(Ne)bolest svalů po tréninku.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - (Ne)bolest svalů po tréninku.  Úvodní stránka -> Trénink -> (Ne)bolest svalů po tréninku.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bara

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
budu se opakovat
Pálení, napumpování a svalovka nemají nic společného s efektivitou tréninku…
Ano i já jsem byl přistižen při tom, když jsem při tréninku horní části těla se pozoroval v zrcadle, když jsem byl napumpovanej, ale to nemělo co dělat s účinnosti tréninku. Ty pojedeš kladivový benchpress a rozpažky po 20ti opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkama a hluboké kliky na bradlech….. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a ten druhý vyroste….já budu ten druhý…..

Svalovka neznamená, že jste odjeli efektivní trénink a porostete.
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace

treba vzperaci, lifteri ti podle me svalovku neciti, na to delaji malo opakovani, o to vice nastupu,a le rozhodne to nejsou zakrslici

paleni=kyselina ne rust

Tak to už bys měl začít abys konečně rostl trpaslíčku
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro zajímavost, Korte aplikovaný na špičkového soutěžního kulturistu, který je prakticky na svém genetickém maximu
**

--
Edit, viz pravidla fóra.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo by to řekl, že tady bude vadit odkaz na stránky extrifitu?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:

Tak to už bys měl začít abys konečně rostl trpaslíčku

az prijdu na to, jak byt velky a zaroven vytrvaly a rychly
do te doby budu jenom vytrvaly a rychly
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co ja sem za posledni dobu u sebe pozoroval tak je ze system pyramidy na me funguje celkem dobre silove.

Rada pro Ustinova: zarad na mesic MT s pyramidou, treba 12,10,8,6,4,2,1,1,1 op. a uvidis sam Treba pak na tom budes lip nez E-witch

A nebo me taky muzes poslal do prdele
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ALKAPONE napsal:
Co ja sem za posledni dobu u sebe pozoroval tak je ze system pyramidy na me funguje celkem dobre silove.

Rada pro Ustinova: zarad na mesic MT s pyramidou, treba 12,10,8,6,4,2,1,1,1 op. a uvidis sam Treba pak na tom budes lip nez E-witch

A nebo me taky muzes poslal do prdele

neumim odhadnout intenzitu
bud davama malo, a pak trva dva mesice, nez t zacne byt tezke a nebo neni co pridat ve tretim tydnu, protze to nezvednu
ale chystam se na tezko lehky split, takze neco takoveho prubnu
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Mimochodem jsem v posilce snad ještě nepotkal borce co by vypadal fakt dobře a zároveň využíval nějaký 5x5 nebo něco podobnýho, většinou jsou to splitaři 8-15 op. v sérii.

To bude aj tym, ze v posilovni tazko stretnut niekoho, kto necvici split ale nieco typu 5x5, rutiny a pod.
Nepamatam sa, ze by trebars Secret, alebo Cizo (hlava Havla, telo Ramba) cvicili vacsinu casu klas. kulturisticky split (mozno minimalne, mozno vobec, nie som archivar treningovych logov) a pyramidu, a o svaly u nich nie je nudza...takychto prikladov je viac, aj na konkurencnych forach. Co urcite neznamena, ze kazdy ma/musi cvicit takto a nic ine neskusit, ale ten argument typu "nepoznam nikoho komu by to slapalo" je v tejto informacnej dobe dost mimo.

Aspon o tom tu po tych rokoch hadok "klasika vs rutiny", "bodybuilding vs powerlifting", "zaaavodnici vs teoretici", "Votrelec vs Predator","makaci vs flakaci" a "makaci, mam vas v kakaci" mohla byt zhoda.
Korny

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
citace:
Mimochodem jsem v posilce snad ještě nepotkal borce co by vypadal fakt dobře a zároveň využíval nějaký 5x5 nebo něco podobnýho, většinou jsou to splitaři 8-15 op. v sérii.

To bude aj tym, ze v posilovni tazko stretnut niekoho, kto necvici split ale nieco typu 5x5, rutiny a pod.
Nepamatam sa, ze by trebars Secret, alebo Cizo (hlava Havla, telo Ramba) cvicili vacsinu casu klas. kulturisticky split (mozno minimalne, mozno vobec, nie som archivar treningovych logov) a pyramidu, a o svaly u nich nie je nudza...takychto prikladov je viac, aj na konkurencnych forach. Co urcite neznamena, ze kazdy ma/musi cvicit takto a nic ine neskusit, ale ten argument typu "nepoznam nikoho komu by to slapalo" je v tejto informacnej dobe dost mimo.

Aspon o tom tu po tych rokoch hadok "klasika vs rutiny", "bodybuilding vs powerlifting", "zaaavodnici vs teoretici", "Votrelec vs Predator","makaci vs flakaci" a "makaci, mam vas v kakaci" mohla byt zhoda.

aholo nevytrhávej ty věci z kontextu prosím :) já jsem napsal, že VĚTŠINOU jsou to splitaři, to je jedna věc. Přečti si ten příspěvek celej, kde taky píšu, že chápu, že je tréninky třeba střídat, že nezavrhuju žádnej tréninkovej systém a že taky všechny používám...to je druhá věc. A třetí věc je, že jsem rozhodně nepsal: Neznám nikoho, komu by to šlapalo - tohle je vzhledem k prvním dvěma věcem už totální kravina

Žádnej argument, že neznám NIKOHO, kdo cvičí 5x5 a šlape mu to tady nezazněl, tak si ho nevymýšlej :) Jen jsem tím chtěl říct, že takový lidi tam nepotkávám běžně...zato splitaře, kteří vypadaj parádně ano. Naopak jsem se zastával systému pyramidy jako dobrýho tréninkovýho principu (za stejně tak dobrej považuju 5x5), kterej taky spoustě lidí šlape a proto nevidím důvod, proč by to měl být degradován na nějakej méněcennej...
kubaz

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ve vysledku je to stejne uplne jedno jestli cvicite pyramidu, nebo konstant, split nebo rutiny.. clovek proste musi prijit do fitka vedet jak odcvicit dobry trenink a to je vse
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
A třetí věc je, že jsem rozhodně nepsal: Neznám nikoho, komu by to šlapalo

Tak zas nechytaj ty mna...za slovicka. Preto som necitoval tvoj nick, iba cast postu a preto som napisal argument "typu", nemyslel som to doslovne. A tiez nic nedegradujem, to je v poriadku. Ja len ze som takmer este nestretol cernocha v posilovni, ktory by pracku cez 45cm....co neznamena, ze cernosi nemaju genetiku na paze, ani ze ich nevedia cvicit, akurat na tej vzorke 2-3, ktorych som v gyme nazivo videl, je to na houby posudzovat (vies ako to myslim....).
Korny

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
citace:
A třetí věc je, že jsem rozhodně nepsal: Neznám nikoho, komu by to šlapalo

Tak zas nechytaj ty mna...za slovicka. Preto som necitoval tvoj nick, iba cast postu a preto som napisal argument "typu", nemyslel som to doslovne. A tiez nic nedegradujem, to je v poriadku. Ja len ze som takmer este nestretol cernocha v posilovni, ktory by pracku cez 45cm....co neznamena, ze cernosi nemaju genetiku na paze, ani ze ich nevedia cvicit, akurat na tej vzorke 2-3, ktorych som v gyme nazivo videl, je to na houby posudzovat (vies ako to myslim....).

chápu, ale já viděl dost lidí co jelo korte, beara atd. ...jen to většinou byli buď začátečníci zblbí z ronnie.cz nebo lifteři, kteří je používají spíš kvůli růstu síly. Tím jsem ale nechtěl říct, že jsou k ničemu tyhle tréninky, spíš, že není nutný je cpát všem, jako je to tady na fóru velmi populární...
Bajkonur

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzpěrači a powerlifteři mají detailně promakanou tréninkovou metodiku, zatímco kulturisti se za cca 80 let nedohrabali dál, než k weiderovým principům (čest výjimkám) a totální nahodilosti. Kvalita tréninku se posuzuje napumpováním a bolestí svalů. Je to jako hádání
čísel ve sportce. Jednou to vyjít musí:-)
Už slavný Milón z Krotónu si vzal na hřbet nejdříve malé lehké tele, ne to nejtěžší, které ten den uzvednul. Viz obrázek. Kdo nezná celou historku, nechť vygoogluje.

edit: teď se dívám, že jsem použil obrázek z webu zeleznakoule. snad mi to bude prominuto.
fothee

PříspěvekZaslal: út září 17, 2013 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Kadd napsal:
Peter to je jak házet hrách sviním, to nemá cenu

nesouhlasim
sam rekl velmi dulezitou vec, ze to lidi musi bavit
takze tak pak at si kazdy cvici co ho bavi a u ceho se nenudi
ale na druhou stranu nemuze brecet, ze neroste nebo ze roste malo
druha vec je variabilita
nekde v MF jsme cetl clanek o "trojnasobnem utoku"
hlavni myslenka byla, ze by v jednom treningu melo dojit ke vsem druhum zatizeni
Pr: 3x3, 3x5, 3x10, 3x15 (a cim nizsi pocet opakovani, tim primarnejsi cvik, takze tady treba bench volny, bench v MP, jednorucky a finale na kladkach)

Dalsi vec je poradne zrat. Clovek muze mit trenink jaky chce, ale kdyz opomene spanek nebo poradnou zranicu, stejne mu bude trenink prt platnej i kdyby kvalita treninku byla jak draper a freimen dohromady.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so září 21, 2013 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

fothee napsal:

Dalsi vec je poradne zrat. Clovek muze mit trenink jaky chce, ale kdyz opomene spanek nebo poradnou zranicu, stejne mu bude trenink prt platnej i kdyby kvalita treninku byla jak draper a freimen dohromady.

ano jidlo se na budovani hmoty podili o neco vic nez trening
bez poradneho jidla ty svaly vic vyseka (to se mi podarilo jednou BEARem, jinak nejlepsim treningem na objem, proste jsme to neuzral a misto objemu jsem se vysekal )
a posledni vec, spanek, bez regenerace to nejde, svaly totiz nerostou v posilce
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: st říjen 23, 2013 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě je hlavním přínosem toho 5x5, že to je nízký počet opakování s velkou intenzitou a je to někde na pomezí kulturistického a silového tréninku. Naberete sílu, ale zároveň i nějaké ty svaly.

Osobně cvičím streetworkout, kruhy, běh, plavání,občas činky. Do posilovny zalézám už jen na zimu.

A od pyramidy jsem upustil, protože pro mě bylo těžké sledovat tu intenzitu, čachruje se s počtem opakování, váhou. Takhle si prostě dám konstantní váhu a jedu 5x5, další trénink přidám kilo, další zase, zase... jakmile se zaseknu, tak uberu 10% a zase přidávám. Je to pro mě takové blbuvzdorné a dobře vidím, jestli se zlepšuju, jdu dolů nebo stojím.

Tohle používám na bench, dřepy, mrtvý tah. A k těmhle "těžkým silovým cvikům" pak přidám lehčí třeba tlaky s jednoručkama klasicky 3x10 kde už mi jde o to to procítit .

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - (Ne)bolest svalů po tréninku. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: