Sporttester

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sporttester  Úvodní stránka -> Ostatní -> Sporttester
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jachym

PříspěvekZaslal: so červenec 20, 2013 2:25 am    Předmět: Sporttester Odpovědět s citátem

Ahoj,
zajímalo by mě co si myslíte o tomhle:
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-FD3A9BE6-12D50AF6/lidl_cz/hs.xsl/index_34735.htm

Já normálně k těmhle "hračičkám" za pár stovek moc důveru nemám, ale tady mě zaujalo, že to měří přes hrudní pás. Měl jsem kdysi právě hodinky co měřily ale přímo ze zápěstí a bylo to tak +/- 50 tepů :D Kolikrát to vypadlo, neměřilo... ale tohle vypadá celkem slušně, je pravda, že jednou jsem takhle v Lídlu koupil digi váhu za 200, a to dokonce s uloženýma kalorickýma hodnotama a plno dalšíma funkcema a dodnes funguje naprosto bez problémů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Orel

PříspěvekZaslal: so červenec 20, 2013 6:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím čoveče Na to kolik to stojí toho má až moc-bmi,vodotěsné,krokoměr -včetně hrudního popruhu, držáku na jízdní kolo a baterií
Já si myslím,že ten krokoměr bude měřit plus mínus 100 kroků a tepovka bude lítat kolem dvaceti
Nevím,neznám...možná se najde někdo kdo má s touhle značkou zkušenosti.
Runner

PříspěvekZaslal: so červenec 20, 2013 6:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Víš co, je to laciné ale aspoň něco. Záruku to má tři roky, maximálně vrátí peníze.
Musíš si definovat, na co sporttester potřebuješ a jak ho budeš používat. Trénování podle tepové frekvence je šikovná věc, pokud se to umí. Tenhle sporttester ukazuje zdá se i nějaká procenta - pravděpodobně z nastavené HR max - to je šikovné u intervalů kde sleduješ, jak tepovka klesá po zátěži a kdy můžeš nastoupit na další interval. Ty lepší mají měření recovery času, různé testy, odhadování VO2max, jsou dokonce hrudní pásy, co emulují wattmetry. Jsou sporttestery co mají výstup do PC a jsou dokonce takové přístroje, které ukážou něco jako Training Stress Score - tedy jaks organismus v tréninku zatížil, vyčerpal, a jak můžeš či nemůžeš trénovat další den - zodpoví otázku jak je zvolený trénink účinný z pohledu zátěže. Jsou hrudní pásy, které se dají synchronizovat se smartphonem nebo nějakým zařízením, co umí ty hodnoty zobrazit. Je toho spousta.
Pokud tedy chceš trénovat podle srdeční frekvence tak zvaž, jak moc seriózně. A nejdřív si o tom něvo přečti, abys pochopil, jaký sporttester bude poskytovat to co chceš. Dobrá je knížka od Connolyho - Trénink podle srdeční frekvence, tam je to popsáno celkem slušně, jsou tam tréninky, testy pásem a samozřejmě teorie. Samotná hodnota tepové frekvence toho totiž moc neřekne, je potřeba jí umět taky číst. Ale když se to umí (a není to žádná velká věda), je to velmi dobrý pomocník a pro amatérské potřeby celkem postačující. Takže odpověď zní ano, kup to. A když zjistíš že potřebuješ něco lepšího, tak to vyměníš, když ne, nepřijdeš o žádnou velkou sumu. Benefit z toho může být veliký, věř mi.
Korny

PříspěvekZaslal: so červenec 20, 2013 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já tady té problematice absolutně nerozumím, sportuju výhradně podle pocitu (to je potřeba říct hned na začátek ), takže nemůžu hodnotit, co to má a nemá. Na druhou stranu - v Lidlu mají hodně zajímavý akce a kdykoliv jsem tam kupoval nějakou tady tu akční věc, vždycky jsem byl 100% spokojenej, ať už to byla elektronika, hračky pro bráchovi prcky atd., protože mi všechno vydrželo daleko dýl a fungovalo daleko líp něž předražený výrobky renomovaných značek...
Davesix

PříspěvekZaslal: so červenec 20, 2013 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento sporttester mám již tak rok a půl a jsem spokojenej tep podle mě ukazuje správně a vše pořád funguje jak má. Už jsem vyměňoval i baterku a pořád šlape.
blikk

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 1:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě by zajímalo jak je to s výměnou baterky v tom hrudním pásu, to jsem nikdy nechápal jak to funguje. Ten se totiž přece nijak "nezapíná", to je zapnuté jako pořád? Za jak dlouho se to vybije a jde vyměnit baterka i v tom?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak v kterém, někde měnit jde (Garmin), jinde ne ( levnější Sigma apod.). Vydrží různě...mě tak rok.
Andropov

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

chci se zeptat zda používáte nějaký sporttester a jaký. Chtěl bych něco na běhání/fitko/crossfit s cenovou hladinou tak do 4 - 5 tis. Asi by bylo dobré, kdyby to mělo integrované GPS, intervalový trénink a nějaké propojení s PC, pro možnost porovnávání záznamu měření atp. Díky za tipy
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út září 24, 2013 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Andropov napsal:
Ahoj,

chci se zeptat zda používáte nějaký sporttester a jaký. Chtěl bych něco na běhání/fitko/crossfit s cenovou hladinou tak do 4 - 5 tis. Asi by bylo dobré, kdyby to mělo integrované GPS, intervalový trénink a nějaké propojení s PC, pro možnost porovnávání záznamu měření atp. Díky za tipy

Garmin forerunner 110, pokud ho teda neztratíš a stejně tak i ten druhej, co jsem si koupil
Andropov

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže tvoje zkušenosti jsou pozitivní? Já jsem právě uvažoval nad Garmin forerunner 210... Původně jsem chtěl něco od Suunta, no nemůžu se rozhodnout...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám Gramin 310XT - spokojenost. Jsem obr-takže mi nevadí design ve stylu pendlovky s sebou.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Andropov napsal:
Takže tvoje zkušenosti jsou pozitivní? Já jsem právě uvažoval nad Garmin forerunner 210... Původně jsem chtěl něco od Suunta, no nemůžu se rozhodnout...

No mě se líbí, že to je levný, ale jestli chceš něco kvalitnějšího, tak jak říká deadlift - ale to už si musíš trochu připlatit. to už budem kolem těch 5 - 6k

Rychle na stránku:

Přejdi na: