|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: út červenec 09, 2013 6:01 am Předmět: |
|
|
| Luster napsal: |
a dobrovolne se pridavam do rady plesnivcu |
i ja se pridavam. Delat tak vysoke pocty opakovani mi neprijde u mrtveho tahu dobry.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kid
|
Zaslal: út červenec 09, 2013 8:38 am Předmět: |
|
|
Bezpečný cvik s rizikovou technikou - mrtvý tah a šikmý legpress produkují zdaleka nejvíc mrzáků v posilovnách.
Mrtvola dovolí manipulovat s váhama daleko za možnostma cvičence. Třeba u dřepu si dá mamlas dřív přes hubu, než se zmrší.
Nejspíš nejplesnivější trenér na ronnieho fóru.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út červenec 09, 2013 8:54 am Předmět: |
|
|
Plesniváku, pravdu máš :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
marcos23
|
Zaslal: st září 11, 2013 9:09 pm Předmět: |
|
|
Zdravím, mám pár dva dotazy ohledně rumunského mrtvého tahu. Jaký je rozdíl mezi rumunským mrtvým tahem s mírně pokrčenýma nohama (romanian deadlift) a s rovnýma nohama (někde ho nazývají stiff leg deadlift)? Já osobně ho cvičím s úplně nataženýma nohama, přičemž se snažím o třetinu snížit váhu oproti klasickému mrtvému tahu, kdy zabírají především záda. Nehrbím se, a činku se snažím dostat co nejníže aby se ta spodní strana stehen co nejvíce protáhla. Že tato technika je správná? Už jsem slyšel i to, že by se přeci jen měly trochu pokrčit nohy, když člověk jde s činkou dolů, jinak si ničí záda.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st září 11, 2013 9:59 pm Předmět: |
|
|
Úplný propnutí zbytečně traumatizuje kolena, proto se dneska moc nedoporučuje. To je technika z dob krále Klacka, kdy se třeba i rozpažky, pullovery a podobné cviky dělaly se zamčenýma kloubama.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 12, 2013 2:55 pm Předmět: |
|
|
Nezamykání kloubů zase zbytečně traumatizuje mě :) Některý věci z dob krále Klacka by se měnit neměly.... :)
Ale jinak u rumunskýho DL bych mírný pokrčení kolen doporučil, zakončit ovšem úplným zamčením - lockoutem.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt září 12, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
Já se musím přidat na stranu kida. Za mě teda krále klacka nebrat _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:01 pm Předmět: |
|
|
Momentíček :) Možná jsem to blbě pochopil :)
Chápu to správně, že nedoporučujete např. lockout v benchi?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:05 pm Předmět: |
|
|
Aha, tady je ten háček. Já bych určitě nedoporučil propnutá kolena třeba u rumunů, nebo propnuté lokty u pulloveru, jak zmínil kid. O tom, že propnutá kolena nevadí, jsem psal v souvislosti se dřepem, ale tam je to něco úplně jiného, tam není na kloub vyvíjena žádná extrémní síla ve směru ven, jako je tomu u těch případů výš. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:07 pm Předmět: |
|
|
Moje demence, sorry a souhlas :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:09 pm Předmět: |
|
|
Takže jsme odstranili komunikační šum, a vlastně spolu všichni souhlasíme. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:11 pm Předmět: |
|
|
Nevídanej jev v českejch diskusích :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt září 12, 2013 3:54 pm Předmět: |
|
|
No vidíte, jak se hezky domluvíte.
Ano, opravdu jsem myslil provádění cviku se zamčeným kloubem nikolivěk do zamčení.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt září 12, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | CIZO, však jsi kdysi psal, že locknutá kolena nejsou vůbec žádný problém, že je to pro ně přirozená poloha. A vlastně si ani neumím představit DL bez locku |
Musím se k tomu vrátit (a neber to, že si z tebe dělám srandu), nějak tak marně přemýšlím jak by šlo provést dřep s locknutýma kolenama.
Prostě mně teď ta představa nějak dostala
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|