|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jetam94
|
Zaslal: út září 24, 2013 8:47 am Předmět: Posilování doma (ektomorf) |
|
|
Ahoj,
jsem 18 letý student, somatotypem ektomorf (mám velmi nízké procento tělesného tuku), měřící 185 cm a vážící 63 kg. Chtěl bych celkově nabrat svalovou hmotu (alespoň do váhy kolem 70 kg), především zmohutnět v oblasti prsou a ramen, ale nejen tam... problémem je, že se do posilovny dostanu maximálně jednou týdně, a tak musím převážně cvičit doma bez nářadí a těžit jen z kliků, dřepů a podobných cviků (mám pouze jeden expander, ještě jsem uvažoval o hrazdě, ale nejsem si jistej stabilitou dřevěných futer doma - máte s tím zkušenosti?). Nechci být žádný rambo, ale do jara bych chtěl vidět slušné výsledky (mít aspoň těch 70 kg). Doposud jsem cvičil dost nepravidelně.
Četl jsem různé články, diskuze a dočetl jsem se, jakožto ektomorf bych to neměl přehánět s každodenním cvičením, ale zaměřit se na pořádný přísun živin (1,5g bílkovin na 1 kg váhy denně a spoustu sacharidů) a cvičení maximálně 3x týdně, čili bych navrhnul jeden takový celotělový (můžu to tak říct?  ) trénink, který bych 3x týdně odcvičil, a prosím o rady, kritiku, cokoliv, co mi pomůže:
Nohy - 4 série po 40 dřepech,
Prsa - 4 x 10 normální kliky, 4 x 10 kliky s nohama na posteli
Ramena - 4 x 15 vytahování s expanderem
Záda - 4 x 10 hyperextenze
Břicho - Ab ripper z P90X nebo "8 Min Abs Workout, how to have six pack" na youtube (odkaz sem nemůžu dát)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
micus6
Poník

|
Zaslal: út září 24, 2013 9:19 am Předmět: |
|
|
Taky jsem ektomorf, zacinsl sem taky v 17ti s 183cm a 59kg, dnes je mi 18 mam 185cm 68kg a to cvicim rok a pul s cinkama, zeru 7-10g sacharidu na kg vahy a 2,5-3g bilkovin..... takze moje rada je, radej zajisti posilku...
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út září 24, 2013 9:50 am Předmět: Re: Posilování doma (ektomorf) |
|
|
Skús si naštudovať cviky s vlastnou váhou. Existuje ich naozaj mnoho. Inšpirovať sa môžeš rôznymi videami, príp. cvikmi z rôznych bojových umení. Napadá ma ešte kniha Convict Conditioning (tréning väzňa), príp. program Kb5 (príprava na cvičenie s kettlelbelom), ktoré by Ti mohli dať teoretický základ, ak máš naozaj snahu si niečo naštudovať.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út září 24, 2013 9:53 am Předmět: |
|
|
Kazdopadne, shyb je zaklad.... triceps nevim jestli chces jet kliky na kozy, nebo spise na triceps nebo to stridat,.... taky ramena nejak zapojit...i biceps shybama podhmatem a tak,... je toho moc, ale esi chces rust a nejak vypadat tak musis cvicit vse :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út září 24, 2013 10:25 am Předmět: |
|
|
Pokiaľ nemáš činku alebo iné železo doma, tak môžeš improvizovať. Do vaku, nejakej školskej tašky, nahádzať PET fľaše naplnené vodou, príp. pieskom. S ňou robiť kliky. Používať rôzne varianty na sťaženie cvičenia, napr. kliky na jednej ruke, drepy na jednej nohy, zhyby jednou ruku, kliky s expanderom... Expander sa dá s trochou fantázie použiť rôzne.
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: út září 24, 2013 10:41 am Předmět: |
|
|
Pročítám si ten Trénink vězně od Paul Wade a asi jsem našel hlavní zdroj inspirace... díky za doporučení. Ale hrazda asi bude nutnost...
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út září 24, 2013 11:03 am Předmět: |
|
|
Hrazda je výborná vec. S tými drevenými zárubňami budeš mať problém, lepšie sú kovové zárubne.
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: út září 24, 2013 11:21 am Předmět: |
|
|
| jožko.mrkvička napsal: | | Hrazda je výborná vec. S tými drevenými zárubňami budeš mať problém, lepšie sú kovové zárubne. |
Takže myslíš, že bych si tím akorát ty futra zničil?
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út září 24, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
Drevo pracuje. Môže to byť problém, ale aj nemusí. Skús sa poradiť s niekým v obchode so športovými potrebami, či majú hrazdu, ktorá sa hodí do drevenej zárubne.
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: út září 24, 2013 4:23 pm Předmět: |
|
|
Syn 18 let po 7 měsících nabral 12 kg. Cvičí doma viz. můj log pro inspiraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út září 24, 2013 4:27 pm Předmět: |
|
|
| STAKOCMA napsal: | | Syn 18 let po 7 měsících nabral 12 kg. Cvičí doma viz. můj log pro inspiraci. |
je nad slunce jasné, že nebude mít problém nabrat, tj. není ektomorf.
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: út září 24, 2013 4:28 pm Předmět: |
|
|
no nevím má 19 2cm a měl 68 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út září 24, 2013 4:42 pm Předmět: |
|
|
| STAKOCMA napsal: | | no nevím má 19 2cm a měl 68 kg |
nevím zda je to směrodatné ;-) frank zane měl v ?17ti? 179cm a 62kg... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út září 24, 2013 4:51 pm Předmět: |
|
|
Co tu hrazdu dát nad dveře, já to tak mám a pohoda. Těm do dveří bych nevěřil. Mám ji za pár stovek z aukra a vydrží toho hodně a taky má víc variant k provedení shybu.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st září 25, 2013 1:34 pm Předmět: Re: Posilování doma (ektomorf) |
|
|
| jetam94 napsal: | Nohy - 4 série po 40 dřepech,
Prsa - 4 x 10 normální kliky, 4 x 10 kliky s nohama na posteli
Ramena - 4 x 15 vytahování s expanderem
Záda - 4 x 10 hyperextenze
Břicho - Ab ripper z P90X nebo "8 Min Abs Workout, how to have six pack" na youtube (odkaz sem nemůžu dát) |
To je takový lepší cardio...
Dopracuj se k jednorukýmu kliku, kliku ve stojce, slušnýmu počtu striktních přítahů na hrazdě, [url="http://www.zeleznakoule.cz/pistole-ostre-nabity-nohy/"]k pistoli[/url], full ROM přednosům (nohy k tyči) a k celejm mostům. Convict Conditioning pomůže, osobně bych na začátek ale volil spíš program z Naked Warrior - na tom Ti síla vyletí nahoru takřka okamžitě. V CC jsou některý progrese a čísla celkem nešťastně volený.
Ab ripper/8min abs a podobný nesmysly bych zakázal, to je čirá hereze.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|