti nič nedá.
A k tej pôvodnej otázke... Podľa mňa keď niekto NIKDY nemá svalovku tak to asi problém je, aj keď svalovka neznamená automaticky že sval rastie
Korny

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ja ho potkal a stacilo mi to

variaci ano, ale vidis tam klasickou pyramidu????

Draper napsal:

kick back
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
15kg x 15 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
17,5kg x 12 (2x)
-vyborny doplnek na triceps

krceni ramen s JR
50kg + 50kg x 20
50kg + 50kg x 20
50kg + 50kg x 20
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15
55kg + 55kg x 15

-ramena ma absolutne nejoblibenejsi partie, neskutecne me jejich treninky bavi.

a vidis tam ty nekde, ze by cvicil u vseho maximalne 6 op. aby tahal 80% maxima? To je to hlavni oc tu bezi...nevidim tu ani 5x5 ani 4x8-10, co jsi ty zminoval. Takze proste vem v uvahu, ze i jiny treninky nez co ty uznavas jsou dobry a ze jsou i jiny cesty ke svalum nez 5x5, 6x3, 7x2 nebo 4x4...navíc tyhle tréninky jak jsi zmínil jsou pro většinu lidí nudný...a většina lidí cvičí protože je to baví a nechtějí se u toho nudit :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

budu se opakovat
Pálení, napumpování a svalovka nemají nic společného s efektivitou tréninku…
Ano i já jsem byl přistižen při tom, když jsem při tréninku horní části těla se pozoroval v zrcadle, když jsem byl napumpovanej, ale to nemělo co dělat s účinnosti tréninku. Ty pojedeš kladivový benchpress a rozpažky po 20ti opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkama a hluboké kliky na bradlech….. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a ten druhý vyroste….já budu ten druhý…..

Svalovka neznamená, že jste odjeli efektivní trénink a porostete.
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace

treba vzperaci, lifteri ti podle me svalovku neciti, na to delaji malo opakovani, o to vice nastupu,a le rozhodne to nejsou zakrslici

paleni=kyselina ne rust
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
[

a vidis tam ty nekde, ze by cvicil u vseho maximalne 6 op. aby tahal 80% maxima? To je to hlavni oc tu bezi...nevidim tu ani 5x5 ani 4x8-10, co jsi ty zminoval. Takze proste vem v uvahu, ze i jiny treninky nez co ty uznavas jsou dobry a ze jsou i jiny cesty ke svalum nez 5x5, 6x3, 7x2 nebo 4x4...navíc tyhle tréninky jak jsi zmínil jsou pro většinu lidí nudný...a většina lidí cvičí protože je to baví a nechtějí se u toho nudit :)

vidim konstantni zatizeni a ne pyramidy
jinak se omlouvam, ja myslle ze ti jde o to, ze pyramida je lepsi nez konstantni zatizeni a ne ze jde o pocet opakovani
Draper napsal:

bench press na MP
120kg x 5
120kg x 5
115kg x 5
115kg x 5
115kg x 5
100kg x 10
-vsechny serie bez rezervy totalne na krev, 10. opakovani u posledni serie byl asi 3minutovy boj :) ale MP stale bere mnohem lepe nez klasicky BP.

Kadd

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter to je jak házet hrách sviním, to nemá cenu

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/light_weights_for_big_gains

Přečtěte si nový článek z T-Nation. 5x5 není špatný trénink, ale pro mě je to nudné a cvičím proto, že mě to baví a raději dělám tréninky s vyšším objemem práce a spíš na zadýchání a pálení svalů než na sílu, silová opáčka pouze někdy u zákl. cviků. Znám ta "dogmata" o tom, jak dlouho sval roste, ale dát 5x5 na velké partie + doplňky a jít domů --> z toho bych neměl ten pocit dobře odvedené práce (lehce bolavých svalů den, dva dny poté).
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kadd napsal:
Peter to je jak házet hrách sviním, to nemá cenu

nesouhlasim
sam rekl velmi dulezitou vec, ze to lidi musi bavit
takze tak pak at si kazdy cvici co ho bavi a u ceho se nenudi
ale na druhou stranu nemuze brecet, ze neroste nebo ze roste malo
druha vec je variabilita
nekde v MF jsme cetl clanek o "trojnasobnem utoku"
hlavni myslenka byla, ze by v jednom treningu melo dojit ke vsem druhum zatizeni
Pr: 3x3, 3x5, 3x10, 3x15 (a cim nizsi pocet opakovani, tim primarnejsi cvik, takze tady treba bench volny, bench v MP, jednorucky a finale na kladkach)
Kadd

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud tě svaly bolí druhý den po tréninku, znamená to, že nestíháš regenerovat tečka.

Pokud to někoho baví já mu to brát nebudu, ale zastávám to co jsi citoval. Možná jde o úhel pohledu ale prostě při VŠECH partiích 2-3x týdně si nedokážu představit, že by mě to mělo další den bolet. Únava je velká ale bolest opravdu výjimečná.

Ale každý ať dělá to co mu vyhovuje nejlépe každý jsme jiný.

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Korny

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Korny napsal:
[

vidim konstantni zatizeni a ne pyramidy
jinak se omlouvam, ja myslle ze ti jde o to, ze pyramida je lepsi nez konstantni zatizeni a ne ze jde o pocet opakovani
Draper napsal:

bench press na MP
120kg x 5
120kg x 5
115kg x 5
115kg x 5
115kg x 5
100kg x 10
-vsechny serie bez rezervy totalne na krev, 10. opakovani u posledni serie byl asi 3minutovy boj :) ale MP stale bere mnohem lepe nez klasicky BP.

Můj původní post neposuzoval to, jestli je lepší pyramida nebo konstantní zatížení ani nic podobnýho, do takovýho porovnávání bych se já nikdy nepustil, protože tomu nerozumím natolik, abych si to mohl dovolit a abych tu někomu cpal jednu z těchto variant, jako to tu dělají někteří jiní. Jediný o co mi jde je, že tady každýmu radíš jen "to svoje", o čemž tady asi tak nějak všichni víme co to je...a že postneš pod freimenův těžko-lehký split (který tady použilo v různých variantách někdy snad 80% fóra a většině fungoval), že cvičit pyramidy je vlastně špatně...

Drapera už necháme být, nepsal jsem, že NIKDY necvičí 5x5, spíš jsem se ptal jestli cvičí U VŠEHO s 80% maxima, ale to už je fuck.
Draper

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ustinove, laskave tu nevytahuj utrzky mych treninku, kdyz do meho logu kouknes jednou za 2 mesice a absolutne nechapes, jakym stylem cvicim

Kadd napsal:
pokud tě svaly bolí druhý den po tréninku, znamená to, že nestíháš regenerovat tečka.

Pokud to někoho baví já mu to brát nebudu, ale zastávám to co jsi citoval. Možná jde o úhel pohledu ale prostě při VŠECH partiích 2-3x týdně si nedokážu představit, že by mě to mělo další den bolet. Únava je velká ale bolest opravdu výjimečná.

Ale každý ať dělá to co mu vyhovuje nejlépe každý jsme jiný.

Vis co je tvrdy trenink? Ty jsi asi ten, co konci kazdou serii 8 opakovani pred selhanim, aby se nahodou nepretrenoval ze? :) To neber nijak zle, chapu , ze ti to asi takto vyhovuje. Mne zase vyhovuje cvicit vetsinu serii do sracek :)
Celkem by me ale zajimaly tve vysledky s timto pristupem.
Kadd

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zle to neberu.

Obhajovat se nemá smysl.

Draper

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kadd napsal:
Zle to neberu.

Obhajovat se nemá smysl.

Tak fotka by stacila :) respektive nejake srovnani progresu v horizontu urciteho obdobi , ale ok....
vaclav.p

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvrdy trenink se podle me odviji hlavne od navzpiraneho volume a intenzity, pokud s vysokou intenzitou udelam svoje maximalni mozne volume nebo naopak, jsem na plny treninkovy kapacite a muzu rict ze to bylo tezke, to se podle me opomiji ve prospech nejakych mnohdy nesmyslnych intenzifikacnich metod. Na zaklade dropu/superserii, vynucenych opakovani, TUT a podobnych mi logicky klesa pomer volume x intenzita a trebaze jsem rozstrelenej odjel jsem z hlediska objektivne meritelnych parametru treninku pod svoje moznosti.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - (Ne)bolest svalů po tréninku. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: