Kolik dát gramů brambor, abych to měl gramáž jako rýži

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kolik dát gramů brambor, abych to měl gramáž jako rýži  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kolik dát gramů brambor, abych to měl gramáž jako rýži
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
7eVen

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 1:26 pm    Předmět: Kolik dát gramů brambor, abych to měl gramáž jako rýži Odpovědět s citátem

Čau,

Jím 200g rýže (nebudu teď rozebírat, jestli těch 200g je za den, nebo v jednom jídle), - to má 164g sacharidů

Kolik tedy musím navážit gramů brambor (asi v sýrovém stavu), abych měl 164g sach jako v té 200gramáži rýže...

Samozřejmě jsem se dival do tabulek, ale tam se píše 200g - 5g bílkovin, 37g sach...čili abych přijal těch 164g sacharidů, tak bych musel sníst nespočet těch brambor...je v tom chyba? nebo...poraďte...

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vychází to tak, cca kilo brambor ;)
7eVen

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo..ale kilo brambor nebudu přece jíst...pff
//To jsem si teda myslel, že když teda brambory oproti např rýži/těstovin se nedoporučují, tak že mají aspoň vyšší glykemický index...nebo co je na bramborech tak špatné? škrob? ten má nějaké B/T/S? :-D
Tom3

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja osobne v nich vidim spatne to ze se jich musi snist daleko vic nez treba ryze, abys dosahl stejne hodnoty sachru
gajdarin

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V tabulkách sem našel ,že na 100g brambor připadá 19g sacharidu. Takže bys měl sníst necelých 900g brambor.
7eVen

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je na prd...900g jíst přeci nebudu - to je hloupost...
Chtěl jsem si spestřit sacharidy z rýže za sacharidy z brambor...protože...i když se jedná o skvělou jasmínovou rýži - tak stejně to nemužu jíst pořád :-)

Takže mi nezbývá nic jiné, než jíst rýži/těstoviny a obohacovat to nějakou zdravou omáčkou...zdravou protože jsem v dietě...
Johnbear

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
ja osobne v nich vidim spatne to ze se jich musi snist daleko vic nez treba ryze, abys dosahl stejne hodnoty sachru

Tohle já beru naopak jako výhodu brambor jsem schopný sníst kilo na posezení, 200g rýže bych do sebe tlacil dlouho.
Riku

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi tak, rýže je pro mě za trest, nemám jí rád. Zato brambory bych mohl žrát na kila.. ale mně by vůbec neuškodilo kdyby měly sacharidů jako rýže, mám celkově problém do sebe dostat dostatek sacharidů
Lunreal

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky se mi brambory líp jí, 600-700g brambor na jedno jídlo je docela pohoda...s přítelkou si vždycky děláme přes kilo a to ona moc nesní.
7eVen

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha,..Tak to jo...jsem rád, že je to normální :D snad jen, že se mi snad ani těch 900g nevejde do uzaviratelné nádobky, kterou si tak rád beru do školy
DavidS

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neznam po treninku nic lepsiho nez hovezi s 0,5kg pecenych brambor podle Martina Mestera.

Na papire vypada 900g jako obrovska hromada, ale jsou to 4-5 vetsi brambory.
John Chipsa

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DavidS napsal:
Neznam po treninku nic lepsiho nez hovezi s 0,5kg pecenych brambor podle Martina Mestera.

Na papire vypada 900g jako obrovska hromada, ale jsou to 4-5 vetsi brambory.

přesně
Sajmon8

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když je upečeš v troubě podle Martina, tak se vypaří voda z nich a máš najednou 1/3 původní váhy
jachym

PříspěvekZaslal: st září 25, 2013 2:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky mi vrtalo hlavou, proč jsou jídelníčky tady hlavně o rýži a těstovinách. Přitom brambory jsou i velmi bohatý na vitamíny apod. (ve srovnání třeba se standardní basmati, jasmínovkou nebo obyčejnýáma těstovinama), a maji nižší GI. Spíš to je taky o práci... přece jen, hodit těstoviny do vody a za 7 minut vytáhnout je jednodušší než umýt, oškrábat, dýl vařit.....
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 25, 2013 5:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kup si BATÁTY

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kolik dát gramů brambor, abych to měl gramáž jako rýži Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: