Zaslal: ne duben 15, 2012 10:36 pm Předmět: bolesť zápästí
Zdar
neviem do akej témy by sa môj problém viac hodil tak sa pýtam tu, dúfam že mi poradíte a podelíte sa o skúsenosti a tak.
Začal som pravidelne aktívne cvičiť hrazda kliky činky a kopu iného ale toto asi najviac prevažuje a asi po dvoch mesiacoch sa mi postupne dostavila bolesť oboch zápästí a stále pobolievajú a nejak to nechce prejsť, bolia hlavne pri klikoch alebo keď sa opieram o ruku v podstate keď sú zápästia ohnuté pod uhlom 90 stupňov.
Dal som si síce Dva týždne pauzu bandážujem natieram konskou masťou a skúšam ich príliš neohýbať ale nejak sa to nezlepšuje síce je ta bolesť iba na úrovni nepríjemného pocitu ale aj tak nemala by tam biť.
Chcem sa spýtať nemali ste niekto podobný problém nemôže to biť tým že som predtým aktívne necvičil a zrazu začal a nemám zvinuté zápästia respektíve mám ich slabé ? Nemohlo by pomôcť aj zápästiu keby som posilňoval predlaktia a stisk ruky a tím aj šľachy.
Poprípade nevedeli by ste mi poradiť nejakú prevenciu radi čomu sa vyvarovať ?
Už nejaký ten deň googlim a prečítal som čo sa dalo na fóre ale nejak som nenašiel tie správne rady
Pred cvicenim kruzit zapastiami, kazdy klb by sa mal pred zatazou rozohriat ako prevencia pred zraneniami. Dalej by som skusil by som kupit toto
ak stale budu boliet, tak zohnat bandaze na zapastia
_________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
Nyní mám už 14 dnů klid.
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Mas neflexibilne zapastia a zatazujes ich v ich koncovom bode pohybu - zakonite ta to bude bolet. Predtym nez si sa vrhol na cviky s vlastnym telom, si mohol aspon 2 tyzdne poriadne strecovat a robit mobility work.
Cize postup na napravu:
- prestan cvicit vsetko pri com to citis
- zacni strecovat
edit: doporucujem si pozriet youtube account tohto typka, ma tam zaujmave veci
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Dakujem s tíchto par viet od váz som sa dozvedel viac než za 2 dni čítania tích hlúpostí na internete rozhodne budem strečovař a rozohrievař zápesřie už viem že je to klúčové a kliky zásane iba na pästiach :)
Mimochodom preposielam diskusiju z jednim známim fizioterapeutom:
on: "daj si oddych aspon na tyzden co sa tyka zapasti a ak chces posilinit zápästia tak klikovať na pästiach. posilnis stabilizatory zapästia. "
ja: "ďakujem za radu s tym posilňovaním stabilizátorov , prosimta posilujú sa stabilizátory aj pri pouzívani nadctavcou alebo je lepšie priamo na pestiach ?"
on: ""žehličky" alebo ako sa volaju som videl vo fitku, ale vytvara to zvyseny tlak na spodnu cast dlane a tym utlak na slachy, nervy a cievy. skor uprednostnujem klasiku, ruky do pästí. "
Mám asi ten istý problém, ale aj tak vás prosím o pozornosť. Mám problém len s jedným zápästím a to nie z presilenia, ale z úrazu..
Po úraze som nemohol spraviť klik, resp. mohol ale cez riadnu bolesť.
Bolesť prichádza v 90% uhly v zohnutí zápästia.
Už som potom aj dlho necvičil, aj obstrek som dostal, ale stále ma to bolí pri tlakových cvikoch..
Aj plávať chodím, ale zatial nejaké velké zmeny nepociťujem.
Ak by ste mi vedeli poradiť, alebo kontakt na niekoho s podobným problémom, riešenie..
Pánové a nejedete náhodou i bicepsový zdvih s rovnou osou? Ten podle mě likviduje zápěstí nejvíce, když jsem rovnou vyměnil za ezetu, tak všechny problémy skončily...
V zápěstí jsem pociťoval bolest při BP s VČ (ačkoliv jsem na to myslel, zápěstí se mi při pohybu dolů vždy stočilo)... Od té doby, kdy používám bezpalcový úchop, problémy zmizely...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru