Držení těla

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Držení těla  Úvodní stránka -> Trénink -> Držení těla
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mr.dedk

PříspěvekZaslal: út září 10, 2013 5:12 pm    Předmět: Držení těla Odpovědět s citátem

Zdravím. Poslední dobou mám problém se správným držení těla. A často mě pak po posilovně bolí. O prázdninách to bylo v pohodě. Ale jak musím teď sedět dlouho ve škole a potom nosit tašku chodím zkroucený jak had. Poradili by jste mi nějaké dobré cviky na zlepšení držení těla? Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út září 10, 2013 8:40 pm    Předmět: Re: Držení těla Odpovědět s citátem

Mr.dedk napsal:
Zdravím. Poslední dobou mám problém se správným držení těla. A často mě pak po posilovně bolí. O prázdninách to bylo v pohodě. Ale jak musím teď sedět dlouho ve škole a potom nosit tašku chodím zkroucený jak had. Poradili by jste mi nějaké dobré cviky na zlepšení držení těla? Děkuji

Spíše než cvičení, začni s protahováním. Vygoogluj si nějaké sestavy a začni strečink celého těla. Bylo by samozřejmě lepší kdyby se na tebe podíval fyzioterapeut aby viděl konkrétní disbalance a zkrácení, ale to není zadara.
Mr.dedk

PříspěvekZaslal: út září 10, 2013 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oukej, zkusím to :) Díky
Poman

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr.dedk napsal:
Oukej, zkusím to :) Díky

Jak není zadara? v tomhel bananistánu to samozřejmě zadara je:) Stačí mít žádanku od praktickýho/dětskýho lékaře.

Hledat na netu cviky je nic moc,zkušenost je tkaá že to pak akorát ty lidi stejnak cvičej blbě.
Mr.dedk

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to si tam zajdu. Díky :)
krosař

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

plavání by taky bylo ku prospěchu věci..
Spashett

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s Pomanem. Nech si udelat zadanku od doktora nebo jdi rovnou za fyzioterapeutem. Zaplatis za to, no a co? Kam lepe cpat prachy nez do vlastniho zdravi. At ti rekne jake mas disbalance tela a kolikrat pomuze i poradit vhodne cviky. Dalsi krok muze byt par treninku s trenerem, ktery dle vysledku fyzioterapeuta pomuze s protahovacimi, popr. s posilovacimi cviky. Nekdy je potreba resit disbalanci protahovanim nekdy posilovanim. Vetsinou kombinaci.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 4:45 pm    Předmět: Re: Držení těla Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Mr.dedk napsal:

Spíše než cvičení, začni s protahováním. Vygoogluj si nějaké sestavy a začni strečink celého těla. Bylo by samozřejmě lepší kdyby se na tebe podíval fyzioterapeut aby viděl konkrétní disbalance a zkrácení, ale to není zadara.

Ono je to jedno s druhým - trénink a drily na mobilitu...

Nepíšeš, jaký přesně problém s držením těla máš, ale obecně drtivou většinu problémů pokryje následující:

Rozcvička:
Foam roll, brettzlík, brettzlík 2.0 (90/90 stretch), streč flexorů kyčlí a hamstringů (lepší vybrat některou unilaterální variantu, třeba vleže na zádech), mostování, krokodýlí dýchání, rocking na čtyřech a lezení + cokoli cílenýho, co potřebuješ (např streč prsou, pokud máš stažený ramena vpřed atd).

Trénink:
Soustředit se na základní lifty: TGU, mrtvola s činkou, tlak nad hlavu ideál s kettlebellem, shyb, nějakej rozumnej dřep (třeba zercher) a swing s kettlebellem.

Silovej trénink 3× týdně, mobility kolečko ideál 2× denně, + strečink flexorů během dne pokaždý, když si vzpomeneš.

Úplně jednoduchej koncept. Soustředíš se na míň věcí a především na kvalitu provedení (jak v liftech, tak i v těch cvicích na mobilitu/flexibilitu).

A jinak pokud máš opravdu nějakej zásadní problém, tak se určitě kloním k návštěvě fyzio. Vybral bych si fyzioterapeuta, kterej zvedá 2×BW mrtvolu...
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 5:20 pm    Předmět: Re: Držení těla Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Mablung napsal:
Mr.dedk napsal:

Vybral bych si fyzioterapeuta, kterej zvedá 2×BW mrtvolu...

Kvalita fyzioterapeuta se přece neposuzuje podle toho, kolik utáhne na MT...
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@eSko: Jasně, kvalita fyzioterapeuta se měří jeho kvalitou :) Šlo spíš o vtip, kterej měl za cíl upozornit na to, že je dobrý jít k fyzioterapeutovi, kterej je zároveň silovej kouč (nebo aspoň cvičí), páč běžný FT mají tendenci zakazovat lidem se k čince byť jen přiblížit a mrtvola je v jejich očích "ten cvik, kterej ničí záda". Čest výjimkám, jako je Poman.
Nazdárek

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 7:17 pm    Předmět: Mám podobnej problém s držením těla Odpovědět s citátem

Jsem na tom podobně. U mě se to nejvíce projevuje u dřepů. Když dřepuju proti zrcadlu a vidím jak jsem u toho pokroucenej, tak se nedivím, že mě z toho bolí spodní záda. A to se doopravdy snažím hodně dbát na techniku. Problém mi to dělá už i u malých vah. Nevíte někdo o dobrým fyzioterapeutovi v Brně, kterej by mi nedával rady typu: necvičit mrtvolu a dřepy, ale třeba by mi poradil i s těma rehabilitačníma cvikama?
Mablung

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 10:51 pm    Předmět: Re: Mám podobnej problém s držením těla Odpovědět s citátem

Nazdárek napsal:
Jsem na tom podobně. U mě se to nejvíce projevuje u dřepů. Když dřepuju proti zrcadlu a vidím jak jsem u toho pokroucenej, tak se nedivím, že mě z toho bolí spodní záda. A to se doopravdy snažím hodně dbát na techniku. Problém mi to dělá už i u malých vah. Nevíte někdo o dobrým fyzioterapeutovi v Brně, kterej by mi nedával rady typu: necvičit mrtvolu a dřepy, ale třeba by mi poradil i s těma rehabilitačníma cvikama?

Poman?

Rychle na stránku:

Přejdi na: